Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή του lidl δεν έκανε καϊμάκι με την καμία.

Οπότε αν είναι και αυτή έτσι μακριά.

Και η 130 και η 470 κανουν πολύ καλό καϊμάκι.

• Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

οταν λεω ιδιες,  ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΑ, οτι μιλησα για το τεχνικο κομματι και οχι για το οπτικο. 

δλδ εχει το ιδιο μοτερ, "μπρικι" και ακροφυσιο με την δικια μου.  

μην κοιτας το καλουπι που ειναι διαφορετικο....!!  το ιδιο ακριβως καλουπι ομως, εβγαινε και σαν CROWN.   

επειδη την βλεπεις σε διαφορετικα καλουπια, δεν σημαινει οτι ειναι διαφορετικες. 

attachicon.gif Crown.jpg

Δεν είναι τα ίδια τα χαρακτηριστικά (130 με 470), τα watt δεν ειναι ίδια ούτε ο τρόπος που φτιάχνεις αφρόγαλα και το group είναι διαφορετικό... Σου το λέω γιατί έχω και τις 2.

• Like 1
Δημοσ.

ναι είναι διαφορετικού μηχανισμού. 

πάντως η km130bs που έχω (αγορασμένη 37€ από eshop) είναι καλή καφετιέρα (καϊμάκι μπόλικο).

Ωστόσο στα δύο χρόνια με μικρή χρήση χρειάστηκε την επισκεύασα (ο ίδιος) όταν η αντλία της δεν μπορούσε να "σπρώξει" νερό. Ευτυχώς η αντλία ήταν καλή ιταλική μάρκα ulka (μία κόκκινη) και φτιάχνονταν (δεν ανοίγουν όλες οι αντλίες). Μπελαλίδικη δουλειά και για την ιστορία εννοείται την συντηρούσα με συχνούς καθαρισμούς (ταμπλέτες, ειδικά υγρά, ξύδι) αλλά το λάθος μου είναι ότι δεν την χρησιμοποιούσα πολύ συχνά (για εξοχικά ξεχάστε το θα την βρείτε βουλωμένη) και μετά από έναν Αυγουστο που έλειψα γύρισα για να την βρω χαλασμένη αν και τελικά την επισκεύασα (καθαρίζεις μία μπίλια μέσα στην αντλία και ένα ελατήριο).  

Μια άλλη νεότερη arieli που άνοιξα να επισκευάσω είχε άλλη αντλία (πράσινη κινέζικη) και γενικά μηχανισμό. Ήταν προβληματική και είχε βουλώσει και ο λέβητας. Από μ..λακία μου (ήταν ζεστή και αφαίρεσα σωληνάκι) πετάχτηκε ζεστό νερό με πίεση και με έκαψε ευτυχώς λίγο στο πόδι. Για αυτό προσοχή όταν/άμα τις ανοίξετε για επισκευή γιατί υπάρχει κίνδυνος να ζεματιστείτε και βέβαια ηλεκτροπληξίας.. Να την πας σε μάστορα πάλι δεν αξίζει με το κόστος που έχουν (45€ συχνά στο eshop).

Συμπέρασμα δεν είναι όλες η arielli ιδιες. Αυτήν εδώ νομίζω την έχει φίλη μου (πρέπει να ειναι αυτή) αγορασμένη 47€ (eshop τις βγάζει συχνά τόσο) και είναι "διαφορετική" από τις παλιές arielli (είχε και παλιά km 150bs σχεδόν ίδια σε μηχανισμό με την 130bs αλλά βούλωσε το ανοξείδωτο φίλτρο στο κλείστρο έγινε πίστωση εντός εγγύηση από το eshop. Με άλλο φίλτρο δούλευε ενώ το δικό της μπλοκαρε και άλλες). Για αυτήν εδώ λέει είναι εντάξει αλλά όχι η ίδια γεύση με την παλιά χωρίς να είναι κακή (απλά μάλλον προτιμούσε την παλιά 150).

Αυτές εδώ οι νέες έχουν καλύτερο κάδο νερού που δεν μυρίζει πλαστικό όπως στις παλιές (δε φεύγει με τίποτα, εγώ αλλάζω νερό πριν την χρήση πάντα να μην προλάβει να μυρίσει).

Δημοσ.

130 με 470 δεν εχουν και πολλες διαφορες αλλα δεν ειναι και ιδιες. Η ροη του steamer στην 130 ειναι σαν ποτιστηρι ενω στην 470 συνεχομενη. Επισης η 470 κανει καποιου ειδους backflush οταν σταματας την εκχυλιση αφηνωντας την πιεση. Στα συν της 470 εκτος απο τον πραγματικο μικρο χρονο θερμανσης λογω watt, η ενναλαγη απο εκχυλιση σε ατμο γινεται επιτοπου. Για οικιακη χρηση στα λεφτα της αξιζει με το παραπανω η 470.

• Like 1
Δημοσ.

ναι είναι διαφορετικού μηχανισμού. 

πάντως η km130bs που έχω (αγορασμένη 37€ από eshop) είναι καλή καφετιέρα (καϊμάκι μπόλικο).

Ωστόσο στα δύο χρόνια με μικρή χρήση χρειάστηκε την επισκεύασα (ο ίδιος) όταν η αντλία της δεν μπορούσε να "σπρώξει" νερό. Ευτυχώς η αντλία ήταν καλή ιταλική μάρκα ulka (μία κόκκινη) και φτιάχνονταν (δεν ανοίγουν όλες οι αντλίες). Μπελαλίδικη δουλειά και για την ιστορία εννοείται την συντηρούσα με συχνούς καθαρισμούς (ταμπλέτες, ειδικά υγρά, ξύδι) αλλά το λάθος μου είναι ότι δεν την χρησιμοποιούσα πολύ συχνά (για εξοχικά ξεχάστε το θα την βρείτε βουλωμένη) και μετά από έναν Αυγουστο που έλειψα γύρισα για να την βρω χαλασμένη αν και τελικά την επισκεύασα (καθαρίζεις μία μπίλια μέσα στην αντλία και ένα ελατήριο).  

Μια άλλη νεότερη arieli που άνοιξα να επισκευάσω είχε άλλη αντλία (πράσινη κινέζικη) και γενικά μηχανισμό. Ήταν προβληματική και είχε βουλώσει και ο λέβητας. Από μ..λακία μου (ήταν ζεστή και αφαίρεσα σωληνάκι) πετάχτηκε ζεστό νερό με πίεση και με έκαψε ευτυχώς λίγο στο πόδι. Για αυτό προσοχή όταν/άμα τις ανοίξετε για επισκευή γιατί υπάρχει κίνδυνος να ζεματιστείτε και βέβαια ηλεκτροπληξίας.. Να την πας σε μάστορα πάλι δεν αξίζει με το κόστος που έχουν (45€ συχνά στο eshop).

Συμπέρασμα δεν είναι όλες η arielli ιδιες. Αυτήν εδώ νομίζω την έχει φίλη μου (πρέπει να ειναι αυτή) αγορασμένη 47€ (eshop τις βγάζει συχνά τόσο) και είναι "διαφορετική" από τις παλιές arielli (είχε και παλιά km 150bs σχεδόν ίδια σε μηχανισμό με την 130bs αλλά βούλωσε το ανοξείδωτο φίλτρο στο κλείστρο έγινε πίστωση εντός εγγύηση από το eshop. Με άλλο φίλτρο δούλευε ενώ το δικό της μπλοκαρε και άλλες). Για αυτήν εδώ λέει είναι εντάξει αλλά όχι η ίδια γεύση με την παλιά χωρίς να είναι κακή (απλά μάλλον προτιμούσε την παλιά 150).

Αυτές εδώ οι νέες έχουν καλύτερο κάδο νερού που δεν μυρίζει πλαστικό όπως στις παλιές (δε φεύγει με τίποτα, εγώ αλλάζω νερό πριν την χρήση πάντα να μην προλάβει να μυρίσει).

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ναι όντος είναι καλή εσπρεσιέρα η 130, την είχα πάρει πριν 4 χρόνια 36€ κι εμένα βούλωνε και την γέμιζα με ξύδι όλο το βράδυ και όλα τα μέρη που λυνόντουσαν τα βουτούσα σε ξύδι, την επόμενη μερα έριχνα μαγειρική σόδα στα μέρη του groop ρίχνοντας ατμό από το ακροφύσιο(από ξύδι) και μετά δούλευε μια χαρα. Την 470 την βγάζει το e-shop 57€ συνήθως.

Δυστυχώς το κατάστημα του τίτλου μάλλον απλά έδωσε μερικά κομμάτια και την κατέβασε την προσφορά.

Δημοσ.

Ξέχασα χθες ότι είχα γράψει εδώ :-D ...να απαντήσω και εγώ ,βέβαια  έχουν δοθεί όλες οι πληροφορίες. 

Η του θέματος με την 130BS που έχει αναφερθεί σε κάποια ποστ δεν είναι ίδιες! και μόνο από τα χαρακτηριστικά βλέπουμε ότι η μια έχει περισσότερα watt άρα ο μηχανισμός είναι διαφορετικός.

Η 130bs όπως έχει αναφερθεί , κυκλοφορεί από διάφορες εταιρίες με διαφορετικό λογότυπο ( στο οποίο άντε να αλλάζουν τα κουμπάκια κατά τα άλλα είναι ίδιες , 1050watt/15bar/ίδιο δοχείο και ίδιο πλαστικό κάτω για τα νερά! ) αυτό φαίνεται και στο σασί και από τα χαρακτηριστικά. 

Τώρα αν έχουν αλλάξει κάτι με τα χρόνια για να βγάζει πυκνό καιμάκι, είναι πιθανό να έχει γίνει. Η Γεύση μετά από την εκχύλιση δεν θα αλλάξει όμως.  Προσωπικά δεν χρειάζομαι espressο μηχανή , ωστόσο θεωρώ αυτήν  του θέματος καλύτερη ( και αυτό γιατί δείχνει να είναι ποιοτικότερη ως κατασκευή ( λιγότερα πλαστικά κτλ. ) ...στο skroutz , έχει πολύ καλές αξιολογήσεις πάντως! όποιος την έκλεισε τα 50€ καλορίζικη.  Αυτά . 

υγ. Καθάρισμα όλες χρειάζονται.

Δημοσ.

καλημερα! μια μερα δεν μπηκα στο ινσομνια και ετυχε κατι που με ενδιεφερε.... και για να μην ανοιγω νεο θεμα...

εχω κατα νου να παρω μια μηχανη και ελεγα να παρω του lidl (50-60ευρω μαλλον) οταν βγει μιας και θα εχει 3 χρονια εγγυηση και νομιζω οτι πανω κατω ολες το ιδιο αποτελεσμα εχουν σε αυτα τα λεφτα. διορθωστε με αν κανω λαθος μιας και δεν ειμαι σχετικος.

εχετε να μου προτεινετε καμια αλλη σε αυτα τα λεφτα που ισως και να την εχετε δοκιμασει? η χρηση της θα ειναι 2-3 καφεδες τη μερα τις περισσοτερες φορες. πρεπει να προσεξω κατι στα τεχνικα χαρακτηριστικα?

επισης διαβασα για το καθαρισμα και θα ηθελα βοηθεια που θα βρω πληροφοριες. 

Δημοσ.

Φίλε μου, ο κόσμος του εσπρέσο είναι χαώδης. Όλα είναι σε άμεση συνάρτηση με το τί ζητάς και πόσα χρήματα διαθέτεις. Σε αυτήν την κατηγορία τιμής όμως, όλες οι συσκευές είναι πάνω-κάτω το ίδιο, κι αυτό διότι χρησιμοποιούν πιεζόμενο καλαθάκι, μεταξύ αλλων, με αποτέλεσμα να πίνεις κάτι που νομίζεις πως είναι εσπρέσο.

Να έχεις υπόψιν σου πως τα watt δεν παίζουν απολύτως κανέναν ρόλο στην ποιότητα του καφέ και οι εταιρείες που έχουν συσκευές σε αυτήν την κατηγορία χρησιμοποιούν τα πολλά watt ως κράχτη για να προσελκύσουν τους μη γνώστες, τη μεγάλη μάζα δηλαδή.

Αν θέλεις λοιπόν να κάνεις μιά απλή είσοδο στον κόσμο του εσπρέσο, να πάρεις την πιό φτηνή που θα βρείς. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η αφαλάτωση, οποία γίνεται 4-5 φορές το χρόνο περίπου.

Αν σε ενδιαφέρει το γευστικό αποτέλεσμα και έχεις όρεξη για πειραματισμό για να το πετύχεις, με 130-140 ευρώ συνολικά ανεβαίνεις μία κατηγορία, όπου εκεί αρχίζει να γίνεται τελείως διαφορετικός ο κόσμος του εσπρέσο. Ενδεικτικά αναφέρω την μηχανή Delonghi ec156, η οποία σε συνδυασμό με μη πιεζόμενο καλαθάκι και με τη χρήση του μύλου Delonghi kg79 και τη γνωστή τροποποίησή του, είναι μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με τα προηγούμενα. Κι όλα αυτά με μικρή διαφορά τιμής.

Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρει ο ζεστός εσπρέσο αλλά η ελληνική πατέντα του κρύου, τότε με 15 ευρώ στο σύνολο αγοράζεις ένα Hario V60 02 μαζί με τα φίλτρα του και είσαι άρχοντας.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι τα εξής:

α) Ο σωστός χρόνος εκχύλισης, από τη στιγμή που θα αρχίσει να τρέχει ο καφές, είναι 25-30 δευτερόλεπτα. Αν το αφήσεις λιγότερο πίνεις φαρμάκι, αν το αφήσεις περισσότερο πίνεις νεροζούμι.

β) Τον εσπρέσο ΔΕΝ τον χτυπάμε στη φραπεδιέρα. Ειδικά αν τον πίνεις σκέτο. Εάν βάζεις ζάχαρη, τον χτυπάς 2 κλικ όσο να διαλυθεί η ζάχαρη.

Πιστεύω να σε βοήθησα.

• Like 4
Δημοσ.

Για Να καταλάβεις τη σχέση μου με τον καφέ θα σου πω ότι πίνω μια στο τόσο. Η γυναίκα μου κάθε μέρα 1-2 στάνταρ. Ισως και 3. Μέχρι τώρα έχουμε την απλή που είναι σαν κανάτα και τη βάζουμε στο μπρίκι.

Από αυτό που έχουμε τώρα και με μια σαν αυτή του θέματος θα δούμε διαφορά; αυτή τη στιγμή δε θέλω να κινηθώ ψηλά σε κόστος γι'αυτό και κοιτάω σαν αυτή του θέματος. Και δεν ξέρω αν θα καταλάβουμε και την διαφορά στον καφέ με μια απλή σε σχέση με μια πιο καλή...

Αφαλάτωση και καθάρισμα γενικά που να δω για το πώς και με τι;

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...