Προς το περιεχόμενο

Παραβιάστηκε η υπηρεσία “mining renting” NiceHash. Έκλεψαν πάνω από $60 εκατομμύρια σε Bitcoins

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 190
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν εθεσα σωστα την ερώτηση, αλλά θα συνεχίσω. Θα έχει το ανταλλακτήριο 1 10 50 εκατομμυρια να μου δώσει; πως θα δικαιολογήσω αυτά τα χρήματα στη φορολογικη μου δήλωση;

Φυσικα δεν θα εχει. Δεν ξερω επισης ποσο θα περιμενεις ουτε ποια ειναι η διαδικασια για να σου τα δωσει. Του δινεις IBAN καταθεσης μαζι με το transaction και περιμενεις 5-6 confirms μεχρι να ξεκινησει διαδικασια καταθεσης? Αν ξερει καποιος ας πει

Για το δευτερο σκελος, αυτο ειναι γενικοτερο και δεν εχει αμεση σχεση με το bitcoin. Εχεις το ιδιο προβλημα που θα ειχες αν ξαφνικα βρισκοσουν με κατι τσαντες γεματες cash η κιβωτια γεματα μπαρες χρυσου στο υπογειο σου. Χωρις το εξτρα προβλημα του χωρου και της δυσκολιας να τα μεταφερεις/φυλαξεις...εφοσον βεβαια μπορεις να διαφυλαξεις τα κλειδια σου.

Εγώ δεν κουμπώνω ούτε το usb σε υπολογιστή που δεν ξέρω γιατί να κουμπώσω το στικάκι με τα αξίας ας πούμε χίλια ευρώ coin στο atm. Άσε που για συναλλαγές θέλει να μιλήσουμε να συνεννοηθούμε τι. πώς. γιατί και άλλα. Δεν έχει την απλότητα του ευρώ ας πούμε... Αν θέλεις να παιδεύεσαι δεν έχω πρόβλημα εγώ απλά δεν μου άρεσε ποτέ το ορυχείο.

Δεν κουμπωνεις τιποτα, αυτο ειναι σιγουρο. Για να αγορασεις bitcoin του δινεις τη διευθυνση σου να σου στειλει, η οποια ειναι δημοσια ετσι και αλλιως. Αν δεν θες, σου φτιαχνει αυτο μια και σου δινει το private key σε χαρτι με το ποσο που αγορασες.

Για να πουλησεις bitcoin θα σου δωσει αυτο μια διευθυνση, ειτε σε text ειτε σε qr code για να τη σκαναρεις ευκολα στο κινητο σου και απο το app που θα εχεις θα κανεις απλως μια μεταφορα. Απο αυτο το πραγμα τουλαχιστον δεν υπαρχει τροπος να σε κλεψουν.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τι λένε/γράφουν οι "ειδικοί" εδώ και αλλού, αλλά μέχρι να σταθεροποιηθεί/αναπροσαρμοστεί κάπως, αυτή η...ιδέα/τεχνική δεν είναι νόμισμα.

Είναι τζόγος με εμφανή τάση "φουσκωμάτων", απλά και λιτά.

• Like 2

1) Θυμαμαι μικρος λεγαμε με τους φιλους μου ( αχ και να ειχαμε μια μηχανη να μας βγαζει λεφτα...) Τωρα δεν γελαμε γιατι υπαρχει! Δεν βγαζει δραχμες, δεν βγαζει ευρω , βγαζει bitcoin ή αλλα νομισματα. Και το μηχανημα ή το ρευμα που καει δεν ειναι δωρεαν.

2)Θεωρουμε οτι τo Bitcoin ειναι φουσκα. (Αρα το ιδιο και τα υπολοιπα 200+ κρυπτονομισματα που υπαρχουν). Εδω εχουμε 2 περιπτωσεις.

α) Καθεσαι και το παραγεις και το μονο ρισκο που εχεις, ειναι να κανεις αποσβεση του εξοπλισμου που ειναι μεχρι στιγμης απο 3 εως 9 μηνες και παρακαλας να μην σκασει....

β) Αγοραζεις φτηνα και πουλας ακριβα και βγαζεις αμεσα κερδος (η χασουρα) , αναλογα ποσο καλως εισαι στις προβλεψεις και ειναι ουσιαστικα σαν να παιζεις χρηματιστηριο με οτι αυτο συνεπαγεται.

3)Σχετικα με το Nicehash , αργα η γρηγορα θα γινοταν και θα ξαναγινει στο μελλον. Οταν στην πραγματικη ζωη δεν εμπιστευεσαι το πορτοφολι σου σε εναν αγνωστο, γιατι να το κανεις online?

4)Γενικα μιλωντας , αν θες να βγαλεις λεφτα , θα παρεις καποια ρισκα. Το ιδιο κανει σχεδον καθε επιχειρηματίας που παει να ανοιξει μια επιχειρηση. Κανεις την ερευνα σου , βαζεις ενα κεφαλαιο , ανοιγεις την επιχειρηση , προσπαθεις να κανεις αποσβεση το συντομοτερο και μετα να βγαλεις και κερδος. Το να κοροιδευεις καποιους που το κανουν το ιδιο με κρυπτονομισματα δηλωνει αμαθεια , αγνοια και αναποφασιστικοτητα (χαρακτηριστικο του Ελληνα).

5)Σχετικα παλι με την φουσκα συγκεκριμενα του Bitcoin.

Θα σας πω την δικια μου πορεια μεχρι στιγμης βς παραδειγμα. Ασχοληθηκα οταν ξεκινησαν τα capital controls ( 2015 ) ψαχνωντας μια ενναλακτικη καβατζα απο τις τραπεζες. Τοτε θα ακουγατε οτι κοσμος αγοραζε προιοντα της Apple τα οποια κρατανε την αξια τους κατα ενα μεγαλο ποσοστο, η αγοραζε χρυσα κοσμιματα και αλλα πραγματα μεγαλης αξιας η τα εβγαζαν λιγα λιγα και τα εβαζαν κατω απο το στρωμα. Μην φαμε και κανα κουρεμα στις τραπεζες.

Με λιγα λογια , καθως δεν ειχα καποιο αξιολογο ποσον στην τραπεζα ουτωσι αλλος, αφου το συζητησαμε με καποιους συναδελφους στην δουλεια , βαλαμε ενα μικρο ποσον 4 ατομα και πηραμε 1 Antminer S5. Να δουμε πως θα παει. Βαλαμε περιπου 100-150 ευρω ο καθενας. Σε 6 μηνες το 2016 βγαλαμε τα λεφτα μας και βγαζαμε ενα μικρο κερδος. Ο ενας αποχωρησε και μειναμε 3. ενας απο τους 3 που ειχε ποιο πολλα φραγκα πηρε ενα S7 που μολις βγηκε και εκανε αποσβεση σε 7 μηνες νομιζω.

Φτανοντας τωρα τελος του 2017 ποιο εινα το αποτελεσμα? Το S5 εχει παραξει 2.07 BTC. Aν ειχαμε κρατησει τα Bitcoin και δεν τα εξαργυρωναμε καθε μηνα οπως καναμε θα ειχαμε βγαλει συνολικα 24χιλιαρικα. Ο καθενας βγαζει τα δικα του συμπερασματα.

Παντως φουσκα ελεγαν οταν απο 260 ευρω ειχε παει στα 500 , φουσκα ελεγαν οταν πηγε στα 1500 , στα 5000 , στα 8000 στα 15000. Φουσκα. Οσο καιρο το ακουω καποιοι βγαζουν κερδος.

Φουσκα μου λεει και ο οικονομικος διευθυντης στην πολυεθνικη που δουλευω , που βγαζει 8χιλιαρικα μονο απο μισθο , παιζει χρηματιστηριο , εχει μετοχες ... αλλα δεν επενδυσε σε αυτο. Που αν ειχε ασχοληθει τοτε με τα λεφτα που εχει.... τελος παντων.

• Like 1

1) Θυμαμαι μικρος λεγαμε με τους φιλους μου ( αχ και να ειχαμε μια μηχανη να μας βγαζει λεφτα...) Τωρα δεν γελαμε γιατι υπαρχει! Δεν βγαζει δραχμες, δεν βγαζει ευρω , βγαζει bitcoin ή αλλα νομισματα. Και το μηχανημα ή το ρευμα που καει δεν ειναι δωρεαν.

2)Θεωρουμε οτι τo Bitcoin ειναι φουσκα. (Αρα το ιδιο και τα υπολοιπα 200+ κρυπτονομισματα που υπαρχουν). Εδω εχουμε 2 περιπτωσεις.

α) Καθεσαι και το παραγεις και το μονο ρισκο που εχεις, ειναι να κανεις αποσβεση του εξοπλισμου που ειναι μεχρι στιγμης απο 3 εως 9 μηνες και παρακαλας να μην σκασει....

β) Αγοραζεις φτηνα και πουλας ακριβα και βγαζεις αμεσα κερδος (η χασουρα) , αναλογα ποσο καλως εισαι στις προβλεψεις και ειναι ουσιαστικα σαν να παιζεις χρηματιστηριο με οτι αυτο συνεπαγεται.

3)Σχετικα με το Nicehash , αργα η γρηγορα θα γινοταν και θα ξαναγινει στο μελλον. Οταν στην πραγματικη ζωη δεν εμπιστευεσαι το πορτοφολι σου σε εναν αγνωστο, γιατι να το κανεις online?

4)Γενικα μιλωντας , αν θες να βγαλεις λεφτα , θα παρεις καποια ρισκα. Το ιδιο κανει σχεδον καθε επιχειρηματίας που παει να ανοιξει μια επιχειρηση. Κανεις την ερευνα σου , βαζεις ενα κεφαλαιο , ανοιγεις την επιχειρηση , προσπαθεις να κανεις αποσβεση το συντομοτερο και μετα να βγαλεις και κερδος. Το να κοροιδευεις καποιους που το κανουν το ιδιο με κρυπτονομισματα δηλωνει αμαθεια , αγνοια και αναποφασιστικοτητα (χαρακτηριστικο του Ελληνα).

5)Σχετικα παλι με την φουσκα συγκεκριμενα του Bitcoin.

Θα σας πω την δικια μου πορεια μεχρι στιγμης βς παραδειγμα. Ασχοληθηκα οταν ξεκινησαν τα capital controls ( 2015 ) ψαχνωντας μια ενναλακτικη καβατζα απο τις τραπεζες. Τοτε θα ακουγατε οτι κοσμος αγοραζε προιοντα της Apple τα οποια κρατανε την αξια τους κατα ενα μεγαλο ποσοστο, η αγοραζε χρυσα κοσμιματα και αλλα πραγματα μεγαλης αξιας η τα εβγαζαν λιγα λιγα και τα εβαζαν κατω απο το στρωμα. Μην φαμε και κανα κουρεμα στις τραπεζες.

Με λιγα λογια , καθως δεν ειχα καποιο αξιολογο ποσον στην τραπεζα ουτωσι αλλος, αφου το συζητησαμε με καποιους συναδελφους στην δουλεια , βαλαμε ενα μικρο ποσον 4 ατομα και πηραμε 1 Antminer S5. Να δουμε πως θα παει. Βαλαμε περιπου 100-150 ευρω ο καθενας. Σε 6 μηνες το 2016 βγαλαμε τα λεφτα μας και βγαζαμε ενα μικρο κερδος. Ο ενας αποχωρησε και μειναμε 3. ενας απο τους 3 που ειχε ποιο πολλα φραγκα πηρε ενα S7 που μολις βγηκε και εκανε αποσβεση σε 7 μηνες νομιζω.

Φτανοντας τωρα τελος του 2017 ποιο εινα το αποτελεσμα? Το S5 εχει παραξει 2.07 BTC. Aν ειχαμε κρατησει τα Bitcoin και δεν τα εξαργυρωναμε καθε μηνα οπως καναμε θα ειχαμε βγαλει συνολικα 24χιλιαρικα. Ο καθενας βγαζει τα δικα του συμπερασματα.

Παντως φουσκα ελεγαν οταν απο 260 ευρω ειχε παει στα 500 , φουσκα ελεγαν οταν πηγε στα 1500 , στα 5000 , στα 8000 στα 15000. Φουσκα. Οσο καιρο το ακουω καποιοι βγαζουν κερδος.

Φουσκα μου λεει και ο οικονομικος διευθυντης στην πολυεθνικη που δουλευω , που βγαζει 8χιλιαρικα μονο απο μισθο , παιζει χρηματιστηριο , εχει μετοχες ... αλλα δεν επενδυσε σε αυτο. Που αν ειχε ασχοληθει τοτε με τα λεφτα που εχει.... τελος παντων.

Ειλικρινά τώρα και μεταξύ μας, πιστεύεις ότι η εν λόγω ψυχεδελική λογαριθμική/κατακόρυφη αύξηση,με ανάλογα μεγάλα πεσίματα κατά καιρούς, δεν είναι σημάδι ανησυχίας για την σταθερότητα/μακροβιότητα του επιχειρήματος;

Ο οικονομικός διευθυντής τα λέει επειδή ξέρει καλά να αναγνωρίζει τον τζόγο/φούσκες, όπως μας γράφεις έχει μια ιδέα πως λειτουργούν οι παλιοί τρόποι επίσημου τζογαρίσματος και οι πηγές των μεγαλύτερων φουσκωμάτων του συστήματος...

Από 19k στα 13k μέσα σε 2-3 μέρες. Σούπερ φούσκα.

μπα ψιλό αναταράξεις επειδή  ρευστοποιούν λίγα από αυτά που φάγανε

δεν ήταν δικά τους λεφτά έτσι και αλλιώς. 

Χοντρή μαλακία το bitcoin, μια και είναι κριπτονομισμα πολύ εύκολα μπορεί να κλαπεί μιας και είναι online, εκτός και αν έχει τόσα μέτρα ασφαλείας που το καθιστούν ασφαλές από μόνο του, αλλά οι εταιρείες που συλλέγουν αυτά τα δεδομένα εύκολα πέφτουν θύματα υποκλοπής βάσης δεδομένων με αποτέλεσμα να χάνονται τα λεφτά μια για πάντα, δεν γίνεται restore- αποζημίωση από όσους έπαθαν ζημιά. Σε λίγο καιρό το btcoin θα φτάσει 100.000 καλό θα ήταν να πάρει κάποιος αρκεί να βάλει χρήματα που δεν φοβάται να τα χάσει.. αν όμως είναι το πράγμα έτσι τότε δεν αξίζει να τα πάρουν χάκερς

Καλά τα λες περιστεράκι ξημέρωμα Δευτέρα στην Κίνα. είμαι και εγώ λίγο περίεργος να δω τι θα γίνει θα ξεφουσκώσει ή θα δουλέψει η τεχνολογία run flat και θα συνεχίσει το 14 που έγινε αντίστοιχα το ίδιο με το mound gax έκανε κόλπα αλλά συνέχισε λόγω ότι υπήρχε ζήτηση. Δεν ξέρω από πόσες φορές και μετά αρχίζει να λέγεται μαζοχισμός

Η φωτογραφία πάντως είναι εύγλωττη και θα προτιμούσα την μάσκα του Mr. robot που πλέον είναι επίκαιρη όσο ποτέ...κατά τα άλλα ετοιμαζόμαστε για το e-coin..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...