tsotrilos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Λοιπον θα ειμαι σαφης... Εχω εναν Pentium 3 στα 866Mhz με 384RAM ενα DVD και εναν recorder... Πηρα εγκριση απο τα γονικα μου και ετσι ειπα να το αλλαξω το συστημα και επισκέυτηκα την σελιδα του PLAISIO.gr και αποφασισα τα εξης... Μ/B:Albatron PX875PE PRO me 139 ευρω CPU:Amd Athlon XP 2700+ BOX 333Mhz 2.16Ghz 145 ευρω εχοντας παντα στο μυαλο μου οτι εχω και μια καρτα γραφικων GeForce FX 5600 στα 256MB.οποτε σκευτηκα να αλλαξω την μητρικη και τον επεξεργαστη και να κοτσαρω μνημες σκληρους drives και καρτα γραφικων επανω στα καινουργια γινεται?Χρειαζομαι κατι αλλο?..μηπως πρεπει να αγορασω κατι αλλο?μηπως κατι δεν θα ειναι συμβατο?Α και το βασικοτερο αν αλλαξω CPU+M/B θα πρεπει να κανω format και ολα απο την αρχη????Επισης ποια ειναι η γνωμη σας για τα προιοντα που επελεξα?αξιζουν η οχι?κριβα η φτηνα...?
mitsikas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 πες μας πρωτα, για τι χρηση τον θες το υπολογιστη. αλλιως πως να σου πει κανεις αν ειναι ακριβα ή φτηνα? gaming? video editing? just to throw money away? what?
Typhoon Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Φίλε αν δεν κάνω λάθος η μητρική που θες είναι για P4. Θες καινούργιες μνήμες μιας & αυτές που έχεις στο P3 είναι SDRAM & τώρα η μητρικές παίρνουν DDR SDRAM που δεν είναι συμβατές με τις SDRAM. Η κάρτα γραφικών είναι ΟΚ. Ναι θα πρέπει να κάνεις format μετά την αναβάθμιση. Γενικά εγώ δεν θα έπαιρνα μητρική Albatron. Όχι πως είναι κακές αλλά Albatron ?
LL_NEO Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Μητρική για P4 με επεξεργαστή AMD δε γίνεται να ταιριάξεις φίλτατε...
tsotrilos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 ok ok οντως εχεις δικιο φιλε δεν το ειχα κοιταξει...(οσον αφορα οτι αυτη παιρνει Ρ4) το θελω πιο πολυ για προγραμματακια μουσικης και κανενα game τυπου racing-FPV βασικα ενα γρηγορο καλο και βασικοτερα φτηνο PCακι θελω... βρηκα μια mobo για την CPU που σας λεω και εχει 94 ευρω.. αλλοστε ολοι ξερουμε...αναλογες επιδοσεις για αναλογες τσέπες.... αν εχετε κατι να προτινετε...εδω ειμαι να σας ακουσω... (τον υπολογιστη θα τον παρω στο σπιτι λογο του οτι παω για να σπουδασω)αυτο που με ενδιαφερει ειναι να ειναι πιο γρηγορος και πιο αξιοπιστος απο αυτον που εχω
StAkIS Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Πίστεψέ με ότι μηχάνημα και να πάρεις θα είναι σίγουρα πολύ πιο γρήγορο από το δικό σου και θα καλύπτει τις τωρινές σου ανάγκες. Τώρα, όσο αφορά τις επιλογές σου, η δικιά μου γνώμη είναι να δώσεις μεγάλη βάση σε σχέση με την τιμή του κάθε εξαρτήματος και να επιλέξεις ότι σε καλύπτει οικονομικά και με την ανάλογη απόδοσή του!
Theodore Tsi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 o Typhoon exei dikio!thes k nees mnimes! tin karta grafikwn tin exeis idi i tha tin agoraseis k auti mazi me ta oipoloipa parts?
wizard Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 1) Αν θέλεις βοήθεια, πες μας τι ποσό σκέφτεσαι να διαθέσεις για να σου πούμε. 2) Τι χρειάζεσαι: α) Μητρική β)CPU γ)Ram (κατά προτίμηση ό,τι ram πάρεις δε θα την πάρεις σε ένα stick αλλά σε δύο. (Δηλαδή αν σκέφτεσαι να πάρεις 256 ΜΒ θα πάρεις 2x128) δ)Καλύτερη κάρτα γραφικών αν θέλεις απαιτητικά παιχνίδια (π.χ. ακόμα και ATI9200 που είναι και πολύ φτηνη) Αυτό φυσικά αν δεν έχεις ήδη την 5200. Αυτά είναι τα βασικά από εκεί και πέρα ε) Ίσως να πρέπει να σκεφτεις για μεγαλύτερο σκληρο. 3) ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ!!!!!!!!!!!!! Προτίμησε το e-shop. Πολύ πιο φτηνά, σου το συναρμολογούν αυτοί δωρεάν και σου το φέρνουν σπί τι πάλι δωρεάν εφόσον είσαι Αθήνα από τη στιγμή που θα είναι άνω των 90€. 4)Σκέψου και την εκδοχή Ρ4 που είναι γενικά πιο φτηνοί. 5) Όσο για ταχύτητα, δεν το συζητώ θα δεις τρομερή διαφορά. Όσο για σταθερότητα κατά τη γνώμη μου ο Ρ3 δεν παιζόταν. Αν βέβαια κάνεις σωστό στήσιμο δεν θα έχεις πρόβλημα. Κατέληξε σε κάποιο σημείο, πες μας περισσότερα στοιχεία και εδώ είμαστε εμείς.
wizard Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Α!! Όσον αφορά το format μπορεί να αποφευχθεί αλλά είναι λίγο πολύπλοκη διαδικασία και μάλλον δύσκολο. Πάντως είναι απαραίτητο για τη σταθερή λειτουργία του pc. Αφού όμως έχεις πάνω από έναν σκληρούς να κοτσαρω μνημες σκληρους drives δε θα έχεις πρόβλημα να κάνεις.
tsotrilos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 στο PCακι εχω πανω(τωρα): μια καρτα τηλεορασης μια SB live! μια geforce FX 5600 2 σκληρους 1 matrox sta 40GB-5400RPM 1quantum fireball sta 20GB-4500rpm 1 DVD-rom 1CD-rw kia ta 2 LG me mhtrikh QDI Advance 10 +ta 389mb ram panta se SDR kai lew na allaksw mono mhtrikh kai CPU alla skeytomai oti 8a 8elw tower swsta? epishs 8a 8elw kai trofotiko paketo me to tower ypogiza sta 300 eyrw megisto alla to blepw dyskolo...lete na mhn parw AMD+ALBATRON?kamia kalh protash? alh8eia giati oxi plaisio?
Marcos_Aurilius Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Λοιπόν, επειδή με τα προηγούμενα post κι εγώ ψιλομπερδεύτηκα, ανακεφαλαιώνουμε: από τα πραγματάκια που γράφεις στο τελευταίο post σου, χρειάζονται αλλαγή μόνο οι μνήμες με αντίστοιχες DDR. Όσο για τα δύο sticks, θα τα πρότεινα μόνο αν είναι 256ΜΒ ή μεγαλύτερα έκαστο. Σίγουρα θα χρειαστείς νέο τροφοδοτικό (άρα και πιθανότατα νέο κουτί). Για επεξεργαστή και mobo, θα πρότεινα από πλευρας απόδοσης προς τιμή, αυτόν τον επεξεργαστή: http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=928 και μία mobo σαν αυτή: http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=1038 Μνήμη: http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=980 Και σου μένουν περίπου 50€ για κουτί (με τρέχουσες τιμές).
IKARIWTHS Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 file ama baleis 350eyro adi gia 300 perneis axiologo systhma sigoura kalytero apo ayto pou exeis mporeis na pareis mia mobo me to 865 px albatron h gigabyte(fthnes) me ligotero apo 100 eyro,kouti mporeis na pareis me 35 eyro ena p4 2,6 arketa fthna kai 2*256 mnhmes(egw tha epairna metaxhrismenes)
dimitris74 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 plaka plaka i kaliteri anavathmisi pou mporeis na kaneis kai na sou meinoun kai lefta einai enas poly grigoros skliros. ego otan piga po 20bb se 120 jb 8mb cashe trelathika me ton tropo pou fortonan ta windows
wizard Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 ΚΟΥΤΙ INNOVATOR MIDI TOWER 350W ΜΠΛΕ ΣΧΕΔΙΟ 44 € (14993 δρχ) GIGABYTE GA-8IPE1000L RETAIL 88.56 € (30177 δρχ) DIMM DDR 256MB PC3200 (400MHz) 88.68 € (30218 δρχ) INTEL PENTIUM 4 NORTHWOOD 2,80GHz - 800 - BOX 190.75 € (64998 δρχ) Αξία προϊόντων: 411.99 € (140386 δρχ) Διαγραφή όλων Από e-shop. Αν επιλέξεις μια λίγο χειρότερη μητρική ή επεξεργαστή η τιμή πέφτει αλλά δε νομίζω ότι αξίζει. Πάντως με Ρ4@2,4 πας 30€ κάτω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.