thodpaz Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπερα παιδια... Θα τα παρω τα πραγματα απο την αρχη.. Ειχα adsl nova και και οι ταχυτητες μου ηταν στα 7mbps, ελεγα φταει οτι ειμαι στο πορτο ραφτη και οι γραμμες ειναι παλιες κτλ κτλ κτλ... Πριν μια εβδομαδα ενεργοποιησα vdsl αφου αλλαξαν και το Καφαο στην γειτoνια μου λεω ολα μια χαρα.. και τωρα αρχιζουν τα προβληματα, ταχυτητα 9mbps αρχιζω και το ψαχνω, μετρηση καλωδιου εξωτερικο του οτε, καμπανα 49,999mbps μεσα στο σπιτι ταφος... παω στις καλωδιωσεις και βρισκω το καλωδιο που ερχεται απο εξω κουμπωνω μοντεμ πανω μετρηση καμπανα 49,999mbps, κουμπωνω τηλεφωνικη γραμμη μαζι με το μοντεμ και μπαμμμμ 30mbps κουμπωνω και δευτερη 25.. με αποτελεσμα αυτη την στιγμη να εχω μονο μια τηλεφωνικη γραμμη πανω για να εχουμε τηλεφωνο στο σπιτι... Καμια γνωμη παιδια???
makfil Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Εάν έχεις αφήσει την ίδια συνδεσμολογία του adsl τότε σωστά έχεις αυτά τα αποτελέσματα. H συνδεσμολογία του vdsl είναι διαφορετική και χρειάζεται splitter από το οποίο θα φεύγει ένα καλώδιο για το router και άλλο καλώδιο για την τηλεφωνία. Διάβασε τα σχετικά νήματα.
thodpaz Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 ευχαριστω πολυ για την απαντηση... Η συνδεσμολογια ειναι η εξης πριζα φευγει καλωδιο παει στο splitter και απο εκει η η μια στο μοντεμ η αλλη στην τηλεφωνικη γραμμη... ειναι λαθος αυτο?
makfil Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Εννοείται ότι έχεις το splitter του vdsl που σου έδωσαν μαζί το router και όχι απλό που χωρίζει μια γραμμή στα δύο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Καλώς ή κακώς το VDSL είναι πιο ευαίσθητο από το ADSL, οπότε αν υπάρχουν προβλήματα στην εσωτερική καλωδίωση η απώλεια στον συγχρονισμό φαίνεται ξεκάθαρα. Ήδη στο adslgr αναφέρθηκε περίπτωση που δεν είχε πρόβλημα στο 50αρι αλλά του δημιουργήθηκε στο 100αρι. Όσο πιο πάνω ανεβαίνει ο συγχρονισμός τόσο περισσότερα προβλήματα θα εμφανίζονται αν η καλωδίωση δεν είναι καλή και σωστή.
thodpaz Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 το καταλαβενω αυτο που λες... απλα δεν μπορω να βρω μια ακρη... αν πανω στο utp βαλω τηλεφωνο μου το ριχνει στον πατο...αυτο δεν μπορω να καταλαβω... ενω αν ειναι μονο του το μοντεμ δουλευει αψογα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Έχεις πρόβλημα ακόμα και στην πρώτη/κεντρική πρίζα που έρχεται το καλώδιο από τον κατανεμητή του κτηρίου? Δοκίμασε να ανοίξεις την πρώτη πρίζα και να κρατήσεις πάνω της μόνο το ζεύγος που έρχεται από έξω, αποσυνδέοντας τα καλώδια που πάνε στο υπόλοιπο σπίτι και ξαναδοκίμασε με το splitter. Αν συνεχίζει να έχει προβλημα δοκίμασε με άλλο splitter αν έχεις διαθεσιμο.
thodpaz Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Το δοκιμασα απο την πρωτη μερα... δουλευει αψογα... το μετα ειναι το θεμα..μολις προσθεσω και αλλη γραμμη πεφτει 10mbps και αν βαλω και αλλο καλωδιο πανω τηλεφωνου πεφτει πιο πολυ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Είναι UTP η καλωδίωση? Το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή είναι επίσης UTP ή το παλιό κλασικό ραζίμ?
thodpaz Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Utp ειναι... καινουρια εγκατάσταση είναι... 2 χρόνων...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Κάτι μου λέει ότι δεν θα γλυτώσεις ηλεκτρολόγο.
thodpaz Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δεν έχω πρόβλημα να έρθει απλά επειδή μου κόβει λιγο προσπαθώ να καταλάβω πως γίνετε σκέτο το μόντεμ στο utp να έρχεται άριστη ταχύτητα..και μόλις κουμπωνω τηλέφωνο πάνω πεφτει... λέτε να έχει βραχυκυκλωσει όλο το καλώδιο??
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δεν γνωρίζω, ίσως έχει πετύχει αντίστοιχη περίπτωση ο poulinos.
thodpaz Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Αν έχει κάποιος κάτι υπόψιν καλό θα ήταν... Έτσι κι αλλιώς το βλέπω και εγώ ότι ηλεκτρολόγο δεν τον γλυτωνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα