planetman Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Τα windows XP τα θεωρώ πολύ καλή έκδοση των Windows. Μερικές φορές είναι αηδιαστικά σταθερά. Η Microsoft Θεωρώ ότι δημιούργησε κάτι πολύ σπουδαίο. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί οι προγραμματιστές της άφησαν μία φλέγουσα ρύθμιση όπως το refresh rate προβληματική. Κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα windowsXP είναι το θέμα του refresh rate. Μπορείς μια χαρά να το ρυθμίσεις όσο θέλεις στα Windows αλλά μόλις μπαίνεις σε μία 3D εφαρμογή, αυτό πέφτει κατακόρυφα στα 60Hz. Το πρόβλημα αυτό νομίζω είναι ευρέως γνωστό γι' αυτό και έχουν βγει και προγράμματα που το καταπολεμούν και για τις 2 μεγάλες εταιρίες στον χώρο των καρτών γραφικών. Το ερώτημά μου όμως είναι το εξής: Όποτε βάζω από την αρχή drivers μου βγαίνει η παναγία μέχρι να κλειδώσω το refresh rate σε όλες τις αναλύσεις. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος: Σήμερα έβαλα τους καινούριους drivers omega 4.1 για την Sapphire 9700 atlantis που έχω. Όλα καλά μέχρι που ήρθε η ώρα να φτιάξω το καταραμένο refresh rate. Χρησιμοποίησα το refreshfix 0.9.9.7, κλειδώνω σε όλες τις αναλύσεις τα επιθυμητά refresh rates, κάνω 2-3 φορές restart αλλά μόλις μπαίνω σε 3D εφαρμογή, πέφτει στα 60Hz. Θυμάμαι όσες φορές έχω βάλει drivers από την αρχή και έχω κάνει την παραπάνω διαδικασία, μου σπάει τα νεύρα μέχρι να δουλέψει. Μπορεί να μου πει κάποιος μία πανάκεια λύση για αυτό ο μέγιστο πρόβλημα που απασχολεί νομίζω όλους ή σχεδόν όλους τους χρήστες των Windows XP? Υπάρχει κάποιο πανάκειο πρόγραμμα το οποίο να ρυθμίζει τα refresh rates στο registry μια και καλή και όχι να τρέχει στο backround? :roll: Τα είπα και ξεθύμανα. Ουφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ :evil: :evil: :evil:
Marcos_Aurilius Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Για μη-background πρόγραμμα δεν γνωρίζω, κι αυτό εποειδή δεν έχω ψάξει. Κι εξηγούμαι, πως πριν ένα χρόνο που αγόρασα την ATI μου, ρωτώντας έμαθα πως μία από τις καλύτερες λύσεις είναι το PowerStrip. Όντως, ρύθμισα την πρώτη φορά τα rates μέσω PowerStrip, τα κλείδωσα και πλέον ξανακάνω την διαδικασία αυτή μόνο μία φορά μετά από κάθε format (δεν κάνω και πολλά - συντηρώ καλά το μηχάνημά μου). Όσες φορές και να αλλάξω τους drivers, οι ρυθμίσεις των rates δεν χάνονται. Γι'αυτό και δεν έχω ψάξει για κάτι άλλο. Δεν καταναλώνει τίποτα για τα μέτρα μου (5ΜΒ Ram, 4MB Pagefile) και δεν καθυστερεί καθόλου στην εφαρμογή των overrided rates οπότε... Σαν διαφήμιση δεν ακούστηκε? Έτσι έπρεπε!
deathlok Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 gia dokimase to reforce.epembenei kateftian stin othoni kai den blekeis me kathe allagi driver
Dreamstorm Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 το control panel της ati δεν σε βοηθάει; εκεί υπάρχει ρύθμιση για το refresh rate. πήγαινε στα settings των drivers , επέλεξε displays , το monitor και εκεί σε βγάζει σε μια καρτέλα με τα properties του monitor. στο monitor attributes επέλεγε use dcc information και στο refresh rate override βάλε την τιμή που επιθυμείς. αυτό πρέπει να είναι, δεν μου έχει εμφανίσει ποτέ πρόβλημα με το refresh rate.
planetman Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Dreamstorm, αυτό νομίζω το override που είπες είναι μόνο για τις direct3d εφαρμογές. Marcos_Aurilius, την ξέρω την περίπτωση PowerStrip αλλά δεν μου αρέσει. Το νιώθεις ότι δουλεύει, εγώ θέλω κάτι μόνιμο. Μια φορά στο registry και αυτό ήταν.
planetman Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 deathlok, αυτό που είπες μου φάινεται λίπο ύποπτο. ακούγεται το πιο ριζικό από όλα. Που θα το βρω;
privateer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 For OpenGL (mostly Q3A engine games, which seems like all of them): 1. Go to the game's folder on your HDD. 2. Go into main and find the CFG file for the game, open it with Notepad. 3. Add the following command: SETA R_DISPLAYREFRESH "XX" (XX is your desired refresh rate) 4. Save and close.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Πώς ειχα την εντύπωση πως το ReForce δουλεύει μόνο για τις κάρτες των "απέναντι"? Όταν είχα κάρτα τους πάντως, αυτό χρησιμοποιούσα κι ήταν άνετο. Αυτό που λές planet ότι "το νιώθεις πως δουλεύει", πώς ακριβώς το νιώθεις? Γιατί εγώ δεν νιώθω τίποτα .
planetman Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Καταρχήν, φαίνεται κάτω δεξιά στην οθόνη. Κατά δεύτερον, μόλις μπαίνει στα windows κάνει ένα flash η οθόνη και μετά φορτώνει το πρόγραμμα (και καλά επειδή το PowerStrip κάνει override, αναβοσβήνει η οθόνη για λίγο). Κατά 3ον, αυτό νομίζω το κάνει και όποτε μπαίνεις σε παιχνίδι. Τέλοσπάντων, εγώ νιώθω την παρουσία του, και πίστεψέ με, προσπαθώ να έχω όσο λιγότερες processes γίνεται να τρέχουν backround. Είμαι ιδιότροπος ε; privateer, 80κάτι παιχνίδια έχω στο σκληρό, εγκατεστημένα ή μη, μήπως είναι λίγο επώδυνη η διαδικασία που περιγράφεις; Όσο για άλλες εφαρμογές; 3DMark κτλ?
Marcos_Aurilius Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Όταν έγραφα πως "...δεν καθυστερεί καθόλου στην εφαρμογή των overrided rates..." εννοούσα ακριβώς αυτό: πως - τουλάχιστον σ'εμένα - δεν παρατηρώ αυτό το στιγμιαίο μαύρισμα (το γνωρίζω το φαινόμενο) της οθόνης, ούτε κατά την είσοδο στα Win, ούτε κατά την εκκίνηση κάποιου παιχνιδιού. Όσο για τα processes, μαζί σου είμαι. Αλλά δεν τρώει έτσι κι αλλιώς. Τέλος πάντων...
privateer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2004 Kala 80 opengl games exeis?Logika ta perissotera 8a einai dx games.Prin xekinsheis na paixeis ena opengl game pas kaneis ayto pou eipa kai eisai ok
planetman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Προσπάθησα ΚΑΙ με το reforce αλλά τίποτα. Γιατί δεν δουλεύει κανένα πρόγραμμα γαμώ την τύχη μου, έχουνε παίξει τα νεύρα μου. Έτσι μού' ρχεται να πάω να πετάξω την ολοκαίνουρια ΑΤΙ R9700 και να πάω να πάρω μία geforce4 μόνο γι' αυτό!!! Με την nVidia δεν είχα πρόβλημα, δούλευαν τα προγράμματα.
planetman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Marcos_Aurilius, πού θα βρω μία full έκδοση του PowerStrip??????
Marcos_Aurilius Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Προσέχουμε τι ρωτάμε για να μην τρέχουμε... To Powerstrip το βρίσκουμε εδώ: http://www.entechtaiwan.net/ps.htm Και όταν κατασταλάξεις στο πέταμα της 9700, στείλε μου ένα pm μέ ώρα και τόπο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.