ΠΕΡΙΣ 1416 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Έχω ένα ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα με το ίντερνετ και γενικά τη VoIP τηλεφωνία. Όλα ξεκινάνε 2 εβδομάδες πριν ( Δευτέρα 27 Νοεμβρίου). Στην αρχή είχα θέμα μόνο με το ασύρματο ίντερνετ (όχι με το ενσύρματο / καλώδιο και τη VoIP τηλεφωνία) και λέω ας πάρω τη τεχνική υποστήριξη για να δω τι γίνεται (πριν πάρω είχα κάνει όλα τα γνωστά : αλλαγή καναλιού,συχνότητα bandwith,πρωτόκολλο σύνδεσης) Μου λένε να κάνουν ρυθμίσεις, γίνονται οι ρυθμίσεις και μετά από 10 λεπτά πάλι τα ίδια. Ξαναπαίρνω και μου λένε να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (a.k.a Factory Reset). Όλα καλά μέχρι τη Παρασκευή 1 Δεκέμβρη, όπου έχω πάλι θέμα. Παίρνω τηλέφωνο και μου λένε να γίνουν ρυθμίσεις ξανά (αφού τις είχε ξανακάνει άλλος συνάδελφος). Λέω οκ και ξαναέχω θέμα μετά από 1 ώρα. Παίρνω και μου λένε ότι θα το δηλώσουν ως βλάβη και θα ενημερωθούμε. Δηλαδή από τις 27 Νοέμβρη που είχα πάρει , η βλάβη δηλώθηκε την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη. (δεν το σχολιάζω αυτό) Δεν μας παίρνουν τηλέφωνο για ενημέρωση και λέω να πάρω τηλέφωνο την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη για να δω τι γίνεται βρε παιδί μου. Μας λένε ότι θα έρθει τεχνικός τη Πέμπτη ή την Παρασκευή (δεν το σχολιάζω ούτε αυτό) ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑΜΙΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΑΜΕΝΗ. Την Πέμπτη έρχεται τεχνικός στο σπίτι και λέει: Γραμμή: ΟΚ Καλώδιο από κάτω μέχρι το διαμέρισμα : ΟΚ Χώρος από παρεμβολές : Καμία παρεμβολή από φούρνους μικροκυμμάτων,tv και τέτοια Router : Είχε Βλάβη και αντικαταστήθηκε Το προηγούμενο ρούτερ ήταν το ZTE ZXHN H267N To "καινούριο" ρούτερ είναι το ZTE ZXV10 H201L Φεύγει ο τεχνικός και βλέπω τα παρακάτω stats σε σύγκριση με το άλλο router: ZTE ZXV10 H201L: Link Status Connected Rate (Up/Down) 841/4919 kbps Noise Margin (Up/Down) 8/8.1 dB Modulation Type ADSL_2plus Line Attenuation (Up/Down) 19.7/34.6 dB Output Power (Up/Down) 12.4/19.7 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 851/5632 kbps Interleave depth 4 Annex Type AnnexA CRC errors 15 ZTE ZXHN H267N Link Status Up Rate (Up/Down) 898/5779 kbps Noise Margin (Up/Down) 7.9/8.1 dB Modulation Type ADSL_2plus Line Attenuation (Up/Down) 24.4/52 dB Output Power (Up/Down) 12.4/0 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 903/6798kbps Interleave depth(Up/Down) 2/4 Annex Type AnnexA CRC errors 4 Aκόμη βλέπω οτι το 201L, είναι κατασκευής του 2013 και το 267N είναι κατασκευής του 2017 Το έλεγξα Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο και το βλέπω χειρότερα. Δηλαδή, το WiFi είναι τόσο άχρηστο, όπου δεν μπορώ να μπω στο ίντερνετ από τις υπερβολικές αποσυνδέσεις και τη χαμηλή ταχύτητα (Up/Down 0.56/1.55) και μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει όλα τα πράγματα για το WiFi.Η τηλεφωνία έχει πολύ μεγάλο delay (10ms+) και το Ethernet(LAN) έχει τις ίδιες ταχύτητες με το WiFi.Τώρα έκανα ένα Speedtest και μου βγάζει ( Up/Down 0.61/1.11) Παίρνω τηλέφωνο (Σαββατιάτικα 1 ώρα το μεσημέρι), και μου λένε ότι φταίει η γραμμή (παρόλο που ο τεχνικός μου είπε ότι η γραμμή είναι μια χαρά (Αttenuation Rate : 52db --> 4,6ΚΜ Distance από το A/K ----> 5.5 - 6.0 MBps)) Ρώτησα εγώ: " Υπάρχει περίπτωση το ρούτερ / εξοπλισμός να έχει πρόβλημα ;" και μου λένε ότι υπάρχει μια μικρή περίπτωση αλλά αποκλείεται. Επίσης ρωτάω: "Τι ρούτερ /εξοπλισμό δίνετε;" και μου απαντάνε "Δίνουμε από όλα"... ΡΟΥΤΕΡ ΤΟΥ 2010 ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ. (το αγνοώ και αυτό.) Ακόμη μου λένε ότι " Ώς καινούριο δίνουμε το ZTE ZXHN 267N, αλλά δίνουμε και από τα υπόλοιπα ( τα παλιότερα δηλαδή) όπου είναι ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ αλλά είναι 100% ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΜΕΝΑ) Για να συνεχίσουμε, το δήλωσαν ως βλάβη (γιατί δεν έχω ούτε τηλέφωνο μερικές φορές) και περιμένω ενημέρωση Τι γίνεται απο εδώ και πέρα ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 zte και τα δυο.yeaaaaaaaaa.και το ενα διαβαζει 52 attenuation.ακομα πιο yeaa.να βαλεις δικο σου δεν μπορεις λογω voip τηλεφωνιας.τριτο yeaaa.για το ασυρματο μονο αν δοκιμασεις να βαλεις καποιο αλλο ρουτερ σαν access point και να δεις τι γινεται
ΠΕΡΙΣ 1416 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 poulinos , Θα ήθελα να σου ρωτήσω οτι αμα γίνεται να πάρω ένα router για να το κάνω Bridge και μόνο για το ασύρματο
poulinos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 αν θες κατι μονο για το ασυρματο τοτε δεν θες να κανεις καν bridge αλλα ειτε παιρνεις ενα access point η βαζεις ενα ρουτερ η ενα παλιο adsl vdsl router να κανει το ασυρματο poulinos , Θα ήθελα να σου ρωτήσω οτι αμα γίνεται να πάρω ένα router για να το κάνω Bridge και μόνο για το ασύρματο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα