Lanike71 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Επειδή θέλω να κάνω κάποιες δοκιμές, εγκατέστησα 64 bit Lubuntu σε virtualbox. Εγκατέστησα το shaslik από το .deb του, για να κάνω δοκιμές με κάποια .apk αλλά δε μπορώ να βρω που είναι το εκτελέσιμο του shaslik. Επιπλέον δε φαίνεται ούτε στις εφαρμογές. Σε mint που έχω, τα βρίσκω όλα πολύ εύκολα, είτε στις εφαρμογές, είτε σε file manager. Άσχετο, τόσο ελαφρύ λειτουργικό, δεν ξαναείδα. Όλα δουλεύουν σα να μην είναι σε virtualbox. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 ΠΟΛΥ γενικα, τα περισσοτερα εκτελεσιμα στο λινουξ βρισκονται μεσα στο φακελο /usb/bin/, αλλα... Μιας και το shashlik ειναι απο σκετο .deb, το πιο πιθανο ειναι το πραγματικο εκτελεσιμο του να ειναι καπου μεσα στο /opt και στο /usr/bin να υπαρχει ενα symlink του (κατι σαν συντομευση). Ο μονος τροπος να το μαθεις αυτο ειναι να δεις που εχει βαλει τα αρχεια του με το "dpkg -L". Πχ με το master-pdf-editor που εχω στο δικο μου συστημα $ dpkg -L master-pdf-editor ... /opt/master-pdf-editor-4/masterpdfeditor4 ... Επισης, το καθε προγραμμα (πρεπει να) εχει ενα .desktop αρχειο, το οποιο εινια η συντομευση που βλεπεις στο μενου των εφαρμογων που λες και αυτο (πρεπει να) βρισκεται στο φακελο /usr/share/applications. Αν το shaslik δεν εχει τετοιο αρχειο ή δεν το εχει στον παραπανω φακελο (πραγμα που μπορεις να τσεκαρεις απο το dpkg -L του) δεν θα το δεις σε κανενα μενου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Οπως ακριβως τα ειπε ο τζιμης..στα /opt τα ριχνει Και για του λογου το αληθες , κατεβασα το deb και το ανοιξα με το ark (= προγραμμα συμπιεσης/αποσυμπιεσης) και οπως βλεπετε στο σκρινσοτ... στο /opt. https://www.dropbox.com/s/cdfbtcf3ynmll0h/shashlik.png?dl=0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα