Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αναφορά που δημοσίευσε το Kromtech Security Center αποκαλύφθηκε ότι τα προσωπικά δεδομένα 31 εκατομμυρίων χρηστών (31.293.959 για την ακρίβεια) ενός keyboard app στο Android με την ονομασία AI.type εκλάπησαν και διέρρευσαν στο Internet.

Εξαιτίας της απουσίας προστασίας κωδικού πρόσβασης στον διακομιστή που φιλοξενούσε τη βάση δεδομένων του app περίπου 577GB δεδομένων διέρρευσαν στο Internet. Τα δεδομένα που εκλάπησαν και διοχετεύτηκαν στο Internet ήταν “client registration data”. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η ονομασία του κινητού στο οποίο κατέβηκε το app, ο αριθμός IMEI της συσκευής που όπως είναι γνωστό είναι μοναδικός, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείται, το όνομα του ιδιοκτήτη της συσκευής, η ανάλυση της οθόνης της συσκευής, ο αριθμός SMS, πληροφορίες από προφίλ του χρήστη της συσκευής σε κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας γέννησης, φωτογραφιών, διευθύνσεων email, καθώς και οι ονομασίες των εφαρμογών που είχε κατεβάσει στη συσκευή του ο χρήστης.

 

Το app που αποτελεί δημιουργία του Eitan Fitusi, ήταν διαθέσιμο και σε δωρεάν έκδοση, που περιείχε διαφημίσεις και συνέλεγε πολλά περισσότερα προσωπικά δεδομένα. Η εταιρεία AI.type υποστηρίζει πως η ιδιωτικότητα των χρηστών αποτελεί προτεραιότητα και πως τα κείμενα που πληκτρολογούσαν οι χρήστες του app ήταν κρυπτογραφημένα, ωστόσο το ZD.Net λέει πως βρήκε στοιχεία που λένε πως το app κατέγραφε τι πληκτρολογούσαν οι χρήστες του και αυτά τα δεδομένα κρατούνται από την ίδια την εταιρεία.

 

"Θεωρητικά, είναι μάλλον λογικό για όποιον κατέβασε και εγκατέστησε το εικονικό πληκτρολόγιο Ai.type στο τηλέφωνό του, να δει όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου του να εκτίθενται δημόσια online. Ο κίνδυνος τώρα είναι οι διάφοροι κυβερνοεγκληματίες και απατεώνες που θα μπορούσαν να διαπράξουν απάτη ή απάτες χρησιμοποιώντας τέτοιες λεπτομερείς πληροφορίες από κάποιον χρήστη. Επίσης τίθεται και πάλι το ερώτημα αν αξίζει πραγματικά για τους καταναλωτές να βάζουν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα τους με αντάλλαγμα δωρεάν ή προ-εξοφλημένα προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν πλήρη πρόσβαση στις συσκευές τους” δήλωσε ο Bob Diachenko, Επικεφαλής Επικοινωνίας του Kromtech Security Center.

 

 

Link.png Site: PhoneArena

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γι' αυτό χρησιμοποιώ μόνο gboard, τουλάχιστον να με "εκμεταλεύεται" μόνο η Google και όχι ο κάθε πικραμένος...

  • Like 6
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το πιο ανησυχητικό είναι ότι η εταιρεία δεν προνόησε για την ασφάλεια των δεδομένων ή το ότι μάζευε τόσα δεδομένα από τους χρήστες της...

  • Like 2
Δημοσ.

Δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς ότι το Android εκτός από μεγάλη ευελιξία, μεγάλη προσαρμοστικότητα, και εκτός από την «ανοιχτη» στον χρήστη φιλοσοφία του είναι και τρομερά ασφαλές.......και ότι είναι σαφώς καλύτερο από το iOS με τους περιορισμούς λόγω ασφαλείας που βάζει η Apple............

 

Ξέρω και ένα άλλο με δυο Ποντίους

Ένα με τον Τοτό και το Android

Να το χαίρεστε

  • Like 6
Δημοσ.

προκειμενου τα πληκτρολογια να γινονται πιο εξυπνα και προσαρμοσμενα πανω στον εκαστοτε χρηστη, χρησιμοποιουν NLP μοντελα συνηθως ΝΝ. Ο καθενας που τα χρησιμοποιει εχει αποδεχθει πληρως τι δεδομενα παραχωρει, οποτε τωρα δεν εχει νοημα η συζητηση περι φακελώματος. Το data breach ειναι το θεμα, και εχει να κανει με την εκαστοτε εταιρια, και το πως διαφυλάσει τα δεδομενα της.

Δημοσ.

Δεν θα έπρεπε ο χρήστης να γνωρίζει να ενημερώνεται για το ποιες πληροφορίες θα συλλέγει η εφαρμογή πριν την κατεβάσει;

 

ολοι πατησαν αποδοχη στα permissions

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς ότι το Android εκτός από μεγάλη ευελιξία, μεγάλη προσαρμοστικότητα, και εκτός από την «ανοιχτη» στον χρήστη φιλοσοφία του είναι και τρομερά ασφαλές.......και ότι είναι σαφώς καλύτερο από το iOS με τους περιορισμούς λόγω ασφαλείας που βάζει η Apple............ Ξέρω και ένα άλλο με δυο Ποντίους Ένα με τον Τοτό και το Android Να το χαίρεστε

Δεν ξέρω που το πας , αλλά πρακτικά το android είναι πολύ χειρότερο μέχρι και απο Windows . Μπορεί να ανήκει στην ίδια οικογένεια με άλλα linux OS αλλά καμία σχέση 

Δημοσ.

Κοιτάμε το δέντρο και δεν βλέπουμε το δάσος.

 

Και το δάσος είναι οτι η Google επιτρέπει στα apps να συγκεντρώνουν τα κέρατα τους απο προσωπικές πληροφορίες.

Στο iOS έχεις πρόσβαση σε πολύ λίγότερα, και μάλιστα ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει την εφαρμογή και να τη χρησιμοποιήσει κανονικά, μπλοκάροντας όμως πρόσβαση πχ στις φωτογραφίες, την τοποθεσία, το μικρόφωνο, τις επαφές,  κλπ.

  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...