akiz90 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο forum, Το pc μου είναι αυτό της υπογραφής. Το τροφοδοτικό είναι ολοκαίνουριο και σε δοκιμές σε 2 pc φαίνεται να δουλεύει σωστά. Το γράφω για να μην ψαχνόμαστε με ρεύματα, άλλωστε όπως θα δείτε παρακάτω έχω δοκιμάσει με 2ο τροφοδοτικό. Το πρόβλημα λοιπόν ξεκίνησε πριν κανα2 μήνες που όμως δεν έδωσα σημασία λόγω του ότι γινόταν μία φορά κάθε 2 βδομάδες. Εκεί που έκανες κάτι στο pc άσχετα αν ήταν game ή απλά browsing, το pc έκλεινε απότομα λες και το έβγαλες από την πρίζα. Το άνοιγα πάλι και όλα κομπλέ. Μετά από 2 βδομάδες μπορεί να το έκανε ξανά αλλά όλα δούλευαν. Χθες λοιπόν βάζω το league of legends και μόλις φορτώνει βλέπω κάποια πράσινα arcifacts στην οθόνη για 2 δευτερόλεπτα και μετά κλείνουν όλα. Από τότε δεν ξαναδούλεψε. Έβγαλα την κάρτα γραφικών και την δοκίμασα σε άλλο pc που έχω για 2ο. Έβγαζε artifacts αλλά τουλάχιστον είχα σήμα στην οθόνη. Δοκίμασα ένα reflow και προς το παρόν το πρόβλημα της κάρτας λύθηκε. Το 2ο πρόβλημα είναι η μητρική της Biostar. Δεν θέλει να δώσει σήμα στην οθόνη με τίποτα. Οι δοκιμές που έκανα είναι: -Δοκίμασα την R9 270 και στα 2 slots (μετά το reflow) και δεν κούναγε καν ανεμιστήρες -Δοκίμασα με HD5770 και στα 2 slots, έπαιζαν οι ανεμιστήρες, σήμα δεν είχα -Δοκίμασα με GTX430 και στα 2 slots, έπαιζαν οι ανεμιστήρες, σήμα δεν είχα -Δοκίμασα να το τρέξω με μία-μία τις RAM, και χωρίς καμία RAM -Δοκίμασα να βγάλω μπαταρία και να το αφήσω χωρίς ρεύμα -Δοκίμασα να γυρίσω το διακόπτη στο backup BIOS που έχει -Δοκίμασα ξανά όλες τις κάρτες με άλλο τροφοδοτικό Όλα έγιναν στον πάγκο αφού είχα λύσει την μητρική και δεν είχα επάνω δίσκους κτλ. Ότι και να έκανα σήμα δεν έδινε με τίποτα. Τα λαμπάκια της μητρικής ανάβουν, φαίνεται να παίζουν αλλά στην οθόνη ούτε το logo. Απολύτως τίποτα. Να σημειώσω ότι στο 2ο pc που είναι άλλο socket με μνήμες DDR3 παίζουν όλες οι κάρτες και όλα τα τροφοδοτικά. Έχετε καμία άλλη ιδέα πριν την πακετάρω και ζητήσω αλλαγή? Θέλω να είμαι βέβαιος πριν πάω να πω ότι χάλασε.Δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα ο Ryzen αφού ποτέ δεν έχω ακούσει για καμένη CPU χωρίς OC. Τον έτρεχα πάντα stock οπότε οι υποψίες πηγαίνουν στην μητρική. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2017 από akiz90 1
akiz90 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Ναι φίλε μου έχει και το έκανα. Το Bios έχει κάνει reset το καταλαβαίνω και απο τα λαμπάκια της MoBo που έγιναν μπλε (τα ειχα κόκκινα και γύρισαν στο εργοστασιακό). Σκέφτηκα άλλο σενάριο και θέλω τη γνώμη σας. Εαν χάλασε η υδροψυξη (H100i) δεν εχω τρόπο να το ξέρω. Οι ανεμιστήρες της παίζουν και το λαμπάκι με το logo την Corsair ανάβει αλλά αμα κάτι άλλο πήγε στραβά δεν ξερω (πχ αντλία αν έχει κτλ). Παίζει λοιπόν να έκλεισε έτσι απότομα απο υπερθέρμανση CPU και ο ryzen να χάλασε? Ηταν σε stock λειτουργία και δεν είχε γίνει ποτέ OC. Μήπως τελικά η cpu κάηκε και τσάμπα παλεύω με MoBo.
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Τον επεξεργαστή θα τον δοκιμάσεις μόνον σε άλλη μητρική. Άλλος τρόπος δεν υπαρχει. Για την υδρόψυξη πιάσε το radiator. Πρέπει να είναι κρύο. Εαν το πρόβλημα είναι η υδρόψυξη βάλε την μαμίσια ψύκτρα και δες αν ανοίγει έτσι. 2
benign Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Γεια σου Ακη. Περιεργο παντως να χαλασαν ταυτοχρονα μητρικη και καρτα γραφικων η/και επεξεργαστης.Νομιζω οτι θα αποκλεισω αν χαλασε η αντλια να καηκε ο επεξεργαστης γιατι απλα η μητρικη θα τον εκλεινε ακριβως για να εμποδισει καποια ζημια οταν ξεπερνουσε την προβλεπομενη θερμοκρασια. Η μητρικη σου εχει dual bios και με ενα μοχλακι που εχει πανω,αλλαζεις bios. Το δοκιμασες αυτο μηπως βρεθει λυση και ανοιξει με το παλιο bios?
akiz90 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Ναι το γυρισα και το Bios απο το switch. Δεν έκανε τίποτα!
benign Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Ναι το γυρισα και το Bios απο το switch. Δεν έκανε τίποτα! Πολυ περιεργη και σπανια περιπτωση.Στο καταστημα παντως,επειδη τους ξερω,ειναι πολυ καλα παιδια και ειμαι σιγουρος οτι θα σε εξυπηρετησουν αψογα οταν την πας την μητρικη. Να εκανε καμμια ζημια η καρτα στην μητρικη οταν χαλασε? Πολυ δυσκολο το θεωρω,οπως και αποκλειω να χαλασε ο επεξεργαστης για τον λογο που εγραψα πριν.
akiz90 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Τον επεξεργαστή θα τον δοκιμάσεις μόνον σε άλλη μητρική. Άλλος τρόπος δεν υπαρχει. Για την υδρόψυξη πιάσε το radiator. Πρέπει να είναι κρύο. Εαν το πρόβλημα είναι η υδρόψυξη βάλε την μαμίσια ψύκτρα και δες αν ανοίγει έτσι. Δυστυχώς άλλη μητρική AM4 δεν εχω. Δοκίμασα και με την stock ψύκτρα του Ryzen και δεν αλλάζει κάτι.
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Τότε πας σε ένα κατάστημα ή εκεί που το εγόρασες να τεστάρουν μητρική/επεξεργαστή και να πάνε για rma όποιο έχει πρόβλημα. 1
akiz90 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Τότε πας σε ένα κατάστημα ή εκεί που το εγόρασες να τεστάρουν μητρική/επεξεργαστή και να πάνε για rma όποιο έχει πρόβλημα. Αυτό προσπαθώ να αποφύγω γιατί πολύ φοβάμαι πως το κατάστημα που αγοράστηκε η Mobo θα τα ρίξει στη CPU και το κατάστημα που αγοράστηκε η CPU θα τα ρίξει στο Mobo, με αποτέλεσμα εγώ να κάνω ατελείωτα πήγαινε-έλα. Θα πάω σε ένα κατάστημα εδώ που μένω να μου τσεκάρει απλά τη CPU σε κάποιο MoBo ΑΜ4 και να δούμε αν παίζει. Έτσι θα μείνει μόνο το MoBo.
Qless Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Λάμψη επεισόδιο 5038........φόβάμαι νομίζω μου είπαν μου φαίνεται μάλλον,..............ΒΡΕΣ κάποιον τρίτο που εμπιστεύεσαι τέλος πάντων και πήγαινε εκεί, ΑΝ δεν εμπιστεύεσαι ΚΑΝΕΝΑ, μάθε μόνος σου και βρες εσύ τι φταίει ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου, τι περιμένεις τηλεδιάγνωση μέσα από φόρουμ..
akiz90 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 ΒΡΕΣ κάποιον τρίτο που εμπιστεύεσαι τέλος πάντων και πήγαινε εκεί, ΑΝ δεν εμπιστεύεσαι ΚΑΝΕΝΑ, μάθε μόνος σου και βρες εσύ τι φταίει ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου, τι περιμένεις τηλεδιάγνωση μέσα από φόρουμ.. Θα πάω σε ένα κατάστημα εδώ που μένω να μου τσεκάρει απλά τη CPU σε κάποιο MoBo ΑΜ4 και να δούμε αν παίζει. Έτσι θα μείνει μόνο το MoBo. Αυτό ακριβώς έγραψα μόλις στο προηγούμενο ποστ. Συγνώμη κιόλας που ζητάμε καμιά παραπάνω γνώμη. Δεν ζήτησα επισκευή μέσω internet, μία γνώμη επιπλέον ζήτησα σε κάτι που ίσως να μην είχα σκεφτεί. 3
leros2004 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Νομίζω έχεις κάνει πολλά περισσότερα απο όσα θα μπορούσες, στείλε τη μητρική πίσω, είναι κατά 99% ο ένοχος. Κάτι αλλο δεν μπορείς να κάνεις 1
benign Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Ακη γραψε μας τι απεγινε να ξερουμε,γιατι ειναι πολυ περιεργο το θεμα σου.
cpc464 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ παντως που είχα ίδιο θέμα με μητρική της msi νόμιζα ότι ήταν DOA τελικά ήταν απλό, δεν υποστηριζε legacy gpu, με δεδομένο η r9 270 είναι ήδη στα τελευταία θα κοίταζα τα διαγνωστικά led , σε εμένα άναβε συνέχεια το led για την gpu, μόλις κουμπωσα την r9 380 μπουταρε κανονικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα