Manjaro Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Γιατί οι μη ναυτικοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν τάρανδοι. Όλες αυτές που ξεκινάνε πρωί πρωί να πάνε για δουλειά βαμένες , με το στενό μίνι ή το κολητό να φαίνονται καθαρά οι καμπύλες που αφήνει ακάλυπτες το στρίνγκ με μία 12ποντη γόβα και πατσουλί που το μυρίζεις από το άλλο τετράγωνο για να κολλήσουν το ένσημο πάνε στη δουλειά;;;;;;;;;; αν οι στεριανοί (μη ναυτικοί) έχουν 1 πιθανότητα οι ναυτικοί έχουν 101 έτσι πάει https://www.youtube.com/watch?v=gqOKEOUhP68 1
stalactite Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μήπως όμως η αποσταση βοηθαει και λιγο να θελησεις περισσοτερο τον αλλον; Δεν το εχω ζησει με την κοπελα μου αλλα οταν βλεπω τον φιλο μου που μενει στο εξωτερικο ειμαι πολυ πιο χαρουμενος συγκριτικα με τους φιλους μου απο το σχολειο που τους εβλεπα καθε μερα
Manjaro Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Μήπως όμως η αποσταση βοηθαει και λιγο να θελησεις περισσοτερο τον αλλον; Δεν το εχω ζησει με την κοπελα μου αλλα οταν βλεπω τον φιλο μου που μενει στο εξωτερικο ειμαι πολυ πιο χαρουμενος συγκριτικα με τους φιλους μου απο το σχολειο που τους εβλεπα καθε μερα όταν έχεις κά**ες περιμένεις απο τον φίλο σου να εκτονωθούν; Για να καταλάβεις το συναίσθημα σκέψου κάποια φορά που νόμιζες ότι έριξες γκόμενα και τελικά τελευταία στιγμή κάτι στράβωσε και δεν φεύγετε μαζί από το μπαράκι ή ετοιμάζεσαι να βγεις με γκομενάκι έξω και περιποιείσαι ξυρίζεις την περιοχή παρφουμάρεσαι κτλ και τελικά παίρνεις τηλέφωνο και σου λέει άκυρο ή περίοδος Συγκράτησε αυτό το πολύ συγκεκριμένο συναίσθημα ξενερώματος στην μνήμη γιατί θα προσθέσω και άλλη μια παράμετρο. Τώρα σκέψου πως όταν βγαίνεις έξω σε κοιτάνε οι γκόμενες σου τρίβονται στις ουρές ή όπου έχει πολυκοσμία σου ζητάνε να σε κεράσουν ποτό ή σου προσφέρουν το τηλέφωνο τους στο FB ολο εισερχόμενα απο κλαρινογκόμενες (αυτό αλλά με άντρες συμβαίνει όταν είσαι γκόμενα και απο εμφάνιση δεν μοιάζεις με φάλαινα και ας μην είσαι μοντέλο) τώρα στο από πάνω πρόσθεσε το συναίσθημα ξενερώματος που είπαμε πιο πριν *180μέρες πχ (6 μήνες ο άλλος στα καράβια) και σαν να μην έφτανε αυτό πρόσθεσε και αμφιβολίες σχετικά με το ίσως να έχει κάνει κάτι αυτός σε κάνα λιμάνι + κάποιο φυσιολογικό καβγαδάκι.... σκέψου επίσης την παρέα της και τους υποψήφιους παρηγορητές... 1+1= ? ♪♫♬τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά ♪♫♬...... 2
leonidas_fs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Για τα λεφτά παιδιά! Στα καράβια ενας απλός "μουτσος" ξεκινάει απο 3-4,000 ευρώ τον μήνα, όπου μετα απο 1-2 χρόνια τσιμπάς γύρω στα 6,000ευρώ τον μήνα. Ο καπετάνιος (το 2012 που ήταν ενας φίλος μου) έπερνε 12,000 ευρώ τον μήνα.
sargio01 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 όταν έχεις κά**ες περιμένεις απο τον φίλο σου να εκτονωθούν; Για να καταλάβεις το συναίσθημα σκέψου κάποια φορά που νόμιζες ότι έριξες γκόμενα και τελικά τελευταία στιγμή κάτι στράβωσε και δεν φεύγετε μαζί από το μπαράκι ή ετοιμάζεσαι να βγεις με γκομενάκι έξω και περιποιείσαι ξυρίζεις την περιοχή παρφουμάρεσαι κτλ και τελικά παίρνεις τηλέφωνο και σου λέει άκυρο ή περίοδος Συγκράτησε αυτό το πολύ συγκεκριμένο συναίσθημα ξενερώματος στην μνήμη γιατί θα προσθέσω και άλλη μια παράμετρο. Τώρα σκέψου πως όταν βγαίνεις έξω σε κοιτάνε οι γκόμενες σου τρίβονται στις ουρές ή όπου έχει πολυκοσμία σου ζητάνε να σε κεράσουν ποτό ή σου προσφέρουν το τηλέφωνο τους στο FB ολο εισερχόμενα απο κλαρινογκόμενες (αυτό αλλά με άντρες συμβαίνει όταν είσαι γκόμενα και απο εμφάνιση δεν μοιάζεις με φάλαινα και ας μην είσαι μοντέλο) τώρα στο από πάνω πρόσθεσε το συναίσθημα ξενερώματος που είπαμε πιο πριν *180μέρες πχ (6 μήνες ο άλλος στα καράβια) και σαν να μην έφτανε αυτό πρόσθεσε και αμφιβολίες σχετικά με το ίσως να έχει κάνει κάτι αυτός σε κάνα λιμάνι + κάποιο φυσιολογικό καβγαδάκι.... σκέψου επίσης την παρέα της και τους υποψήφιους παρηγορητές... 1+1= ? ♪♫♬τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά ♪♫♬...... Ωραία το έδωσες (Αλλά εντάξει, αυτό παίζει όταν δεν υπάρχει ιδιαίτερο συναίσθημα και δέσιμο. Είτε είναι δηλαδή η σχέση για να περνάς την ώρα σου-με την καλή έννοια, είτε είναι πολύ φρέσκια οπότε να παίζει ακόμα το "μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται".)
Manjaro Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Ωραία το έδωσες (Αλλά εντάξει, αυτό παίζει όταν δεν υπάρχει ιδιαίτερο συναίσθημα και δέσιμο. Είτε είναι δηλαδή η σχέση για να περνάς την ώρα σου-με την καλή έννοια, είτε είναι πολύ φρέσκια οπότε να παίζει ακόμα το "μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται".) To δέσιμο δεν αλλάζει κάτι απλά καθυστερεί το αναπόφευκτο, δεν θα γίνει στον πρώτο χρόνο δεν θα γίνει στον δεύτερο θα γίνει πχ στον 3ο ας πουμε https://www.youtube.com/watch?v=x5m1A7zoIcc ^μόνο που ο ναυτικός δεν μπορεί να πει "my name is neo" και να πετάξει την κατάλληλη στιγμή στο σημείο όπου ο παρηγορητής θα κάνει δουλίτσα Είναι απλά θέμα χρόνου... εδώ στις παλιότερες εποχές που οι γυναίκες δεν αισθάνονταν ανεξάρτητες ούτε είχαν σούρταφέρτα και την αποδοχή της κοινωνίας και το γενικότερο απελευθερωτικό κλήμα της δικής μας εποχής και πάλι οι περισσότερες σχέσεις με ναυτικούς είτε χαλούσαν είτε στηρίζονταν στην αποδοχή του ναυτικού ότι μοιράζεται την γυναίκα του. 1
sargio01 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Πιθανόν, δεν αντιλέγω, δεν εχω καν προσωπική εμπειρία απο σχέση εξ αποστάσεως. Για να είναι βγαλμένο διαχρονικά το όνομα των "ναυτικών" σχέσεων σίγουρα κάποιο θέμα θα υπάρχει... η ένστασή μου απλά είναι οτι δεν υπάρχει δεδομένη λογική γι αυτές με την έννοια της ισοπέδωσης. Γενικά, οσα μπαρμπούτσαλα και να μου λένε περί συναισθημάτων, μου είναι δύσκολο να ξεφύγω απο τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου(καρκίνος) και να τα δω αλλιώς.
super3bingo Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Γενικά παράδοση, οικογένεια ναυτικών με καταγωγή από νησί τα γνωστά. 1
tornado Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Ας μου επιτραπει να πω την αποψη μου ως εμπειρος στο θεμα μετα απο καμποσες θεσεις εργασιας στο χωρο σε διαφορα επιπεδα. 1. Ο μισθος οντως ειναι υψηλος αλλα ειναι αναλογως του τιμηματος του να εισαι εκτος του χωρου που ζεις. 2. Οι προοπτικες αποκαταστασης ειναι σαφως πολυ ανωτερες απο οποιονδηποτε αλλο κλαδο εργασιας. Στα 25 σου αν το παλεψεις, παιρνεις απο 4000+ - κατι που δεν συμβαινει σε κανενα αλλο κλαδο στη ξηρα - σε τετοιο ποσοστο. 3. Σε αντιθεση με οτι πιστευουν μερικοι, η ναυτιλια - και το πλοιο κατα συνεπεια - ειναι ενας χωρος αρκετα αυτοματοποιημενος, συνεπως χρειαζεται υψηλη καταρτιση και συνεχόμενη εκπαιδευση σε νεες εξελιξεις - απαιτησεις - τεχνολογιες. Οποιος δεν εχει καλες γνωσεις Η/Υ καλυτερα να στραφει αλλου. 4. Εκεινο που συμβουλευω νεα παιδια που τωρα ξεκινανε με ονειρα, ειναι να προσγειωθουν στην πραγματικοτητα, υπαρχουν αρκετοι που βλεπουν το τυρι των 5.000 - 10.000 μισθου και τρεχουν.... ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος - οι θεσεις οχι παντα πολλες. Θα επιβιωσουν οι πιο καταρτισμενοι και με γνωσεις σχετικες με το θεμα. Τα λεφτα δεν στα δινουν για πλακα, τα δουλευεις μεχρι τελευταια σταγονα του ιδρωτα σου. 5. Μια καλη σταδιοδρομια ενος νεου, ειναι: α. να τελειωσει την ΑΕΝ και να σταθεροποιηθει σε μια καλη εταιρια. β. Να αποκτησει εμπειρια 3 ετων ανθ/χου. γ. να τελειωσει μεταπτυχιακο στα ναυτιλιακα (shipping, broker etc) δ. να συνεχισει 3 χρονια υπ/χος ε. να αναμενει ποτε θα βγει στη στερια με βαση τα προσοντα του ετσι ωστε να εποπτευει πλοια. Οι υπολοιποι, παιρνουν συνταξη πλοιαρχου και τους εχει φαει η αλμυρα και το κατραμι που λεει και ο παλιος συναδελφος....
~mxls~ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 ... Και η σχέση κάποιου ναυτικού πως αντεχει; Δεν της λείπει; Μου έδωσαν την εικόνα ενός πολύ ερωτευμένου ζευγαριού. Μονο η ίδια ξέρει μέσα της.
dimitriseft Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Καλησπερα σας , Υπαρχουν πολλες αποψεις για το πως γινεται καποιος να ακολουθησει το επαγγελμα του ναυτικου , θα ηθελα να πω πως εν ετη 2020 ακομη δεν γνωριζουμε ομως τι σημαινει ναυτικος η τι δουλεια ακριβως κανει. Μεγαλο κινητρο ειναι σιγουρα τα χρηματα του επαγγελματος που κατα την αποψη μου ειναι σχετικα λιγα αλλα αυτο δεν μπορεις να το πεις στην στερια γιατι θα πεσουν να σε φανε. Η αγαπη για την θαλασσα μεταφραζετε ως η αγαπη του να γνωριζεις κατι καινουριο , κατι διαφορετικο ζωντας μια "περιπετεια" γιατι καθε ταξιδι (μπαρκο) ειναι μοναδικο. Η οσο μεγαλυτερη θαλασσια υπηρεσια υπαρχει στο ναυτικο φυλλαδιο αναλογως θεσης στο πλοιο θα σου δωσει την δυνατοτητα καποια στιγμη να βγεις σε μια ναυτιλιακη εταιρια στην στερια για να ζησεις πλεον μια φυσιολογικη ζωη με καποια χρηματα παραπανω και σιγουρα με μια καλη εξελιξη και σταδιοδρομια. Καποιοι χαρακτηρες ανθρωπων ειναι κατασκευασμενοι ετσι που αντεχουν την μοναξια και δεν αντεχουν την ρουτινα , αντεχουν την λησμονια των δικων τους ανθρωπων και δεν αντεχουν την καθημερινη τριβη με τους ιδιους ανθρωπους. Και αυτοι ανθρωποι ειναι. Αυτο ομως ενας εξωστρεφης και κοινωνικος χαρακτηρας δεν μπορει να το αντιληφθει. Η δουλεια στο καραβι , οι εμπειριες και οι γνωσεις που παιρνει καποιος ταξιδευοντας σε ολα τα μηκη και πλατη της γης γνωριζοντας πολιτισμους , ανθρωπους διαφορετικους , χωρες , τοπικες νομοθεσιες κλπ μονο κερδος εχει να δωσει. Ειναι πολλα αυτα που πρεπει να αναφερθουν για το συγκεκριμενο επαγγελμα που δυστυχως δεν υπαρχει ενα καταλληλα διαμορφωμενο περιβαλλον που μπορει να αναζητησει πληροφοριες καποιος. Εδω μεσα παντως μπορειτε να βρειτε αρκετα. e-Nautilia.gr | Το Ελληνικό Portal για την Ναυτιλία. Τελευταία νέα, άρθρα, Οπτικοακουστικό Υλικό (e-nautilia.gr) Ελπιζω να βοηθησα στις παραπανω ερωτησεις των φιλων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα