Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω parts για αναβάθμιση mobo, ram και cpu. Το σύστημα δεν είναι δικό μου αλλά φίλου κ χρειάζομαι τα φώτα σας..

Ποσό που διαθέτουμε : 500€

Χρήση υπολογιστή : ηχογραφήσεις, ελαφρύ gaming, σερφαρισμα κι όλα αυτά με καλό multitasking

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: guitar pro, Guitar rig, ez drummer, reaper, audacity και από παιχνίδια κυρίως football manager

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι. Έχουμε την Philips 221EL LED

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα ή/και Χαλκίδα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Όπου πιο φθηνά

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από εμένα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι έχουμε λειτουργικό

Το υπάρχων σύστημα φιλοξενείται σε κουτί Fractal Design Define R5 Window.

Με τη σύνθεση να ολοκληρώνουν τα cpu:i7 920 με ψύκτρα CoolerMaster Hyper 212 Evo, μητρική gigabyte ex58-ud4, ssd Samsung evo 500gb, μνήμες σε triple channel DDR3 6gb, gpu ATI Radeon r7 200. Υπάρχει κάρτα ήχου εξωτερική η M-Audio Fasttrack Pro.

Σας χρωστάω κ το τροφοδοτικό.. Μέχρι το βράδι θα το συμπληρώσω κι αυτό..

Τονίζω ότι η χρήση που του κάνει είναι ανοιχτό manager, τα προγράμματα ηχογραφήσεις 1-2 ανοιχτά κ παράλληλα σερφαρισμα.. Όλα αυτά μαζι για αυτό τονίζω το multitasking ως σημαντικό παράγοντα!

Το σύστημα του τρέχει σε Windows 7 τώρα που μιλάμε αλλά θα πάμε στα 10ρια με την αναβάθμιση των parts. Επίσης τρώει bsod. Δεν έχω ασχοληθεί να βρω το λόγο κι ο ίδιος δεν κατάφερε να βγάλει άκρη.

Δημοσ.

Ψάχνω parts για αναβάθμιση mobo, ram και cpu. Το σύστημα δεν είναι δικό μου αλλά φίλου κ χρειάζομαι τα φώτα σας..

Ποσό που διαθέτουμε : 500€

Χρήση υπολογιστή : ηχογραφήσεις, ελαφρύ gaming, σερφαρισμα κι όλα αυτά με καλό multitasking

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: guitar pro, Guitar rig, ez drummer, reaper, audacity και από παιχνίδια κυρίως football manager

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι. Έχουμε την Philips 221EL LED

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα ή/και Χαλκίδα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Όπου πιο φθηνά

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από εμένα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι έχουμε λειτουργικό

Το υπάρχων σύστημα φιλοξενείται σε κουτί Fractal Design Define R5 Window.

Με τη σύνθεση να ολοκληρώνουν τα cpu:i7 920 με ψύκτρα CoolerMaster Hyper 212 Evo, μητρική gigabyte ex58-ud4, ssd Samsung evo 500gb, μνήμες σε triple channel DDR3 6gb, gpu ATI Radeon r7 200. Υπάρχει κάρτα ήχου εξωτερική η M-Audio Fasttrack Pro.

Σας χρωστάω κ το τροφοδοτικό.. Μέχρι το βράδι θα το συμπληρώσω κι αυτό..

Τονίζω ότι η χρήση που του κάνει είναι ανοιχτό manager, τα προγράμματα ηχογραφήσεις 1-2 ανοιχτά κ παράλληλα σερφαρισμα.. Όλα αυτά μαζι για αυτό τονίζω το multitasking ως σημαντικό παράγοντα!

Το σύστημα του τρέχει σε Windows 7 τώρα που μιλάμε αλλά θα πάμε στα 10ρια με την αναβάθμιση των parts. Επίσης τρώει bsod. Δεν έχω ασχοληθεί να βρω το λόγο κι ο ίδιος δεν κατάφερε να βγάλει άκρη.

Άν υποθέσουμε οτι το τροφοδοτικό δεν δημιουργεί τα θέματα παίρνεις αυτά

post-182716-0-99724400-1512919165_thumb.jpg

και αργότερα αναβαθμίζει κάρτα γραφικών.

Σε Intel αντίστοιχα με τις ίδιες μνήμες και χρησιμοποιώντας την ψύκτρα που ήδη έχετε.

https://www.skroutz.gr/s/12979207/Intel-Core-i5-8600K-Box.html?from=catspan&keyphrase=8600k

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=13064942%2C12979603

http://www.dexter.com.gr/index.php?route=product/product&product_id=2082

Δημοσ.

AMD R7 1700X

ASROCK AB 350 FATALITY K4

PATRIOT 16GB DDR4 3000Mhz

+ UPGRADE KIT για την ψύκτρα που έχετε για να γίνει συμβατή με AM4.

http://www.coolermaster.com/amd-am4-ryzen-compatability/en/

600€ τον πήγες.

εκτός άν ξέρεις τίποτα όπως με την 1070 στο προηγούμενο :P

Τον 1700 τον κλοκάρει άνετα με τη stock δεν χρειάζεται να βάλει την 212 αλλα αφού την έχει ok

Δημοσ.

Το manager όσο δεν του λες να κάνει κάτι δεν κάτι τίποτα το ίδιο και τα προγράμματα ηχογράφησης το ίδιο και οι browser,το μόνο που κόβει τον δικό σου αυτήν την στιγμή είναι ότι έχει μόνο 6Gb σε triple channel.

Είδες ότι τα παιδιά και οι δύο σου βάλανε 16Gb και για αυτό που κάνει ίσως και πάλι να τα γεμίζει αν έχει μεγάλη βάση στο manager μεγάλα και πολλά samples στα προγράμματα κτλ.

Μπορείς εύκολα με προγράμματα παρακολούθησης να δεις αν της στιγμές που κολλάει οφείλεται σε επεξεργαστή, δίσκο ή μνήμη.

• Like 1
Δημοσ.

Βλέπω ότι μου προτείνεται ryzen. Φαντάζομαι ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση έτσι? Δεν διαφωνώ, ίσα ίσα που και εγώ αυτή την υλοποίηση του πρότεινα..

Αναμένω κ όποια άλλη πρόταση έχετε..

Το manager όσο δεν του λες να κάνει κάτι δεν κάτι τίποτα το ίδιο και τα προγράμματα ηχογράφησης το ίδιο και οι browser,το μόνο που κόβει τον δικό σου αυτήν την στιγμή είναι ότι έχει μόνο 6Gb σε triple channel.

Είδες ότι τα παιδιά και οι δύο σου βάλανε 16Gb και για αυτό που κάνει ίσως και πάλι να τα γεμίζει αν έχει μεγάλη βάση στο manager μεγάλα και πολλά samples στα προγράμματα κτλ.

Μπορείς εύκολα με προγράμματα παρακολούθησης να δεις αν της στιγμές που κολλάει οφείλεται σε επεξεργαστή, δίσκο ή μνήμη.

Με την πρωτη ευκαιρία θα τσεκάρω την ζήτηση σε ραμ του συστήματος του..

Ωστόσο θέλει αναβάθμιση να κάνει ούτως ή άλλως..

Σε δουλειά να βρίσκεται! :-D

Δημοσ.

Βλέπω ότι μου προτείνεται ryzen. Φαντάζομαι ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση έτσι? Δεν διαφωνώ, ίσα ίσα που και εγώ αυτή την υλοποίηση του πρότεινα..

Αναμένω κ όποια άλλη πρόταση έχετε..

Με την πρωτη ευκαιρία θα τσεκάρω την ζήτηση σε ραμ του συστήματος του..

Ωστόσο θέλει αναβάθμιση να κάνει ούτως ή άλλως..

Σε δουλειά να βρίσκεται! :-D

Δεν πήρες μόνο ryzen

Δημοσ.

όχι.. ακόμη.. θα μάθω και θα ποστάρω. Αλλάζουν οι απιτήσεις σε ισχύ με τα καινούργια parts? αν θυμάμαι καλά κάποιο επώνυμο 600αρι φορά. Θα μάθω με σιγουριά και θα σας πω..

Δημοσ.

όχι.. ακόμη.. θα μάθω και θα ποστάρω. Αλλάζουν οι απιτήσεις σε ισχύ με τα καινούργια parts? αν θυμάμαι καλά κάποιο επώνυμο 600αρι φορά. Θα μάθω με σιγουριά και θα σας πω..

Όχι δεν αλλάζουν. Δεν έκανες καμμία αναφορά νωρίτερα ούτε για ''επώνυμο'' ούτε για πόσα watt. Παρα μόνο για bsod που με τόσα χρόνια στην πλάτη ένας απο τους βασικούς υπόπτους θα μπορούσε να ήταν και το psu.

Δημοσ.

Όχι δεν αλλάζουν. Δεν έκανες καμμία αναφορά νωρίτερα ούτε για ''επώνυμο'' ούτε για πόσα watt. Παρα μόνο για bsod που με τόσα χρόνια στην πλάτη ένας απο τους βασικούς υπόπτους θα μπορούσε να ήταν και το psu.

Για το τροφοδοτικό περιμένω ακόμη απάντηση του πιό ακριβώς έχει για να σας πω.

Δυστυχώς δεν είναι και πολύ τυπικός στη συντήρηση του μηχανήματος του. Πρίν κανά χρόνο του βάραγε 100αρια η cpu του. Σκέψου είχε μαυρίσει η πλάτη πίσω απο τη μητρική. Τότε με τη βοήθεια μου αλλάχθηκε η πάστα, μπήκε και η Hyper 212 Evo, του έκανα και ένα υποτιπώδες cable mamagement και βελτιώθηκε κατα πολύ η θερμοκρασία (αν θυμάμαι καλά έπεσε στους 70 βαθμούς στη χρήση που του έκανε και πρίν, δεν λέω σε full load, δεν έτρεξα και benchmarks). Τότε άλλαξε και κουτί (πρίν είχε το thermaltake soprano). Έβαλε και τον ssd, άλλαξε και τη κάρτα γραφικών αλλά τα bsod δεν ανακάλυψε τι τα προκαλεί.

Πλέον βλέπει ότι όλα αργούν σε απόκριση στη τωρινή σύνθεση του, οπότε και ψάχνει να αναβαθμίσει τα parts του θέματος, έτσι ώστε να έχει το καλύτερο δυνατόν multitasking με τη χρήση που του κάνει και που περιγράφω στο πρώτο Post.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν είναι και πολύ τυπικός στη συντήρηση του μηχανήματος του. Πρίν κανά χρόνο του βάραγε 100αρια η cpu του. Σκέψου είχε μαυρίσει η πλάτη πίσω απο τη μητρική. 

Να τον έχεις από κοντά. Μια φορά τον χρόνο καθαρισμό και αλλαγή πάστας στο καινούριο σύστημα. Αυτό το τηγάνισε, εξ ου και οι bsod.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν τροφοδοτικό έχει το thelmaltake toughpower 700W..

Οι προτάσεις που μου έγιναν είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε? Εάν πάμε στα 600€ το μπάτζετ?

Δημοσ.

Λοιπόν τροφοδοτικό έχει το thelmaltake toughpower 700W..

Οι προτάσεις που μου έγιναν είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε? Εάν πάμε στα 600€ το μπάτζετ?

Kαλό τροφοδοτικό. Αν διαθέτεις λεφτά παραπάνω δώσε για μια καλύτερη μητρική:

https://www.skroutz.gr/s/11224092/Asus-Prime-X370-Pro.html

εκτός και αν πας σε i7-8700K 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...