Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη γνώμη σας για αναβάθμιση συστήματος.

Έχοντας το παρακάτω σύστημα τι θα ήταν καλύτερα να αλλάξω, ώστε να κρατήσει 2-3 χρόνια ; GPU ή CPU+Μητρική ;

GPU : AMD R9 270x 2GB
CPU : Intel i5 3350P @3.10GHz
Mobo : Intel DB75EN

RAM : 8GB DDR3

PSU : Thermaltake 600W
Monitor : LG W1934S , 1440x900

Budget : 250E
Χρήση : Gaming. Παίζοντας όλους τους τίτλους. 
Στόχος : 60 FPS

Σημεία Πώλησης : Αθήνα / Αγγελίες

Προφανώς και δε μπορώ να παίξω τα τωρινά ΑΑΑ παιχνίδια, γι αυτό σκεφτόμουν μια αγορά 1060 6GB.

Δημοσ.

Μια GTX1060 6gb είναι το μέγιστο που θα μπορεί να σηκώσει ο επεξεργαστής σου. Πιστεύω ένα μικρό bottleneck θα το έχει πάντως, αλλά όχι κάτι τραγικό.

Α, τώρα είδα την οθόνη σου. 1440x900 είναι πολύ λίγο για αυτή την κάρτα... Ή άλλαξε και οθόνη, ή μείνε όπως είσαι. Σε αυτή την ανάλυση πάντως μπορείς να παίξεις όλους τους ΑΑΑ τίτλους σε medium-high settings (με την 270Χ πάντα).

• Like 2
Δημοσ.

Κατάλαβα..

Γενικά πιάνω λιγότερα FPS από τα benchmarks της 270x σε 1080p και μου κάνει εντύπωση αφού παίζω σε μικρότερη ανάλυση. Άρα, κάτι στο σύστημα μειώνει τις επιδόσεις.

Γι αυτό ρωτησα για αναβάθμιση cpu,Mobo. Μήπως με κόβει ο επεξεργαστής ;

Δημοσ.

Όχι ο επεξεργαστής δεν σε κόβει. Μπορεί να φταίει το λειτουργικό. Ψάξε και βρες τρόπους για να κάνεις το λειτουργικό σου πιο ελαφρύ και γρήγορο .https://support.microsoft.com/en-us/help/15055/windows-7-optimize-windows-better-performance

Για να κερδίσεις κάποια fps δοκίμασε να κλοκάρεις την gpu με το afterburner (λίγο-λίγο core+memory clocks) τεστάροντας παράλληλα με το heaven benchmark.

Δημοσ.

Ωραία, αφού δε φταίει ο επεξεργαστής, θα διαθέσω τα χρήματά μου σε 1060 6GB να μαι καλυμμένος τουλάχιστον από γραφικά για κάποια χρόνια, ώστε αργότερα να ανανεώσω και το υπόλοιπο hardware.

Δημοσ.

Ωραία, αφού δε φταίει ο επεξεργαστής, θα διαθέσω τα χρήματά μου σε 1060 6GB να μαι καλυμμένος τουλάχιστον από γραφικά για κάποια χρόνια, ώστε αργότερα να ανανεώσω και το υπόλοιπο hardware.

Μα αν μείνεις στα 900p είσαι καλυμμένος με την τωρινή κάρτα. Τσάμπα λεφτά θα δώσεις αν δεν αλλάξεις και οθόνη. 

H πιο φθηνή αναβάθμιση που θα σου πρότεινα

https://www.skroutz.gr/s/9682977/Gainward-GeForce-GTX1060-3GB-3798.html

https://www.skroutz.gr/s/8296128/LG-22MP58VQ.html

Δημοσ.

Δεν είμαι καλυμμένος με την τωρινή κάρτα, γιατί πχ σε games όπως το Battlefield 1 πιάνω με το ζόρι 60 fps με low settings.

Έδωσα ένα παιχνίδι ως παράδειγμα που απαιτεί και δυναμη cpu.

Προτιμώ να παω σε 6GB Vram, ώστε να μη χρειαστεί να αναβαθμισω για κάποια χρόνια.

Δημοσ.

Δεν είμαι καλυμμένος με την τωρινή κάρτα, γιατί πχ σε games όπως το Battlefield 1 πιάνω με το ζόρι 60 fps με low settings.

Έδωσα ένα παιχνίδι ως παράδειγμα που απαιτεί και δυναμη cpu.

Προτιμώ να παω σε 6GB Vram, ώστε να μη χρειαστεί να αναβαθμισω για κάποια χρόνια.

Οκ αν δε σε καλύπτει... Σου είπα όμως ότι μπορείς να βελτιώσεις την απόδοση με overclock.

Η 1060 3gb είναι υπεραρκετή πάντως γι αυτό που θες, εφόσον δεν αλλάξεις και μόνιτορ.

Βάλ τα κάτω βασικά και δες. Με 275€ παίρνεις την 6gb. Με 315€ παίρνεις την 1060 3gb (που είναι πολύ δυνατή για 1080p) και 1080p IPS monitor.

Δημοσ.

Με όβερκλοκ δεν εχω ασχοληθεί και δε θα θελα να το διακινδυνεύσω.

Το μόνιτορ δε με απασχολεί η αλήθεια είναι. Αυξάνεται και ο προϋπολογισμός.

Τα 6Gb vram τα επιλέγω γιατι σε λίγο τα 3GB θα ναι minimum.

Επομένως, κλείνουμε στο να πάω σε κάρτα κι οχι μητρική επεξεργαστή ; Για 900p λεμε παντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...