Προς το περιεχόμενο

Samsung 27" CHG70 (C27HG70 1440p S-VA 144hz) Αξίζει?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα πρόσφατα στα black friday στην Γερμανία την lenovo y27g

144hz, 1080p ανάλυση, g-sync, 27'', κυρτή, VA-panel για 315ε

VA panel ειναι ανώτερο απο TN, κατα την γνώμη μου. Δεν εχει τα χρωματα των IPS αλλα ειναι μια σημαντικη βελτίωση. 

Ανάλυση θα ήθελα λιγο μεγαλύτερη αλλα παλεύεται στα games με anti aliasing.

Κυρτότητα είναι θέμα γουστου, αλλα εμένα μου αρέσει πολύ! Σαν να σου δίνει περιφερειακή όραση.

g-sync! Μεγάλο θέμα, όσο κ αν το έψαχνα, έβλεπα αντικρουόμενες απόψεις, μερικοί λένε δεν αξίζει τα λεφτά του κ άλλοι οτι ειναι τέλειο. Δεν ήξερα τι να πιστέψω κ τελικά το πήρα κ το γουστάρω πάρα πολύ. Έκανα δοκιμές με διάφορα games και το g-sync κάνει φοβερή διαφορά. Ειδικά όταν πέφτουν τα fps χαμηλά ή έχεις σκαμπανεβάσματα, τα βλέπεις όλα πολύ smooth! Στο cs:go με 120 fps g-sync (fps_limit 120 για να εχω χαμηλό input lag), η κίνηση φαίνεται πολύ πιο ομαλή σε σχέση με τα 300+ fps χωρίς g-sync! και έφυγε κ το stutter που έκανε οταν απο 300+ fps έπεφτε στα 150 κ μετα πάλι στα 300. Γνώμη μου, με αυτην την gpu, πήγαινε για g-sync οθόνη απαραίτητα!  

Δημοσ.

Ο λογος που η εν λογω οθονη πουλαει σε αρκετους περαν της χαμηλης τιμης ειναι γιατι την εχουν πατησει με το QC στην asus,κατι που μπορεις να το επιβεβαιωσεις στις κριτικες στα γνωστα site αγορων του εξωτερικου.

Δημοσ.

Ο λογος που η εν λογω οθονη πουλαει σε αρκετους περαν της χαμηλης τιμης ειναι γιατι την εχουν πατησει με το QC στην asus,κατι που μπορεις να το επιβεβαιωσεις στις κριτικες στα γνωστα site αγορων του εξωτερικου.

ενταξει, δεν βγαζω θεα την ασους αλλα τσπ

Δημοσ.

Το θεμα αυτο ομως ανοιχτηκε για συγκεκριμενη οθονη που ειναι η Samsung του τιτλου και στο τελος γινεται και η κλασσικη ερωτηση του αν αξιζει. Η απαντηση λοιπον ειναι οτι οχι δεν αξιζει στα χρηματα αυτα λογω απουσια Sync(freesync/gsync)τεχνολογιας.

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα αυτο ομως ανοιχτηκε για συγκεκριμενη οθονη που ειναι η Samsung του τιτλου και στο τελος γινεται και η κλασσικη ερωτηση του αν αξιζει. Η απαντηση λοιπον ειναι οτι οχι δεν αξιζει στα χρηματα αυτα λογω απουσια Sync(freesync/gsync)τεχνολογιας.

συμφωνώ

Δημοσ.

ενταξει, δεν βγαζω θεα την ασους αλλα τσπ

Μα δεν ειπα οτι η Dell ειναι η καλυτερη οθονη που εχει κυκλοφορησει ή οτι δεν εχει βγαλει προβληματα και αυτη. Ειπα οτι η τιμη της(και το service στην Ελλαδα ειδικα που ειμαστε)ειναι τα μεγαλα selling point της.

Να πω την αληθεια δεν την εχω δει απο κοντα για να μπορω να εκφερω γνωμη(θα περασω καποια στιγμη απο το Mall να την δω)αλλα στα χρηματα αυτα δεν υπαρχει κατι αλλο 1440p με gsync και η επομενη με Ips κοστιζει 200ευρω πανω(Aoc)και φυσικα η Asus που κοστιζει 50%ακριβοτερα.

Δημοσ.

προσωπικά έχω δει σε pc/nvidia 1070

benq 24"/144 freesync

asus 24"/144 gsync

μην συγκρίνουμε το gsync με τα 60hz , χαίρω πολύ είναι καλύτερο

με "απλές" όμως 144 , αξίζει να ακριβοπληρώσουμε το gsync?

για εμένα ΟΧΙ!

Δημοσ.

benq 24"/144 freesync

asus 24"/144 gsync

για εμένα ΟΧΙ!

Απαραιτητο δεν ειναι τπτ. Απο κει και περα ο καθενας με το budget του και τα γουστα του, βλεπει και κανει

Δημοσ.

benq 24"/144 freesync

asus 24"/144 gsync

για εμένα ΟΧΙ!

Για μένα, ναι, αξίζει .. το g-sync ειναι περίπου ενα εκατοστάρικο πάνω στην τιμή στην εκάστοτε οθόνη ... Για freesync δεν έχω ιδέα! Ισως να κανει την ιδια δουλεια τζαμπε αλλα δεν εχω αποψη.

Την μεγαλύτερη διαφορά την κάνει το gsync οταν έχεις fps 30 με 144, δηλαδη απο χαμηλά εως κάτω απο τα 144 hz της οθόνης ... Δηλαδη στα περισσότερα games με νορμάλ κάρτες γραφικών. 

Οπότε για μένα δεν αξίζει να πάρεις οθόνη χωρίς g-sync 

Δημοσ.

απάντηση δεν πήρα , 

η κλασσική καραμέλα ότι gsync/144 είναι καλύτερο από 60hz , σαν λέμε καλύτερα πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και άρρωστος.

Δημοσ.

απάντηση δεν πήρα , 

η κλασσική καραμέλα ότι gsync/144 είναι καλύτερο από 60hz , σαν λέμε καλύτερα πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και άρρωστος.

Άτοπος ..

Διάβασες τα post πριν πετάξεις την εξυπνάδα αυτήν?

Το προτεινόμενο monitor είναι 144 hz ΧΩΡΙΣ g-sync

Εγώ λέω οτι αξίζει monitor 144 hz ME g-sync

Θα μπώ στον κόπο να σου δώσω κ την απάντηση έτοιμη αφου δεν μπορεις ή δεν θέλεις να συμπεράνεις μόνος σου διαβάζοντας τα posts: 

Δεν αξίζει η προτεινόμενη οθόνη, κατά την δική μου ταπεινή προσωπική κ υποκειμενική μου άποψη. 

Τώρα πήρες απάντηση .. 

• Like 1
Δημοσ.

ωραία , ότι έχεις άποψη είναι καλό 

αν το έχεις δοκιμάσει όμως ή το τεκμηριώσεις με κάπιο άλλο τρόπο θα έκανε την άποψη σου και χρήσιμη.

Δημοσ.

ωραία , ότι έχεις άποψη είναι καλό 

αν το έχεις δοκιμάσει όμως ή το τεκμηριώσεις με κάπιο άλλο τρόπο θα έκανε την άποψη σου και χρήσιμη.

Τρολάρεις μάλλον έτσι?  B)

Σου έχω νέα! Το g-sync το απενεργοποιείς ή το ενεργοποιείς όποτε θές σε ενα g-sync monitor.

Άρα το έχω δοκιμάσει, με gsync on και με gsync off και είδα τις διαφορές. 

Αρκεί αυτό ή μπά? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...