Προς το περιεχόμενο

Mother ! Α mindfuck movie ...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.athinorama.gr/cinema/movie/mitera!-10057913.html

Το ειδα εχθες και παρατηρησα πως δεν υπαρχει νημα..

Η ταινια ειναι παρα πολυ καλη και θα ελεγα masterpiece of mindfucking movie..

Μυστηριο και ενταση απο το 1ο μεχρι το 120ο λεπτο ...

Αξιζει να εχει νημα πιστευω !

Επεξ/σία από Blacktan
  • Like 1
Δημοσ.

Αξιζει αμε! Προσωπικα γουσταρω οτιδήποτε εχει γυρισει ο συγκεκριμενος σκηνοθετης. Ακομα και το Noah φαντασου δεν με ενοχλησε πολυ.

Και τωρα που θα πλακωσουν οι haters και οσοι δεν γουσταρουν αλληγοριες και το στοιχειο του σοκ να δεις τι εχει να γινει.

Brace yourselves!

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ την είδα σινεμά πριν κανένα μήνα περίπου και απόρησα που δεν συζητήθηκε καθόλου εδω μέσα. Πολύ ιδιαίτερη ταινία με πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες. Ομολογώ ότι έψαξα στο google μετά για να αντιληφθώ κάποια πράγματα. Από τους αγαπημένυος μου σκηνοθέτες ο Αρονόφσκι, αυτός ειναι ο Nicolas Winding Refn είναι από τους λίγους που δε συμβιβάζουν το όραμα τους στο βωμο της επιτυχίας. Λίγο μετά το οσκαρικό Black Swan και τη μετριότητα Noah επανέρχεται με κάτι τόσο διαχαστικό, αλληγορικό και χαοτικό.

Respect.

• Like 2
Δημοσ.

Κι εγώ την είδα σινεμά πριν κανένα μήνα περίπου και απόρησα που δεν συζητήθηκε καθόλου εδω μέσα. Πολύ ιδιαίτερη ταινία με πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες. Ομολογώ ότι έψαξα στο google μετά για να αντιληφθώ κάποια πράγματα. Από τους αγαπημένυος μου σκηνοθέτες ο Αρονόφσκι, αυτός ειναι ο Nicolas Winding Refn είναι από τους λίγους που δε συμβιβάζουν το όραμα τους στο βωμο της επιτυχίας. Λίγο μετά το οσκαρικό Black Swan και τη μετριότητα Noah επανέρχεται με κάτι τόσο διαχαστικό, αλληγορικό και χαοτικό.

Respect.

Το λοιπον μεσιε

Την ειδα και εγω στο σινεμα οταν βγηκε. Την θεωρω ευκολη ταινια για αρονοφσκι. Οι αναφορες ηταν εμφανεις, οι αλληγοριες παιδικες. Το σεναριο ειναι καμουφλαρισμενο με ενα κονσεπτ υψιστης σημασιας που θα μπορουσε να εχει γραψει και ενας φοιτητης κινηματογραφικης σχολης και κατω. Απο τον αρονοφσκι δεν περιμενα κατι τοσο ρηχο. 

Στο δευτερο μισο ελεγα οτι για να σωθει η ταινια θα επρεπε "να κανουν εισβολη οι εξωγηινοι". Και εκαναν. Και στο τελευταιο μισαωρο ημουν στην τσιτα, και μου αρεσε, και ηθελα και αλλο και και και... Σκηνοθετικα ηταν αψογο αλλα το σεναριο... τα εχουμε ξαναδει ολα αυτα. Δεν εκτεθηκε σαν δημιουργος γιατι ειχε το budget και την παραγωγη απο πισω ωστε να μην αποτυχει και φανει ενα επιτηδευμενο 2ωρο

Δημοσ.

Theory of Chaos ειναι η καταλληλη ερμηνεια για να αποδωθει το νοημα της ταινιας ...

σε ολη την ταινια κανενας απο το casting δεν ειχε ονομα γιατι ο καθε ηρωας θα μπορουσε να ειναι ο καθε ενας ...

Δημοσ.

Σε εμένα φάνηκε σαν μία καλή καλλιτεχνικά μεταφορά της χριστιανοεβραϊκής κοσμογονίας. Με ξεκάθαρες αναφορές, που καταλαβαίνει και 6χρονος μουσουλμάνος.

Μια καλή ταινία, με καλές ερμηνείες, χωρίς προσφέρει κάτι ιδιαίτερο (κυρίως λόγο του θέματος).

Καλή για σαββατόβραδο.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Την ειδα χθες την ταινια ημουν συνεχως στην τσιτα...θα θελατε να μιλησουμε για τους συμβολισμους;

βασικα δεν καταλαβα τη λάμπα που σκάει και το κρυφο δωμάτιο...τι απεικονίζουν;

Δημοσ.

Παλι καλα επαιζε η μισελ και την παλεψα λιγο στην αρχη.

Μετα δεν,οταν αρχισαν οι φαντασιες ειδικα..

Η κοπελα μου ξετρελαθηκε.

Δημοσ.

Για τις αλληγορίες, ο Αρονόφσκι έχει εξηγήσει το νόημα της όλης ταινίας και το ποιός είναι ποιός (ή τί).

Πολύ μέτρια ταινία.

Δημοσ.

Πολύ ανάμικτα συναίσθημα. Μέχρι τη πρώτη ώρα που νόμιζα ότι βλέπω ψυχολογικό θρίλερ (ότι αυτή είναι τρελή, πιθανών δεμένη σε ψυχιατρείο, στυλ sucker punch) μου κράταγε το ενδιαφέρων.

Μόλις πήρα χαμπάρι ότι είναι θρησκευτική/θεολογική αλληγορία, έπεσε πολύ στα μάτια μου.

Πραγματικά όμως δεν ξέρω ποια είναι ακριβώς η γνώμη μου για την ταινία, ούτε καν αν πρέπει να την προτείνω σε άλλους ή όχι. Με έχει μπερδέψει πολύ και βασικός λόγος είναι ο τόσο έντονος τρόπος που μεταδίδει το νόημα που ήθελε ο σκηνοθέτης (ειδικά με τις πολύ σκληρές σκηνές στο τέλος), κάτι που με έχει αφήσει με ένα μούδιασμα για τον εάν το δέχομαι θετικά ή αρνητικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...