Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεκτό, ζητώ συγγνώμη, στα άλλα επιμένω.

Επίσης, με το browsing τι γίνεται; Γιατί μάλλον αποδεικνύεται "πολύ" βαρύ για τον ανταγωνισμό του A11. Να μη βάλουμε βίντεο. Και μιλάμε για κάτι πάρα πολύ βασικό και καθημερινό, όχι για rendering. Είτε φορτώνεις περιεχόμενο στο Facebook, είτε στο Instagram, αλλά ειδικά όταν ανοίγεις σελίδες στον browser, Safari+A11 αποδεικνύεται ταχύτερος συνδυασμός κατά 10, 20 έως και 50% με βάση αυτά που βλέπουμε.

Δημοσ.

Επίσης, με το browsing τι γίνεται; Γιατί μάλλον αποδεικνύεται "πολύ" βαρύ για τον ανταγωνισμό του A11. Να μη βάλουμε βίντεο. Και μιλάμε για κάτι πάρα πολύ βασικό και καθημερινό, όχι για rendering. Είτε φορτώνεις περιεχόμενο στο Facebook, είτε στο Instagram, αλλά ειδικά όταν ανοίγεις σελίδες στον browser, Safari+A11 αποδεικνύεται ταχύτερος συνδυασμός κατά 10, 20 έως και 50% με βάση αυτά που βλέπουμε.

Αυτό το 10-20% στην πράξη είναι δεκάτα του δευτερολέπτου. Εγώ σου λέω ότι φτάνουμε στο δευτερόλεπτο. Αλλάζει την εμπειρια χρήσης σου; Έχω αλλάξει δύο συσκευές με τον 835 και το browsing ειναι ταχύτατο, είναι μάλλον το μοναδικό σημείο που είδα βελτίωση σε σχέση με τον 821.

Εγώ μιλάω για μετρήσιμες διάφορες, σε φόρτωμα εφαρμογών, εκκίνηση, αποφυγή lag κτλ. Αν είναι να ξαναπαιξουμε με χιλιοστά μπορούμε να γυρίσουμε στα μουφοβιντεο που ανέφερα λανθασμένα πριν. Είναι ένδειξη αυτή ότι χρειαζόμαστε ταχύτερους επεξεργαστές;

Δεν ξέρω τι αλλαγές στην εμπειρία χρήσης είχε το 7 από το x. Έχω αλλάξει σταθερά από snapdragon 808 σε 810, 820 821 και 835, από τον 820 και μετά σταμάτησα να βλέπω πλέον σημαντικές διαφορές στην απόδοση της συσκευής, για αυτό και θεωρώ ότι ενας 845 με 40% καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας θα είναι καλύτερη περίπτωση από έναν 845 με 40% καλύτερες επιδόσεις.

Αν μιλάγαμε για tablet θα είχα άλλη άποψη, αν με το πέρασμα στον 845/A11 ,

Περάσουμε στην εποχή όπου θα κολλαμε το κινητό στο εκάστοτε DeX και θα το χρησιμοποιώ και στη δουλειά μου, τότε και πάλι να το συζητήσουμε υπό άλλες βάσεις

. Για την ώρα μιλάμε για επεξεργαστή που θα μπει στο s9, το mi7 και στο V40 του χρόνου τα Χριστούγεννα, από την lg, yours trully.

Viva la battery.

Δημοσ.

Αυτό το 10-20% στην πράξη είναι δέκατα του δευτερολέπτου.

Όχι, όσο πιο βαριά η σελίδα, τόσο μεγαλύτερη η διαφορά και δεν μιλάω για miliseconds. Μιλάμε για 2, 3, 5 δευτερόλεπτα διαφορά ανά loading σε μια σελίδα που θα χρειαστεί 5 με 10 δευτερόλεπτα για να ανοίξει σε έναν snapdragon και θα παραμείνεις 10-20 δευτερόλεπτα (αυτό είναι το πιο σημαντικό, οι χρήστες δεν παραμένουν πολύ σε μια σελίδα). Αθροιστικά, όταν ένας μέσος χρήστης ανοίγει έναν Χ αριθμό σελίδων κάθε μέρα στο κινητό του, μιλάμε για αρκετά λεπτά χαμένα και τελικά, μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

• Like 2
Δημοσ.

Όχι, όσο πιο βαριά η σελίδα, τόσο μεγαλύτερη η διαφορά και δεν μιλάω για miliseconds. Μιλάμε για 2, 3, 5 δευτερόλεπτα διαφορά ανά loading σε μια σελίδα που θα χρειαστεί 5 με 10 δευτερόλεπτα για να ανοίξει σε έναν snapdragon και θα παραμείνεις 10-20 δευτερόλεπτα (αυτό είναι το πιο σημαντικό, οι χρήστες δεν παραμένουν πολύ σε μια σελίδα). Αθροιστικά, όταν ένας μέσος χρήστης ανοίγει έναν Χ αριθμό σελίδων κάθε μέρα στο κινητό του, μιλάμε για αρκετά λεπτά χαμένα και τελικά, μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Κάτσε για να καταλάβω, στο chrome vs chrome (χρησιμοποιώ αυτόν γιατί είναι universal, οπότε μπορώ να τον αντιπαραθεσω με τις ταχύτητες στο κινητό μου) σε iphone 7 και iphone x έχει διάφορες 4-5 δευτερόλεπτα σε βαρια site; Έχεις κάνα δείγμα; Έρευνα τίποτα; Απόλυτα σοβαρή ερώτηση, θέλω να το δω, γιατί ομολογώ ότι μου κάνει εντύπωση (και ταυτόχρονα θα σημαινει ότι κάνω και ΠΟΛΥ λάθος, και είναι άβολη κατάσταση :P)

Δημοσ.

Ακόμα και μετά τον 845, ο 835 θα παραμείνει πολύ γρήγορος, δεν αλλάζει κάτι. Κάνει ήδη τα πάντα αστραπιαία, και θα προτιμούσα μια στροφή σε χαμηλότερη κατανάλωση παρα σε ταχύτητα.

...σταμάτησα να βλέπω πλέον σημαντικές διαφορές στην απόδοση της συσκευής, για αυτό και θεωρώ ότι ενας 845 με 40% καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας θα είναι καλύτερη περίπτωση από έναν 845 με 40% καλύτερες επιδόσεις.

Στους υπολογιστες, οι αυξημενες επιδοσεις σημαινουν σχεδον παντα και καλυτερο performance per watt.(μιλωντας παντα για επεξεργαστες που μπαινουν σε ιδιες συσκευες με παρομοιο tdp).

Αν λοιπον ο 835 εκανε 5 δευτερολεπτα δουλευοντας στο φουλ για να ανοιξει μια webpage και ο snap845 κανει 4 δευτερολεπτα(οντας 20-25% πιο γρηγορος) δουλευοντας στο φουλ, αυτο σημαινει οτι δουλευει λιγοτερη ωρα στο φουλ και καταναλωσε λιγοτερο.

Γενικοτερα, το performance per watt βελτιωνεται σε καθε γενια, οποτε υπαρχει αυτη η στροφη προς καλυτερη καταναλωση που λες.

----------------------------

Οταν θα περάσουν οι επεξεργαστές αυτοί σε Desktop συστήματα, να το συζητήσουμε υπο άλλες βάσεις, για την ώρα ομως, ο 845, θα μπεί σε Mi7. Και εκει δεν θα κάνει Video Editing, και ακόμα και η UFS 2.1 μνήμη του Xiaomi θα είναι αυτή που θα προκαλέσει τα πρώτα προβλήματα, όχι ο επεξεργαστής και η ταχύτητα του.

Οχι, δεν ειναι bottleneck η μνημη στα κινητα. Προσεξε, αυτο δεν σημαινει οτι γρηγοροτερη εσωτερικη μνημη δεν θα δωσει καλυτερη εμπειρια χρησης, απλα δεν ειναι bottleneck.

Οταν πχ το iphone εχει read speeds που δεν εχεις στον υπολογιστη σου (πιανει 1000+ MB/s, που ενας καλος sata ssd δεν τα πιανει), καταλαβαινεις οτι αυτο δεν ειναι το bottleneck.

Οι αλλες εταιρειες εχουν μεινει πισω και σε αυτον τον τομεα.

Δημοσ.

