thodpaz Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι στο καλώδιο που έρχεται από έξω είναι συνδεδεμένα μόνο 2 καλώδια το άσπρο/πορτοκάλι και το πορτοκαλί και επειδή ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση δεν ήξερε από δίκτυα σε όλες τις πρίζες έχει συνδέσει μόνο αυτά τα 2 καλώδια με αποτέλεσμα να έχω σε όλες τις πρίζες γραμμή τηλεφώνου...
makfil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Γράφεις ότι κουμπώνεις το καλώδιο του τηλεφώνου στο router. Τι εννοείς;
thodpaz Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Απευθείας αυτό που έρχεται από έξω...χωρις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού...
makfil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Λες, όμως, ότι σε όλες τις πρίζες έχεις τηλέφωνο. Πως έχεις συνδέσει αφενός το router αφετέρου το τηλέφωνο. Έγραψες με splitter αλλά δεν διευκρινίζεις τον τρόπο σύνδεσης. Δώσε μια φωτο αν μπορείς.
thodpaz Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Από την πρίζα τηλεφώνου φεύγει καλώδιο πάει στο splitter και από εκεί το ένα στο τηλέφωνο και το άλλο στο μόντεμ... ότι έχω τηλέφωνο σε όλες τις πρίζες θέλω να πω ότι στο utp που έχει περαστεί με την λογική του δυκτιου ο ηλεκτρολόγος επειδή ήταν ανίδεος έχει συνδέσει σε όλες τις πρίζες μόνο 2 καλώδια όλα τα άλλα του ups είναι αχρησιμοποίητα... Αυτό εννοώ λέγοντας έχω τηλέφωνο...
makfil Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Εάν στην κεντρική πρίζα είναι συνδεδεμένο και το ζευγάρι που τροφοδοτεί τις υπόλοιπες πρίζες, τότε έχεις πρόβλημα σύνδεσης. Πρέπει να πάρεις από το καλώδιο που έρχεται στην κεντρική, να πας στο splitter και από το Phone του splitter να συνδέσεις στην πρώτη πρίζα το εσωτερικού δικτύου.
Dinoel Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2017 η σωστή συνδεσμολογία στην vdsl είναι να έχεις ένα μόνο ζεύγος καλωδίου που να συνδέεται από το καλώδιο του ΟΤΕ μέχρι και το modem σου. Χωρίς να πηγαίνει πουθενά αλλού, ακόμα και σε μια πρίζα που δεν έχεις τηλέφωνο επάνω και πάει αυτό το καλώδιο μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Μετά από το spliter που έχεις να φεύγει άλλο ζεύγος καλωδίου σου για τις πρίζες του σπιτιού.
thodpaz Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Τελικα παιδια αυτο ηταν... επρεπε στο καλωδιο που ερχεται απο τον Οτε μεσα στο σπιτι να βαλω splitter πραγμα το οποιο δεν το γνωριζα...νομιζα οτι βαζουμε φιλτρακια μονο στο τηλεφωνο..τεσπα αφου βρηκα λυση με αυτο ολα καλα...τωρα κατι αλλο...για να βαλω μια ταξη στα καλωδια που ειναι μεσα στο ντουλαπι, θελω μερικα να ειναι δυκτιο και μερικα τηλεφωνικες γραμμες... ερωτηση πρωτη: Υπαρχει splitter πιο πολλων θεσεων ετσι ωστε να βαλω το κεντρικο καλωδιο σε ενα φις και να προσθεσω μετα τις τηλεφωνικες πριζες πανω? και ερωτηση δευτερη: λογικα χρειαζομαι και ενα switcher για τις θεσεις του δικτυου για να μπορεσουν να στειλουν σημα σε ολες τις πριζες που θελω να κανω δικτυο.
makfil Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Για τη σύνδεση με το splitter έγραψα στο post #2 και #4, αλλά, προφανώς, δεν έδωσες σημασία.
thodpaz Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2017 Φαντάστηκα όπως είπα και παραπάνω ότι έχοντας splitter στην πρίζα που συνδέω το μόντεμ θα ήταν όλα καλά... Τώρα έβαλα splitter στο καλώδιο το κεντρικό.
thodpaz Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2017 τωρα για να δωσω ιντερνετ στις πριζες δικτυου που ειναι σε ολο το σπιτι θα χρειαστω σιγουρα ενα patch panel Και το μοντεμ μου κοντα και ενα switcher η ερωτηση που θελω να κανω ειναι η εξης.. στο καλωδιο που ερχεται απο τον οτε ειναι συνδεδεμενα μονο δυο καλωδια το πορτοκαλι και το ασπρο πορτοκαλι. Εγω στο patch panel το κουμπωνω ετσι?? ανεξαρτητα απο τις πριζες δικτυου που θα πρεσαρω ολα τα καλωδια στο βισμα... και μετα οποιο θελω να δωσω δικτυο συνδεω ολα τα καλωδια του utp και αμα θελω να δωσω τηλεφωνο μονο τα πορτοκαλι ασπρο πορτοκαλι...
papoys1 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Να κάνω μία ερώτηση ρε παιδιά γιατί σαν μεγαλίτερος δεν τα κατέχω. Θέλουν τα παιδιά να βάλουμε vdsl.Η καλωδίωση είναι η κλασική παλαιά μιας και το σπίτι είναι 25ετίας με τα δύο κλασικά καλώδια το μπλέ και το κόκκινο που έμπαιναν παλιά για τηλέφωνο. Για το vdsl κάνουν αυτά τα καλώδια ή πρέπει να τοποθετηθούν νέα π.χ. οπτικής ίνας;;;;
makfil Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Η εσωτερική καλωδίωση παραμένει η ίδια για την τηλεφωνία αλλά χρειάζεται προσοχή στη συνδεσμολογία του router στην κεντρική πρίζα του σπιτιού. Από αυτήν, ένα καλώδιο πάει σε splitter, από την έξοδο vdsl συνδέεις με ένα καλώδιο το router και από την έξοδο Phone συνδέεις με άλλο καλώδιο την εσωτερική τηλεφωνική δικτύωση.
thodpaz Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Εγω εφτιαξα ολη την καλωδιωση μπαινει στο δικτυο αλλα δεν παιρνει ip... υπαρχει καποια λυση σε αυτο?
divnt Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Να κάνω μια ερώτηση. Αν η γρμμή είναι VoIP, τότε αλλάζει η συνδεσμολογία σε VDSL η οχι; Χρειάζεται και πάλι splitter; Ποια είναι η ιδανική συνδεσμολογία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα