stalactite Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Τι εποχή ειναι καλύτερα να παει καποιος; Απο αυτους που εχουν ταξιδεψει, εχετε να προτεινετε καποια συγκεκριμενη χωρα; Θελω πολυ να παω Κοπεγχαγη και Στοκχολμη (η Νορβηγια και η Φινλανδια ποτε δε με συγκινησαν ιδιαιτερα δεν ξερω γιατι). Και ποσες μερες ειναι "οκ" για να προλαβεις να δεις και κατι;
doctorkostis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Μάιο-Ιούνιο. Μεγάλες μέρες, σοβαρές πιθανότητες για καλό καιρό αν και βροχές παίζουν πάντα, όλοι οι ντόπιοι έξω για να χαρούν τον ήλιο. Στοκχόλμη θέλει 3-4 ημέρες, αντίστοιχα και η Κοπεγχάγη. Και οι δύο μαζί είναι ακριβό σχετικά ταξίδι, ειδικά η Κοπεγχάγη έχει ακριβό καθημερινό κόστος. Από τη μια στην άλλη, καλύτερα αεροπλάνο, το τρένο κάνει 5-6 ώρες με συγκρίσιμο κόστος. 4
j0hnn1e Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Μάιο-Ιούνιο. Μεγάλες μέρες, σοβαρές πιθανότητες για καλό καιρό αν και βροχές παίζουν πάντα, όλοι οι ντόπιοι έξω για να χαρούν τον ήλιο. Στοκχόλμη θέλει 3-4 ημέρες, αντίστοιχα και η Κοπεγχάγη. Και οι δύο μαζί είναι ακριβό σχετικά ταξίδι, ειδικά η Κοπεγχάγη έχει ακριβό καθημερινό κόστος. Από τη μια στην άλλη, καλύτερα αεροπλάνο, το τρένο κάνει 5-6 ώρες με συγκρίσιμο κόστος. Θα συμφωνήσω σε όλα εκτός απο τις μέρες. Κοπεγχάγη πάνω απο 2 μέρες (φούλ, π.χ. Δευτέρα πρωί με Τρίτη βράδυ) δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι για να γυρίσεις την πόλη). Αν θες να είσαι χαλαρός τότε ναι, σίγουρα 3-4. Πολύ βολικό οτι μπορείς να νοικιάσεις αυτοκίνητο οπουδήποτε στο δρόμο με σχετικά μικρό κόστος (συγκρισιμο με ταξί). Φινλανδία θα διαφωνήσω, το Ελσίνκι είναι πάρα πολύ όμορφο τον Μαΐο - Ιούνιο, άπειρο πράσινο και πανέμορφα τοπία να γυρίσεις (αλλά κρύο). Και οι δυο προορισμοί είναι ακριβοί.
stalactite Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Επομένως προτείνετε να το κανονίσω κάπου μέσα στο πάσχα και όχι το καλοκαίρι ε; Δεν είπα οτι η Φινλανδια ειναι ασχημη απλα δε μου κανει τοσο κλικ. Την κοπεγχάγη την θελω πολυ περισσοτερο και τη Στοκχολμη. Θα ψαξω να δω τι παιζει απο τιμες αεροπορικων και διαμονής.. τωρα για το αμαξι χλωμο το βλεπω γιατι θα δωσω για διπλωμα φετος και δεν νομιζω να χω τοση αυτοπεποιθηση να οδηγω σε ξενη χωρα ενα μηνα οδηγος ξερω γω.
LongTom Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Επομένως προτείνετε να το κανονίσω κάπου μέσα στο πάσχα και όχι το καλοκαίρι ε; Δεν είπα οτι η Φινλανδια ειναι ασχημη απλα δε μου κανει τοσο κλικ. Την κοπεγχάγη την θελω πολυ περισσοτερο και τη Στοκχολμη. Θα ψαξω να δω τι παιζει απο τιμες αεροπορικων και διαμονής.. τωρα για το αμαξι χλωμο το βλεπω γιατι θα δωσω για διπλωμα φετος και δεν νομιζω να χω τοση αυτοπεποιθηση να οδηγω σε ξενη χωρα ενα μηνα οδηγος ξερω γω. Καλή είναι η Κοπεγχάγη, αλλά πολύ ακριβή για αυτά που προσφέρει. Εάν δεν έχεις ιδέα από Σκανδιναβία είναι εμπειρία, αλλά βλέπεις (σχεδόν) τα πάντα σε λίγες μέρες και έπειτα σου μένει μόνο η ακρίβεια. Ακόμη η Δανία δεν έχει τοπία, μόνο λόφοι, λαγκάδια με σπαρτά, ανεμογεννήτριες και γουρούνια υπάρχουν έξω από τις πόλεις. Εάν γουστάρεις να δεις και φύση στο ταξίδι, πάνε Σουηδία-Νορβηγία. Χειμώνα και ιδίως Χριστούγεννα είναι ότι χειρότερο να έρθεις Δανία, δεν χιονίζει ιδιαίτερα, έχει συνεχόμενες θύελλες και παγωμένες βροχές. Τις ημέρες των Χριστουγέννων τα πάντα κλείνουν ή υπολειτουργούν, διότι είναι οικογενειακές και όλοι παίρνουν άδεια. Έχει κάποιες υπαίθριες αγορές, αλλά πολύ ήρεμα πράματα. Άνοιξη-καλοκαίρι έχει τα περισσότερα συμβάντα. Στην Ζηλανδία(το νησί της Κοπεγχάγης) παίζουν πολλά ηβέντ με μουσική.Επίσης εάν περάσεις από τα μέρη μας καλοκαίρι(Γιουτλάνδη), τσέκαρε και το Μουσείο Moesgaard για την ετήσια συνάντηση Βίκινγκ re-enactors. Κανονικό χωριό με υλικό-σκηνές-φαγιά εποχής και καμία εκατοστή τρελούς να χτυπιόνται σε ψεύτικες μάχες δις ημερησίως. Εφέτο ήταν ιδιαίτερα σουρεάλ, διότι έβρεχε συνέχεια(καταιγίδα κανονική, όχι μαλακίες) και η "μάχη" ήταν σαν από ταινία.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Επομένως προτείνετε να το κανονίσω κάπου μέσα στο πάσχα και όχι το καλοκαίρι ε; Δεν είπα οτι η Φινλανδια ειναι ασχημη απλα δε μου κανει τοσο κλικ. Την κοπεγχάγη την θελω πολυ περισσοτερο και τη Στοκχολμη. Θα ψαξω να δω τι παιζει απο τιμες αεροπορικων και διαμονής.. τωρα για το αμαξι χλωμο το βλεπω γιατι θα δωσω για διπλωμα φετος και δεν νομιζω να χω τοση αυτοπεποιθηση να οδηγω σε ξενη χωρα ενα μηνα οδηγος ξερω γω. Μεγαλες εταιριες δε σου δινουν κιολας κατα πασα πιθανοτητα αυτοκινητο σα τοσο νεος οδηγος. Εγω μονο στην Κοπεγχαγη εχω παει αλλα ηταν βαθυ φθινοπωρο και ο καιρος ηταν γαμησε τα. Γενικα αν εχεις δει κι αλλα μερη στην Ευρωπη ειναι καλος προορισμος, αν οχι, ξεκινα απο κατι αλλο. Πιο οικονομικο και πιο must-see.
stalactite Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Ένα νορμαλ κοστος για 4-5 μερες στην Κοπεγχαγη ποσο ειναι; για να ξερω δηλαδη τι να περιμενω..
LongTom Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Ένα νορμαλ κοστος για 4-5 μερες στην Κοπεγχαγη ποσο ειναι; για να ξερω δηλαδη τι να περιμενω.. Δεν ξέρω ειλικρινά, αλλά το σούπερ μάρκετ είναι ο φίλος σου. Θα δεις κάτι κεμπάμπια στα 6-8 €/κομμάτι στο νερό και κάτι μπύρες από μαγαζί στο 10φεύγα για τις απλές, εάν τρως έξω στα κεντρικά βρώμικα. Γενικά πολύ ακριβά στην Δανία και η Κοπεγχάγη είναι 15-20% ακριβότερη.
censOred Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Για τιμές Δανίας Καφές καπουτσίνο McDonald's large 2.6 Euro. Ντονερ 3.9 - 6 ευρω Νερό σουπερμάρκετ 500 μλ 1.50 ευρω Μετακινησεις ακριβές 2- 3 ευρώ αν βγάλεις reisenkort ενώ διπλάσια τιμή αν βγάλεις μεμονωμένο εισιτήριο. Τσιγαρα πακέτο 5-6 ευρω Μπύρα 6αδα 330 τενεκεδακια 6 ευρω Τιμές σε κλαμπ δεν έχω ιδέα.ταξι για 3 km πάνω από 10 ευρω Χοστελ μπορείς να βρεις κεντρικά με 15-20 ευρώ την βραδιά
djcat Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για Κοπενχάγη βγάλτε την κάρτα για τα μέσα μεταφοράς και τα μουσεία. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από djcat
panos_90 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Πέρυσι πήγαμε 2 άτομα αρχικά Στοκχόλμη και από εκεί με τρένο Κοπεγχάγη. 8 μέρες σύνολο budget στα 800€(μόνο για έξοδα μας εκεί!). Είχαμε πάει αρχές Δεκέμβρη, και οι θερμοκρασίες ήταν κοντά στο μηδέν. Γενικά έχεις δραστηριότητες να κάνεις και στις 2 πόλεις, αλλά Κοπεγχάγη νομίζω έχεις πιο πολλές αν και πιο μικρή. Ειδικά το πάρκο Tivoli σε περίοδο Χριστουγέννων αξίζει με χίλια. Η Δανία έχει και ωραίες επιλογές φαγητών. Προσωπικά μου άρεσαν οι δύο χώρες σε σχέση με την κεντρική Ευρώπη. 1
giwfys Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 On 09/12/2017 at 21:02, stalactite said: Τι εποχή ειναι καλύτερα να παει καποιος; Απο αυτους που εχουν ταξιδεψει, εχετε να προτεινετε καποια συγκεκριμενη χωρα; Θελω πολυ να παω Κοπεγχαγη και Στοκχολμη (η Νορβηγια και η Φινλανδια ποτε δε με συγκινησαν ιδιαιτερα δεν ξερω γιατι). Και ποσες μερες ειναι "οκ" για να προλαβεις να δεις και κατι; Πως γινεται να μην σε συγκινει η Νορβηγια. 95% δαση, νερα, ποταμια, λιμνες, καταρρακτες, βουνα, παγετωνες, φιορδ, ξυλινα σπιτακια, απειρα πραγματα να δεις. Θες πολλες μερες φυσικα σιγουρα 10 κατα την αποψη μου για να δεις αρκετα.
akarthis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 17 ώρες πριν, panos_90 είπε Πέρυσι πήγαμε 2 άτομα αρχικά Στοκχόλμη και από εκεί με τρένο Κοπεγχάγη. 8 μέρες σύνολο budget στα 800€(μόνο για έξοδα μας εκεί!). Είχαμε πάει αρχές Δεκέμβρη, και οι θερμοκρασίες ήταν κοντά στο μηδέν. Γενικά έχεις δραστηριότητες να κάνεις και στις 2 πόλεις, αλλά Κοπεγχάγη νομίζω έχεις πιο πολλές αν και πιο μικρή. Ειδικά το πάρκο Tivoli σε περίοδο Χριστουγέννων αξίζει με χίλια. Η Δανία έχει και ωραίες επιλογές φαγητών. Προσωπικά μου άρεσαν οι δύο χώρες σε σχέση με την κεντρική Ευρώπη. 800 ευρω,2 ατομα, να υποθεσω εξω ξενοδοχεια. Και παλι λιγα μου φαινονται. Χρειαζεται καλη οικονομικη οργανωση. εχω παει 2 φορες Κοπενγχαγη εχοντας σπιτι και ακομα θυμαμαι το τι extra χρηματα δαπανουσα για τα παντα. Προτεινω ανοιξη καλοκαιρι διοτι οταν πηγα Φεβρουαριο χτυπουσε κατι -20.
Προτεινόμενες αναρτήσεις