Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω βαλει στο δικτυο μου ενα raspberry pi.

για καιρο το ειχα με δυναμικη ip. καποια στιγμη ηθελα να του βαλω στατικη.

ετρεξα λοιπον ifconfig και ειδα την ip που ειχε στην eth0 καθως και subnetnask κλπ.

επισης ειδα και την wlan0 οπου δεν ειχε ip κλπ, ισως γιατι δεν ειναι enable !

θελησα λοιπον ως πειραματισμο περισσοτερο να δωσω μια ip στην wlan0

οποτε ετρεξα

sudo ifconfig XX.XX.XX.XX (οπου η IP) netmask 255.225.225.224 (οπου η μασκα)

μετα απο αυτο περιμενα φυσιολογικα να εχει παρει μια IP η wlan0 η απλος να μην εχει γινει τιποτα.

αντιθετος, μετα απο αυτο κολλησε και δεν ανοιγει ουτε το SSH στην IP της  eth0!!

μαλιστα πριν απο λιγο καιρο ειχα κανει παλι προσπαθεια να αλλαξω την IP της eth0 αλλα παλι κολλησε και για να μην το πολυ παιδευω, περασα το λειτουργικο απο την αρχη γιατι ειχα παιξει και με καποια αλλη εφαρμογη που ηθελα να εχω καθαρη εγκατασταση.

να πω οτι δεν εχω προσβαση ουτε στο web interface που ακουγε στην IP, απο μια εφαρμογη

οποτε εχω τα εξεις ερωτηματα.

- αρχικα πως το ξεκολλαω γιατι τωρα θα ειναι προβλημα να ξαναπερασω το λειτουργικο

- γιατι κολλαει, τι ειναι λαθος απο την εντολη που τρεχω ?

Δημοσ.

Το κάνεις ένα reset (βγάζοντας το καλώδιο τροφοδοσὶας).

Κολλάει γιατι δε δίνεις το interface που θες να πάρει ip στην εντολή (ifconfig) και δίνει την ip στο eth0

Δημοσ.

μολις παω στο σπιτι θα το βγαλω απο την τροφοδοσια και ελπιζω να ξεκολλησει.

το interface (wlan0) 99% το ειχα γραψει, αλλα ξεχασα να το γραψω στη παραπανω περιγραφη μου.

Αν δεν το ειχα γραψει, οκ, το βρηκαμε το λαθος, αλλα αν οχι !!!!

το λεω μιας και επειδη δεν ειμαι γνωστης, οτι θελω να κανω το ψαχνω στο internet και μετα το εφαρμοζω. οποτε αποκλειτεται να βρηκα εντολη που αλλαξεις ip και να μην ειχε μεσα το intrface

οποτε ειχα τρεξει

sudo ifconfig wlan0 XX.XX.XX.XX netmask 255.255.225.224

Δημοσ.

εισαι σιγουρος οτι το netmask ειναι αυτο και οχι 255.255.255.0;

δες ολες τις ρυθμισεις που περνει ενας αλλος υπολογιστης μεσα στο τοπικο σου δικτυο

με το ιδιο interface

δηλαδη αν το rasp το βαζεις με lan με lan θα βαλεις και τον υπολογιστη σου

το ιδιο και για wifi

gateway?

απο τον υπολογιστη σου σκαναρισε το τοπικο σου δικτυο μηπως εντοπισεις αλλου το rasp

και απο lan και απο wifi ... αρκετα ρουτερς τα διαχωριζουν σε υποδικτυα

πχ με κατι σαν

nmap -p 22 --open -sV 192.168.0.0/24       διορθωσε το αναλογα το τοπικο σου δικτυο τις ip που εχεις

Δημοσ.

Το 255.255.255.224 είναι σίγουρο γιατί εγώ το έχω στήσει το δίκτυο και το γνωρίζω.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω.

Όπως είπα και παραπάνω, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το έχω ξανακάνει και πάλι κόλλησε. Μολις επιστρέψω σπίτι θα το δω....

Δημοσ.

ενταξει ηταν οπως ειχες πει. μολις το εβγαλα απο το ρευμα ειναι οκ. αλλαξα και την ip στην eth0 και δουλειυει.

θα πρεπει να να βαλω και την default gateway ??

επισεις, αν θελω να το κανω να παιρνει παλι αυτοματα απο dhcp τι πρεπει να τρεξω ??

Δημοσ.

μπωρει καποιος να μου πει, γιατι ενω τρεχω sudo ifconfig eth0 X.X.X.X netmask X.X.X.X μετα απο reboot το χανει ??

Δημοσ.

Δεν αποθηκεύεται η IP που δίνεις με το ifconfig. Πρέπει να δεις την τεκμηρίωση της διανομής που έχεις εγκατεστημενη για το πως ρυθμίζεις την ip μιας καρτας δικτυου μόνιμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...