Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οντως δεν εχει νοημα, υπαρχουν ειδικοι για τετοιες περιπτωσεις.

Ελπιζω να μην επιδεινωσα την κατασταση  :ph34r:  :ph34r:

Εντελως πληροφοριακα καταλαβες σε ποιον εκανα αναφορα και γιατι; Αλλα τι ψαχνω τωρα θα μου πεις..

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οντως δεν εχει νοημα, υπαρχουν ειδικοι για τετοιες περιπτωσεις.

Ελπιζω να μην επιδεινωσα την κατασταση  :ph34r:  :ph34r:

Ελπίζω να αστειεύεσαι.. εσύ πετιέσαι ποστ παρα ποστ με την ειρωνεία σου, εγώ είμαι σε "κατάσταση"; 

σε αυτό το τοπικ ας πούμε είσαι σε φάση "πείτε του πως ειναι soc" γιατι εσύ απαξιείς χαχαχαχαχα  α ρε καημένε μου φίλε δεν ξέρω τι περνάς ελπίζω να σου έρθουν καλύτερες μέρες πάντως.

έτσι απλά για να μάθεις και κάτι για να είναι κάτι SoC θα πρέπει καταρχήν να είναι ένα τσιπάκι και να έχει πάνω απο ένα βασικό σύστημα μέσα στο die του (γιαυτό λέγεται sytem on chip) πχ ο snapdragon (arm σύστημα σε κινητά) έχει μέσα του τον κεντρικό επεξεργαστή το κύκλωμα γραφικών μόντεμ κτλ. όλα σε ένα τσιπάκι.. system on chip...)

Όλα τα τετράγωνα πραγματάκια που βάζουμε σε μια μητρική πλακέτα είτε με δοντάκια απο κάτω είτε χωρίς είναι κεντρική επεξεργαστές (central processing units/ cpu) 

Γενικά είναι ανώφελο καν να συγκρίνουμε τα δύο αυτά πράματα μιας και είναι οφθαλμοφανές πως σε εναν προσωπικό υπολογιστή έχουμε διακριτά (dedicated) συστήματα , την κάρτα γραφικών την μητρική πλακέτα που έχει πάνω της κύκλωμα ήχου και και κύκλωμα δικτύου καθώς και διάφορα άλλα κυκλώματα σε διαφορετικά μέρη (διαφορετικά τσιπ) πάνω της και τον κεντρικό επεξεργαστή

άρα καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά δεν είναι μέσα σε ένα τσιπάκι (system on chip) είναι σκόρπια ξέχωρα :P γιαυτό ήταν τόσο αστείο αυτό που είπες δεν ήθελα να σε κοροϊδέψω αλλά πραγματικά βρήκες να πεις το πιο άκυρο πράμα και η μάνα μου ακόμη (που νομίζει ότι τα CD μπορείς να τα γυρίσεις ανάποδα και να παίξουν σαν τα βινύλια) τέτοια κοτσάνα δεν θα πέταγε :P

και όχι μόνο πέταξες γιγάντια κοτσάνα αλλά ήσουν και φούλ ειρωνικό ύφος του αγοριού απέναντι πείτε του πως είναι soc έλεος δηλαδή :P  πόσο να αντέξω πια ; χαχα ξέσπασα στα γέλια... 

Δημοσ.

With the SoC design, AMD can easily put Zen chips in laptops, NUC-style mini PCs, and big desktops, as well as servers.

The SoC design makes another important difference: By integrating a memory controller, PCIe controller, SATA, and USB into the actual die, AMD is able to build those individual functions on the same leading-edge process technology as the SoC itself. This makes the entire system more power-efficient. Intel, by contrast, builds its CPUs on a 14nm process, but the chipset is on an older 22nm process. 

Τον Διονυση ξερεις πως αλλιως τον φωναζουν;

Δημοσ.

Γιατί τα Ghz είναι εντελώς άχρηστα χωρίς καλό arch ή καλή software υποστήριξη για την αρχιτεκτονική σου, ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς.

8700K downclocked στα 3,4Ghz vs 1700X στα 3,4Ghz με turbo στα 3,8(με τους ίδιους σκληρούς). Στο Autodesk Inventor(προυντακτίβιτι).

Pain.png

Ευάγγελος Θεοφίλης-πονεμένος youtuber(βλέπε avatar): "Δεν αρμενίζουμε στραβά. Ο γιαλός είναι στραβός."

Και η απάντηση:

The OS was a clean build when it was used for the Ryzen test, rebuilding the OS when I put the 600p into the 8700K would have not changed the outcome here.
I didn't jump any guns, the architecture is objectively bad for this use case.  Someone now knows that Ryzen is terrible for this use case, beyond that I don't care who's at fault for that.

"Μας νοιάζει μόνο το αποτέλεσμα" του λέει.

Δημοσ.

With the SoC design, AMD can easily put Zen chips in laptops, NUC-style mini PCs, and big desktops, as well as servers.

The SoC design makes another important difference: By integrating a memory controller, PCIe controller, SATA, and USB into the actual die, AMD is able to build those individual functions on the same leading-edge process technology as the SoC itself. This makes the entire system more power-efficient. Intel, by contrast, builds its CPUs on a 14nm process, but the chipset is on an older 22nm process. 

Τον Διονυση ξερεις πως αλλιως τον φωναζουν;

ωχχχ μην επιμένεις ρε μαν είναι τέρμα ακυρίλα αυτό που λες πάρτο χαμπάρι...

Δεν ξέρω απο που κόπιαρες αυτό το κείμενο και τι νομίζεις πως λέει να σου εξηγήσω εγώ τι λέει..

μάλλον να ξεκαθαρίσουμε ότι ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ CPU RYZEN.

Λέει (γιατι μάλλον μιλάει για κάποιο μελλοντικό σχέδιο δεν μπορώ να ξέρω όμως γιατι δεν ξέρω απο που το κόπιαρες το κείμενο) 

πως η AMD ΘΑ  μπορούσε βάλει zen πυρήνες μέσα σε λαπτοπ και μικρές συσκευές ΑΝ κάνει ενα system on chip 

δεν έχει καμία σχέση αυτό όμως με τους επεξεργαστές ryzen ούτε τους τρέχοντες ούτε για αυτούς που περιμένουμε το Q1 του 2018 με την ονομασία ryzen 2.... 

Αυτοί είναι DESKTOP ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ. CPU

Άντε ξεκόλλα απο την τυρόπιτα εγώ για δικό σου καλό στο λέω εσύ δεν με πιστεύεις..

Δημοσ.

Αντε και επειδη δεν μπορω να σε βλεπω να γραφεις εκθεσεις.

Θα το πω μια φορα και μετα δεν εχει τιποτα.

Αναφερθηκα στον τυπο του video (που ισως δεν μπηκες στον κοπο να δεις) που προσπαθει να αφησει ασαφειες και να δημιουργησει εντυπωσεις οτι τα νεωτερα ZEN πιθανον να μην "παιζουν" με τα AM4, απο την στιγμη ομως που το chipset ειναι ουσιαστικα κομματι του επεξεργαστη δεν υπαρχει τετοιο θεμα.

Τωρα πως εσυ το πηρες οτι αναφερθηκα σε εσενα με ξεπερνα!!!

Το οτι ερχεσαι μετα απο 15; μερες μπανιου να την πεις σε εμενα και να γραψεις μαλιστα οτι "κραταω κακια" ειναι απλα τραγικο!!!

ωχχχ μην επιμένεις ρε μαν είναι τέρμα ακυρίλα αυτό που λες πάρτο χαμπάρι...

Δεν ξέρω απο που κόπιαρες αυτό το κείμενο και τι νομίζεις πως λέει να σου εξηγήσω εγώ τι λέει..

μάλλον να ξεκαθαρίσουμε ότι ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ CPU RYZEN.

Λέει (γιατι μάλλον μιλάει για κάποιο μελλοντικό σχέδιο δεν μπορώ να ξέρω όμως γιατι δεν ξέρω απο που το κόπιαρες το κείμενο) 

πως η AMD ΘΑ  μπορούσε βάλει zen πυρήνες μέσα σε λαπτοπ και μικρές συσκευές ΑΝ κάνει ενα system on chip 

δεν έχει καμία σχέση αυτό όμως με τους επεξεργαστές ryzen ούτε τους τρέχοντες ούτε για αυτούς που περιμένουμε το Q1 του 2018 με την ονομασία ryzen 2.... 

Αυτοί είναι DESKTOP ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ. CPU

Άντε ξεκόλλα απο την τυρόπιτα εγώ για δικό σου καλό στο λέω εσύ δεν με πιστεύεις..

Αντε αλλη μια με μπας και

• Like 2
Δημοσ.

Αντε και επειδη δεν μπορω να σε βλεπω να γραφεις εκθεσεις.

Θα το πω μια φορα και μετα δεν εχει τιποτα.

Αναφερθηκα στον τυπο του video (που ισως δεν μπηκες στον κοπο να δεις) που προσπαθει να αφησει ασαφειες και να δημιουργησει εντυπωσεις οτι τα νεωτερα ZEN πιθανον να μην "παιζουν" με τα AM4, απο την στιγμη ομως που το chipset ειναι ουσιαστικα κομματι του επεξεργαστη δεν υπαρχει τετοιο θεμα.

Τωρα πως εσυ το πηρες οτι αναφερθηκα σε εσενα με ξεπερνα!!! 

Το οτι ερχεσαι μετα απο 15; μερες μπανιου να την πεις σε εμενα και να γραψεις μαλιστα οτι "κραταω κακια" ειναι απλα τραγικο!!!

744 γράμματα έχει το post moy #110 και 1142 το post σου #111

και εγώ γράφω τις εκθέσεις; απλά αφήνω κενά για να μην πέφτουν οι γραμμές βαριές στο μάτι και έτσι ειναι πιο μακρουλά τα ποστ μου... 

Τέσπα αφού μιλούσες για τον γλόμπο στο βίντεο σορρυ πάω πάσο είσαι ωραίος αν και δεν το έκανες αρκετά σαφές για να μην πω καθόλου :P απο εκει και πέρα συνεχίζει να μην είναι σωστό αυτό που λες..

Το chipset είναι κομμάτι της μητρικής και όχι του επεξεργαστή   χωρίζεται σε Northbidge kai southbridge συνήθως.

πχ σε αυτή την μητρική to southbridge του chipset είναι κάτω απο την ψύκτρα που γραφει "gigabyte gaming" 

13-128-991-V02.jpg

Οι επεξεργαστές λέγονται Ryzen η αρχιτεκτονική λέγεται ΖΕΝ

όπως για παράδειγμα οι επεξεργαστές της intel λέγονται ι7 η αρχιτεκτονική (της τελευταίας σειράς) λέγεται coffeelake.

Άλλο αρχιτεκτονική άλλο επεξεργαστής δεν εναλλάσσονται με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, εξαρτάται απο το για τι πράγμα μιλάμε. Σου δίνω λίγους πόντους μπερδέματος γιατι εδώ στην περίπτωση της AMD μοιάζουν τα ονόματα της αρχιτεκτονικής με αυτό των desktop επεξεργαστών... λιγάκι...

Εδώ όπως σου είπα  για πολλοστή φορά δεν μπορώ να ξέρω σε τι αναφέρεται μιας και ειναι απόσπασμα κειμένου απο κάπου που δεν έχεις βάλει την πηγή.. αλλά μόνο βάσει του αποσπάσματος είναι φανερό πως μιλάει για το τι θα μπορούσε να κάνει η AMD για να μπει στην αγορά laptop και μικρών συσκευών αν κάνει soc...

Δεν έχει σχέση αυτό όμως με τους dekstop επεξεργαστές.

άλλο τα soc άλλο οι desktop επεξεργαστές..

Αν μπαίνει κάτι σε κουτί τύπου ATX και έχει δοντάκια αυτό το κάτι ή η μητρική έχει δοντάκια για αυτό το κάτι.. τότε να είσαι σίγουρος πως πρόκειται για κεντρικό επεξεργαστή.. εδώ και δεκαετίες έτσι ήταν...

τα system on chip είναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ. 

Δημοσ.

Υπάρχει σασπένς πάντως στη ... σκηνή, αυτή την εποχή . 

Μόλις βγουν οι νέοι ryzen και η απάντηση της intel ... μετά θα έχουμε μονοτονία ...

Δημοσ.

άλλο τα soc άλλο οι desktop επεξεργαστές

Εδώ είναι που κάνεις λάθος. Ο ryzen δεν είναι ένας απλός 'cpu'. Είναι κατι ενδιάμεσα στους desktop cpu kai mobile soc

Δημοσ.
Υπάρχει σασπένς πάντως στη ... σκηνή, αυτή την εποχή . 

Μόλις βγουν οι νέοι ryzen και η απάντηση της intel ... μετά θα έχουμε μονοτονία ...

Δεν χρειάζεται καμία απάντηση, πέρα από τις φθηνές mobo, για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη.

Δημοσ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Zen_(microarchitecture)

Ακομη και στην παρουσιαση το Λιζακι ως SOC τα αναφερει  :-) .

Το μονο λαθος που κανεις ειναι οτι παιρνεις κατα γραμμα τον ορο SOC και ηθελες να μου την πεις  :-)

744 γράμματα έχει το post moy #110 και 1142 το post σου #111

και εγώ γράφω τις εκθέσεις; απλά αφήνω κενά για να μην πέφτουν οι γραμμές βαριές στο μάτι και έτσι ειναι πιο μακρουλά τα ποστ μου... 

Τέσπα αφού μιλούσες για τον γλόμπο στο βίντεο σορρυ πάω πάσο είσαι ωραίος αν και δεν το έκανες αρκετά σαφές για να μην πω καθόλου :P απο εκει και πέρα συνεχίζει να μην είναι σωστό αυτό που λες..

Το chipset είναι κομμάτι της μητρικής και όχι του επεξεργαστή   χωρίζεται σε Northbidge kai southbridge συνήθως.

πχ σε αυτή την μητρική to southbridge του chipset είναι κάτω απο την ψύκτρα που γραφει "gigabyte gaming" 

13-128-991-V02.jpg

Οι επεξεργαστές λέγονται Ryzen η αρχιτεκτονική λέγεται ΖΕΝ

όπως για παράδειγμα οι επεξεργαστές της intel λέγονται ι7 η αρχιτεκτονική (της τελευταίας σειράς) λέγεται coffeelake.

Άλλο αρχιτεκτονική άλλο επεξεργαστής δεν εναλλάσσονται με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, εξαρτάται απο το για τι πράγμα μιλάμε. Σου δίνω λίγους πόντους μπερδέματος γιατι εδώ στην περίπτωση της AMD μοιάζουν τα ονόματα της αρχιτεκτονικής με αυτό των desktop επεξεργαστών... λιγάκι...

Εδώ όπως σου είπα  για πολλοστή φορά δεν μπορώ να ξέρω σε τι αναφέρεται μιας και ειναι απόσπασμα κειμένου απο κάπου που δεν έχεις βάλει την πηγή.. αλλά μόνο βάσει του αποσπάσματος είναι φανερό πως μιλάει για το τι θα μπορούσε να κάνει η AMD για να μπει στην αγορά laptop και μικρών συσκευών αν κάνει soc...

Δεν έχει σχέση αυτό όμως με τους dekstop επεξεργαστές.

άλλο τα soc άλλο οι desktop επεξεργαστές..

Αν μπαίνει κάτι σε κουτί τύπου ATX και έχει δοντάκια αυτό το κάτι ή η μητρική έχει δοντάκια για αυτό το κάτι.. τότε να είσαι σίγουρος πως πρόκειται για κεντρικό επεξεργαστή.. εδώ και δεκαετίες έτσι ήταν...

τα system on chip είναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ. 

αδερφε μεχρι και καρτα ηχου εχουν ασχετα που δεν χρησιμοποιειται,παρεχουν τα παντα σχεδον εκτος απο gpu

Δημοσ.

άλλο τα soc άλλο οι desktop επεξεργαστές

Εδώ είναι που κάνεις λάθος. Ο ryzen δεν είναι ένας απλός 'cpu'. Είναι κατι ενδιάμεσα στους desktop cpu kai mobile soc

Ρε δεν θα με τρελάνετε εσεις :P

http://www.amd.com/en/ryzen 

η ίδια η εταιρία που τους φτιάχνει λέει PROCESSORS όχι SOC. 

η wikipedia λέει https://en.wikipedia.org/wiki/RyzenRyzen is a brand of central processing units (CPUs)

τι δεν καταλαβαίνετε; :P

Για να είναι κάτι SoC πρέπει να έχει πολλαπλά συστήματα σε ένα chip

σαν αυτό top5stuffs(3).jpg.png

ο ryzen είναι "μόνο" το κουτάκι που γράφει CPU δεν είναι τιποτα άλλο!!! (βέβαια ειναι πολλαπλές φορές καλύτερο απο οποιοδήποτε CPU μέσα σε SOC) 

είναι σαν να συζητάμε για το αν η γη είναι επίπεδη!!!!

Δημοσ.

Α δεν το ηξερες οτι εχουν μεχρι και καρτα ηχου μεσα; Συγνωμη  :ph34r:  :ph34r:

Δεν το ήξερα γιατί δεν έχουν.. το κύκλωμα ήχου (συνήθως realtek τσιπάκι) βρίσκεται πάνω στην μητρική

συνήθως (όχι πάντα) κάτω αριστερά (αν απο την αριστερή μεριά είναι οι έξοδοι και "πανω" θεωρείται η μεριά που είναι ο επεξεργαστής) 

Σε αυτή ας πούμε η "κάρτα ήχου" είναι όλο το κομμάτι που χωρίζεται με την λευκή γραμμή κάτω αριστερά πιο συγκεκριμένα ειναι το τσιπάκι κάτω απο τους χρυσούς πυκνωτές οι οποίοι είναι χρυσοί για να δείξει ότι έχει καλούς γιαπωνέζικους chemicon που είναι ειδικoί για καλό ήχο ντεμέκ..

2726548_3.JPG

Εδώ κοντινό απο την σελίδα της εταιρίας. 

msi-b350m_a320m_bazooka-audio-hero-1920.

δείξε μου όποια μητρική θες και θα σου δείξω που είναι η κάρτα ήχου της. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...