Αν λοιπον ο 835 εκανε 5 δευτερολεπτα δουλευοντας στο φουλ για να ανοιξει μια webpage και ο snap845 κανει 4 δευτερολεπτα(οντας 20-25% πιο γρηγορος) δουλευοντας στο φουλ, αυτο σημαινει οτι δουλευει λιγοτερη ωρα στο φουλ και καταναλωσε λιγοτερο.

Γενικοτερα, το performance per watt βελτιωνεται σε καθε γενια, οποτε υπαρχει αυτη η στροφη προς καλυτερη καταναλωση που λες.

Δεκτό και αυτό, εγώ απλά λέω οτι θα προτιμούσα ο Snapdragon να κάνει και πάλι 5" να ανοίξει σε Full Load, αλλα όσο βρίσκεται σε πλήρη φόρτο να καταναλώνει 40% λιγότερη ενέργεια. Πιθανότατα να είναι μη εφικτό, ούτε λέω οτι δε θα πάρω άλλο κινητό επειδή τόλμησε να προσφέρει αυξημένες επιδόσεις. Απλά για τις ανάγκες ενός σύγχρονου Smartphone θεωρώ την αυτονομία, ως αναγκη, δυο επίπεδα πάνω σε σχέση με τις επιδόσεις στο σημείο που είμαστε.

Οχι, δεν ειναι bottleneck η μνημη στα κινητα. Προσεξε, αυτο δεν σημαινει οτι γρηγοροτερη εσωτερικη μνημη δεν θα δωσει καλυτερη εμπειρια χρησης, απλα δεν ειναι bottleneck.

Οταν πχ το iphone εχει read speeds που δεν εχεις στον υπολογιστη σου (πιανει 1000+ MB/s, που ενας καλος sata ssd δεν τα πιανει), καταλαβαινεις οτι αυτο δεν ειναι το bottleneck.

Οι αλλες εταιρειες εχουν μεινει πισω και σε αυτον τον τομεα.

Για το iPhone μπορεί να μην είναι πρόβλημα, αλλα την πλειοψηφία των κινητών με της emmc μνήμες που δεν πιάνουν ούτε 200mb/s είναι.

Δημοσ.

Το οτιδήποτε ελαφρύ που ολοκληρώνεται δυο φορές ταχύτητα απο τον ανταγωνισμό το είδαμε, μη βάζω τα γελοία βίντεο που βλέπουμε κάθε λίγο και λιγάκι. Δεν ισχύει, τέλος.

Το οτιδήποτε βαρύ ψάχνω, αν έχεις κάτι βαρύ σε καθημερινή χρήση που o A11 η ο 845 το κάνουν καλύτερα, θα ήθελα πολύ να μου το δείξεις, για να καταλήξουμε επιτέλους κάπου. Αυτο είναι το θέμα μου, και με τον A11, και με τον 845. Οι "τελικές" τους, για την ώρα είναι μη αξιοποιήσημες απο τους χρήστες, εκτός αν κάθε βραδάκι κάνετε κανα Render με το κινητό σας, οπότε ντάξει, να κοιτάξω να διαφωνήσω με κανα χρήστη του βεληνεκούς μου, και όχι με τόσο High End users.

Εκτός αν ξαφνικά το iPhone 7 που έχω βαρεθεί να ακουω πόσο γρήγορο είναι, σε 2 μήνες έγινε χελώνα, και τώρα μας χρειάζεται οπωσδήποτε ο Α11 επειδή ολα τα άλλα ειναι αργά.

Ακόμα και μετά τον 845, ο 835 θα παραμείνει πολύ γρήγορος, δεν αλλάζει κάτι. Κάνει ήδη τα πάντα αστραπιαία, και θα προτιμούσα μια στροφή σε χαμηλότερη κατανάλωση παρα σε ταχύτητα. Εκτός βέβαια, αν εκτός απο τα θέματα της Apple, που δεν κανει να σχολιάζουμε, "επειδή δεν έχουμε Apple", τώρα δε μπορουμε να λέμε τη γνώμη μας, ούτε σε θέματα της Qualcomm, "επειδή δεν έχουμε Apple".

Αν τα σχόλια που εννοείς είναι μισόλογα με γελάκια και γρίφους με μπηχτές, οπως έκανα 12 χρονών, συμφωνώ μαζί σου, καλό θα είναι να εκλείπουν.

Οταν θα περάσουν οι επεξεργαστές αυτοί σε Desktop συστήματα, να το συζητήσουμε υπο άλλες βάσεις, για την ώρα ομως, ο 845, θα μπεί σε Mi7. Και εκει δεν θα κάνει Video Editing, και ακόμα και η UFS 2.1 μνήμη του Xiaomi θα είναι αυτή που θα προκαλέσει τα πρώτα προβλήματα, όχι ο επεξεργαστής και η ταχύτητα του.

Κάποια πράγματα γίνονται πιο εύκολα στο tablet παρά στο desktop. Αυτήν την στιγμή το iPad διαχειρίζεται εργασίες εξιδεικευμενων tablets που είναι συνοδευτικά του desktop και τα πάει ένα βήμα παραπέρα. Τα desktop πάντα θα έχουν μεγαλύτερη δύναμη αλλά και κατανάλωση.

Το ξανατονιζω ότι τα desktop πάντα θα είναι πιο δυνατά και δεν πρόκειται να αντικατασταθούν από tablets ή mini PCs.

Αλλά την κατηγορία του client και του mini Pc θα αντικαταστήσουν μια χαρά συστήματά με arm και ο desktop χρήστης θα είναι μια άλλη κατηγορία επαγγελματία πιο εξειδικευμένη και όχι η πλειοψηφία των desktop χρηστών που είναι σήμερα.

Δημοσ.

Κάτσε για να καταλάβω, στο chrome vs chrome (χρησιμοποιώ αυτόν γιατί είναι universal, οπότε μπορώ να τον αντιπαραθεσω με τις ταχύτητες στο κινητό μου) σε iphone 7 και iphone x έχει διάφορες 4-5 δευτερόλεπτα σε βαρια site; Έχεις κάνα δείγμα; Έρευνα τίποτα; Απόλυτα σοβαρή ερώτηση, θέλω να το δω, γιατί ομολογώ ότι μου κάνει εντύπωση (και ταυτόχρονα θα σημαινει ότι κάνω και ΠΟΛΥ λάθος, και είναι άβολη κατάσταση :P)

Δυστυχώς, δεν έχω chrome vs chrome. Έχω safari vs all σε όλα τα vs videos που κυκλοφορούν και που στέκονται λίγο παραπάνω στο σερφάρισμα, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι 1) ο safari κάνει τη διαφορά ή 2) ο A11 κάνει τη διαφορά ή 3) ο Α11+safari μαζί. Γι' αυτό και μίλησα πριν για συνδυασμό A11+Safari. Προσωπικά, ως χρήστη δεν με ενδιαφέρει το αν η αυξημένη ταχύτητα στο browsing πιστώνεται αποκλειστικά στον Safari ή αποκλειστικά στον A11. Με ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα που είναι κορυφαίο. Αν κρίνουμε, πάντως, από τα universal μετροπρογράμματα, σίγουρα ο A11 παίζει το ρόλο του, κάτι που όπως είπα, αποδεικνύεται και στην πράξη.

Δημοσ.

Δυστυχώς, δεν έχω chrome vs chrome. Έχω safari vs all σε όλα τα vs videos που κυκλοφορούν και που στέκονται λίγο παραπάνω στο σερφάρισμα, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι 1) ο safari κάνει τη διαφορά ή 2) ο A11 κάνει τη διαφορά ή 3) ο Α11+safari μαζί. Γι' αυτό και μίλησα πριν για συνδυασμό A11+Safari. Προσωπικά, ως χρήστη δεν με ενδιαφέρει το αν η αυξημένη ταχύτητα στο browsing πιστώνεται αποκλειστικά στον Safari ή αποκλειστικά στον A11. Με ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα που είναι κορυφαίο. Αν κρίνουμε, πάντως, από τα universal μετροπρογράμματα, σίγουρα ο A11 παίζει το ρόλο του, κάτι που όπως είπα, αποδεικνύεται και στην πράξη.

Έστω σε iphone 7 safari vs iphone x safari ios11 και τα δυο , έχει τόσο μεγάλη διαφορά;

Δεν έχω αντιρρήσεις για την εμπειρια χρησης του iphone x , το ότι πάει μπάλα μπορεί να είναι από τον a11 μπορεί να είναι από το ios μπορεί να είναι και από τον safari τον ίδιο. Ο παλιός firefox με τον νέο είναι η μέρα με τη νύχτα ακόμα και χωρίς καμία άλλη αλλαγή.

Απλά επειδή είπες ότι ο α11 είναι ταχύτερος στο browsing λέω μηπως είχε βγει κάνα επίσημο speedtest.

Μη μπαινεις σε αμυντική στάση,κανονικοτατη συζήτηση προσπαθώ να κάνω, δεν ειμαι γκουρού, απορίες έχω.

Δημοσ.

Δεκτό και αυτό, εγώ απλά λέω οτι θα προτιμούσα ο Snapdragon να κάνει και πάλι 5" να ανοίξει σε Full Load, αλλα όσο βρίσκεται σε πλήρη φόρτο να καταναλώνει 40% λιγότερη ενέργεια. Πιθανότατα να είναι μη εφικτό, ούτε λέω οτι δε θα πάρω άλλο κινητό επειδή τόλμησε να προσφέρει αυξημένες επιδόσεις. Απλά για τις ανάγκες ενός σύγχρονου Smartphone θεωρώ την αυτονομία, ως αναγκη, δυο επίπεδα πάνω σε σχέση με τις επιδόσεις στο σημείο που είμαστε.

Μαλλον δεν καταλαβες κατι καλα στο παραπανω παραδειγμα:

Συνολικα, ο  snap845 θα καταναλωσει λιγοτερη ενεργεια για την ιδια εργασια, που ειναι αυτο που εχει νοημα. Αυτο που ζητας (λιγοτερη ενεργεια κατα τη διαρκεια του πληρη φορτου) δεν ειναι τοσο σημαντικο οσο το να απαιτειται λιγοτερη ενεργεια συνολικα.

Εστω λοιπον οτι ο snap835 για να ανοιξει μια webpage εκανε 5"  και καταναλωνε 1x ενεργεια, ο snap845 κανει 4" και καταναλωνει 0.8x  ενεργεια.

To performance per watt βελτιωνεται συνεχως στα SoC των κινητων.

Αν τωρα θελεις καποιο που να κανει παλι 5" και απλα να καιει λιγοτερο κατα τη διαρκεια πληρη φορτου, τοτε δεν πας σε high-end SoC, πας πχ σε snap660 που προσφερει επιδοσεις snap810/820 αλλα ειναι πιο efficient.

Υ.Γ.: Και τα high-end SoC βελτιωνουν το ποσο καινε σε πληρη φορτο απο γενια σε γενια, αλλα το σημαντικο ειναι το συνολικο performance per watt.

Για το iPhone μπορεί να μην είναι πρόβλημα, αλλα την πλειοψηφία των κινητών με της emmc μνήμες που δεν πιάνουν ούτε 200mb/s είναι.

Οχι, ουτε για τα υπολοιπα high-end κινητα ειναι bottleneck η εσωτερικη μνημη.

Η ταχυτητα της εσωτερικης μνημης των high-end κινητων ειναι αρκετα κοντα στην ταχυτητα των ssd που εχουμε στα desktop μας.

Aντιθετα, οι cpu στα κινητα απεχουν ακομα αρκετα απο τις cpu που εχουμε στα desktop μας.

Δημοσ.

Μαλλον δεν καταλαβες κατι καλα στο παραπανω παραδειγμα:

Συνολικα, ο snap845 θα καταναλωσει λιγοτερη ενεργεια για την ιδια εργασια, που ειναι αυτο που εχει νοημα. Αυτο που ζητας (λιγοτερη ενεργεια κατα τη διαρκεια του πληρη φορτου) δεν ειναι τοσο σημαντικο οσο το να απαιτειται λιγοτερη ενεργεια συνολικα.

Εστω λοιπον οτι ο snap835 για να ανοιξει μια webpage εκανε 5" και καταναλωνε 1x ενεργεια, ο snap845 κανει 4" και καταναλωνει 0.8x ενεργεια.

To performance per watt βελτιωνεται συνεχως στα SoC των κινητων.

Αν τωρα θελεις καποιο που να κανει παλι 5" και απλα να καιει λιγοτερο κατα τη διαρκεια πληρη φορτου, τοτε δεν πας σε high-end SoC, πας πχ σε snap660 που προσφερει επιδοσεις snap810/820 αλλα ειναι πιο efficient.

Υ.Γ.: Και τα high-end SoC βελτιωνουν το ποσο καινε σε πληρη φορτο απο γενια σε γενια, αλλα το σημαντικο ειναι το συνολικο performance per watt.

Οχι, ουτε για τα υπολοιπα high-end κινητα ειναι bottleneck η εσωτερικη μνημη.

Η ταχυτητα της εσωτερικης μνημης των high-end κινητων ειναι αρκετα κοντα στην ταχυτητα των ssd που εχουμε στα desktop μας.

Aντιθετα, οι cpu στα κινητα απεχουν ακομα αρκετα απο τις cpu που εχουμε στα desktop μας.

Μάλλον δε κατάλαβες και εσύ τι προσπαθώ να πω. :)

Ξέρω τι σημαίνει 20% καλύτερες επιδόσεις και 20% καλύτερη διαχείριση ενέργειας που διαφημίζει η Qualcomm, και είναι πολύ απλά αυτό που λές.

Σε αυτά έχω δύο εντάσεις. Α) άλλο πράγμα τι γράφουν τα χαρτιά , άλλο πράγμα τι συμβαίνει τελικά. Τα ίδια μας έλεγε για τον 810, τα ίδια μας έλεγε και η Mediatek για τον x10. Θυμάσαι φαντάζομαι τι συνέβει και με τους δύο.

Β) μου περιγραφεις τι συμβαίνει, την ώρα που εγώ σας λέω τι θα προτιμούσα να συμβαίνει. Μια προσωπική επιθυμία αναφέρω και τίποτα παραπάνω. Άλλοι θέλουν 4.7" συσκευές, εγώ θέλω μια γενιά high end SoC που θα ρίξει ΟΛΟ το βάρος στην βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας.

Θέλω τον 835 με καλύτερη αυτονομία ( η αυτονομία του είναι ήδη εξαιρετική για τη χρήση μου, δεν παραπονιέμαι) , και όχι τον 845 που θα πετάει φωτιές και θα γλιτώνει 5% μπαταρίας. Και όλα αυτά επειδή έχω την αίσθηση ότι η αύξηση της ταχύτητας δε θα προσφέρει τίποτα έξτρα στην εμπειρία χρήσης της συσκευής μου.

Μπορει μεθαύριο να πιάσω το mi7 και να μου πέσουν τα σαγόνια, να κάθομαι να αυτομουτζωνομαι για όσα γράφω. Θα το δούμε όταν μπει σε συσκευή.

Για αυτό ρωτάω και για τον a11 που είναι σαφώς πιο γρήγορος από ότι είχαμε μέχρι τώρα. Προσφέρει όλο αυτό το εξτρα που δείχνουν οι δυνατότητες του;

Για το bottleneck δεκτό, ας το θεσω αλλιώς. Όταν πέρασα από μηχανικό σε ssd , είδα τεράστια διαφορά. Τον ίδιο και όταν χρησιμοποιησα για πρώτη φορά συσκευή με ufs 2.0. και στις δύο περιπτώσεις ο επεξεργαστής ήταν ο ίδιος, αλλά η διαφορά ήταν εμφανής.

Νομίζω(ξαναλέω νομίζω) ότι καθώς τα mobile os και οι εφαρμογές ζητούν παραπάνω, πρωτα θα βρουν τοίχο στην emmc, μετά στη ραμ, και στο τέλος στον επεξεργαστή. Ξανά όμως μπορεί να κάνω και λάθος. Τι να σας κάνω, άποψη εκφράζω, δεν είμαι προφητης

Δημοσ.

Για αυτό ρωτάω και για τον a11 που είναι σαφώς πιο γρήγορος από ότι είχαμε μέχρι τώρα. Προσφέρει όλο αυτό το εξτρα που δείχνουν οι δυνατότητες του;

Εξαρτάται. Αλλού το έχεις δει και εσύ να το προσφέρει, αλλού όχι. Μπορεί σε λίγο καιρό να το προσφέρει -με το κατάλληλο optimization- και εκεί που δεν το προσφέρει μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Μάλλον δε κατάλαβες και εσύ τι προσπαθώ να πω. :)

Ξέρω τι σημαίνει 20% καλύτερες επιδόσεις και 20% καλύτερη διαχείριση ενέργειας που διαφημίζει η Qualcomm, και είναι πολύ απλά αυτό που λές.

Σε αυτά έχω δύο εντάσεις. Α) άλλο πράγμα τι γράφουν τα χαρτιά , άλλο πράγμα τι συμβαίνει τελικά. Τα ίδια μας έλεγε για τον 810, τα ίδια μας έλεγε και η Mediatek για τον x10. Θυμάσαι φαντάζομαι τι συνέβει και με τους δύο.

Β) μου περιγραφεις τι συμβαίνει, την ώρα που εγώ σας λέω τι θα προτιμούσα να συμβαίνει. Μια προσωπική επιθυμία αναφέρω και τίποτα παραπάνω. Άλλοι θέλουν 4.7" συσκευές, εγώ θέλω μια γενιά high end SoC που θα ρίξει ΟΛΟ το βάρος στην βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας.

Θέλω τον 835 με καλύτερη αυτονομία ( η αυτονομία του είναι ήδη εξαιρετική για τη χρήση μου, δεν παραπονιέμαι) , και όχι τον 845 που θα πετάει φωτιές και θα γλιτώνει 5% μπαταρίας. Και όλα αυτά επειδή έχω την αίσθηση ότι η αύξηση της ταχύτητας δε θα προσφέρει τίποτα έξτρα στην εμπειρία χρήσης της συσκευής μου.

Μια χαρα καταλαβα τι θελεις.

Για αυτο σου ειπα οτι βγαζουν και τετοια προιοντα οι εταιρειες:

ο snap 660 προσφερει παρομοιες επιδοσεις με προηγουμενης γεναις high-end Soc (snap810/820), αλλα ειναι πιο energy efficient.

Κανει δηλαδη αυτο που θελεις στο παραδειγμα μας:

5 δευτερολεπτα να ανοιξει μια σελιδα(το ιδιο με προηγουμενη γενια SoC), αλλα 0.8x ενεργεια και καιει λιγοτερο σε πληρη φορτο. 

Για τους υπολοιπους, βγαινει το εκαστοτε high-end SoC, που προσφερει και καλυτερες επιδοσεις και καλυτερο performance per watt. Δηλαδη:

4 δευτερολεπτα να ανοιξει μια σελιδα(αντι για 5" με το προηγουμενης γενιας SoC), αλλα 0.8x ενεργεια για αυτο το workload.

Τελος, το performance per watt βελτιωνεται συνεχως σε καθε γενια, κατι που ειναι το πιο σημαντικο για την καταναλωση ενος SoC και την αυτονομια.

Νομίζω(ξαναλέω νομίζω) ότι καθώς τα mobile os και οι εφαρμογές ζητούν παραπάνω, πρωτα θα βρουν τοίχο στην emmc, μετά στη ραμ, και στο τέλος στον επεξεργαστή. Ξανά όμως μπορεί να κάνω και λάθος. Τι να σας κάνω, άποψη εκφράζω, δεν είμαι προφητης

Ναι, δεν ισχυει κατι τετοιο.

α) Αρχικα, οι emmc τελειωσαν απο τα high-end κινητα. Εχουμε παει σε εσωτερικες μνημες που ειναι το ιδιο ή και γρηγοροτερες απο τους ssd στους desktop μας.

β) Οι ram των κινητων(LDDR4) ειναι ουσιαστικα ηδη πιο γρηγορες απο τις ram(LDDR3) στα laptop μας.

γ) Εκει που υστερουν τα κινητα ειναι στην cpu και χρειαζεται κι αλλο βελτιωση για να μας προσφερουν εμπειρια χρησης που δεν φανταζομασταν ποτε απο ενα κινητο.

Τελος, η βελτιωση των επιδοσεων μεσω καλυτερου performance per watt φερνει ταυτοχρονα και καλυτερη αυτονομια απο το SoC.

• Like 1
Δημοσ.

@haHa

αν ισχυαν αυτα που γραφεις τα iphone θα επρεπε να εχουν περιπου 2πλασιες επιδοσεις απο τα κορυφαια samsung k κανενα τεστ στο youtube πχ δεν το επιβεβαιωνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...