Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θετεις πολυ ψηλα τον πηχη και θα απογοητευτεις. Αυτο που λενε ειναι αδυνατο στα 12nm ακομα και αν αλλαξουν τα 9Τ libraries που χρησιμοποιουν.

• Like 2
Δημοσ.

Wat?

Ο 2800X θα ειναι 8c/16t με 4.0 Base και 4.3 boost, 4.5 XFR.

Οτιδηποτε πανω απο αυτό είναι wishful thinking και ψέματα / λάθος leaks. Από 14 -> 12 nm η Global Foundries λέει 10-15% απόδοση, δηλαδή 10% του 3.5 ghz (μέσος όρος των ryzen) είναι 0.3-0.4 ghz αύξηση σε clock speeds. Δηλαδή ο 1800X θα πάει στα 4.5 XFR.

Δημοσ.

Ας του εξηγήσει κάποιος ότι τα Ryzen είναι SOC!!!

Για 4,3-4,4 λέει στο βίντεο και για αναφορές σε 400 chipset,μπας και ανέβασες λάθος βίντεο;

Optane εδώ;

Δημοσ.

Ας του εξηγήσει κάποιος ότι τα Ryzen είναι SOC!!!

Γιατι εσύ αν επαιρνες ryzen θα πεταγόσουν και θα ελεγες "Ο καινουργος memory controller μου!" ή "Τα καινούργια PCIE lanes" μου!!".

Επεξεργαστής ειναι κατα 99% οπότε τον λέμε επεξεργαστή.

Δημοσ.

Wat?

Ο 2800X θα ειναι 8c/16t με 4.0 Base και 4.3 boost, 4.5 XFR.

Οτιδηποτε πανω απο αυτό είναι wishful thinking και ψέματα / λάθος leaks. Από 14 -> 12 nm η Global Foundries λέει 10-15% απόδοση, δηλαδή 10% του 3.5 ghz (μέσος όρος των ryzen) είναι 0.3-0.4 ghz αύξηση σε clock speeds. Δηλαδή ο 1800X θα πάει στα 4.5 XFR.

Ενα λινκ?

Γιατι εσύ αν επαιρνες ryzen θα πεταγόσουν και θα ελεγες "Ο καινουργος memory controller μου!" ή "Τα καινούργια PCIE lanes" μου!!".

Δεν νομιζω οτι το ειπε γιαυτο αλλα για τη συμβατοτητα με 4xx chipset

• Like 2
Δημοσ.

Δεν παρεξηγω οτι δεν καταλαβες τι θελω να πω ή τι θελει να πει ο κυριουλης στο video.

πριν απαντησεις καλα θα ηταν να διαβασεις λιγο

Ενα λινκ?

Δεν νομιζω οτι το ειπε γιαυτο αλλα για τη συμβατοτητα με 4xx chipset

you got my point

Γιατι οπως τα λεει στο video αφηνει πολλα στον αερα που ουσιαστικα ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ  :-)

• Like 1
Δημοσ.

@akoinonitos

https://www.globalfoundries.com/news-events/press-releases/globalfoundries-introduces-new-12nm-finfet-technology-for-high-performance-applications

Quote:

"The new 12LP technology provides as much as a 15 percent improvement in circuit density and more than a 10 percent improvement in performance over 16/14nm FinFET solutions on the market today."

"improvement in performance" όταν λένε αυτό οι fabs εννούν clocks, δεν έχω λινκ να σου δώσω για αυτο το συγκεκριμένο industry term αλλα αυτό σημαίνει αν ψάξεις λιγο, clock speed.

Αυτό μαζί με το ότι ο zen+ θα είναι απλά ενα die shrink στα 12nm, μας δίνει τις τιμές που σου είπα πιο πάνω. Υψηλότερα clocks θα δούμε, και καλήτερα thermals / power consumption. Δεν είμαι σίγουρος στα IPC τι θα γίνει αλλα νομίζω μπορεί να δούμε intel "τόκ" του ~5% σε IPC.

--- πάντως ο τίτλος του φίλου manjaro νομίζω είναι troll. δεν υπαρχει περίπτωση να νομίζει οτι σε 3-4 μηνες η AMD θα βγάλει 12πυρηνο επεξεργαστη στα 5Ghz, και στα λεφτα που λεει κιολας, wut. Μαθηματικα αδυνατο, ποντάρω το κοντάρι μου να μου το κόψετε.

Δημοσ.

@akoinonitos

https://www.globalfoundries.com/news-events/press-releases/globalfoundries-introduces-new-12nm-finfet-technology-for-high-performance-applications

Quote:

"The new 12LP technology provides as much as a 15 percent improvement in circuit density and more than a 10 percent improvement in performance over 16/14nm FinFET solutions on the market today."

"improvement in performance" όταν λένε αυτό οι fabs εννούν clocks, δεν έχω λινκ να σου δώσω για αυτο το συγκεκριμένο industry term αλλα αυτό σημαίνει αν ψάξεις λιγο, clock speed.

Αυτό μαζί με το ότι ο zen+ θα είναι απλά ενα die shrink στα 12nm, μας δίνει τις τιμές που σου είπα πιο πάνω. Υψηλότερα clocks θα δούμε, και καλήτερα thermals / power consumption. Δεν είμαι σίγουρος στα IPC τι θα γίνει αλλα νομίζω μπορεί να δούμε intel "τόκ" του ~5% σε IPC.

--- πάντως ο τίτλος του φίλου manjaro νομίζω είναι troll. δεν υπαρχει περίπτωση να νομίζει οτι σε 3-4 μηνες η AMD θα βγάλει 12πυρηνο επεξεργαστη στα 5Ghz, και στα λεφτα που λεει κιολας, wut. Μαθηματικα αδυνατο, ποντάρω το κοντάρι μου να μου το κόψετε.

Αν ανεβάσουν και τον μεγάλο στα 125watt TDP μπορείς να δεις και παραπάνω χρονισμούς, αρκεί να το επιτρέψει η αρχιτεκτονική και η λιθογραφία.

Ολα ρευστά είναι, απλά αν θέλουν να χτυπήσουν την Intel στο Single Thread θα κάνουν τα πάντα για να ανεβάσουν ρολόγια.

Τα 4,5Ghz boost + XFR ας πούμε, ακούγονται πολύ καλά αν τα πετύχουν.

Δημοσ.

Το προβλημα του ryzen ομως βρίσκεται αλλού, δεν ειμαι σχεδιαστής επεξεργαστών αλλα οτι επεξεργαστη θυμαμαι το όριο στο OC του ήταν οι θερμοκρασίες, τίποτα αλλο (κατα 90% των περιπτώσεων)

Οι Ryzens χτυπάνε τοιχο στα 3.9 - 4.0 all-core για καποιον άλλο λόγο, αφου εκεί πολλοί δεν πιανουν ουτε 70 βαθμούς με κατι καλα AIO.Οποτε να σου πω την αληθεια δεν ξερω καν τι θα γινει με τους καινουργιους.

Εγω προσωπικα θελω να δω support για ddr4 3600mhz στο ελαχιστο για τους ryzen 2 και να φτάνει μεχρι τα 4000 θα ειναι οτι καλητερο, γιατι ετσι κανεις overclock και το infinity fabric που ειναι συγχρονισμενο με την μνημη.

Δημοσ.

Καμία σχέση, το έχουμε δει άπειρες φορές στο παρελθών αυτό το παραμύθι,και από την Intel και από την amd και από όλους, σχεδόν πάντα όταν το λένε αυτό αναφέρονται σε καλύτερα clock μεν αλλά στο βασικό tdp δε,μπορεί δηλαδή να έχουν 10% καλύτερες συχνότητες στα 65w αλλά χωρίς να αλλάξει καθόλου η μέγιστη συχνότητα ή να αλλάξει μόνο πολύ ποιο λίγο από ότι 10%.

Δημοσ.

Το προβλημα του ryzen ομως βρίσκεται αλλού, δεν ειμαι σχεδιαστής επεξεργαστών αλλα οτι επεξεργαστη θυμαμαι το όριο στο OC του ήταν οι θερμοκρασίες, τίποτα αλλο (κατα 90% των περιπτώσεων)

Οι Ryzens χτυπάνε τοιχο στα 3.9 - 4.0 all-core για καποιον άλλο λόγο, αφου εκεί πολλοί δεν πιανουν ουτε 70 βαθμούς με κατι καλα AIO.Οποτε να σου πω την αληθεια δεν ξερω καν τι θα γινει με τους καινουργιους.

Εγω προσωπικα θελω να δω support για ddr4 3600mhz στο ελαχιστο για τους ryzen 2 και να φτάνει μεχρι τα 4000 θα ειναι οτι καλητερο, γιατι ετσι κανεις overclock και το infinity fabric που ειναι συγχρονισμενο με την μνημη.

Ειναι η μεθοδος κατασκευης και δεν εχει καμια σχεση με την θερμοκρασια. Εχουν πολυ καλο TDP αλλα εκει καπου στα 3,9-4,0 παει περιπατο το TDP και ανεβαινει γεωμετρικα.

Μπορεις να το ψαξεις λιγο και στο google εαν θελεις. παντως με την θερμοκρασια δεν εχει καμια σχεση.

Τα 4500 παντως ειναι απολυτως εφικτο νουμερο κατα την γνωμη μου ΑΛΛΑ οπως ειχα γραψει και για τους Ryzen μην περιμενει κανεις να εχουν περιθωρια OC, θα βλεπουμε παλι αυτα τα γελοια +100MHz και θα κανουν παρτυ οχι το πιανουν  :ph34r:

Μακαρι να βγω ψευτης αλλα δεν ειχα πεσει εξω ουτε στα Ryzen (δυστηχως)....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...