Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και συγγνώμη αν είμαι εκτός θέματος αλλά δεν ήξερα που να το γράψω.

Πρόσφατα απέκτησα αποκωδικοποιητή Cosmote tv και μας ενημέρωσε ο τεχνικός ότι μπορει να συνδεθεί στο internet αν τον συνδέσουμε με router. Επειδή αυτό δεν γίνεται, αν τον συνδέσω με smart tv με hdmi ethernet καλώδιο, θα μπορεί να πάρει σήμα από την τηλεόραση;

Και μια δεύτερη ερώτηση. Αν συνδέσω σκληρό δίσκο ή φλασάκι μπορεί να αποθηκεύσει κάποιο πρόγραμμα. Επειδή δεν εχω ιδέα, ας πούμε για μια ταινία 2 ωρών, γνωρίζετε πόσο αποθηκευτικό χώρο χρειάζεται;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι μιλάς για OTE TV μέσω δορυφόρου και όχι μέσω internet (IPTV)

Για τη σύνδεση, θα πρέπει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πάνω στο Modem. Η τηλεόραση δεν λειτουργεί σαν αναδρομολογητής.

Τη σύνδεση την κάνεις για να έχεις τις "plus" λειτουργίες όπως replay TV καθώς και πρόσβαση τα "online" περιεχόμενα του. Σαν κανονικός δέκτης λειτουργεί και χωρίς σύνδεση απλά χωρίς αυτές τις λειτουργίες.

Η λύση αν θέλεις τις υπηρεσίες αυτές είναι να πάρεις powerlan και μέσω μπρίζας να δώσεις σύνδεση στο modem/router.

Αν πάλι έχεις OTE TV IPTV τότε χωρίς πρόσβαση στην ειδική θύρα του router δεν μπορείς να δεις τίποτα γιατί όλα έιναι online.

Εγγραφή σε εξωτερική USB συσκευή γίνεται αλλά δεν έχω ιδέα για το μέγεθος γιατί δεν έκανα ποτέ (με το replay TV ουσιαστικά δεν χρειάστηκε ποτέ μιας και για τις επόμενες 2 μέρες μπορείς να δεις σχεδόν τα πάντα σε επανάληψη όιτι ώρα επιθυμείς)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και συγγνώμη αν είμαι εκτός θέματος αλλά δεν ήξερα που να το γράψω.

Πρόσφατα απέκτησα αποκωδικοποιητή Cosmote tv και μας ενημέρωσε ο τεχνικός ότι μπορει να συνδεθεί στο internet αν τον συνδέσουμε με router. Επειδή αυτό δεν γίνεται, αν τον συνδέσω με smart tv με hdmi ethernet καλώδιο, θα μπορεί να πάρει σήμα από την τηλεόραση;

Και μια δεύτερη ερώτηση. Αν συνδέσω σκληρό δίσκο ή φλασάκι μπορεί να αποθηκεύσει κάποιο πρόγραμμα. Επειδή δεν εχω ιδέα, ας πούμε για μια ταινία 2 ωρών, γνωρίζετε πόσο αποθηκευτικό χώρο χρειάζεται;

Ευχαριστώ

Μπορείς, αν και ο δικός μου KAON αρνείται πεισματικά να ολοκληρώσει εγγραφή στο USB stick.

Παρ' όλα αυτά λάβε υπ'όψη σου ότι:

1. Ο δίσκος με το που θα συνδεθεί θα formaριστεί απο το δέκτη

2. Σκέψεις του στύλ "τον αφαιρώ και βλέπω στο Η/Υ" δεν ισχύουν (άλλο file system)

3. Την ανάλωση της χωρητικότητας την "βλέπεις" μέσω του δέκτη σε διαθέσιμο ποσοστό. Συνήθως μια εκπομπή χρειάζεται 1% ενώ μια ταινία γύρω στο 2% (external 500GB στη περίπτωσή μου)

4. Ο εξωτερικός σκληρός καλό θα ήταν να έχει δική του, ανεξάρτητη, τροφοδοσία ρεύματος.

Όσο για τη σύνδεση με το router, αν το καλώδιο δεν είναι λύση, τότε Powerline όπως είπε και ο φίλος παραπάνω.

Φιλικά,

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...