udroxoos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Έχω έναν δίσκο 2Tb και θέλω να τον χωρίσω σε δυο μέρη. Με bootable usb των windows 10 pro προχωράω στη δημιουργία partition και δημιουργώ τα εξής: Μονάδα δίσκου 0 Διαμέρισμα 1: Δεσμευμένο από το σύστημα 500 ΜΒ Μονάδα δίσκου 0 Διαμέρισμα 2 97.2 GB (θέλω τα windows εδώ) Μονάδα δίσκου 0 Διαμέρισμα 3 1765.4 GB (αποθήκη) Κάνω boot με acronis και πάω να βάλω ένα backup των windows στο Διαμέρισμα 2. Συνδέοντας τον εξωτερικό δίσκο όπου έχω το backup, αναγνωρίζει ως C τον εξωτερικό, D το Διαμέρισμα 2 και E το Διαμέρισμα 3. Τέλοσπάντων βάζω το backup στο Διαμέρισμα 2 και στην επανεκίννηση μου βγάζει σφάλμα ότι δεν υπάρχει δίσκος με λειτουργικό. Διέγραψα τα partition κάνα δυο τρεις φορές και τα έφτιαξα από την αρχή αλλά το ίδιο σφάλμα. Πως θα γίνει να ονοματιστεί C το διαμέρισμα 2 μπας και πάρει μπρος; Ή αλλιώς... τι κάνω λάθος;;; Παλιότερα έχω κάνει άπειρες τέτοιες ενέργειες (format, partition) και έχω μείνει ΜΠΙΠ τώρα που κόλλησα σ'αυτό!
Lifehacker Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Πέρνα το backup όπως το περνάς και μετά μπές με bootable cd όπως το Site: gparted και άλλαξε το γράμμα σε c, αν δίνει το γράμμα c στο διαμέρισμα 1 απλά αφαίρεσε το, ελπίζω να bootarei..
TheELF Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Το να αλλάξει το γράμμα σε c δεν θα κάνει τίποτα,Υδροχόε αφού περάσεις το backup στο διαμέρισμα 2 ξεκίνα ξανά με το bootable usb των windows 10 pro και επέλεξε την επισκευή εκκίνησης,ενδέχεται να χρειαστεί να την τρέξεις 2-3 φορές επανωτά για να καταλάβει τι του γίνεται και να σου φτιάξει την εκκίνηση. Διαφορετικά μπορείς να μπεις και στην κονσόλα πάλι από το bootable usb των windows 10 και να τρέξεις χειροκίνητα της εντολές για επισκευή του bcdstore https://www.lifewire.com/how-to-rebuild-the-bcd-in-windows-2624508
udroxoos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Τελικά το πρόβλημα λύθηκε ως εξής. Το άφησα να προχωρήσει με την εγκατάσταση των windows από το usb. Το έκανα αυτό γιατί σκέφτηκα ότι ίσως είναι raw ο δίσκος άσχετα αν επιλέγω τη διαμόρφωση. Όταν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση όντως μου έδειχνε το δεύτερο partition ως raw οπότε του έκανα μια γρήγορη διαμόρφωση. Από την διαχείριση δίσκων άλλαξα και τα γράμματα τους και έκανα και πάλι επαναφορά το backup στο C και αυτή τη φορά λειτούργησε όπως πρέπει. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας παιδιά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα