kouskous13 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 καλησπερα φιλοι μου σκεφτομαι να παρω ενα μεταχυρισμενο macbook και εχω βρει αυτα τα 2 Apple MacBook Pro 5.3 A1286 500euro Apple MacBook Air 6.2 A1286 650euro το λαπτοπ θα δουλευτει για νετ μουσικη και φωτογραφιες και γενικος ψιλοπραγματα το μπατζετ ειναι εως τα 650 και θα ηθελα οποιος εχει την καλοσυνη να απαντησει να μεινει μονο στα macbook. ευχαριστω πολυ
onelonelystar Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 και τα δυο είναι πολύ παλιά μοντέλα. Προσωπικά πιστεύω πως μπορεί τα 650 ευρώ να είναι λίγα για ένα macbook, αλλά είναι πολλά για ένα απαρχαιωμένο μηχάνημα. Αν μπορείς να ανεβάσεις λιγο το budget σου, πήγαινε σε μοντέλο 2015. Mac Mini? 1
atheatos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Πολύ ακριβά και τα δυο. Εννοείται ότι παίρνεις κάτι νεότερο από μοντέλα που να τα υποστηρίζει το τελευταίο Mac OS. Ξέρω υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά δεν πρέπει να παρασυρθείς.
kouskous13 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Αν θέλετε μπορείτε να μου πρωτηνετε κάποια ίσως και με λινκ; Θα είναι κάτι που δεν θα μπορώ να κάνω αν πάρω ένα από αυτά τα 2;;; Όταν λέτε δεν υποστηρίζονται τι ακριβώς εννοείτε;;; Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2017 από kouskous13
onelonelystar Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 ότι δεν θα μπορείς να αναβαθμίσεις το λογισμικό στη νεότερή του έκδοση.... επίσης αυτά τα macbook, έχουν παλιούς επεξεργαστές πάνω, μικρή RAM και δεν έχουν SSD = μέσα σε 1 χρόνο θα θέλεις να τον πετάξεις πουλήσεις. Από ότι κατάλαβα το θέλεις για να απολαύσεις και εσύ την "εμπερία Apple"... επειδή το έψαχνα και εγώ το θέμα αρκετό καιρό κατέληξα στο ότι πρέπει να ξηλωθείς αρκετά.... 1
AlienTechGR Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Αν θες απλά να δεις και να ζήσεις την εμπειρία macOS, καλύτερα τσίμπα κάτι σε hackintosh. Έχω δει κατά καιρούς, αρκετά άτομα να πουλάνε ProBooks (επαγγελματική σειρά της HP, πολύ καλά μηχανήματα) με έτοιμο, στημένο, macOS και μάλιστα εδώ στο insomnia. Εκτός ότι τα βρίσκεις στα μισά λεφτά απ' ότι κοιτάς τώρα, θα πάρεις πολλαπλάσιες επιδόσεις και προφανώς μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.
forgotten Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Αν θες απλά να δεις και να ζήσεις την εμπειρία macOS, καλύτερα τσίμπα κάτι σε hackintosh. Έχω δει κατά καιρούς, αρκετά άτομα να πουλάνε ProBooks (επαγγελματική σειρά της HP, πολύ καλά μηχανήματα) με έτοιμο, στημένο, macOS και μάλιστα εδώ στο insomnia. Εκτός ότι τα βρίσκεις στα μισά λεφτά απ' ότι κοιτάς τώρα, θα πάρεις πολλαπλάσιες επιδόσεις και προφανώς μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. τα οποια ομως αν δεν ασχολεισαι συνεχεια θα αποβουν πονοκεφαλος, προσωπικα αν εισαι απλος χρηστης καλυτερα ενα macbook παλιο παρα hackintosh, προταση μου παρε του 2012 που αναβαθμιζες ευκολα και ραμ και hdd 1
AlienTechGR Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 τα οποια ομως αν δεν ασχολεισαι συνεχεια θα αποβουν πονοκεφαλος, προσωπικα αν εισαι απλος χρηστης καλυτερα ενα macbook παλιο παρα hackintosh, προταση μου παρε του 2012 που αναβαθμιζες ευκολα και ραμ και hddΑν βρει του 2012 (ή και του 2011) ναι, προφανώς να πάει εκεί. Αλλά αν δε κάνω λάθος, αυτά που ανέφερε στο πρώτο post είναι με Core 2 Duo επεξεργαστές.
iSpO_fAcTo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Πολύ ακριβά και τα δυο. Εννοείται ότι παίρνεις κάτι νεότερο από μοντέλα που να τα υποστηρίζει το τελευταίο Mac OS. Ξέρω υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά δεν πρέπει να παρασυρθείς. Δεν ισχύει αυτό. Γενικά μπορεί να μπει η τελευταία έκδοση του λειτουργικού unofficially και σε παλιότερους mac από το 2008 και μετά. Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει μια χαρά. http://dosdude1.com/highsierra/ 1
atheatos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δεν ισχύει αυτό. Γενικά μπορεί να μπει η τελευταία έκδοση του λειτουργικού unofficially και σε παλιότερους mac από το 2008 και μετά. Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει μια χαρά. http://dosdude1.com/highsierra/ Προσπαθώ να τα λέω επίσημα.... Γενικά μπορεί να φτιάξει και hackintosh αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.Το θέμα ότι οι τιμές είναι υψηλές για αυτά τα μοντέλα. Μπορεί να βρει καλύτερα με τα ίδια λεφτά όπως το MacBook Pro 7.1 που δεν χρειάζεται patch. Η πλάκα είναι ότι μερικοί ψάχνουν να αγοράσουν και άλλοι τα παροπλιζουν ως ασύμφορα και τα βάζουν στο συρτάρι....απλά τραγικό.
Thanos.C Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, ειμαι κι εγώ σε αναζήτησή ενός MacBook Pro. Δεν εχω αποφασίσει ακομη... Εχω δει μερικά MacBook Pro 13.3´´ Retina Late 2013 i5__8gb ram__256gb - €700 MacBook Pro 13.3´´ Retina 2014 i5__8gb ram__256gb flash - €730 Macbook Pro 15´´ Mid 2012 Retina i7__4gb ram__500hdd - €650 (σκέφτομαι νεο ssd + έξτρα ram + νέα μπαταρία) Η χρήση ειναι internet, Photoshop, premiere, κ ταινίες. (Υπόψιν εχω Mac mini του 2014) Ποια η γνώμη σας;; Ευχαριστω πολυ!! Καλές γιορτές σε όλους Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2017 από Thanos.C
iSpO_fAcTo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Προσπαθώ να τα λέω επίσημα.... Γενικά μπορεί να φτιάξει και hackintosh αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα ότι οι τιμές είναι υψηλές για αυτά τα μοντέλα. Μπορεί να βρει καλύτερα με τα ίδια λεφτά όπως το MacBook Pro 7.1 που δεν χρειάζεται patch. Η πλάκα είναι ότι μερικοί ψάχνουν να αγοράσουν και άλλοι τα παροπλιζουν ως ασύμφορα και τα βάζουν στο συρτάρι....απλά τραγικό. Γενικά αν με τα ίδια λεφτά βρίσκεις καλύτερο εννοείται. Αν πάντως κάποιος θέλει ένα macbook μόνο για χρήση internet, docs κτλ τότε πιστεύω αξίζει να πάρει ένα αρκετά παλιό μοντέλο αν το βρει σε τιμή χώμα και να του βάλει έναν ssd και είναι μια χαρά!
onelonelystar Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 προσπάθησε να πάρεις όσο το δυνατόν πιο καινούριο μηχάνημα.. οπότε από αυτά που παρέθεσες πάρε του 2014... κάνε και κάνα παζάρι για την τιμή.. 1
Thanos.C Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Στις 28 Δεκεμβρίου 2017 στις 10:28 ΠΜ, Thanos.C είπε Καλημέρα, ειμαι κι εγώ σε αναζήτησή ενός MacBook Pro. Δεν εχω αποφασίσει ακομη... Εχω δει μερικά MacBook Pro 13.3´´ Retina Late 2013 i5__8gb ram__256gb - €700 MacBook Pro 13.3´´ Retina 2014 i5__8gb ram__256gb flash - €730 Macbook Pro 15´´ Mid 2012 Retina i7__4gb ram__500hdd - €650 (σκέφτομαι νεο ssd + έξτρα ram + νέα μπαταρία) Η χρήση ειναι internet, Photoshop, premiere, κ ταινίες. (Υπόψιν εχω Mac mini του 2014) Ποια η γνώμη σας;; Ευχαριστω πολυ!! Καλές γιορτές σε όλους θέλω να προσθέσω μερικά ακομη: MacBook Pro 2015 13.3 (αγορα μέση 2016) με τις πολλες θύρες, οχι το καινούργιο με USB-C i5__8gb ram__256 flash στα 950 MacBook Pro 13.3 του 2016 με θύρες USB-C i5__8gb ram__256 flash στα 1100 MacBook Pro 13.3 του 2017 με θύρες USB-C i5__8gb ram__256 flash στα 1150 Ακομη ειμαι μπερδεμένος!! Να ρισκάρω για το νεότερο μοντέλο για μεγαλύτερη απόσβεση (+5 έτη), ή να δώσω για οικονομικό γι όσο κρατήσει (+ / - 3 έτη) κι βλέπουμε μετα;; Επίσης δεν εχω αποφασίσει ποσά να επενδύσω, ξερω οτι όσο νεότερο μοντέλο ειναι τοσο καλύτερο... Α, εχω πετύχει ενα iMac 27 5K με 32gb ram 1TB flash με τον i5 επεξεργαστή στα 1550 ευρώ. Σκέφτομαι να πουλήσω όλο το σετ του Mac mini με mouse & keyboard της Apple, οθόνη DELL U2515H κι δεν θα αποκτήσω το MacBook Pro! Προσωπική άποψη... Καθε άποψη/πρόταση δεκτές!καλη χρονια σε όλους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα