Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παντως και με αλλο ρουτερ μπορει να εχεις το ιδιο θεμα γιατι δεν περνας απο το ρουτερ.επισης ναι ολα πανω στο switch πρεπει να τα εχεις.αν εχεις speedport πρεπει να δεις λογω voip πως θα το κανεις για να παιζει και η τηλεφωνια.αν το netgear μπορει να παιξει σαν ρουτερ θα μπορουσε να παιξει pppoe passthrough πανω στο speedport οποτε το Netgear σου θα ειναι πανω στο switch.απλα  πρεπει να δεις αν μπορει να παιξει σαν ρουτερ σε μια ethernet που θα γινει wan 

Δημοσ.

Είχα δοκιμάσει να βάλω το netgear  από την wan πάνω στο speedport και πάλι 10mb είχα ταχύτητα βεβαια δεν είχα κάνει κάποια ρύθμιση απλά το σύνδεσα και έβαλα τον υπολογιστή και τον nas πάνω στο netgear είδα ότι το pc έπαιρνε internet και δοκίμασα την μεταφορά και μετά κατευθείαν τα ξήλωσα αφού είχα την ίδια ταχύτητα τώρα αν ήθελε και κάποια ρύθμιση δεν γνωρίζω

Δημοσ.

10mbyte θα ειχες γιατι καπου καποια συσκευη περναγε πανω απο 100αρα port.to netgear οπως βλεπω εχει και Wan εχει και gigabit οποτε αν τα ειχες πανω στο Netgear δεν γινεται να ειχες 10.οποτε κατι ειχες κανει λαθος.μπορεις να το δοκιμασεις αλλα οπως σου ειπα δεν θα αλλαξει κατι γιατι ολη η κινηση δεν περναει καν απο το speedport πλεον.εκτος αν το speedport κατι κανει στο switch που μου φαινεται δυσκολο αλλα μπορεις να το τσεκαρεις ειτε χωρις το speedport ειτε με το netgear πανω.οι θυρες αν ειναι στο auto θα πρεπει να παιξουν 1000 αλλα μπορεις να το δεις και μεσα απο το ρουτερ συνηθως.σπανιες περιπτωσεις να υπαρχει καποιο θεμα και σε auto να κλειδωσει λιγοτερο.(προβλημα στο negotation).ή να ειχες καμια καρτα δικτυου να παιζει στα 100 Mbit Καρφωτα

Δημοσ.

πόσα gb είναι η ταινια? δοκίμασε να την βάλεις σε κανενα Stick ή USB δίσκο και κουμπωσέ το απευθείας στην τηλεοραση να δεις τι παίζει. Εχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην τραβάει η κάρτα δικτύου της TV? είναι smart και βλέπει απευθείας το NAS? με πρόχειρούς (μπακαλίστικους) υπολογισμούς, μια ταινία 4Κ των 40GB και 2 ωρών διάρκειας, θέλει περίπου 6-7 MB/δευτερόλεπτο, αρα η 100άρα κάρτα φτάνει (πάει περίπου στα 10-11 το πολύ/sec). Για δοκίμασε και κατι τετοιο να δούμε!

Δημοσ.

το βασικο ειναι να δει και οτι παιζουν οι καρτες  σε 1000 η σε 100 full duplex.Tης tv ειναι 1000 ή 100? μηπως καποια εχει κουμπωσει σε Half duplex? και να παιξει το Usb χανει το νοημα του να κανεις streaming αλλα ισως να μπορει να δει τι παιζει γενικοτερα σαν δοκιμη

Δημοσ.

Η τηλεόραση δεν ξέρω αν είναι 100 η 1000 έχω μια samsung 65ks9000 αυτό που ξέρω είναι ότι πριν έπαιζαν κανονικά οι ίδιες ταινίες το δοκίμασα να βάλω την ταινία σε usb3 σκληρό και δεν κόλλαγε καθόλου και μιλάμε για μέγεθος ταινίας 60GB οι περισσότερες

ναι είναι smart και βλέπει κατευθείαν τον NAS, νομίζω αλλα μπορεί να λέω και βλακείες ότι μέσο DLNA  βλέπει τον δίσκο η tv γιατί και ο nas έχει dlna

Δημοσ.

λογικα στο manual θα γραφει.παντως αν εχειςτωρα το θεμα θα πρεπε να το ειχες και πριν αφου το adsl/vdsl router δεν παιζει ρολο.βγαλτο και εκτος αν θες οπως εγραψα πιο πανω.μπορει να μην παιζει το Usb stick με τον ιδιο τροπο που βλεπει το nas αλλα μπορει και να ειναι θεμα bandwidth αφου στο Usb ειναι πιο απευθεας η ολη κατασταση.αν ειναι 100Mbit η καρτα τοτε ναι παιζει πολυ πιο χαλια απο Usb3.

Οπως βλεπω εχει και Firmware.

https://www.samsung.com/us/support/owners/product/2016-suhd-smart-tv-ks9-series

δυσκολο τετοια τv Να μην εχει gigabit βεβαια.αν το switch σου εχει διαφορετικο led χρωμα για gigabit μπορεις να το δεις ή αν το βαλεις σε συνδεση με ενα pc και δεις να παιζει gigabit.δεν νομιζω να θελει cross gigabit cable.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 2/1/2018 στις 3:56 ΜΜ, andreas443 είπε

Η τηλεόραση δεν ξέρω αν είναι 100 η 1000 έχω μια samsung 65ks9000 αυτό που ξέρω είναι ότι πριν έπαιζαν κανονικά οι ίδιες ταινίες το δοκίμασα να βάλω την ταινία σε usb3 σκληρό και δεν κόλλαγε καθόλου και μιλάμε για μέγεθος ταινίας 60GB οι περισσότερες

ναι είναι smart και βλέπει κατευθείαν τον NAS, νομίζω αλλα μπορεί να λέω και βλακείες ότι μέσο DLNA  βλέπει τον δίσκο η tv γιατί και ο nas έχει dlna

Άλλο πράγμα το dlna, άλλο το να παίξει μέσω ethernet ένα shared αρχείο!  Στο dlna το αρχείο streamάρεται και γίνεται transcoding,  όπου εκεί θα πέφτει ΚΑΙ η ποιότητα ΚΑΙ η ταχύτητα. Το σωστό ειαι να το αναπαράγει κατευθείαν από το NAS η ίδια η TV, όχι να το stramάρει ο NAS προς την TV μέσω DLNA.  

Δημοσ.
Στις 02/01/2018 στις 11:36 ΠΜ, poulinos είπε

50 mbyte ειναι μια χαρα ταχυτητα.απο εκει και περα .μηπως η τηλεοραση δεν ειναι 1000αρα?μηπως απλα δεν την παλευει με 4K?δες και firmware update για την tv

Για 1000ρι δικτυο μονο μια χαρα δεν ειναι παντως.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 12/1/2018 at 12:33 PM, rfc said:

Για 1000ρι δικτυο μονο μια χαρα δεν ειναι παντως.

Δεν λεμε στο Post για την μεγιστη ταχυτητα του gigabit Που ειναι παραπανω αλλα για τo cloud που ως γνωστο τα μισα nas Της wd ειναι για πεταμα σε θεματα ταχυτητων αναλογο βεβαια της τιμης που εχουν.

επισης πριν το ειχε συνδεδεμενο πανω σε ethernet 100ara και εβγαζε 10Mbyte/sec και μετα το κουμπωσε σε 1000αρα οποτε οτι εφτασε 50 mbyte σημαινει επισης οτι εχει γινει σωστα.

On 11/1/2018 at 10:08 AM, mechpanos said:

Άλλο πράγμα το dlna, άλλο το να παίξει μέσω ethernet ένα shared αρχείο!  Στο dlna το αρχείο streamάρεται και γίνεται transcoding,  όπου εκεί θα πέφτει ΚΑΙ η ποιότητα ΚΑΙ η ταχύτητα. Το σωστό ειαι να το αναπαράγει κατευθείαν από το NAS η ίδια η TV, όχι να το stramάρει ο NAS προς την TV μέσω DLNA.  

για αυτο θες και καλη ταχυτητα στο wireless>στο ethernet ειναι ολα πιο ευκολα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...