Mr.kostas Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα σας έχω μια απορία σε κάθε cpu έχει κάτι που λέγεται threads θέλω να μου πείτε τι είναι ακριβώς και σε τι χρησιμεύει?
GReaperEx Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Κάθε thread είναι ένας λογικός πυρήνας, και λέω "λογικός" επειδή έτσι μοιάζει να είναι επιφανειακά. Στη πράξη, ένας φυσικός πυρήνας μπορεί να παρέχει 2 λογικούς πυρήνες, και ενώ ο ένας για κάποιο λόγο καθυστερεί μπορεί να κάνει στην άκρη για να εκτελεστεί ο άλλος. Ουσιαστικά, είναι διαμοίραση χρόνου αλλά σε επίπεδο υλικού αντί απλά λογισμικού. 4
Sheogorath Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Thread σε επεξεργαστή είναι ότι σου είπανε παραπάνω. Σε επίπεδο λειτουργικού, είναι η κάθε διαφορετική διεργασία.
james rod Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Σε επίπεδο λειτουργικού, είναι η κάθε διαφορετική διεργασία. οχι ακριβως. καθε process μπορει να εχει πολλα threads. βασικα αν εχουμε ενα δε κανουμε τιποτα.
life is music Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 εγω ξερω γ το hyper threating που πολλαπλά κομμάτια κώδικα εκτελούνται ταυτόχρονα από την CPU
vins Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 εγω ξερω γ το hyper threating που πολλαπλά κομμάτια κώδικα εκτελούνται ταυτόχρονα από την CPU Hyper threating έκανε ο Καπόνε στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης! Πλακίτσα 3
pirmen56 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Κάθε thread είναι ένας λογικός πυρήνας, και λέω "λογικός" επειδή έτσι μοιάζει να είναι επιφανειακά. Στη πράξη, ένας φυσικός πυρήνας μπορεί να παρέχει 2 λογικούς πυρήνες, και ενώ ο ένας για κάποιο λόγο καθυστερεί μπορεί να κάνει στην άκρη για να εκτελεστεί ο άλλος. Ουσιαστικά, είναι διαμοίραση χρόνου αλλά σε επίπεδο υλικού αντί απλά λογισμικού. Όχι μόνο δύο λογικούς πυρήνες. Όσους θες. Μέχρι 8 θρεντ ανά πυρήνα έχει φτάσει η IBM. https://en.wikipedia.org/wiki/Simultaneous_multithreading#Historical_implementations In 2010, IBM released systems based on the POWER7 processor with eight cores with each having four Simultaneous Intelligent Threads. This switches the threading mode between one thread, two threads or four threads depending on the number of process threads being scheduled at the time. This optimizes the use of the core for minimum response time or maximum throughput. IBM POWER8 has 8 intelligent simultaneous threads per core (SMT8). IBM z13 has two threads per core (SMT-2).
GReaperEx Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Όχι μόνο δύο λογικούς πυρήνες. Όσους θες. Μέχρι 8 θρεντ ανά πυρήνα έχει φτάσει η IBM. https://en.wikipedia.org/wiki/Simultaneous_multithreading#Historical_implementations Ωραίο αυτό, δεν το ήξερα!
james rod Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Ωραίο αυτό, δεν το ήξερα! το 8 με το 4 δεν εχει μεγαλη διαφορα στην αποδοση ωστε να δικαιολογει τα χρηματα. Το 2 με το 8/4 εχει αλλα και παλι το κοστος ειναι υπερβολικο. Εδω η ιντελ εχει βρει την ιδανικη ισοροπια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα