Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για Να καταλάβεις τη σχέση μου με τον καφέ θα σου πω ότι πίνω μια στο τόσο. Η γυναίκα μου κάθε μέρα 1-2 στάνταρ. Ισως και 3. Μέχρι τώρα έχουμε την απλή που είναι σαν κανάτα και τη βάζουμε στο μπρίκι.

Από αυτό που έχουμε τώρα και με μια σαν αυτή του θέματος θα δούμε διαφορά; αυτή τη στιγμή δε θέλω να κινηθώ ψηλά σε κόστος γι'αυτό και κοιτάω σαν αυτή του θέματος. Και δεν ξέρω αν θα καταλάβουμε και την διαφορά στον καφέ με μια απλή σε σχέση με μια πιο καλή...

Αφαλάτωση και καθάρισμα γενικά που να δω για το πώς και με τι;

Ευχαριστώ!

αυτή που έχεις σαν μπρίκι, τεχνικά δεν παράγει espresso (κακώς την λέμε espressιέρα. είναι moka pot) αλλά moka cafe που η διαφορά του είναι η πίεση του νερού που είναι λιγότερα μπαρ γύρω στα 1-2bar αντί (τυπικά) 9bar των εσπρεσο μηχανών (καίγεται αλλιώς ο καφές και αλλιώς βγάζει αρώματα). Θεωρείται αρωματικός επίσης αλλά νομίζω όχι το ίδιο εκλεκτός με της espresso αλλά γούστα είναι αυτά. Δεν ξέρω αν θα σου φανεί πολύ ανώτερος ο καφές της εσπρεσιέρας αλλά το σίγουρο είναι ότι είναι ΠΟΛΥ πιο βολική η παρασκευή του και ξεκούραστη. 

Εδώ θα μάθεις για espresso τα πρώτα βασικά.

Προτείνω να πάρεις και αμα θες καλύτερη ύστερα (συνήθως βολεύεσαι) αγοράζεις ξέροντας τι ψάχνεις. Αμα δεις καλά σχόλια για τον καφέ από πολλούς για μία μηχανή, αγόρασέ την. Η arielli km-130bs (που έχω link παραπάνω) και η 150bs από μένα προτείνεται (το eshop κάθε τόσο τις βγάζει 46€ αν και έχω καιρό να τις δώ). Η arielli ΟΕΜ εταιρία (φασόν δλδ) είναι από βουλγαρία που κολλάει την "φίρμα" της πάνω σε OEM κινέζικες καφετιέρες. Πολλοί την βγάζουν την ίδια με άλλο όνομα (turbox, crown). 

Αυτήν εδώ δεν την ξέρω αλλά θα την αγόραζα. γιατί όχι με 50€ πίνεις σπιτι εσπρέσο αλεσμένο (όχι ταμπλέτες, αλεσμένο δλδ οικονομικό και με ποικιλία). Αφού λένε κάνει καϊμάκι καλή θα είναι. :P

• Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτή είναι λογικά  https://www.gearbest.com/others/pp_1256723.html

Δεν είναι του θέματος, αλλά αν θες πες μας πόσο την πηρες (θα είχε κάποια προσφορα φαντάζομαι)

και τις εντυπώσεις σου

Ολόιδια, πήρα πριν από μία εβδομάδα, 50€ φτηνότερα από gb... Με καφέ από τα coffee island (τον extra) έχει μπόλικο καϊμάκι, και κάνει και καλό αφρόγαλα. Για τη μία εβδομάδα που την έχω, με 2 καφέδες την ημέρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Ολόιδια, πήρα πριν από μία εβδομάδα, 50€ φτηνότερα από gb... Με καφέ από τα coffee island (τον extra) έχει μπόλικο καϊμάκι, και κάνει και καλό αφρόγαλα. Για τη μία εβδομάδα που την έχω, με 2 καφέδες την ημέρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Είχε νομίζω γύρω στα 30 όταν ξεπούλαγαν από ευρωπαϊκή αποθήκη.

https://www.kotsovolos.gr/site/small-home-appliances/coffeemakers/polukafetieres/181555-krups-lumio-dolce-gusto-red-giftbox

Πολύ φθηνή, είναι ανάλογη της αρχικής του TS? 

Ειναι με καψουλες.

Αν πας εκει θα προτιμούσα μια iperespresso.

Πιο ακριβή κάψουλα αλλα προσωπικά πιο ωραίος καφές.

Επίσης υπάρχει και επαναγεμιζόμενη κάψουλα.

• Like 1
Δημοσ.

αν θελετε να πιειτε πραγματικο καφε και οχι κατι σαν καφε πας τουλαχιστον για  gaggia classic και την κρατας για χρονια.εφαμιλος καφες με πανακριβες επαγγελματικες μηχανες.βεβαια αυτο προυποθετει να εχετε υψηλα στανταρ στο θεμα καφε και να πινετε 2-3 την μερα οποτε να πιασουν τοπο τα λεφτα.

Δημοσ.

Ειναι με καψουλες.

Αν πας εκει θα προτιμούσα μια iperespresso.

Πιο ακριβή κάψουλα αλλα προσωπικά πιο ωραίος καφές.

Επίσης υπάρχει και επαναγεμιζόμενη κάψουλα.

I see. Ψάχνω και εγώ μια μηχανή, εκεί μέχρι 100 max.

Δημοσ.

WOW! 30 με μεταφορικά; Τρομερή τιμή, κρίμα που άργησα να αποφασίσω ότι θέλω εσπρεσιέρα και δεν την είχα δει καν αυτή!

Δημοσ.

I see. Ψάχνω και εγώ μια μηχανή, εκεί μέχρι 100 max.

σαυτο το ευρος τιμης ισως η καλυτερη επιλογη ειναι η https://www.skroutz.gr/s/2806528/Philips-Saeco-HD8423-11.html

απο τις Low budget μηχανες που θα σου κανουν ικανοποιητικο καφε και με non-pressurized portafilter.

Δημοσ.

WOW! 30 με μεταφορικά; Τρομερή τιμή, κρίμα που άργησα να αποφασίσω ότι θέλω εσπρεσιέρα και δεν την είχα δει καν αυτή!

Ειχε πολύ καλές προσφορές το gearbest τότε, πήρα κι εγώ τότε αρκετά πράγματα...

Δημοσ.

σαυτο το ευρος τιμης ισως η καλυτερη επιλογη ειναι η https://www.skroutz.gr/s/2806528/Philips-Saeco-HD8423-11.html

απο τις Low budget μηχανες που θα σου κανουν ικανοποιητικο καφε και με non-pressurized portafilter.

Καλή φαίνεται. Θα περιμένω τώρα τις γιορτές μπας και βγάλει καμιά προσφορά καμιά αλυσίδα.

Δημοσ.

Εγώ έχω την 150bs την θεωρώ πολύ τίμια για τα λεφτά της περίπου κανένα 50 την δίνει κατά καιρούς το eshop. Προσέξτε όμως και τον καφέ που χρησιμοποιείτε για καλό αποτέλεσμα. Εγώ έχω κατασταλάξει στον γιακομπς γιατί μου δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα από δεκάδες που έχω δοκιμάσει. Πιστεύω έχει να κάνει και με τον κόκκο πόσο λεπτός η χοντρός έχει αλεστεί. Ένα άλλο κόλπο είναι το καλό ζέσταμα. Αφήστε να τρέξει πρώτα αφού ζεσταθεί και μετά βάλτε το ποτηράκι με τον καφέ.

Δημοσ.

https://www.kotsovolos.gr/site/small-home-appliances/coffeemakers/polukafetieres/181555-krups-lumio-dolce-gusto-red-giftbox

Πολύ φθηνή, είναι ανάλογη της αρχικής του TS? 

τι "φτηνή" και τι "ανάλογη"  :lol:  :lol:

Αυτή είναι με (ακριβές, πολύ ακριβές) κάψουλες. Ο αλεσμένος έρχεται το 1/4 σε κόστος. Ο αλεσμένος απο 15€/κιλό συσκευασμένος πχ lavazza (τόσο έχει σε αρκετά supermarket πχ ελομας) το κιλό που βγάζει 142 μερίδες μονού (7gr) εσπρέσο δλδ 0.10 η μερίδα. Οι ταμπλέτες έχουν τα διπλά/τριπλά/τετραπλά χρήματα. Άσε που περιορίζεσαι στις επιλογές (χαρμάνια) και δεν βγάζουν και τόσο καλό καφέ αυτό το σύστημα. Οι κάψουλες έχουν άλλα πλεονεκτήματα κυρίως το καθάρισμα που δεν χρειάζονται (κάνουν για γραφείο και βιαστικούς).

Δεν είναι ανάλογη αυτή η μηχανή.  :rolleyes:

Υ.Γ. ίσως υπάρχουν επαναγεμιζόμενες κάψουλες με πολλά προβλήματα που πάλι δεν συμφέρει καλύτερα να είχες πάρει με φίλτρο.

Δημοσ.

Εγώ έχω την 150bs την θεωρώ πολύ τίμια για τα λεφτά της περίπου κανένα 50 την δίνει κατά καιρούς το eshop. Προσέξτε όμως και τον καφέ που χρησιμοποιείτε για καλό αποτέλεσμα. Εγώ έχω κατασταλάξει στον γιακομπς γιατί μου δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα από δεκάδες που έχω δοκιμάσει. Πιστεύω έχει να κάνει και με τον κόκκο πόσο λεπτός η χοντρός έχει αλεστεί. Ένα άλλο κόλπο είναι το καλό ζέσταμα. Αφήστε να τρέξει πρώτα αφού ζεσταθεί και μετά βάλτε το ποτηράκι με τον καφέ.

εμένα ο Jacobs στην 130bs που έχω (ίδια με την 150 σε ποιότητα) μου βγαίνει "ανοικτός" στο καημάκι (ασπρουλιάρικο) και αδιάφορος στη γεύση. Βέβαια δοκίμασα γιακομπς από βουλγαρία οπότε δεν ξέρω αν είναι ακριβώς ίδιος με εδώ. Για το άλεσμα έχεις δίκαιο παίζει ΜΕΓΑΛΟ ρόλο το άλεσμα (πάχος) γιατί καθορίζει την ευκολία ροής του νερού και πόσο επιδρά θερμικά στον καφέ. Ο γιακομπς που δοκίμασα εγώ ήταν πιο "χοντρός" (μεγάλοι κόκοι) με ευκολότερη ροή σε σχέση με  lavazza και lidl (πιο πούδρα) με πιο δύσκολη ροή. 

Η προθέρμανση είναι περίπου must για ακόμα έναν λόγο να αλλαξει το νερό μέσα στον μπόιλερ και στα σωληνάκια που υπάρχει από πριν (και να μπει φρέσκο ειδικά αν την χρησιμοποιείτε σπάνια).

Αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...