Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@haHa

αν ισχυαν αυτα που γραφεις τα iphone θα επρεπε να εχουν περιπου 2πλασιες επιδοσεις απο τα κορυφαια samsung k κανενα τεστ στο youtube πχ δεν το επιβεβαιωνει

Για ποιο πραγμα μιλας; Τι θεωρεις οτι δεν ισχυει και τι τελικως θεωρεις οτι ισχυει;

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για ποιο πραγμα μιλας; Τι θεωρεις οτι δεν ισχυει και τι τελικως θεωρεις οτι ισχυει;

Επειδή τα περισσότερα apps ανοίγουν πάνω-κάτω στους ίδιους χρόνους.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα καταλαβα τι θελεις.

Για αυτο σου ειπα οτι βγαζουν και τετοια προιοντα οι εταιρειες:

ο snap 660 προσφερει παρομοιες επιδοσεις με προηγουμενης γεναις high-end Soc (snap810/820), αλλα ειναι πιο energy efficient.

Κανει δηλαδη αυτο που θελεις στο παραδειγμα μας:

5 δευτερολεπτα να ανοιξει μια σελιδα(το ιδιο με προηγουμενη γενια SoC), αλλα 0.8x ενεργεια και καιει λιγοτερο σε πληρη φορτο. 

Τελος, το performance per watt βελτιωνεται συνεχως σε καθε γενια, κατι που ειναι το πιο σημαντικο για την καταναλωση ενος SoC και την αυτονομια.

Δεκτά τα υπόλοιπα αλλα εδώ έχω θεματάκια :P O 660 ειναι ο Midrange για το 2018, που σημαίνει πρακτικά οτι είναι δυο γενιές πίσω. Δεν συγκρίνεται η απόδοση του ούτε με τον 835, πόσο μάλλον με τον 845. Είναι ενεργειακά πιο αποδοτικός μεν, αλλα απο τον 820 δε. Εγώ θέλω να δώ κάτι που θα είναι πιο αποδοτικό απο υπάρχον High End SoC. Οχι το προσπέρσινο.

Στο Bold νομίζω οτι είσαι λάθος, γιατι μιλάμε για Mobile SoCs, η απόδοση ανα βατ, είναι σημαντική μέχρι ένα σημείο, γιατι η διαθέσιμη μπαταρία είναι συγκεκριμένη, και για την ώρα δε φαίνεται στον ορίζοντα κάτι που θα το αλλάξει αυτό. 4000mAh θα έχει στη διάθεση της μια φετινή συσκευή, 4000mAh θα έχει και ένα σε τρία χρόνια, εκτός αν αλλάξει κάτι απρόσμενα.

Και αυτό γίνεται ακομα πιο σημαντικό απο τη στιγμή που εξακολουθώ να πιστεύω οτι οι CPU συνεχίζουν να μην δουλεύουν στο 100% ολη την ώρα στις συσκευές μας. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Δημοσ.

Δεκτά τα υπόλοιπα αλλα εδώ έχω θεματάκια :P O 660 ειναι ο Midrange για το 2018, που σημαίνει πρακτικά οτι είναι δυο γενιές πίσω. Δεν συγκρίνεται η απόδοση του ούτε με τον 835, πόσο μάλλον με τον 845. Είναι ενεργειακά πιο αποδοτικός μεν, αλλα απο τον 820 δε. Εγώ θέλω να δώ κάτι που θα είναι πιο αποδοτικό απο υπάρχον High End SoC. Οχι το προσπέρσινο.

Ο snap 660 του 2017 εχει παρομοιες επιδοσεις με τον 820 του 2016 και αρκετα καλυτερα απο τον 810 του 2015, αλλα ειναι πιο energy efficient.

Ειναι ακριβως αυτο που ζητησες: πιο αποδοτικο απο το απερχομενο high end soc(μιλωντας παντα απο 2016 σε 2017)

Αν τωρα θελεις να δεις κατι πιο αποδοτικο απο τον snap835 του 2017, τοτε αυτος ειναι ο snap845 του 2018. Ειναι πιο αποδοτικος: εχει καλυτερο performance per watt.

Αργοτερα, θα βγει πχ και ο snap670 του 2018 και θα ξεπερναει τον snap820 του 2016 και θα φθανει τον snap835 του 2017, αλλα θα ειναι πιο energy efficient.

Στο Bold νομίζω οτι είσαι λάθος, γιατι μιλάμε για Mobile SoCs, η απόδοση ανα βατ, είναι σημαντική μέχρι ένα σημείο, γιατι η διαθέσιμη μπαταρία είναι συγκεκριμένη, και για την ώρα δε φαίνεται στον ορίζοντα κάτι που θα το αλλάξει αυτό. 4000mAh θα έχει στη διάθεση της μια φετινή συσκευή, 4000mAh θα έχει και ένα σε τρία χρόνια, εκτός αν αλλάξει κάτι απρόσμενα.

Και αυτό γίνεται ακομα πιο σημαντικό απο τη στιγμή που εξακολουθώ να πιστεύω οτι οι CPU συνεχίζουν να μην δουλεύουν στο 100% ολη την ώρα στις συσκευές μας. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Ισχυει ακριβως το αντιθετο:

στα mobile SoC, το performance per watt ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικο ακριβως γιατι εχουμε πεπερασμενη διαθεσιμη ενεργεια(=μπαταρια).

Στα desktop cpus δεν ειναι τοσο σημαντικο, γιατι δεν εγινε και κατι αν καιει παραπανω η cpu, μιας και δεν εχουμε εχουμε περιορισμο ιδιαιτερο στην διαθεσιμη ενεργεια/tdp.

---------------------------------------

Επειδή τα περισσότερα apps ανοίγουν πάνω-κάτω στους ίδιους χρόνους.

Απο ποτε το ποσο γρηγορα ανοιγουν τα apps ειναι μετρικη για την ταχυτητα ενος cpu?

Ενδεικτικα, οταν συγκρινουμε πχ δυο laptop cpus στο ποσο γρηγορα τρεχουν ενα παιχνιδι, δεν μετραμε ποση ωρα παιρνουν να το κανουν load, αλλα τα fps.

Ή οταν συγκρινουμε στο ποσο γρηγορο ειναι το browsing σε δυο επεξεργαστες, δεν συγκρινουμε ποση ωρα κανει να τρεξει πρωτη φορα ο browser, αλλα ποση ωρα χρειαζεται για το rendering των σελιδων.

Τελος, οπως ειπα και προηγουμενως:

Οχι, δεν ειναι bottleneck η μνημη στα κινητα. Προσεξε, αυτο δεν σημαινει οτι γρηγοροτερη εσωτερικη μνημη δεν θα δωσει καλυτερη εμπειρια χρησης, απλα δεν ειναι bottleneck.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό. 

Ο Α11, είναι ξεκαθαρα πιο γρήγορος απο Snapdragon/Exynos/Kirin , αλλα για την ώρα, η έξτρα δύναμη πάει χαμένη. Ίσως μονο σε εξειδικευμένες εφαρμογές να φανεί η δύναμη του ,αλλα στο 99% της χρήσης δεν υπάρχει εμφανής διαφορά. Ο 835 για μένα είναι ένα ήδη εξαιρετικα γρήγορο SoC, νομίζω οτι απο εδώ και πέρα ίσως θα έπρεπε να δώσουν βάση στη καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά παρα στις επιδόσεις.

Νομίζω πάντως πως όλοι κάνουν και αυτό που λες.

Σε κάθε νέα γενιά επεξεργαστών διαβάζουμε για Χ αύξηση στις επιδόσεις με αντίστοιχη Υ μείωση της κατανάλωσης. Θεωρώ πως μια χαρά τα πηγαίνουμε από κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με τις επιδόσεις.

Δημοσ.

Δεκτό και αυτό, εγώ απλά λέω οτι θα προτιμούσα ο Snapdragon να κάνει και πάλι 5" να ανοίξει σε Full Load, αλλα όσο βρίσκεται σε πλήρη φόρτο να καταναλώνει 40% λιγότερη ενέργεια. 

Πιστεύω ότι αυτό που γράφεις δεν είναι δυνατό να συμβεί.

Και αυτό γιατί αν ο 835 και ο 845 κάνουν τον ίδιο χρόνο να εκτελέσουν την ίδια εργασία τότε δεν έχουμε κερδίσει κάτι.

Δηλαδή δεν γίνεται να εκτελείται η ίδια εργασία στον ίδιο χρόνο, αλλά με λιγότερη κατανάλωση, γιατί λειτουργεί ο επεξεργαστής άρα καταναλώνει.

Επομένως η λύση είναι να λειτουργεί λιγότερη ώρα για την ίδια εργασία (άρα αφού λειτουργεί λιγότερη ώρα, καταναλώνει λιγότερο, δηλαδή γίνεται πιο αποδοτικός).

Η βελτίωση στην κατανάλωση είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης στην ταχύτητα και δε μπορεί να υπάρξει μόνο βελτίωση της πρώτης παραμέτρου χωρίς ταυτόχρονη βελτίωση και στη δεύτερη.

Εγώ αυτό κατάλαβα από που έγραψε ο Haha πιο πάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...