Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Έχω έναν SSD L5 της Teamgroup των 60 GB. Δεν μπορώ να τον κανω secure erase. 1. Εφαρμογή δεν υπάρχει στο site της teamgroup για κάτι τέτοιο. 2. Δηλαδή δεν θα μπορεί να γίνει secure erase; 3. Εχω κανει 3 format μεχρι στιγμης σε 4 ημερες και ειπα δεν γμτ, τον εβγαλα να μην το χαλαω με τεταρτο φορματ και τωρα ειμαι με εναν 500 hdd που ειχα. Αλλα ειναι η μερα με νυχτα και θελω να τον χρησιμοποιησω ξανα. 4. Ισχυει οτι πρεπει να γινονται secure erase και οχι format για να διατηρουνται οι επιδοσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρω για την οποια απαντηση σας.
becoming_I Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δοκίμασε το partedmagic, αν και όπως θα δεις και εδώ οι SSD δεν πάσχουν τόσο όσο οι μηχανικοί στο θέμα του secure wipe.
xaerialtwistx Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Έχω έναν SSD L5 της Teamgroup των 60 GB. Δεν μπορώ να τον κανω secure erase. 1. Εφαρμογή δεν υπάρχει στο site της teamgroup για κάτι τέτοιο. 2. Δηλαδή δεν θα μπορεί να γίνει secure erase; 3. Εχω κανει 3 format μεχρι στιγμης σε 4 ημερες και ειπα δεν γμτ, τον εβγαλα να μην το χαλαω με τεταρτο φορματ και τωρα ειμαι με εναν 500 hdd που ειχα. Αλλα ειναι η μερα με νυχτα και θελω να τον χρησιμοποιησω ξανα. 4. Ισχυει οτι πρεπει να γινονται secure erase και οχι format για να διατηρουνται οι επιδοσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρω για την οποια απαντηση σας. Μια μικρή σημείωση: Το format δεν έχει σχεση με διαγραφή δεδομένων εκτός και αν εννοείς το full format το οποίο από τα Vista και μετά διαγράφει τα δεδομένα. Το απλό format απλά τα 'εξαφανίζει' και είναι εφικτή η εμφανιση τους με προγράμματα ανάκτησης. Όσο για τα δεδομένα σου απλά κρυπτογράφησε τα και μετά δεν έχεις να ανησυχείς για τυχόν ανάκτηση αφού και να ανακτηθούν, θα είναι άχρηστα.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 δεν καταλαβατε. Εννοώ οτι τον κανω format, οταν βαζω το sUsb stick για να κάνω fresh install των Windows. Αυτό εννοώ ότι τον κανω format. Έχω διαβάσει οτι οταν το κανεις αυτο δεν διαγραφονται τα κελιά του SSD με αποτελεσμα στη νεα εγκατασταση χανεις τις επιδοσεις του. Και οτι το secure erase ειναι μονοδρομος για να ανακτησει τις επιδόσεις. Η ερωτηση λοιπόν παραμένει, πως να κανω sevure erase. Το partedmagic που αναφερθηκε ειναι επι πληρωμη και δεν παιζει μια. Σςε SSDs αλλων εταιρειών εχουν λογισμικο για αυτην την δουλειά, ειχα την ατυχια να παρω SSD της TEAM που δεν εχει τετοιο λογισμικο, επειδη τον βρηκα στα 40 στο internet μονο.
becoming_I Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Τα έχεις μπερδέψει, δε χρειάζεσαι secure erase. H λειτουργία trim είναι αυτή που φροντίζει να μαρκάρει ποια σημεία του SSD δεν είναι σε χρήση και αυτά γίνονται wipe από τον ίδιο το σκληρό εσωτερικά. Απλά πρέπει να την έχεις ενεργοποιημένη στο λειτουργικό σου. Το θέμα επιδόσεις δεν έχει σχέση με τα πολλά format(εντάξει δε λέμε να κάνεις και format ανά εβδομάδα) αλλά με τις επανεγγραφές στο δίσκο. Να στο πω και πιο απλά, έχω 2 SSDs samsung και στα 2-3 χρόνια που τους έχω πραγματικά δεν έχω παρατηρήσει μείωση της ταχύτητας τους. Δεν κρέμομαι πάνω από μετροπρογράμματα αλλά αυτό που έχει σημασία για εμένα είναι η καθημερινή απρόσκοπτη λειτουργία. Στο δια ταύτα, βάλε το λειτουργικό που έχεις σκοπό να βάλεις και να να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία trim. Όλα τα άλλα είναι για να ψειρίζουμε τη μαϊμού.
Alexlooker Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Το secure erase διαβασες τη ακριβως κανει; Στο τεχνικο κομματι, ΠΟΤΕ δεν μπορουν να "σβηστουν" data σε αποθηκευτικο μεσο usb-hdd-ssd...
becoming_I Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Σωστά!! Δε μιλαμε για σβήσιμο αλλα για overwrite με random 0,1.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα