Προς το περιεχόμενο

Chevrolet Matiz 09... Aξίζει?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το matiz με υγραέριο είναι ρίσκο ειδικά αν έχει κάνει πάνω από 70-80 χιλ. χιλιόμετρα.

Αν σε μικρό χρονικό διάστημα σου βγάλει πρόβλημα στις βαλβίδες είναι για πέταμα γιατί η επισκευή κοστίζει περισσότερο από όσα θες για να το αγοράσεις.

Βρες ένα μικρό βενζινούλα όσο και να καίει ας είναι και πιο παλιό από το matiz.

Για να δεις βαλβίδες σε τι κατάσταση βρίσκονται πρέπει να ανοιχτεί καπάκι μηχανής οπότε δε γίνεται να πεις θα το πάω σε ένα μάστορα να του ρίξει μια ματιά.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά επειδή εσύ πήρες μια φορά νοικιάρικο και πήγες Ηράκλειο-Χανιά που λέει ο λόγος, σημαίνει πως αυτό κάνουν όλοι?

Ένα ενοικιαζόμενο δεν νομίζω να κάνει πολύ πάνω από 20.000χλμ. το χρόνο, ειδικά σε περιοχή όπως η Κρήτη που είναι εποχική.

Που λέει ο λόγος ... Έχω 3 φίλους με rent a car στην Κρήτη ..οπότε μιλάω γνωρίζοντας

Δημοσ.

Περίπου 250-450χλμ κάνει ένα ενοικιαστικο αυτοκίνητο στην Κρήτη τη μέρα .εσύ κάνε (300κμ * 30ημερες)*6 μηνες

Δεν καθετε ουτε μια μερα το αυτοκινητο ε?Δουλευει 6 μηνες σερι.Μαλιστα.Και καποιος που το νοικιασε 14 μερες ΚΑΘΕ μερα κανει 250-400χλμ.

Οτι να ναι...Εδω που ειμαι εγω κανουν γυρω στα 10.000, να δεχτω οτι σε αλλα μερη οπως η κρητη φτανουν τα 20.000.

Δημοσ.

Οπως ειπαν και τα παιδιά πάνω το 800ράκι με αέριο ειναι ρισκο.

Το matizaki ουτως η αλλιώς έχει ελάχιστη κατανάλωση.

Ειναι εξαιρετικο αυτοκίνητο πόλης και μπορει να κάνει και μικρά ταξιδάκια.

Οκ εγω έχω πάει Χαλκιδική με ματιζάκι του 2007, αλλά ήταν αναγκαίο και πήγαινα με 90-100.

Μια χαρά με πήγε και με έφερε απλά δεν μπορουσα να αναπτυξω ταχύτητα.

Ειναι πολύ καλή επιλογή και οι χώροι του εξαιρετικοι για τόσο μικρό αμάξι.

Και γενικά βγαίνει φθηνό, δεν παρουσιάζει πολλά προβλήματα.

Δημοσ.

Το matizaki ουτως η αλλιώς έχει ελάχιστη κατανάλωση.

Ειναι εξαιρετικο αυτοκίνητο πόλης

Δεν λεγονται αυτα..
  • Like 3
Δημοσ.

Μόνο αστείο είναι ,οταν οι λέξεις ματιζ και εξαιρετικό βρίσκονται στην ίδια πρόταση

Δημοσ.

Μόνο αστείο είναι ,οταν οι λέξεις ματιζ και εξαιρετικό βρίσκονται στην ίδια πρόταση

Μηδέν κατανάλωση, ελάχιστα προβλήματα, χώροι, ευκολο στο παρκάρισμα. Δε βλέπω τιποτε το αστείο.

Ειδικά όταν υπάρχει κόσμος που προτιμάει τα σμαρτάκια.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μηδεν κατανάλωση. :-D  :-D  Αν είχες συνηθίσει με κάνα δίλιτρο του 1992 μπορεί. Γενικά όμως καίει σαν σύγχρονο (~5ετίας) 1400ρι και βάλε.  :cry:

Για να μη μιλήσω για την οδική συμπεριφορά τενεκεδόκουτου...

• Like 2
Δημοσ.

Η οδηγική συμπεριφορά ενός αμαξιου πόλης, εξαρτάται καθαρά από την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού του.

Αν έχεις συνηθίσει να οδηγάς τούρμπο σκοτώστρες 1000άρακια, ναι με το matiz θα σου κακοφανεί.

Τουλάχιστον το δικο μου feedback τους 3 μηνες που το χρησιμοποίησα εταιρικά, αυτό ειναι. Μηδέν κατανάλωση, καλη συμπεριφορά.

Σιγουρα προτιμω το 1400άρι υβριδικό της citroen σε σχέση με το ματιζ αλλά αυτό ειναι άλλο επίπεδο :P

Και οπως έγραψα, δε μπορω να βλέπω κοσμο να οδηγάει σμαρτ και να μιλάμε για αυτους που οδηγάνε ματιζάκια

• Like 1
Δημοσ.

ρε παιδιά μιλάτε για οδηγική συμπεριφορά για αυτοκίνητο δεκαετίας μίνι πόλης...really? 

είναι από τα αξιόπιστα αυτοκίνητα πόλης. δεν χαλάνε, σε πάνε εκεί που θέλεις με λογικό κόστος. απλά...

για μένα είναι μία αγορά που αξίζει αλλά όχι το 800cc, καλύτερα τα 1000cc.

Δημοσ.

Eνα chevrolet matiz.....λυπαμαι που ειναι και GM αλλα μιλαμε για επικυνδυνα αργο-ψοφιο-ταφος, αισθηση επιλογεα ιδια με οταν φτιαχνω φασολαδα και ανακταευω την κατσαρολα, συμπλεκτης με διαδρομη 0,01mm πανω πανω, στροφομετρο δεν ειχε....και δεν πηγα προκατελειμενος λεω αααα ματιζ ξερωγω για να δουμε απτα καινουργια τι κανανε. Σκετη απογοητευση.

ΥΓ η πλακα ειναι οτι ειχε κλιματιστικο....δεν κρυωσε ποτε το αμαξι το καλοκαιρι.

Daewoo matiz της θειας μου,το οδηγησα πριν λιγο!!!Ακρως επικίνδυνο!Τιμονι χαλια,φρενα ποδηλατου κ επιδοσεις κλαφτα...Η 4η κ η 5η απλα δεν χρειαζονται..

http://auto.in.gr/testing/article/?aid=44822

Εγω δινω βαση στην καταναλωση και εκτιμω οτι το matiz κατατασσεται στα πιο βενζινοβορα..

Απο κει και περα οσοι το εχουν και εντος δεν τους καιει πανω απο 7λ τοτε παω πασο..

Δημοσ.

Τί θα πει επικίνδυνα αργό?

Μήπως νομίζει κανείς ότι τη δύσκολη στιγμή όταν ξαφνικά θα βρεθεί στην πορεία του κάτι, θα πατήσει το γκάζι και σαν τον super billy θα διακτινιστεί μακριά από τον κίνδυνο?

Μια χαρά πάει μέσα στην πόλη με την υπόλοιπη κυκλοφρία και εθνική αν κάποιος το θέλει το τερματίζει το κοντέρ του.

Αν είσαι φορτωμένος εθνική σε κάποια κομμάτια θα πέσεις στα 110 και γενικά θα θέλει να ρίχνεις 4η συχνά αλλά νομίζω αυτό είναι κάτι που αποδέχεται κανείς.

Εφόσον μιλάμε για εργοστασιακό υγραέριο δεν υπάρχει θέμα... είναι ό,τι πιο φτηνό υπάρχει για μέσα στην πόλη (με εξαίρεση αυτά με φυσικό αέριο).

Δημοσ.

Σε σχέση με τα πιο καινούργια 1000άρια καίει 1 λίτρο/100χλμ. παραπάνω αλλά εφόσον μιλάμε για LPG εδώ η εξοικονόμηση θα είναι τεράστια ούτως ή άλλως.

Επιπλέον σε άλλη τιμή βρίσκει κανείς το Matiz και σε άλλη τιμή τα πιο καινούργια 1000άρια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...