Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Tην καλημέρα μου σε ολους Ελπίζω να έχω βάλει το θέμα στην σωστή θέση. Έχω 4 υπολογιστές σε δίκτυο μεταξύ τους και θα ήθελα να κάνω το εξής: Να βάλω ένα video( παράδειγμα από το youtube) σε έναν από αυτούς και να το δείξω ταυτόχρονα στους άλλους 3… Ξέρει κανείς αν γίνεται αυτό????? Η αν υπαρχει καποιο πρόγραμμα ??? Ευχαριστώ προκαταβολικα
elvizakos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ναι γίνεται και μια από τις λύσεις είναι το VLC. Στον υπολογιστή που θα streamάρει το video, πηγαίνεις στο μενού: Πολυμέσα > ροή δεδομένων. Ανάλογα τώρα τι θες να streamάρεις επιλέγεις την καρτέλα που σου κάνει (για αρχείο, καρτέλα “αρχείο” και επιλέγεις το αρχείο, για video youtube, καρτέλα "δίκτυο" και δίνεις τη διεύθυνση του video) και κάνεις click στο "Ροή δεδομένων". Στο διάλογο που θα βγάλει, πατάς "Επόμενο" και εκεί που λέει "Νέος προορισμός" επιλέγεις "HTTP" και click στο "προσθήκη (μπορείς να επιλέξεις και το "Τοπική προβολή" αν θες να το προβάλει και ο υπολογιστής που θα το streamάρει). Δες την πόρτα που σου γράφει (πχ 8080) και αν δε σου κάνει άλλαξέ την (πχ αν δε σε αφήνει κάποιο firewall να τη χρησιμοποιήσεις, βάλε κάποια που να σε αφήνει). Μόλις το κάνεις, κλικ "επόμενο". Εδώ μπορείς αν θες να επιλέξεις το "Ενεργοποίηση επανακωδικοποίησης" και να παίξεις με την κωδικοποίηση εικόνας και ήχου (πχ να κατεβάσεις ανάλυση κλπ για να παίζει πιο γρήγορα αν αργεί). Μόλις τελειώσεις , "επόμενο" και τέλος "Ροή δεδομένων". (υποθέτουμε πως ο υπολογιστής έχει IP 192.168.1.10 πχ και η πόρτα στη ροή είναι 8080 και δεν έχεις πειράξει εκεί που λέει διαδρομή) Τώρα στους υπόλοιπους υπολογιστές θα ανοίξεις το VLC και θα πας στο μενού Πολυμέσα > Ανοιγμα ροής δεδομένων δικτύου. Εκεί θα δώσεις το URL: http://192.168.1.10:8080/ και θα κάνεις click στο "Αναπαραγωγή" (σημείωση): Τη διαδικασία στους υπόλοιπους υπολογιστές, μπορείς να την ξεκινήσεις πριν ετοιμάσεις τον πρώτο και απλά να πατήσεις το "Αναπαραγωγή” αφού τελειώσεις με τον πρώτο. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2017 από elvizakos
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Ναι επεσε το ματι μου στον vlc ,ήσουν κατατοπιστικός στην βοηθεια σου. Αυτη δυνατοτητα ειναι και στον free VLC ? Σε ευχαριστω για τον κοπο σου να μου απαντησεις
micos000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Ναι επεσε το ματι μου στον vlc ,ήσουν κατατοπιστικός στην βοηθεια σου. Αυτη δυνατοτητα ειναι και στον free VLC ? Σε ευχαριστω για τον κοπο σου να μου απαντησεις Γιατί, υπάρχει και paid vlc; Το vlc ήταν, είναι και μάλλον θα είναι για πάντα δωρεάν. Αν το βρήκες κάπου με πληρωμή ή (και καλά) "σπασμένο", φύγε μακριά γιατί βρωμάει η υπόθεση. Η επίσης ιστοσελίδα είναι στο λινκ από κάτω. https://www.videolan.org/index.el.html
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Γιατί, υπάρχει και paid vlc; Το vlc ήταν, είναι και μάλλον θα είναι για πάντα δωρεάν. Αν το βρήκες κάπου με πληρωμή ή (και καλά) "σπασμένο", φύγε μακριά γιατί βρωμάει η υπόθεση. Η επίσης ιστοσελίδα είναι στο λινκ από κάτω. https://www.videolan.org/index.el.html Οχι φιλε μου δεν προλαβα να το κοιταξω απλα νομιζα οτι ειναι με πληρωμη.Δουλευω βλεπεις τον bs player θα τον βαλω αυριο να τον δω. Ναι ειδα εινα δωρεαν και δινει και αλλες εφαρμογες.
elvizakos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Ναι επεσε το ματι μου στον vlc ,ήσουν κατατοπιστικός στην βοηθεια σου. Αυτη δυνατοτητα ειναι και στον free VLC ? Σε ευχαριστω για τον κοπο σου να μου απαντησεις Ναι είναι δωρεάν, όπως είπε και ο micos000. Επίσης είναι για windows, linux, android MacOSX και iOS. Όπως θα δεις και στον ιστότοπο, ο οργανισμός VideoLAN στηρίζεται κυρίως σε δωρεές (οπότε αν θες και έχεις τη δυνατότητα αφήνεις κάτι ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα