stalactite Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Γνώρισα σήμερα μέσω κοινών φίλων ένα ζευγάρι όπου το αγόρι της κοπέλας ήταν ναυτικός. Οι ηλικίες γύρω στα 25 αλλα δεν είμαι και σίγουρος 100%. ¨Ηθελα να ρωτήσω πολλά αλλα δεν ήθελα να φανώ αδιάκριτος. Ο τύπος είναι πλήρωμα σε καράβια εμπορικά που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Ειλικρίνα δεν ξέρω πως την παλεύει. Δε το λεω ειλικρινά ΚΑΘΟΛΟΥ υποτιμητικα θεωρώ πρέπει να χεις μεγάλο κουράγιο. Η απορία μου είναι τι ελκει να κανει καποιος αυτη τη δουλεια; Δηλαδή ακόμα και καλά λεφτα να χει που θα τα ξοδεψεις μέσα στο καράβι; Το πλήρωμα έλεγε είναι ξένοι συνήθως ασιάτες οπότε δεν έχεις και κάποιον να μιλήσεις στη γλώσσα σου. Ακομα και η επικοινωνια ελεγε με τους δικους του δεν ειναι και οτι πιο ευκολο. Και η σχέση κάποιου ναυτικού πως αντεχει; Δεν της λείπει; Μου έδωσαν την εικόνα ενός πολύ ερωτευμένου ζευγαριού.
*nenya* Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Εχω δυο φιλους ναυτικους και μια γνωστη μου. Ο ενας το επελεξε λογω τεραστιας αγαπης για την θαλασσα και στα καλα της και στα κακα της. Δεν ξερω πως να στο περιγραψω ακριβως αλλα η ψυχη του ειναι θαλασσινη ταξιδιαρα, οποτε βρηκε το ιδανικο επαγγελμα. Καθε φορα που γυριζει απο ταξιδι λαμπει το βλεμμα του, ειναι γεματος ευτυχία, ακομα και οταν μου περιγραφει επικινδυνα περιστατικα που εζησε λεει οτι δεν μετανιωνει ουτε στιγμη. Ο αλλος απλα ηταν η μονη σχολη που επιανε τοτε στις πανελληνιες και ειπε να μπει και να δοκιμασει. Γουσταρει τα ταξιδια λογω των λιμανιων που βλεπει και των ομορφων κορασιδων. Αλλα αυτο που γουσταρει περισσοτερο ειναι οταν επιστρεφει να περιγραφει την χλιδα και τις σπαταλες που εκανε. Λογω πολλων χρωστουμενων μαθηματων ομως αμφιβάλλω οτι θα ξαναταξιδεψει... Και τελος, η γνωστη μου σκοπευει να συνεχισει μερικα χρονια ακομα να ταξιδευει καθαρα για τα χρηματα και τπτ παραπανω. Μιζεριαζει πανω στο καραβι, μετραει τις ωρες και τις μερες, δεν μπορει να δεθει με κανεναν, θα μαζεψει χρημα και μετα θα κανει ελπιζω κατι που να αγαπα πραγματικα. Tl;dr, υπαρχουν τοσοι λογοι να κανει καποιος αυτο το επάγγελμα οσοι και οι ναυτικοι. So many and so different. 2
Ιάσωνbitc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Εεε εγω νομίζω προτιμώ να δουλεύω με bitcoin απο το σπίτι μου παρα θαλασιάρικες δουλίτσες
esem Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Γνώρισα σήμερα μέσω κοινών φίλων ένα ζευγάρι όπου το αγόρι της κοπέλας ήταν ναυτικός. μηπως το αγορι αυτο οταν ηταν μικρο ειχε αδυναμια στον Αη Βασιλη και ονειρευοταν να γινει ταρανδος? 3
panos2171 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Σε κάποιους αρέσει, δεν είναι κάτι παράλογο. Κάποιοι πάνε για τα λεφτά. Τώρα όσον αφορά τις σχέσεις τους όντως είναι λίγο περίεργο το θέμα, ξέρεις ότι τον άλλον θα τον βλέπεις 2-3 φορές το χρόνο και κάνεις σχέση; Μάλλον και εκεί 8 στις 10 φορές τα λεφτά πρέπει να μπαίνουν στη μέση.
sargio01 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 μηπως το αγορι αυτο οταν ηταν μικρο ειχε αδυναμια στον Αη Βασιλη και ονειρευοταν να γινει ταρανδος? Το ίδιο λένε και στις κοπέλες που οι σχέσεις τους είναι ναυτικοί, τελικά ποιός απ' τους δυο γίνεται τάρανδος; Μου 'χουν πει πως έχουν την δυνατότητα οι ναυτικοί να παίρνουν μαζί στα ταξίδια τις γυναίκες τους, δεν ξέρω βέβαια τώρα που το σκέφτομαι αν γίνεται δικαιωματικά ή έτυχε να είναι παραχώρηση της συγκεκριμένης ναυτιλιακής εταιρίας που εχω στο μυαλό...
Hellaslover Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Ειχα δει ενα βιντεακι ενος ασιατη ναυτικο που ανεβαζει διαφορα στο καναλι του και σε ενα εξηγουσε το σκεπτικο του. Με λιγα λογια λεει πως ειναι 50% δουλεια και 50% ταξιδι/διακοπες. Του αρεσει η θαλασσα, με τους αλλους στο καραβι εχουν κανει φιλια, τα λεφτα ειναι πολυ καλα και εχει σκοπο να σταματησει σχετικα νεος (και πλουσιος). Σχεση δε τον κοβω να εχει 1
Ιάσωνbitc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Σχεση δε τον κοβω να εχει Πως γίνεται να "κόψεις"αν καποιος έχει σχέση ή όχι ? λολ
ProponitisTouKanape Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 1. Λεφτα. Ευκολο και απλο. 2. Ρυθμος ζωης. Δουλευεις μηνες, καθεσαι το ιδιο. Οπως εσυ βαζεις ολες τις δουλειες σου την Παρασκευη για να ξυστεις το Σαββατο, ε, σε πιο μεγαλη κλιμακα, 3. Εμπειρια. Οι περισσοτεροι μηχανικοι για παραδειγμα που δουλευουν σε γραφειο ναυτιλιακης εχουν περασει απο καραβι και οχι για ενα ταξιδι. Ειναι σχεδον απαραιτητο. 1
ChimairaX Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Εεε εγω νομίζω προτιμώ να δουλεύω με bitcoin απο το σπίτι μου παρα θαλασιάρικες δουλίτσες Δουλεύω με bitcoin απο το σπίτι μου. Μάλιστα.
Ιάσωνbitc Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 χαχα πλακα έκανα ρε 60€ το μήνα βγάζω απο το btc σίγα τα κέρδη
ADHD Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Εχω ενα φιλο ναυτικό, χρήμα το βασικό κίνητρο και οπως θεωρει ο ίδιος το "prestige" του να είσαι καπετάνιος. Κατα τα αλλα δεν γουσταρει μια να φευγει απο το σπιτι του αλλα συνήθεια ειναι οπως λεει. Εμενα μου φαινεται σαν να πηγαίνεις στρατό σχεδον καθε χρονο οποτε δεν θα το εκανα με τιποτα, ισως για 50-60k καθαρα σε καθε ταξιδι να κανω 4-5 και retire μετα.
Manjaro Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Είναι κάτι πιο βαθύ που τους λερώνει.... Τι με ποιο σκεπτικό πάνε; 0 προοπτική στην στεριά λεφτά στα καράβια... λες να θαλασσοδέρνονται για την εμπειρία; και όποιος στο πει αυτό ψέματα είναι αν είχε επιλογή νο2 θα διάλεγε αυτή.Και ούτε τα λιμάνια είναι πια σαν και αυτά του Άμστερνταμ που λέει το τραγούδι.. πατκιουτ γίνονται πια τα πράγματα για πότε φεύγεις απο το λιμάνι χαμπάρι δεν παίρνεις πολλά πλοία πια δεν μπαίνουν και μέσα εφοδιάζονται με καύσιμα εξωτερικά και συνεχίζουν. Όσο για τις σχέσεις ερωτευμένοι ξε ερωτευμένοι αν δεν ειναι προχό ζευγάρι swingers open relationship κτλ δεν παίζει να γίνει τίποτα πιο σοβαρό κάτι θα στραβώσει κάποια στιγμή τα ζευγάρια που στέριωσαν έτσι ήταν ελάχιστα την εποχή των πατεράδων μας που ήταν και σχετικά πιο αγνά τα πράματα.. τώρα που απο τα 14 δεν μπορείς να βρεις παρθένα που λέει ο λόγος με τόση απελευθέρωση που κυκλοφορεί δεν βλέπω να φτουράνε τέτοιες σχέσεις. 2
papoys1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Γιατί οι μη ναυτικοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν τάρανδοι. Όλες αυτές που ξεκινάνε πρωί πρωί να πάνε για δουλειά βαμένες , με το στενό μίνι ή το κολητό να φαίνονται καθαρά οι καμπύλες που αφήνει ακάλυπτες το στρίνγκ με μία 12ποντη γόβα και πατσουλί που το μυρίζεις από το άλλο τετράγωνο για να κολλήσουν το ένσημο πάνε στη δουλειά;;;;;;;;;; 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα