Προς το περιεχόμενο

Δεν μπορω να εγκαταστησω τα linux 64-bit

aris 90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ενοειτε δεν το πηρα σαν προσβολη αλλωστε αν σκεφτεις ποσα μπορεις να κανεις σε αυτο το λειτουργικο μαλλον ειμαι αρχαριος απλα οτι εχω καποιες βασικες γνωσεις και ισως με καποιες οδηγιες δικες σου καταφερω να λυσω το προβλημα

Θα στα στειλω πιο μετα Ευχαριστω παντως

Απλα δεν μπαινει παντα στο πειριβαλλον με live cd γιατι κανει επανακινιση

ναι δεν τελειωνει τηνς εγκατασταση των αρχειων

ναι το εχω διαβασει και εγω αυτο, να διορθωσω οτι εχω 4 και οχι 2 ραμ δικο μου λαθος

Δυστυχως δεν μπορω να μπω στο live cd μολις το παταω να μπει κανει reboot και πολλες φορες παει να φορτωσει το menu για να κανεις εγκατασταση ή να μπεις με live cd αλλα δεν το φορτωνει ποτε γιατι κανει reboot

Μάλλον όντως φοβάσαι μην σου φορολογήσουν το λάπτοπ :-)

Φαντάζομαι πως διάβασες και για τον controller ram που λένε ότι μόλις αναγνωρίσει τα 4gb κάνει reboot το σύστημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@aris90

Μαλλον κάτι παιζει με το συγκεκριμένο τύπο λαπτοπ με τον κοντρολερ της μνημης

Δοκίμασες όπως λέει στο φόρουμ της fujitsu να δεις αν δουλευει σε χ64 με 2 Γιγα ραμ ?

Ποια έκδοση ΒΙΟS  έχει το λαπτοπ τωρα ;

Sorry για το καλαμπούρι πριν ..... :-)

• Like 1

Τα 64bit δουλεύουν και σε 2GB RAM το θέμα όμως είναι ότι το εν λόγω laptop παρουσιάζει αυτό το θέμα. Δοκίμασε αν έχεις 2 dimm μνήμης να βγάλεις το 1 και να ξαναδοκιμάσεις.

Τα 64bit δουλεύουν και σε 2GB RAM το θέμα όμως είναι ότι το εν λόγω laptop παρουσιάζει αυτό το θέμα. Δοκίμασε αν έχεις 2 dimm μνήμης να βγάλεις το 1 και να ξαναδοκιμάσεις.

Ναι εβγαλα το ενα dimm και εκανε κανονικη εγκατασταση

επισης οταν ξεκιναει μου βγαζει

unsupported PM cap regs version (7)

η εκδοση bios ειναι 1.06c

@nik0laus ολα καλα...και εχω σε αποπειρα για να λεμε την αληθεια απλα μπορουσες να γραψεις να σας πω τα χαρακτηριστηκα αλλα ενταξει ολα καλα μια κοινοτητα ειμαστε δεν χρειαζεται να "τσακωνομαστε" απλα να βοηθαει ο ενας τον αλλον

Ναι εβγαλα το ενα dimm και εκανε κανονικη εγκατασταση

επισης οταν ξεκιναει μου βγαζει

unsupported PM cap regs version (7)

η εκδοση bios ειναι 1.06c

Κάποιο hardware δεν παίζει καλά (ή και καθόλου), για δώσε το output της εντολής (σε spoiler tags γιατί θα είναι μεγαλούτσικο)

sudo lspci -v

Κάποιο από αυτά θα λέει Power Management version 7 και μάλλον αυτό ευθύνεται. 

Μάλλον είναι θέμα ΒΙΟS

Στο τελευταιο ποστ της δευτερης σελίδας στο φορουμ της Fujitsu , από το link  που δοθηκε παραπάνω στο #7, αναφέρεται οτι στην εκδοση BIOS 1.10c έχει λυθει το πρόβλημα με τις επανεκκινήσεις σε περιβάλλον χ64 με περισσότερα από 4 GB ram

• Like 1

Μάλλον είναι θέμα ΒΙΟS

Στο τελευταιο ποστ της δευτερης σελίδας στο φορουμ της Fujitsu , από το link  που δοθηκε παραπάνω στο #7, αναφέρεται οτι στην εκδοση BIOS 1.10c έχει λυθει το πρόβλημα με τις επανεκκινήσεις σε περιβάλλον χ64 με περισσότερα από 4 GB ram

Οντως αυτο πρεπει να ειναι απλα δεν μπορω να κατεβασω στο bios

https://deconf.com/fujitsu-siemens-amilo-pi-3540-repeated-reboots/

Κατεβαίνει , απλώς βάλτο στο καλάθι και μετά κατεβαζεις από εκεί ,

είναι ένα ζιπαρισμένο αρχείο

Εγώ το κατέβασα ..... έτσι για δοκιμή .... :-)

Ωραιος φιλε παταγα direct download και κατι αλλο το περναω σε φλασακι bootable σωστα?

Ναι , κατεβάζεις το συμπιεσμένο αρχείο , το αποσυμπιέζεις(extract)  και το αποσυμπιεσμένο αρχείο χχyyyχχ.iso το κάνεις εκκινήσιμο φλασάκι ή δισκάκι.

• Like 1

είναι ξεπερασμένο να τρέχεις από το Live-cd ( καί χρονοβόρο ).  Μπορείς να περάσεις πολλές διανομές μαζί , ΟΛΕΣ σε

ένα Usb με το multibootusb , ακόμα και από περιβάλλον windows ( κατέβασε την εφαρμογή ) και δίαλεξε το Live linux

που τρέχει χωρίς προβλήματα στο δικό σου Laptop. Μην χάνεις το χρόνο σου καίγοντας cd & ξοδεύοντας δισκάκια.

Ο σωστός Λινουξάς είναι γάτος με πέταλα ως προς τις δοκιμές των Live distros. Σε ένα 64Gb  USB της ADATA 3.0 

έχω αποθηκευμένες 40 διανομές & συνεχώς ανανεώνω , σβήνοντας τις παλιές. Η λύση είναι Multibootusb.

• Like 1

προ'υ'πόθεση για να τρέξει όμως το live distro από usb stick είναι το Iso να βρίσκεται σε μορφή iso hybrid

ώστε να μπορεί να τρέξει καί από cd αλλά καί από usb. Σε ένα τερματικό δίνεις isohybrid  και το όνομα του

αρχείου iso και η εντολή κάνει το τρίκ. Aν δεν αναγνωρίζει την εντολή isohybrid , λείπει το προγραμματάκι

syslinux. Δίνεις πχ  apt-get install syslinux και μετά η εντολή isohybrid αναγνωρίζεται.

Το LINUX θέλει μεράκι , υπομονή και πάνω από όλα κατάλληλο εξοπλισμό για να μην σε αποθαρρύνει.

Μπορείς να το μάθεις στα βασικά του σε μόλις 10 λεπτά και να έχεις πολλες διανομές που να τρέχουν από τον

ίδιο ssd σε διαφορετικά partitions , καθώς καί να δοκιμάζεις ο,τιδήποτε νέο κυκλοφορεί σε απίστευτα λίγο

χρόνο , με ταχύτητες αστραπής , αν γνωρίζεις να κάνεις διάφορα τρίκ καί έχεις καί τα μέσα ασφαλώς στη 

διάθεσή σου , δλδ τον εξοπλισμό.

• Like 1

Ολα αυτά καλά και σωστά ,αλλά που κολλάνε με το θέμα του ΤS όπου λόγω BIOS το λαπτοπ κάνει reboot σε λειτουργικά 64bit όταν η εγκατεστημένη μνημη είναι πάνω από 3GB ;

• Like 1

το πρόβλημα είναι στο συγκεκριμένο laptop με το συγκεκριμένο BIOS. Δεν θα το αναλύσουμε περισσότερο

γιατί δεν μπορεί να ξεκινήσει. Το μόνο που μπορεί να δοκιμάσει είναι μερικές ακόμη 64μπιτες διανομές &

αν αποτύχει τότε μάλλον ας αρκεστεί στις εναπομείνασες 32μπιτες διανομές που κάνουν το ίδιο καλά τη

δουλειά τους.

πχ  https://anemoslinux.blogspot.gr/p/home-page.html   βασισμένο στο debian & 32μπιτο με Lxqt desktop.

το πιό σημαντικό είναι να συνεχίσει να ασχολείται  έστω και με τις 32μπιτες διανομές και να μήν τα παρατήσει.

Υπάρχουν τόσες πολλές. Αν το λάπτοπ μου δέν υποστήριζε 64-bit distros θα συνέχιζα κανονικότατα.

Για το λόγο αυτό έγραψα καί για τον εξοπλισμό πχ ssd , λάπτοπ με θύρες usb 3.0 κτλ. Αλλά ακόμα και με

παλαιότερο hardware μιά χαρά προχωράς στο LINUX.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...