Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια δεν εχω ενα προβλημα εχω ενα λαπτοπ με επεξεργαστη 64-bit αρχιτεκτονικης αλλα οταν παω να κανω εγκατασταση 64-bit linux οποιαδηποτε διανομη κανει reboot απο μονο του ενω την 32-bit την κανει κανονικα τι προβλημα εχει; στον επεξεργαστη μηπως;

το λαπτοπ ειναι παλιο

Ευαριστω

Δημοσ.

Αυτό το πράγμα να ζητάει κάποιος  βοήθεια χωρίς να αναφέρει το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή στον οποίο έχει το πρόβλημα δεν το καταλαβαίνω.....

Αλλά στην Ελλάδα ζούμε , μπορει να φοβάται μήπως βάλουν τεκμήρια και στα PC.... 

Τι ; έχεις τετραπύρηνο έκτης γενιάς και καρτα 2 Γιγα ;      1000 γιούρα τεκμαρτό εισόδημα για να μάθεις....

Δημοσ.

Αυτό το πράγμα να ζητάει κάποιος  βοήθεια χωρίς να αναφέρει το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή στον οποίο έχει το πρόβλημα δεν το καταλαβαίνω.....

Αλλά στην Ελλάδα ζούμε , μπορει να φοβάται μήπως βάλουν τεκμήρια και στα PC.... 

Τι ; έχεις τετραπύρηνο έκτης γενιάς και καρτα 2 Γιγα ;      1000 γιούρα τεκμαρτό εισόδημα για να μάθεις....

Φιλε μαθε να μιλας λιγο καλυτερα αν δεν θες να βοηθησεις μην απαντας καθολου

Δεν λεω εχεις δικιο που δεν ανεφερα το μοντελο αλλα μπορεις να  μην ειρωνευσαι και να κανουμε μια κουβεντα με επιπεδο

Για τους υπολοιπους που εχουν την καλοσυνη να βοηθησουν  το λαπτοπ ειναι

fujutsu siemens amilo pi3540 με επεξεργαστη intel core 2 duo p8400 και ram 2gb ddr2 και καρτα nvidia 9400m αν δεν κανω λαθος

Ευχαριστω

Δημοσ.

Το λάπτοπ σου δεν υποστηρίζει 64bit λειτουργικά

Ο επεξεργαστής που λέει ότι έχει μια χαρά υποστηρίζει 64bit και εδώ θα δει (αν και λίγο παλιό το link) τι δουλεύει και τι δε δουλεύει από το hardware. Αν και πλέον λόγω πυρήνα δε θα έχει κανένα πρόβλημα.

@aris 90 με τι πρόγραμμα φτιάχνεις το LiveUSB?

@nik0laus κατούρα και λίγο :P

• Like 2
Δημοσ.

το κανω bootable με το rufus

πριν ειχα τα windows 7 64 bit και οταν το χρησιμοποιουσα εκανε επανακινηση απο μονο του ενω σε αδρανεια δεν εκανε

Αλλαξα παστα αλλα τιποτα και μετα σκεφτηκα μηπως εφταιφαν οι drivers της nvidia

Ετσι εβαλα linux δοκιμασα διαφορες διανομες debian ununtu και τωρα zorin μονο τα 32αρια καταφερα να κανω

Επισης εκανα stress test στην ram και δεν ειχε καποιο θεμα

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας

τον υπολογιστη τον πηρα απο την ανακυκλωση για αυτο δεν ξερω τι συμπεριφορα ειχε πριν  (ειναι σε υπεραριστη κατασταση για αυτο τον κρατησα και για την χρηση που τον θελω με καλυπτει)

Δημοσ.

Το λάπτοπ δεν αποτελείται μόνο από επεξεργαστή

Το γεγονός ότι bootάρει 64άρια windows δε φτάνει; Προφανώς ο χρήστης είναι αρχάριος και δε θα ξέρει να πειράξει τα boot options στο liveUSB για να μπουτάρει.

Για δοκίμασε με ubuntu όπως λέει εδώ και ενεργοποίησε τα noapic nolapic acpi=off και nomodeset. Πατάς F6, βγαίνει το υπομενού και μαρκάρεις με το space, με ESC κλείνεις το υπομενού και με enter bootάρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το γεγονός ότι bootάρει 64άρια windows δε φτάνει; Προφανώς ο χρήστης είναι αρχάριος και δε θα ξέρει να πειράξει τα boot options στο liveUSB για να

Πολυ αρχαριος δεν ειμαι linux χρησιμοποιω σαν μαιν αλλα αυτο πρωτη φορα το αντιμετωπιζω ξερεις τι πρεπει να κανω;

Στο linux ξεκιναει η εγκατασταη και καποια στιγμη κανει επανακινση

Δημοσ.

Πολυ αρχαριος δεν ειμαι linux χρησιμοποιω σαν μαιν αλλα αυτο πρωτη φορα το αντιμετωπιζω ξερεις τι πρεπει να κανω;

Δεν το είπα να σε προσβάλω, περισσότερο να καταλάβω τι επίπεδο παρεμβάσεων μπορείς να κάνεις :)

Δοκίμασε και τον τρόπο που περιγράφω στο προηγούμενο post με τα boot options.

Στο linux ξεκιναει η εγκατασταη και καποια στιγμη κανει επανακινση

Δηλαδή είσαι ήδη μέσα στο περιβάλλον του LiveCD!!! Ε τότε για κάνε τον κόπο και δώσε τα outputs (σε code tags) των εντολών

dmesg | grep -i error
dmesg | grep -i failed

Μήπως κάτι δε φορτώνει σωστα.

Όταν λες κάνει επανεκκίνηση, την κάνει χωρίς να τελειώσει η εγκατάσταση των αρχείων!!

• Like 1
Δημοσ.

Στα φόρουμς έξω λένε ότι υπάρχει θέμα με τους drivers κάρτας δικτύου WiFi σε 64bit γιαυτό και κάνει επανεκκίνησεις κάτι τέτοιο... Στο κάτω κάτω τι να τα κάνει τα Χ64 αφού είναι με 2 giga ram

Δημοσ.

Δεν το είπα να σε προσβάλω, περισσότερο να καταλάβω τι επίπεδο παρεμβάσεων μπορείς να κάνεις :)

Δοκίμασε και τον τρόπο που περιγράφω στο προηγούμενο post με τα boot options.

Δηλαδή είσαι ήδη μέσα στο περιβάλλον του LiveCD!!! Ε τότε για κάνε τον κόπο και δώσε τα outputs (σε code tags) των εντολών

dmesg | grep -i error
dmesg | grep -i failed

Μήπως κάτι δε φορτώνει σωστα.

Όταν λες κάνει επανεκκίνηση, την κάνει χωρίς να τελειώσει η εγκατάσταση των αρχείων!!

Ενοειτε δεν το πηρα σαν προσβολη αλλωστε αν σκεφτεις ποσα μπορεις να κανεις σε αυτο το λειτουργικο μαλλον ειμαι αρχαριος απλα οτι εχω καποιες βασικες γνωσεις και ισως με καποιες οδηγιες δικες σου καταφερω να λυσω το προβλημα

Θα στα στειλω πιο μετα Ευχαριστω παντως

Απλα δεν μπαινει παντα στο πειριβαλλον με live cd γιατι κανει επανακινιση

ναι δεν τελειωνει τηνς εγκατασταση των αρχειων

Στα φόρουμς έξω λένε ότι υπάρχει θέμα με τους drivers κάρτας δικτύου WiFi σε 64bit γιαυτό και κάνει επανεκκίνησεις κάτι τέτοιο... Στο κάτω κάτω τι να τα κάνει τα Χ64 αφού είναι με 2 giga ram

ναι το εχω διαβασει και εγω αυτο, να διορθωσω οτι εχω 4 και οχι 2 ραμ δικο μου λαθος

Δυστυχως δεν μπορω να μπω στο live cd μολις το παταω να μπει κανει reboot και πολλες φορες παει να φορτωσει το menu για να κανεις εγκατασταση ή να μπεις με live cd αλλα δεν το φορτωνει ποτε γιατι κανει reboot

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...