Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας να κάνω 2 ερωτησούλες.

Θα βάλει ο ΟΤΕ την υπηρεσία να βλέπεις σε 2 τηλεοράσεις μέσα στο ίδιο σπίτι?

Ποιες είναι οι προυποθέσεις για κάτι τέτοιο?Μιλάμε για απομακρυσμένα δωμάτια-εκεί που υπάρχει ήδη ο δέκτης και εκεί που θα πάει το 2ο σήμα.

edit:

Οκ για το πρώτο βρήκα εδώ απάντηση

https://www.cosmote.gr/fixed/corporate/details/-/asset_publisher/gLfNzjIgW7PO/content/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%B1-cosmote-tv-multiroom#_ftn2

και

Τι χρειάζεται για  να μεταφέρω περιστασικά το δέκτη από όροφο σε όροφο και με την προυπόθεση ότι ΚΑΙ για τους 2 ορόφους υπάρχει καλώδιο που οδηγεί σε δορυφορικά πιάτα στην ταράτσα?Το ένα κανονικά στο πιάτο του ΟΤΕ και το άλλο σε άσχετο μη χρησιμοποιούμενο δορυφορικό πιάτο?

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Μπορεις να χρησιμοποιεις εντελως δωρεαν το cosmote tv go και να βλεπεις σε υπολογιστη ταμπλετ η κινητο οπου θες χωρις να μετακινεις δεκτες. Αλλιως πας σε multiroom, αλλα εχει εξτρα χρεωση ανα μηνα. Τελος αν εχεις δυο καλωδια που βγαινουν το πιατο, που δεν το νομιζω, μπορεις να μεταφερεις τον δεκτη σε αλλο δωματιο και να τον συνδεσεις εκει που θα καταληγει το καλωδιο (που ερχεται με το πιατο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω 2ο καλώδιο από παλιά!Τώρα είδα το multiroom και εκεί θα πάω.

Λέει:

"Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της υπηρεσίας, είναι η κατοχή hybrid αποκωδικοποιητή ή η αναβάθμισή του σε hybrid. Επίσης θα πρέπει όλοι οι αποκωδικοποιητές να είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο xDSL router και να έχουν πρόσβαση στο Internet, οποιουδήποτε παρόχου (αφορά τους συνδρομητές μέσω δορυφόρου)."

Είμαι κομπλέ?Έχω τηλέφωνο άλλου παρόχου που είναι στο όνομα αυτού που έχει και ΟΤΕ tv-δορυφορικό.

Το έχει βάλει κάποιος?Τον αποκωδικοποιητή τον χρεώνουν και πόσο??

Αξίζει με 6,60 το μήνα,,

Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από spirospatra1
Δημοσ.

Ειναι δωρεαν ο αποκωδικοποιητης. Και καλωδιο να εχεις, εννουσα οτι θα επρεπε απο το ενα lnb (ματι στο δορυφορικο πιατο) να εχει διακλαδωση για να καταληγει σε δυο καλωδια, που νομιζω δεν γινεται.

Δημοσ.

Ok τώρα διάβασα πλήρως τη διαδικασία!

Βάζεις quad lnb τραβάς ή πρέπει να έχεις καλώδιο κεραίας στα σημεία που θέλεις και τέλος όλοι οι αποκωδικοποιητές να είναι στο ίδιο lan.

Μία τελευταία ερώτηση:

Το τελευταίο βήμα μπορεί να γίνει με wifi extender-από αυτούς που βγάζουν και ethernet- ή πρέπει απαραιτήτων plc και το πρώτο plc να είναι καρφωμένο στο stb του ρούτερ?

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

1. το ομοαξονικό που κατεβαίνει από το πιάτο το σπας σε 2 εξόδους. Η καθεμία να καταλήγει στο κάθε δωμάτιο που θέλεις να βλέπεις

2. οι δέκτες του ΟΤΕ θα πρέπει να συνδέονται με LAN στο διαδίκτυο (ίδιο δίκτυο)

Αν φυσικά είσαι καθολικά πελάτης ΟΤΕ βάζεις ένα smart ματζαφλέρι στην 2η τηλεόραση και χρησιμοποιείς το OTETV-Go μέσω του τοπικού σου δικτύου και WiFi (αν και δεν ξέρω αν τα δείχνει όλα τα κανάλια από εκεί - καθότι είμαι σε εναλλακτικό πάροχο οπότε δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω)

Και ναι αν χρησιμοποιείς και τις 2 τηλεοράσεις συχνά, το multiroom αξίζει και παρα-αξίζει τα λεφτά του!

Δημοσ.

Η λογική λέει ότι θα δουλέψει αλλα επειδή δεν το έχω κάνει δεν μπορώ να σου πω 100%, εγώ τον είχα συνδέσει με WiFi access point αλλα για να έχω τις υβριδικές υπηρεσίες

Δημοσ.

1. το ομοαξονικό που κατεβαίνει από το πιάτο το σπας σε 2 εξόδους. Η καθεμία να καταλήγει στο κάθε δωμάτιο που θέλεις να βλέπεις

2. οι δέκτες του ΟΤΕ θα πρέπει να συνδέονται με LAN στο διαδίκτυο (ίδιο δίκτυο)

Αν φυσικά είσαι καθολικά πελάτης ΟΤΕ βάζεις ένα smart ματζαφλέρι στην 2η τηλεόραση και χρησιμοποιείς το OTETV-Go μέσω του τοπικού σου δικτύου και WiFi (αν και δεν ξέρω αν τα δείχνει όλα τα κανάλια από εκεί - καθότι είμαι σε εναλλακτικό πάροχο οπότε δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω)

Και ναι αν χρησιμοποιείς και τις 2 τηλεοράσεις συχνά, το multiroom αξίζει και παρα-αξίζει τα λεφτά του!

Όσον αφορά στο 2!

Πρέπει να είναι απλά στο ίδιο lan ή πρέπει να παίρνουν και τα δύο από την stb του ρούτερ????

Γιαατί το πρώτο γίνεται με wifi extender που έχει ethernet έξοδο ενώ το δεύτερο θέλει plc....

Η λογική λέει ότι θα δουλέψει αλλα επειδή δεν το έχω κάνει δεν μπορώ να σου πω 100%, εγώ τον είχα συνδέσει με WiFi access point αλλα για να έχω τις υβριδικές υπηρεσίες

Καλό αυτό!Απλά έβαλες το ap να πάρει από το wifi σου έτσι???

Δημοσ.

Καλό αυτό!Απλά έβαλες το ap να πάρει από το wifi σου έτσι???

Ναι.

Η stb θύρα του ρουτερ ειναι όταν έχεις CosmoteTV μέσω ip, στο δορυφορικό απλά πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο νετ

Διάβασε εδώ https://digitaltvinfo.gr/news/news/item/20763-energopoiithike-to-multiroom-kai-stous-syndromites-cosmote-tv-meso-doryforou

• Like 1
Δημοσ.

Ναι.

Η stb θύρα του ρουτερ ειναι όταν έχεις CosmoteTV μέσω ip, στο δορυφορικό απλά πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο νετ

Διάβασε εδώ https://digitaltvinfo.gr/news/news/item/20763-energopoiithike-to-multiroom-kai-stous-syndromites-cosmote-tv-meso-doryforou

Τέλεια!Το τσέκαρα μόλις!Ο αποκωδικοποιητής είναι στη LAN 1!Άρα λογικά είμαι ΟΚ!Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα .

Εχω και εγω το θέμα της μεταφοράς εικόνας του ΟΤΕ τιβι σε άλλη τηλεόραση.

Ουσιαστικά θέλω απο τον αποκωδικοποιητή του οτέ, να βγάλω RF σήμα και μεσω καλωδίων κεραίας που υπάρχουν ήδη στο σπίτι, να το στέίλω σε άλλη τιβι σε άλλο δωμάτιο να βλέπει το ίδιο κανάλι.

Ο κωδικοποιητής του οτε που έχω δεν εχει RF out. Εχει loop out. Αυτό αν καταλαβα καλά σου δίνει satellite σήμα οπότε μάλλον θές Rf modulator για να το ρίξεις σε άλλη τιβι και να το βρείς σε καποιο κανάλι VHF or UHF.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1. Το σήμα που δινει το loop out είναι ήδη αποκωδικοποιημένο απο την κάρτα του οτε τιβι?

2. Εαν παρω το loop out και το δώσω σε δέυτερο αποκωδικοποιητη που έχω (golden media) και μετα απο την έξοδο RF out αυτου δώσω το σήμα στην τιβι, θα παιξεί ή δεν θα είναι αποκωδικοποιημένο το σήμα? Δηλαδη ο δεύτερος κωδικοποιητης θα είναι εντελώς transparent ή θέλει και αυτός κάρτα αποκωδικοποίησης οτε ή άλλες ρυθμίσεις?? παιζεί αυτο ή λέω π@π@ριες? :X

ελπίζω να έγινα κατανοητός :fear:

ευχαριστώ και καλές γιορτές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...