Προς το περιεχόμενο

Samsung 27" CHG70 (C27HG70 1440p S-VA 144hz) Αξίζει?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα επιπλέον λεφτά που ζητά το gsync/144 από freesync/144 τα δίνεις για καλύτερη κάρτα γραφικών και είσαι ποιοτικότερος.

γι'αυτό δεν αξίζει τα λεφτά το gsync

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τα επιπλέον λεφτά που ζητά το gsync/144 από freesync/144 τα δίνεις για καλύτερη κάρτα γραφικών και είσαι ποιοτικότερος.

γι'αυτό δεν αξίζει τα λεφτά το gsync

Δεν αντιλέγω ... αλλά ο op έχει nvidia, για freesync θες amd 

Δημοσ.

Καλησπερα σας, λοιπον την αγορασα την Samsung τελικα. Σημερα εκανα μια μεγαλη βολτα απο μαγαζια και ειδα αρκετες απο τις οθονες που εψαχνα.. και κατεληξα στο οτι η Samsung (27" CHG70) ειναι η καλυτερη επιλογη μου.

Μολις την συνδεσα και την ανοιξα οποτε ειναι νωρις για να πω εντυπωσεις, η ποιοτητα κατασκευσης της παντως ειναι αριστη. Απο εικονα με μια πτωτη ματια με ενθουσιασε με την υψηλή αντίθεση της και το βαθυ της μαυρο, οπως και με το ποσο γρηγορη ειναι σε κινηση και αποκρηση. Και γενικοτερα απο χρωματα ειναι εμφανεστατα καλυτερη απο την U2713HM που ειχα ως τωρα.

Επισης συμαντικο οτι ειναι πολυ σωστα καλιμπραρισμενη εξ αρχης, και χωρις καθολου backlight bleed.

Αφου την δουλεψω λιγο παραπανω θα γραψω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη.

Επισης ειδα ειπώθηκε οτι δεν εχει freesync, η οθονη εχει freesync. Βεβαια εχω καρτα Nvidia οποτε δεν μπορω να το χρησημοποιησω, αλλα ελπιζω να εχω 144fps στα περισσότερα παιχνίδια μου.

Δημοσ.

Αν μπορεις κ κρατας τα 144fps στα games παιζεις με vsync + maximum prerender frames 1, off to triple buffering απο τα settings της nvidia και βαζεις fps cap 0.01 fps κατω απο τα πραγματικα hz που συγχρονιζει το πανελ σου μεσω του riva tuner στο msi afterburner και εχεις το λιγοτερο δυνατο input lag που μπορει να εχεις με v sync on.

https://www.blurbusters.com/howto-low-lag-vsync-on/

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ ευχαριστημενος απο το μόνιτορ, ειδα μεγάλη βελτίωση σε όλους τους τομεις σε σχέση με την παλιά μου IPS (Dell U2713). Αριστα χρώματα, πολύ καλη αντίθεση (πανω απο την διπλασια απο των IPS), βαθυ μαύρο (επιτελους ειδα πραγματικό μαύρο) και πολύ καλό άσπρο, απο input lag σχεδόν μηδενικό, και απο ταχύτητα είναι πολυ γρήγορη και καθαρη η εικονας της στην κινηση. Δεν εχει backligh bleeding και ips glow σε αντιθεση με ολα τα ips μονιτορ που εχω αλλάξει ως τωρα. Η καμπύλη που κάνει δεν ωραία σε αίσθηση, δίνει μια μικρή αίσθηση του βαθους και φέρνει τις άκρες της οθόνης σε καλύτερη οπτική γωνια με το μάτι, χωρίς βέβαια να παίζει και μεγάλο ρόλο.  Το HDR δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα πουθενά. 

Το μόνο (μικρο) μείον είναι η ανάλυση (2560x1440p) που είναι προς το οριακή για 27αρα. Θα προτιμούσα 4Κ αν και εκει δεν θα μπορούσα να βγάλω 144fps στα βαριά παιχνίδια.

Πολυ ευχαριστημενος απο το μονιτορ, και για εμενα το S-VA με Quantum Dot πλεον ειναι μονόδρομος μεχρι να βγουν στην αγορα OLED/AMOLED μονιτορ.

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο (μικρο) μείον είναι η ανάλυση (2560x1440p) που είναι προς το οριακή για 27αρα.

Εδω εισαι λαθος. Η αναλυση ειναι ιδανικη για 27ιντσες. Για 4κ θες 32ιντσες.

Με ενδιαφερει αρκετα η συγκεκριμενη οθονη αλλα η απουσια gsync δυστηχως για 600ευρω ειναι deal breaker για μενα.Αν πεσει αισθητα η τιμη της(ισως απο amazon απεξω)στα 500ευρω τοτε θα το σκεφτω να την χτυπησω γιατι και εγω εχω κουραστει με τα προβληματα του Ips.

Επισης ενδιαφερουσα περιπτωση ειναι και η lenovo που αναφερθηκε πιο πισω.

1080p 144hz gsync va panel 27ρι αλλα στην Ελλαδα η τιμη της απο επισημα μαγαζια ειναι και αυτη απλησιαστη.

Ισως η δυσκολοτερη αγορα αυτη της οθονης δυστηχως.

Δημοσ.

Εδω εισαι λαθος. Η αναλυση ειναι ιδανικη για 27ιντσες. Για 4κ θες 32ιντσες.Με ενδιαφερει αρκετα η συγκεκριμενη οθονη αλλα η απουσια gsync δυστηχως για 600ευρω ειναι deal breaker για μενα.Αν πεσει αισθητα η τιμη της(ισως απο amazon απεξω)στα 500ευρω τοτε θα το σκεφτω να την χτυπησω γιατι και εγω εχω κουραστει με τα προβληματα του Ips.

1080p 144hz gsync va panel 27ρι αλλα στην Ελλαδα η τιμη της απο επισημα μαγαζια ειναι και αυτη απλησιαστη.

Αν δεν εχεις καλη nvidia, αλλαξε σε vega για να εχεις το freesync. Αν εχεις τουμπανο nvidia ηδη, το ξερω ειναι δυσκολο
Δημοσ.

Αν δεν εχεις καλη nvidia, αλλαξε σε vega για να εχεις το freesync. Αν εχεις τουμπανο nvidia ηδη, το ξερω ειναι δυσκολο

Το προβλημα αγαπητε δεν ειναι αν εχεις τουμπανη nvidia αλλα οτι η nvidia καλως ή κακως ειναι πιο μπροστα στην κυκλοφορια δυνατοτερων καρτων γραφικων απο οτι η amd. Εχω την 1070 απο περυσι τον Οκτωβριο σκεψου ενω κυκλοφορησε στην αγορα αρχικα κοντα καλοκαιρι 2016,αρα σχεδον 1.5χρονο μετα τις vega.

Το ξερω οτι το Freesync αξιζει περισσοτερο οικονομικα αλλα δυστηχως δεν εχει την αναλογη υποστηριξη απο καρτες γραφικων οπως στην nvidia.

Δημοσ.

Πολύ ευχαριστημενος απο το μόνιτορ, ειδα μεγάλη βελτίωση σε όλους τους τομεις σε σχέση με την παλιά μου IPS (Dell U2713). Αριστα χρώματα, πολύ καλη αντίθεση (πανω απο την διπλασια απο των IPS), βαθυ μαύρο (επιτελους ειδα πραγματικό μαύρο) και πολύ καλό άσπρο, απο input lag σχεδόν μηδενικό, και απο ταχύτητα είναι πολυ γρήγορη και καθαρη η εικονας της στην κινηση. Δεν εχει backligh bleeding και ips glow σε αντιθεση με ολα τα ips μονιτορ που εχω αλλάξει ως τωρα. Η καμπύλη που κάνει δεν ωραία σε αίσθηση, δίνει μια μικρή αίσθηση του βαθους και φέρνει τις άκρες της οθόνης σε καλύτερη οπτική γωνια με το μάτι, χωρίς βέβαια να παίζει και μεγάλο ρόλο.  Το HDR δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα πουθενά. 

Το μόνο (μικρο) μείον είναι η ανάλυση (2560x1440p) που είναι προς το οριακή για 27αρα. Θα προτιμούσα 4Κ αν και εκει δεν θα μπορούσα να βγάλω 144fps στα βαριά παιχνίδια.

Πολυ ευχαριστημενος απο το μονιτορ, και για εμενα το S-VA με Quantum Dot πλεον ειναι μονόδρομος μεχρι να βγουν στην αγορα OLED/AMOLED μονιτορ.

Οταν καποιος στο reddit ρωτησε για oled monitor, του απαντησε ενας τυπος "oled on a computer monitor is a terrible idea" και νομιζω ο τυπας εχει δικιο. Για τους γνωστους λογους.

Πολλα απ αυτα που εγραψες ισχυουν και για την δικια μου Quantum Dot (c34f791) γτ νομιζω εχουν το ιδιο πανελ :)

Καλοριζικη και καλο gaming

Δημοσ.

Εδω εισαι λαθος. Η αναλυση ειναι ιδανικη για 27ιντσες. Για 4κ θες 32ιντσες.

Με ενδιαφερει αρκετα η συγκεκριμενη οθονη αλλα η απουσια gsync δυστηχως για 600ευρω ειναι deal breaker για μενα.Αν πεσει αισθητα η τιμη της(ισως απο amazon απεξω)στα 500ευρω τοτε θα το σκεφτω να την χτυπησω γιατι και εγω εχω κουραστει με τα προβληματα του Ips.

Η 32αρα 4Κ εχει 140ppi. Η 27αρα 1440p εχει 109ppi. Πριν από 7 χρόνια που πήρα την πρώτη μου 27αρα 1440p είχα μείνει έκπληκτος με την ανάλυση αυτή, μιας και η προηγουμενη μου οθόνη ηταν 1050p, η οθονη του κινητου που ειχα τοτε μετραγες τα πιξελς με το χερι, δεν ειχα ξανα δει τοσο μεγαλη αναλυση. Πλέον το κινητό μου εχει 570ppi, το ταμπλετ 400+ppi, εχω 4Κ τηλεόραση, εχω χρησιμοποιήσει 24αρα 4Κ οθόνη.. και τα 109ppi είναι η μικρότερη ανάλυση που βλέπω πλέον στην καθημερινοτητα μου γι αυτό και μου φαίνεται μικρή. Οταν διαβάζω κείμενο στην οθόνη του κινητού μου και μετα στην οθόνη του PC η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Γι αυτό και λέω οτι σε 27αρα τα 1440p είναι προς το οριακά, τα 1080p δεν βλέπονται.

Άποψη μου, η οθόνη αυτή είναι οτι καλύτερο υπάρχει σε οθόνη αυτή τη στιγμή ασχέτως budget (κοιτούσα μεχρι και 1200 ευρω) μαζί με την C34F791 αν θες 21:9. Και τώρα που την εχω 3 μέρες μπορώ να πω οτι θα την ξανά αγόραζα στα σίγουρα.

Ακόμα και σε χρώματα και σε λευκό που πίστευα οτι δεν θα έβλεπα βελτίωση σε σχέση με την IPS μου, είδα βελτίωση και μάλιστα σημαντική. Πιστεύω παίζει ρόλο και το Quantum Dot εδώ.

Οσο για το G-Sync ειναι κατι που θα ηθελα να το ειχα και θα πλήρωνα παραπάνω ενα κατοστάρικο αν έβγαινε η οθόνη αυτη με G-Sync. Αλλα δεν θα έπεφτα σε ανάλυση ουτε σε ποιότητα εικόνας για το Gsync.

Οταν καποιος στο reddit ρωτησε για oled monitor, του απαντησε ενας τυπος "oled on a computer monitor is a terrible idea" και νομιζω ο τυπας εχει δικιο. Για τους γνωστους λογους.

Πολλα απ αυτα που εγραψες ισχυουν και για την δικια μου Quantum Dot (c34f791) γτ νομιζω εχουν το ιδιο πανελ :)

Καλοριζικη και καλο gaming

Η OLED όπως και κάθε νέα τεχνολογία βελτιώνεται, οταν βγει σε monitor θα είναι έτοιμη γι αυτή τη δουλειά. Πιστεύω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κόστος παραγωγής. Τα πλεονεκτηματα/μειονεκτήματα του OLED είναι σε καλύτερη αναλογία από κάθε άλλη τεχνολογία.

Πολυ καλή η οθόνη σου, δεν εχει το ιδιο μοντέλο πανελ αλλα ειναι σχεδόν ιδια απο χαρακτηριστηκα και τεχνολογίες που έχουν, ήταν μια απο τις οθόνες που σκεφτόμουν να πάρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...