Sir_JIM Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα παιδιά.. Θέλω μια βοήθεια για να λυθεί το πρόβλημα που έχω με το wordpress με τον server. αρχικά σε localhost τι ρύθμιση θέλει αν αλλάξω το όνομα φακέλου του wordpress για να βλέπει το site;;; π.χ. το site το έχω σ'αυτήν την διαδρομή -> C:\xampp\htdocs\wordpress ..έφτιαξα έναν άλλον φάκελο με το όνομα wp2 στην διαδρομή C:\xampp\htdocs\wp2 ..έκανα αντιγραφή επικόλληση όλα τα αρχεία απ το wordpress στο wp2 .. όταν γράφω στον browser http://localhost/wp2 μου βγάζει μήνυμα Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο Ο κεντρικός υπολογιστής localhost απέρριψε τη σύνδεση. Αναζητήστε στο Google για localhost wp2 ERR_CONNECTION_REFUSED Τι ρύθμιση χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα αυτό;; Ευχαριστώ πολύ!!
Crypton-R- Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα. Γενικά για μεταφορά ενός website πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες αλλαγές για να δουλέψει. Πανω κάτω αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μεταφερθούν όλα τα αρχεία και η βάση δεδομένων και στη συνέχεια να αλλάξεις τις ρυθμίσεις στο config file για να βλέπει την νέα βάση. Τώρα, για να μεταφέρεις Wordpress επειδή είναι λίγο πιο πολύπλοκο, κυρίως με τα links, καλύτερα να δοκιμάσεις το plugin Duplicator και μέσα σε λίγη ώρα θα έχεις τελειώσει εύκολα, απλά και γρήγορα.
Sir_JIM Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Το ρωτάω αυτό για να δουλέψει στον server που θα ανέβει.. (παρεμπιπτόντως δεν θα έχω την δυνατότητα πάνω στον server να κάνω εγκατάσταση Plugin) ..οπότε με plugin η δουλεια δεν θα γίνει.. απλά μου είπαν να βρω αυτήν την ρύθμιση που χρειάζεται.. ώστε να δουλεύουν όλα τα link σωστά.. οπότε πολυ απλά μου είπαν να κάνω αυτό που έγραψα παραπάνω.. να κάνω αντιγραφεί όλο τα αρχεία του wordpress σε άλλον φάκελο να δω αν δουλεύει.. αν δεν δουλεύει να το ρυθμίσω ώστε να δουλεύει και μετά να κάνω upload στον server που πρέπει να γίνει για να ρυθμίσουν απο κει τα perimissions.
Crypton-R- Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Ναι, γι αυτό σου πρότεινα και το συγκεκριμένο plugin, στην ουσία φτιάχει δικιά του εγκατάσταση την οποία τρέχεις και σου φέρνει έναν κλώνο του site που είχες τοπικά. Επίσης αυτό που λες με τα Plugins είναι κουλό. Αφού το Wordpress σου δίνει τη δυνατότητα μέσα από το διαχειριστικό να κάνεις εγκατάσταση plugins, γιατί δεν θα έχεις δυνατότητα; Λόγω permissions, δεν νομίζω πάντως. Τέλος αν πάλι δεν σε καλύπτει ο πανεύκολος τρόπος που σου είπα κάνεις τα παραπάνω από το προηγούμενο μήνυμα. 1) Εξαγωγή βάσης 2) Πείραγμα βάσης 3) Εισαγωγή βάσης 4) Αντιγραφή αρχείων 5) Επεξεργασία config για να δουλέψει η νέα βάση 1
Sir_JIM Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 επειδή μίλησα με τον υπεύθυνο του server μου είπε τα έχουν κλειδωμένα γι αυτό δεν μπορείς να κανεις ούτε install κάποιο Plugin.. μου είπε να βρω την ρύθμιση αυτή απ το wordpress.. όταν ανεβάζω τα αρχεία στο server δουλεύει το site (αφού έχει ρυθμίσει κάποια πράγματα ο υπεύθυνος) ..μετά αν κάνω αλλαγές στο σπίτι μου εγώ (σε localhost) και θέλω να ανανεώσω το site που είναι ήδη στον server.. αν κάνω upload πάλι τα αρχεία τότε δεν λειτουργεί τίποτα παρα μόνο η αρχική σελίδα.. ε για να μην ψάχνω συνέχεια τον υπεύθυνο του server μου λέει πρεπει να υπάρχει μια ρύθμιση στο wordpress που ενημερώνει τα url.. Με τον πανεύκολο τρόπο δεν μπορώ να δουλέψω φίλε δυστυχώς γιατί τα έχουν όλα κλειδωμένα (για ασφάλεια απ ότι κατάλαβα) στον server..
dominotrix Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Αφου ειναι live η σελιδα, γιατι δε κανεις απευθειας τις αλλαγες εκει; Δε μπορεις με καποιο τροπο να συγχρονισεις τη local σελιδα σου ωστε οταν κανεις κατι upload να δουλευει αυτοματα στο live server.
Crypton-R- Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Καταρχήν το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να αλλάξω σερβερ. Δεύτερον δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε με τις αλλαγές.
Sir_JIM Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Αφου ειναι live η σελιδα, γιατι δε κανεις απευθειας τις αλλαγες εκει; Δε μπορεις με καποιο τροπο να συγχρονισεις τη local σελιδα σου ωστε οταν κανεις κατι upload να δουλευει αυτοματα στο live server. λοιπόν το παίρνω πάλι απ την αρχή.. κάνω upload όλους τους φακέλους και τα αρχεία που είναι μέσα στον φάκελο του htdocs.. τα ανεβάζω στον server, κάνω και εισαγωγή την βάση δεδομένων.. αλλάζω και κάποιες ρυθμίσεις (username, password, database name ότι ζητάει εκεί τέλος πάντων) σε ένα αρχείο config που έχει .. αφού ανεβάσω την βάση και ενημερώσω και εκεί την διεύθυνση του σερβερ λειτουργεί μόνο η αρχική σελίδα.. στις άλλες σελίδες βγάζει The requested URL /wordpress/index.php was not found on this server. οπότε μόλις ρυθμίσει ο υπεύθυνος αυτά που είναι να ρυθμίσει λειτουργούν όλα οκ.. μετά εγώ αν κάνω κάποιες αλλαγές στο site και ανεβάσω ξανά τα αρχεία (χωρίς να κάνω διαγραφή τα άλλα) απο πάνω αντικατάσταση.. τους πίνακες της βάσης τους σβήνω και τους ξαναφορτώνω.. βγάζει πάλι το ίδιο θέμα ..λειτουργεί μόνο η αρχική. Οπότε για να μην ζαλίζω εγώ τον υπεύθυνο κάθε 3 και επειδή έχει κι άλλες δουλειές ο άνρθωπος.. μου λέει πρέπει να υπάρχει κάποια ρύθμιση στο wordpress γι αυτό το θέμα.. μετά αν κάνω το upload θα λειτουργούν όλα κανονικά θα ενημερώνονται όλα τα url. επίσης κάτι που παρατήρηση οι εικόνες που έχω στο site όταν ανεβάζω το site στο server τις εικόνες δεν τις δείχνει.. η διεύθυνση δεν φαίνεται να ενημερώνεται στις εικόνες.. παραμένει localhost/eikona.jpg αντί να έχει το onomaserver.gr/eikona.jpg και ερχόμαστε στο άλλο.. "Αφου ειναι live η σελιδα, γιατι δε κανεις απευθειας τις αλλαγες εκει;" γιατί οπως είπα και παραπάνω στο Live server δεν μπορώ να κατεβάσω Plugin κτλ.. και τα σαββοτοκύριακα ή και κάποιες καθημερινές ώρες είναι down. "Καταρχήν το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να αλλάξω σερβερ." δεν είναι στο χέρι μου φίλε.. στο server του τει πρέπει να είναι το site.
Crypton-R- Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 λοιπόν το παίρνω πάλι απ την αρχή.. κάνω upload όλους τους φακέλους και τα αρχεία που είναι μέσα στον φάκελο του htdocs.. τα ανεβάζω στον server, κάνω και εισαγωγή την βάση δεδομένων.. αλλάζω και κάποιες ρυθμίσεις (username, password, database name ότι ζητάει εκεί τέλος πάντων) σε ένα αρχείο config που έχει .. αφού ανεβάσω την βάση και ενημερώσω και εκεί την διεύθυνση του σερβερ λειτουργεί μόνο η αρχική σελίδα.. στις άλλες σελίδες βγάζει The requested URL /wordpress/index.php was not found on this server.[/size] οπότε μόλις ρυθμίσει ο υπεύθυνος αυτά που είναι να ρυθμίσει λειτουργούν όλα οκ.. μετά εγώ αν κάνω κάποιες αλλαγές στο site και ανεβάσω ξανά τα αρχεία (χωρίς να κάνω διαγραφή τα άλλα) απο πάνω αντικατάσταση.. τους πίνακες της βάσης τους σβήνω και τους ξαναφορτώνω.. βγάζει πάλι το ίδιο θέμα ..λειτουργεί μόνο η αρχική. Οπότε για να μην ζαλίζω εγώ τον υπεύθυνο κάθε 3 και επειδή έχει κι άλλες δουλειές ο άνρθωπος.. μου λέει πρέπει να υπάρχει κάποια ρύθμιση στο wordpress γι αυτό το θέμα.. μετά αν κάνω το upload θα λειτουργούν όλα κανονικά θα ενημερώνονται όλα τα url. Νομίζω ότι το έχω γράψει 2 φορές... 5) Επεξεργασία config για να δουλέψει η νέα βάση επίσης κάτι που παρατήρηση οι εικόνες που έχω στο site όταν ανεβάζω το site στο server τις εικόνες δεν τις δείχνει.. η διεύθυνση δεν φαίνεται να ενημερώνεται στις εικόνες.. παραμένει localhost/eikona.jpg αντί να έχει το onomaserver.gr/eikona.jpg Εκεί είναι κυρίως η πολυπλοκότητα μεταφοράς του Wordpress και ήταν ο λόγος που σου πρότεινα το Duplicator. και ερχόμαστε στο άλλο.. "Αφου ειναι live η σελιδα, γιατι δε κανεις απευθειας τις αλλαγες εκει;" γιατί οπως είπα και παραπάνω στο Live server δεν μπορώ να κατεβάσω Plugin κτλ.. και τα σαββοτοκύριακα ή και κάποιες καθημερινές ώρες είναι down. "Καταρχήν το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να αλλάξω σερβερ." δεν είναι στο χέρι μου φίλε.. στο server του τει πρέπει να είναι το site. ΤΕΙ-ξεΤΕΙ νομίζω το χεσ@νε με τους περιορισμούς.
Sir_JIM Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 χμ.. εκεί στα αρχεία αυτά τα config κτλ.. ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να αλλάξω μήπως;; γιατί εγώ εκεί το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να πειράξω το αρχείο wp-config.php και να ρυθμίσω τις παρακάτω γραμμές. /** The name of the database for WordPress */ define('DB_NAME', 'wp-db'); /** MySQL database username */ define('DB_USER', 'root'); /** MySQL database password */ define('DB_PASSWORD', ''); /** MySQL hostname */ define('DB_HOST', 'localhost'); το τελευταίο που λέει hostname το αφήνω ως έχει.. μετά έχει κι άλλα εκεί αλλά δεν πειράζω τιποτα απο εκείνα.. αλλάζω μόνο τα 3 πρώτα όπως μου είπε ο υπεύθυνος να αλλάξω και τέλος. "Εκεί είναι κυρίως η πολυπλοκότητα μεταφοράς του Wordpress και ήταν ο λόγος που σου πρότεινα το Duplicator." το ξέρω φίλε.. μου το είχαν προτείνει κι άλλα παιδιά (όπως και ένα άλλο ακόμα Plugin που κάνει παρόμοια δουλειά).. και ο dominotrix παραπάνω που απάντησε μου το είχε προτείνει σε άλλο θέμα.. αλλά στην περίπτωση μου δεν με βοηθάνε δυστυχώς. "ΤΕΙ-ξεΤΕΙ νομίζω το χεσ@νε με τους περιορισμούς. " άσε.. CIA την είδανε, δεν μπορείς να κάνει τίποτα αν δεν σε αφήσουν.
dominotrix Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Προφανως ο τεχνικος στον οποιο αναφερεσαι το μονο που κανει αφου του στειλεις την βαση / αρχεια, ειναι να κανει ενα replace ολα τα urls μεσα στη βαση: οπου localhost το αλλαζει με το live domain. Στην ουσια σου λεει να το κανεις εσυ ο ιδιος. Αλλα αυτο ειναι πολυ τραγικο, δηλαδη καθε φορα που κανεις μια αλλαγη, να θελεις να κανεις replace και upload την βαση.
Crypton-R- Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Πραγματικά τραγικό, ναι εαν βάζεις αυτά στο config, τότε το μόνο που μένει είναι αυτό που λέει ο φίλος dominotrix. Edit την βαση και replace all. Άσχετο, αφού κάνει που κάνει την αλλαγή αυτός ο υπεύθυνος, γιατί δεν ρωτάς αυτόν που σου έχει την λύση έτοιμη;
Sir_JIM Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 "Άσχετο, αφού κάνει που κάνει την αλλαγή αυτός ο υπεύθυνος, γιατί δεν ρωτάς αυτόν που σου έχει την λύση έτοιμη; " τώρα τι να σου πω φίλε; ότι δεν τον ρώτησα; αλλά νομίζω δεν ξέρει απέξω να μου πει που και τι να αλλάξω.. απ ότι κατάλαβα.. dominotrix μπορείς φίλε να μου πεις που ακριβώς γίνονται αυτές οι αλλαγές;; τι να αλλάξω ακριβώς..
dominotrix Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'old','new'); UPDATE wp_postmeta SET meta_value = replace(meta_value, 'old','new');UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'old','new'); Οπου old βαζεις λογικα localhost/wordpress Οπου new βαζεις το live url
lionheart82 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Idea: εαν γίνουν όλα τα links μαζικά relative δηλαδή ούτε localhost/url.php ούτε livesite/url.php απλά θα είναι /url.php Μόνο που τοπικά στον localhost το σιτε θα πρέπει να είναι στο Root Folder για να παίξει σωστά... έπειτα με το ανέβασμα στον live server δεν θα έχεις πρόβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα