Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτάμε το δέντρο και δεν βλέπουμε το δάσος.

Και το δάσος είναι οτι η Google επιτρέπει στα apps να συγκεντρώνουν τα κέρατα τους απο προσωπικές πληροφορίες.

Στο iOS έχεις πρόσβαση σε πολύ λίγότερα, και μάλιστα ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει την εφαρμογή και να τη χρησιμοποιήσει κανονικά, μπλοκάροντας όμως πρόσβαση πχ στις φωτογραφίες, την τοποθεσία, το μικρόφωνο, τις επαφές,  κλπ.

Eσυ κοιτας το δασος και οχι το δεντρο.

Παρε nokia 3210 που δεν ζηταει κανενα δικαιωμα.

Γελανε και οι πετρες που λιγα χρονια πριν ειδαμε και γυμνες φωτογραφιες της ριαννα. Ας ειναι καλα το ios.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ έχω μια απορία.. Κάθε τόσο ακούμε για διάρρευση δεδομένων. Που είναι αυτά τα δεδομένα;; Που τα αφήνουν αυτοί που θα "διαρρέουν". Σε ποιον το λένε;; Που τα βρίσκει ο περίεργος;; (όχι εγώ!!!)

Δημοσ.

Και το δάσος είναι οτι η Google επιτρέπει στα apps να συγκεντρώνουν τα κέρατα τους απο προσωπικές πληροφορίες.

Στο iOS έχεις πρόσβαση σε πολύ λίγότερα, και μάλιστα ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει την εφαρμογή και να τη χρησιμοποιήσει κανονικά, μπλοκάροντας όμως πρόσβαση πχ στις φωτογραφίες, την τοποθεσία, το μικρόφωνο, τις επαφές,  κλπ.

Γιατι στο android δεν μπορεί να μπλοκάρει ;

Εσύ ως χρήστης διαλέγεις τι θα δώσεις.

Δημοσ.

κ στο android γινεται αυτο ηδη απο το 6 

• Like 1
Δημοσ.

Ξοδεύω 2 λεπτά χρόνο να απενεργοποιώ σε κάθε εφαρμογή που κατεβάζω άσχετες προσβάσεις που ζητάει. Όταν ο κάθε developer για ένα απλό app θέλει πρόσβαση σε gps, mail, sms, επαφές, φωτογραφίες κτλ, τρώει άκυρο σε όλα και άσ'τον να περιμένει!

Δημοσ.

Δηλαδή πρέπει να παίζουμε κρυφτούλι με τις προσβάσεις και τα δικαιώματα; Κάθε φορά που κάνουν update κάποιες εφαρμογές επαναφέρουν δικαιώματα που τα είχα απενεργοποιήσει. Με το κινητό κάνω τη δουλειά μου, δεν είναι η δουλειά μου το κινητό. Κάθε φορά που παίρνω android κινητό θέλω μία ώρα να σκαλίσω "βαθιές" ρυθμίσεις για να ελαχιστοποιήσω την αποστολή δεδομένων εν κρυπτώ. Τραγικό.

• Like 4
Δημοσ.

Και στο android το ίδιο ισχύει, εδώ και χρόνια.

Δεν θα έπρεπε ο χρήστης να γνωρίζει να ενημερώνεται για το ποιες πληροφορίες θα συλλέγει η εφαρμογή πριν την κατεβάσει;

Τις γνωρίζει. Και ο ίδιος επιτρέπει τι θα κάνει η εφαρμογή και τι όχι.

Είναι τελικά αυτό που λένε ότι αν παίρνεις κάτι τσάμπα, εσύ είσαι το εμπόρευμα.

Ποιοι το λένε;

Δημοσ.

Καταλαβαίνουν τωρα κάποιοι γιατι προτιμάμε το «κλειστό» Apple store του iOS με τα χίλια δυο restrictions;

Όχι γιατί στο Android έχεις πολλούς τρόπους παραμετροποίησης, εγκατάστασης λογισμικού από τι θείο, φτηνά κινητά και κατεβάζεις μέχρι και torrents... Α! Έχει και file manager(!).

Τί πειράζει αν είσαι το προϊόν; Αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, τοτε δεν πειράζει... Αλλιώς να πας να ζήσεις σε σπηλιά με τους άλλους τεχνοφοβικούς.

Νομίζω ότι αργά ή γρήγορα θα πάρεις απαντήσεις με κάποιο(α) από αυτά που ανάφερα και είπα να σου δώσω μια καλή δόση για να συνηθίζεις σιγά σιγά...

Δημοσ.

Καταλαβαίνουν τωρα κάποιοι γιατι προτιμάμε το «κλειστό» Apple store του iOS με τα χίλια δυο restrictions;

Όχι.

Αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του αρκεί να μην προσπαθεί να τις επιβάλλει.

Δημοσ.

Εγώ το θεωρώ δεδομένο πως μπορούν να δουν τα πάντα, αν θέλουν τουλάχιστον. Οπότε δεν μου κάνει καμία εντύπωση η είδηση.

Δημοσ.

οχι, δεν καταλαβαινουμε με πια λογικη προτιματε να δινετε ενα σκασμο λεφτα για να πουλαει η apple τα δεδομενα σας στους συνεργατες της αντι για τη google...

το χω πει και παλιοτερα, οποιος θελει ιδιωτικοτητα εχουμε πολυ ωραια βουνα να παει να εγκατασταθει. μεσα σε μια κοινωνια, με ή χωρις τεχνολογια, δεν υπαρχει ιδιωτικοτητα. τελος

αμα τωρα καποιον δεν τον πειραζει που η κυρια Κουλα ξερει τι βρακι φοραει, αλλα τον κοφτει ασχημα που ενας server στην αλλη πλευρα του πλανητη εχει το email του, τοτε η μονη επιλογη ειναι κανα 3310, εφημεριδες, και ταχυδρομικα περιστερια. 

περα απο τη πλακα ομως, αμα καποιος εχει μπολικο ελευθερο χρονο και ορεξη, υπαρχουν οδηγιες πως να εγκαταστησεις open source android και εφαρμογες, και μπορεις να ελαττωσεις κατιτις τις τηλεμετριες κλπ. κατα ποσο ειναι αποτελεσματικο στη πραξη δεν το ξερω καθως δεν το εχω δοκιμασει 

Δημοσ.

Όχι γιατί στο Android έχεις πολλούς τρόπους παραμετροποίησης, εγκατάστασης λογισμικού από τι θείο, φτηνά κινητά και κατεβάζεις μέχρι και torrents... Α! Έχει και file manager(!).

Τί πειράζει αν είσαι το προϊόν; Αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, τοτε δεν πειράζει... Αλλιώς να πας να ζήσεις σε σπηλιά με τους άλλους τεχνοφοβικούς.

Νομίζω ότι αργά ή γρήγορα θα πάρεις απαντήσεις με κάποιο(α) από αυτά που ανάφερα και είπα να σου δώσω μια καλή δόση για να συνηθίζεις σιγά σιγά...

Καλα το κανατε μπαλακι αυτο το αν δεν εχεις τιποτα να κρυψεις την σπηλια κτλ. Εφοσον δεν εχετε να κρυψετε τιποτα δωσε μου τους κωδικους της καρτας σου τις συνομιλιες ολες που κανεις μεσω της συσκευης σου κτλ. Ολοι τοσο large εισαστε?

Δεν καταλαβαινεται οτι αυτο δουλευε σαν keylogger?  Αγαπηστε την google και την ελευθερια που σας δινει αλλα μην μας λετε να παμε σε σπηλια για τα αυτονοητα!!

Σου λεω πιο πανω να τα δωσεις σε εμας που ειμαστε και πατριωτες οχι τιποτα αλλο :P

• Like 2
Δημοσ.

προκειμενου τα πληκτρολογια να γινονται πιο εξυπνα και προσαρμοσμενα πανω στον εκαστοτε χρηστη, χρησιμοποιουν NLP μοντελα συνηθως ΝΝ. Ο καθενας που τα χρησιμοποιει εχει αποδεχθει πληρως τι δεδομενα παραχωρει, οποτε τωρα δεν εχει νοημα η συζητηση περι φακελώματος. Το data breach ειναι το θεμα, και εχει να κανει με την εκαστοτε εταιρια, και το πως διαφυλάσει τα δεδομενα της.

Neuro linguistic programming?

Δε νομίζω ρε μαν...

Μάλλον κάτι άλλο εννοείς

Δημοσ.

Bασικά ετσι οπώς πάει το πράγμα θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε ποιές εφαρμογές ΔΕΝ έχουν υποκλέψει προσωπικά δεδομένα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...