JohnnyX Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 απο πού Johnny? Οταν ξεπουλησε πριν λιγες μερες στην Ευρωπαικη αποθηκη του το Gearbest Sorry αλλα δεν εχω καφε πρεπει να αγορασω ! Αυτή είναι λογικά https://www.gearbest.com/others/pp_1256723.html Δεν είναι του θέματος, αλλά αν θες πες μας πόσο την πηρες (θα είχε κάποια προσφορα φαντάζομαι) και τις εντυπώσεις σου 33€ την ειχα παρει με δωρεαν μεταφορικα επειδη εκανα μεγαλη παραγγελια και λογω αυτου το πραγματος πηρα και επιπλεον εκπτωση (στα 100 usd ειχε εκπτωση 20..οποτε υπολογιζεις τα αντιστοιχα). H πρωτη εντυπωση ανεδειξε ενα προβλημα...αν και δεν την εχω δουλεψει αφου δεν εχω καφε. Δοκιμασα το knob του ατμου και με το που γυρναω κολλαει και δυσκολευεται να γυρισει και συνηθως κανει ενα δυνατο χτυπο (μαγκωνει στο γυρισμα). Αυτο γινεται οταν αυξανεις αλλα οχι οταν μειωνεις τον ατμο . Περισσοτερα οταν παρω καφε. Ειχε και αυτην στα 15€...χτυπησα και απο αυτες 2 να βρισκονται
theo93 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Ειχε και αυτην στα 15€...χτυπησα και απο αυτες 2 να βρισκονται Δεν ξερω για την συγκεκριμένη αλλα μια παλιά delongi που ειχα δοκιμάσει ειχε μηδαμινό καιμάκι
keysmith Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Ειχε και αυτην στα 15€...χτυπησα και απο αυτες 2 να βρισκονται Αυτές δεν είναι επρεσιέρες είναι moka cafe makers (σαν moka pots). Έχουν δηλωμένο 3.5bar από πίεση του ατμού νομίζω χωρίς ανλία (που τελικά βγαίνει λιγότερο στη ροή) αντί 15bar με αντλία μίας τυπικής μηχανής εσπρέσο. Άλλο πράγμα λοιπόν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 http://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-150bs-p-HAP.105203 Εγώ αυτή έχω, την είχα πάρει και εγώ από το eshop γύρω στα 45 ευρώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είχα παλιότερα και την κλασική delonghi EC155 η οποία χάλασε σε 2.5 χρόνια, καθώς και άλλες καφετιέρες των 100 ευρώ. Δεν έχει κάτι να ζηλέψει η arrieli από την delonghi για μένα. Από Κίνα δεν θα αγόραζα χωρίς δοκιμή.
JohnnyX Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Αυτές δεν είναι επρεσιέρες είναι moka cafe makers (σαν moka pots). Έχουν δηλωμένο 3.5bar από πίεση του ατμού νομίζω χωρίς ανλία (που τελικά βγαίνει λιγότερο στη ροή) αντί 15bar με αντλία μίας τυπικής μηχανής εσπρέσο. Άλλο πράγμα λοιπόν. Ναι τωρα τι ειναι στη πραγματικοτητα και πως πλασαρετε δεν ξερω ..απλα λεει οτι κανει cappuccunoυς
gpapadakis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 αν θελετε να πιειτε πραγματικο καφε και οχι κατι σαν καφε πας τουλαχιστον για gaggia classic και την κρατας για χρονια.εφαμιλος καφες με πανακριβες επαγγελματικες μηχανες.βεβαια αυτο προυποθετει να εχετε υψηλα στανταρ στο θεμα καφε και να πινετε 2-3 την μερα οποτε να πιασουν τοπο τα λεφτα. Τη gaggia classic τη βγαζει πλεον η philips και την εκανε κινεζια. Διαβασε τα reviews στο amazon.co.uk
keysmith Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 το "καλός" ρε παιδιά είναι σχετικό. Για τις ίδιες μηχανές βλέπεις υπάρχουν σχόλια και σχόλια. Οταν σε μηχανές των 50€ οι 8/10 λένε βγάζει καλό καφέ γιατί να μην πάρεις μία τέτοια και να δώσεις 300€ για μηχανή; Μάλλον (στατιστικά) θα σου αρέσει και των 50€. Η arielli που έχω εγώ είναι "κινέζικη" αλλά (επειδή την επισκεύασα) έχει την ΙΔΙΑ κόκκινη ulka αντλία (που σπρώχνει το νερό) με μηχανή 150€ ή και 300€ (όπως είδα στο youtube). Και τι είναι η εσπρεσιέρα δλδ? rocket science? δεν είναι ούτε λαπτοπ ούτε κινητό. Μια αντλία (που παρέχει την πίεση) και ένας λέβητας (που ζεσταίνει το νερό) είναι άντε και ένα φίλτρο στο κλείστρο που είναι ίδια για όλες. Α! και κάποιες έχουν ελατήριο να φτάσει η πίεση πρώτα κάποια μπαρ και μετά ανοίγουν την ροή. Και η συγκεκριμένη που έχω έχει και ελατήριο για να κρατάει κλειστή τη ροή όταν δεν υπάρχει πίεση. Πολύ απλή συσκευή για να πάει κάτι στραβά. Οι παραδοσιακές ιταλικές εσπρεσιέρες δεν έχουν καν αντλία. Ο χειριστής παρέχει πίεση με το χέρι και άρα από το "χέρι του" εξαρτάτε η πίεση. Δε λέω όλες είναι καλές αλλά λέω υπάρχουν φτηνές που είναι πολύ καλές. ΤΙΠ. Για καλό καφέ μετά από πειραματισμούς για εμένα είναι τα ακόλουθα 1. καλό χαρμάνι (δεν μπορούμε όλοι να αποδεχθούμε τον "ελαφρύ" 100% αράμπικα για καλό, θέλει ποσοστό ρομπούστα μέσα το μείγμα για φρέντο ειδικά γιατί σε τέτοιους μάθαμε αλλιώς θα μας φανεί ελαφρύς). Ο Ρόσο λαβαντζα είναι μια καλή αρχή. Με το χαρμάνι θέλει πειραματισμός και είναι θέμα γούστου. Το άλεσμα πόσο ψιλό είναι παίζει το ρόλο του (όσο πιο χοντρό τόσο πιο εύκολα περνάει το νερό αλλά δεν έχει τα ίδια αρώματα και το ανάποδο στο ψιλό-πούδρα με φόβο να καεί ο καφές αν δεν περνάει το νερό) 2. φρέσκο νερό στο δοχείο της μηχανής (αλλάζουμε το παλιό νερό γιατί μπορεί να έχει πάρει οσμές) 3. προθέρμανση μηχανής δλδ αφού ζεσταθεί αφήνουμε να τρέξει άδεια με το άδειο φίλτρο πάνω ένα μπρικι νερό (αυτό ζεσταίνει τον λέβητα και τα άλλα μέταλλα πχ φίλτρα καλά ΚΑΙ αδειάζει το νερό που υπάρχει από την προηγούμενη μέσα στη μηχανή και έχει πάθει αυτά που λέμε οσμές κτλ) 4. Προ-βράσιμο και απελευθέρωση αρωμάτων. Κόλπο που το κάνουν κάποιες μηχανές αυτόματα αλλά μπορείτε με τις απλές χειροκίνητα. Μόλις ζεσταθεί το νερό (αφού έχεις κάνει προθέρμανση) ανοίγεις ροή να περάσει νερό στον καφέ για 1-2-3 δεύτερα (η δικιά μου μηχανή κρυώνει και το λαμπάκι σβήνει). Πριν προλάβει να τρέξει, σταματάς την ροή (η σκόνη καφέ μέσα στο φίλτρο έχει νερό, βράζει αλλά δεν τρέχει ακόμα από κάτω) και περιμένεις να ξαναζεσταθεί η μηχανή (περίπου 10 sec). Μολις ξαναζεσταθεί η μηχανή ξεκινάς πάλι την ροή νερού και αφίνεις να τρέξει ο καφές να γεμίσει την κούπα όσο θες (ανάλογα την ποσότητα νερού που αφίσεις θα φτιάξεις εσπρεσσο, λούνγκο ή αμερικάνο). Αν θέλεις φρέντο το κρυώνεις λίγο, το χτυπάς με μιξεράκι με λίγη ζάχαρη να κάνει αφρό, και στο αδειάζεις σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Προσθέτεις λίγο γάλα (ναι στο φρέντο εσπρέσο πάει το λίγο γάλα) αμα θέλεις. Συντήρηση! Καφετιερα βουλωμένη με άλατα δεν σπρώχνει σωστά το νερό (που να πάει) και δεν βγάζει καλό καφέ. Αφαλατώνουμε καθαρίζουμε όταν δούμε πρόβλημα στη ροή. 4
keysmith Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Το τέσσερα που το διάβασες; Δεν θυμάμαι αλλά κάπου το είδα και το δοκίμασα. Σε συζήτηση με φίλο μάλιστα μου ανέφερε και (αυτόματη) μηχανή που το κάνει από μόνη της δλδ ξεκινάει, σταματάει και ξαναξεκινάει (δε θυμάμαι μάρκα). Το δοκίμασα και μου αρέσει. Ουσιαστικά δύο πράγματα γίνονται α) ο καφές "βράζει" για λιγο μόνο του με καυτό νερό και β) το νερό στο λέβητα που έχει κρυώσει γιατί έχει έρθει φρέσκο κρύο νερό από το δοχείο μετά το πρώτο ζέσταμα, ξαναπιάνει θερμοκρασία και έτσι όταν ανοίξεις ροή θα περάσει πιο ζεστό από τον καφέ (και η προθέρμανση αυτό το σκοπό έχει, να περάσει πιο ζεστό νερό από τον καφέ). Πιθανός κίνδυνο να παραβράσει (ίσως καεί) ο καφές υπάρχει αλλά δεν νομίζω να το παρατήρησα. Στην πράξη νομίζω βγαίνει πιο νόστιμος και βέβαια πιο ζεστός. Πειράματα κάνουμε. Μπορείς να το δοκιμάσεις και να το υιοθετήσεις ή απορρίψεις. Υστερα μπορεί να έχει να κάνει με την μηχανή. Οι φτηνές μηχανές (αυτή που έχω εγώ δλδ) κρυώνει γρήγορα μόλις ανοίξεις την ροή καθώς κρύο (χειμωνιάτικο) φιλτραρισμένο νερό βρύσης έρχεται από το δοχείο. με αυτό το κόλπο το ξαναζεσταίνεις και περισσότερο μέρος του νερού που θα φτιάξει τον καφέ βγαίνει ζεστό. Καλύτερες μηχανές μπορεί να μην το έχουν ανάγκη ή μπορεί τελικά η διαφορά να μην είναι ορατή στη γεύση. Είπαμε όλα ένα "πείραμα" είναι και πολλά είναι "ψυχολογία" και όχι κάτι ουσιαστικό (πλασέμπο εφέ) 1
nvel Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 το pre brewing είναι γνωστή διαδικασία στην παρασκευή εσπρέσο και την έχουν πολλές μηχανές, το νερό στη μηχανή δεν βράζει άμα έβραζε θα καίγονταν ο καφές 1
Πιτούλιας Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Συμφωνούμε σε όλα όσα είπες εκτός από το "χτύπημα σε μίξερ να κάνει αφρό". Κανένας καφές δεν χτυπιέται πλην του στιγμιαίου. Ειδικά ο εσπρέσο, ο οποίος περικλείει ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων, αφενός χάνει ένα τεράστιο μέρος αυτών κατά το χτύπημα και αφετέρου οτιδήποτε εξ' αυτών έχει μείνει εξαφανίζεται με τα παγάκια που χρησιμοποιεί ο νεοέλλην για το φρέντο του. Αλλά μιάς και ανέφερες το "πλασέμπο εφέ", ήταν τεράστια ανάγκη μάρκετινγκ για τις εταιρείες να προωθήσουν το "φραπέ εφέ"...
keysmith Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 σιγά μη χάνει αρώματα και γεύση επειδή τον χτυπάνε Από που συνάγεται αυτό; δεν βλέπω επιστημονική εξήγηση. Τι είναι γκαζόζα και χάνει το ανθρακικό; Και ναι ο αφρός προσθέτει στην ευχαρίστηση καθώς αλλάζει το σερβίρισμα (στη φωτογραφία το λέμε "φορμά"). Όποιος θέλει βέβαια δεν το κάνει, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. το νερό στη μηχανή δεν βράζει άμα έβραζε θα καίγονταν ο καφές Παρεξήγηση. το "βράζει" δεν είναι κυριολεκτικό (100 °C) για αυτό και τα εισαγωγικά. είναι μεταφορικό δλδ "μαγειρεύεται" ή "ψήνεται" αν προτιμάς.
MikeJ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 On 12/12/2017 at 4:10 PM, JohnnyX said: Μόλις ήρθε! Hide contents Πήρα και εγώ την ίδια από το gearbest τότε που έκανε το ξεστοκάρισμα στην ευρωπαική αποθήκη και μου χάλασε και μιλάω με το su pport που μου ζητάνε βίντεο και τον αριθμό SKU λέει που είναι στο κουτί το οποίο έχω πετάξει. Μήπως το έχεις κρατήσει εσύ ; Δεν ξέρω καν αν πρόκειται για serial number και είναι μοναδικό ή αν πρόκειται για αριθμό προιόντος που είναι κοινός για όλα.
zacharis1955 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, MikeJ είπε Πήρα και εγώ την ίδια από το gearbest τότε που έκανε το ξεστοκάρισμα στην ευρωπαική αποθήκη και μου χάλασε και μιλάω με το su pport που μου ζητάνε βίντεο και τον αριθμό SKU λέει που είναι στο κουτί το οποίο έχω πετάξει. Μήπως το έχεις κρατήσει εσύ ; Δεν ξέρω καν αν πρόκειται για serial number και είναι μοναδικό ή αν πρόκειται για αριθμό προιόντος που είναι κοινός για όλα. Stock Keeping Unit, κάθε κομμάτι έχει το δικό του... Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2018 από zacharis1955
JohnnyX Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, MikeJ είπε Πήρα και εγώ την ίδια από το gearbest τότε που έκανε το ξεστοκάρισμα στην ευρωπαική αποθήκη και μου χάλασε και μιλάω με το su pport που μου ζητάνε βίντεο και τον αριθμό SKU λέει που είναι στο κουτί το οποίο έχω πετάξει. Μήπως το έχεις κρατήσει εσύ ; Δεν ξέρω καν αν πρόκειται για serial number και είναι μοναδικό ή αν πρόκειται για αριθμό προιόντος που είναι κοινός για όλα. Δεν ειναι το serial..SKU μονιμα το ζητανε ..σαν κωδικος προιοντος..αλλα αυτο δεν φαινεται πουθενα ποιο ειναι (πχ στη σελιδα του προιοντος) Θα ψαξω να το βρω αν το γραφει Λοιπον μετα απο πολυ ψαξιμο συγκρισεις κτλ (ξαναλεω το sku δε φαινεται πουθενα !!!) πρεπει να ειναι το 146023402
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα