Προς το περιεχόμενο

LinuxMint και MS Office

iron727

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας !!

Κάπου πήρε το αυτί μου (μάλλον το μάτι μου στο youtube) ....να δουλεύουν MS Office σε πλατφόρμα LinuxMint με την βοήθεια της εφαρμογής '' playonlinux'' ..

Αν δουλεύει πραγματικά θα ήταν η καλύτερη δικαιολογία να μην ξαναδώ σε υπολογιστή μου το σήμα της Microsoft .. Είμαι καινούργιος χρήστης σε linux και θέλω πού να μείνω ...Τεράστιες διαφορές πάντα προς το καλύτερο .....εκτός του Office ..... To libre θέλει πολύ δουλειά ακόμα να φτάσει το αντίστοιχο της MS ..

Η ερώτηση μου είναι θα μπορεί να δουλέψει ομαλά ?? Δηλαδή υποστήριξη ελληνικών , Ορθογραφικός έλεγχος κτλ ....??? Το έχει δοκιμάσει κανένας  ??

Ευχαριστώ ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιξε με το wps office..δεν νομιζω να μην σε καλυψει , εχει ορθογραφικο ελεγχο και πολυ καλη συμβατοτητα με το ms office.

Απο την αλλη το libre office δεν ειχε/εχει την καλυτερη συμβατοτητα...μια φορα το χρησιμοποιησα..και ηταν ο,τι ναναι οταν τελικα μεταφερα το αρχειο σε ms office.

Το wps office δεν παρουσιασε ποτε θεμα...

• Like 1

Διορθώνω .....  να μην ξαναδώ σε υπολογιστή μου το σήμα των windows ...

Το έσωσα ???

Γίνεται κάτι με αυτό που θέλω ???

Ευχαριστώ

Παιξε με το wps office..δεν νομιζω να μην σε καλυψει , εχει ορθογραφικο ελεγχο και πολυ καλη συμβατοτητα με το ms office.

Απο την αλλη το libre office δεν ειχε/εχει την καλυτερη συμβατοτητα...μια φορα το χρησιμοποιησα..και ηταν ο,τι ναναι οταν τελικα μεταφερα το αρχειο σε ms office.

Θα το δοκιμάσω ....ευχαριστώ

Διορθώνω .....  να μην ξαναδώ σε υπολογιστή μου το σήμα των windows ...

Το έσωσα ???

Γίνεται κάτι με αυτό που θέλω ???

Όπως ανέφερες είσαι νέος παίκτης στον linux οπότε ακόμα μαθαίνεις. :)

Λοιπόν επέτρεψε μου να σου πώ το εξής.

Καταρχήν ΔΕΝ υπάρχουν τεράστιες διαφορές πάντα προς το καλύτερο σε σχέση με τα windows όπως λες.

Με την εμπειρία που θα αποκτήσεις σιγά σιγά θα δείς ότι υπάρχουν απλώς, διαφορές.

Οι οποίες κάποιες φορές είναι όντως καλύτερες, άλλες όμως όχι.

Αλλά σε αφήνω να το ανακαλύψεις μόνος σου, υπομονή χρειάζεται και όρεξη. :)

Τώρα, από τη στιγμή που είσαι αποφασισμένος να αφήσεις τα παράθυρα, αναγκαστικά πρέπει να κάνεις και υποχωρήσεις.

Δεν γίνεται και την πίτα και το σκύλο.

Αν θες να απογαλακτιστείς πλήρως πρέπει να ψάξεις για τον αντικαταστάτη του office.

Έχεις ήδη μία πρόταση, πρέπει να την δοκιμάσεις.

Τέλος, για να μην νομίζεις ότι σε ειρωνεύομαι και έχω σκοπό να σε κοροϊδεύψω μπορώ να σε βοηθήσω ως εξής.

Καταρχήν πρέπει να καταλάβεις ότι το linux θέλει διάβασμα, αρκετό έως πολύ αν αποφασίσεις να μπείς βαθιά. (καλό είναι αυτό αν είσαι νέος και έχεις όρεξη και χρόνο βέβαια :) )

Tώρα σχετικά με το θέμα σου, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου με το  WINE.

Κοίτα στο site του (σου έχω ήδη ξεσκαρτάρει την Microsoft) και ψάξε για οδηγίες σχετικά με το πώς θα περάσεις το office στο Mint αλλά δεν θα είναι απλό, έχει τα θέματα του..

https://appdb.winehq.org/objectManager.php?bIsQueue=false&bIsRejected=false&sClass=application&sTitle=Browse+Applications&iItemsPerPage=25&iPage=1&sOrderBy=appName&bAscending=true

Καλή αρχή. :)

Σε Mint 18 είχα βάλει το Office 2007 μέσω PlayOnLinux και έτρεχε ρολόι. Μετά από αναβάθμιση σε Linux Mint 18.3 τρέχει ακόμα απροβλημάτιστα. Είναι αρκετά απλή διαδικασία, δε νομίζω να έχεις θέμα (αναλόγως και με την έκδοση βέβαια)

..... MInt 18.3 εκδοση  δοκιμασα να το περασω με τα ακολουθα

cd && wget -O wps-office.deb http://kdl.cc.ksosoft.com/wps-community/download/a21/wps-office_10.1.0.5672~a21_amd64.deb

sudo dpkg -i wps-office.deb

sudo apt-get -f install && rm wps-office.deb

wget -O web-office-fonts.deb http://kdl.cc.ksosoft.com/wps-community/download/fonts/wps-office-fonts_1.0_all.deb

sudo dpkg -i web-office-fonts.deb

...δεν ειχα errors αλλα δεν βλεπω να υπαρχει και κατι μεσα στο συστημα

@euronmyous

Τα εκτελεσιμα ειναι τα 

/usr/bin/et
/usr/bin/wpp
/usr/bin/wps

Δηλ αν ανοιξεις τερματικο και εκτελεσεις ενα απο τα 3 θα σου ξεκινησει ενα απο τα υποπρογραμματα του wps-office , αν εχουν εγκατασταθει ολα σωστα.
Λογικα ομως πρεπει να εχει φτιαξει και εικονιδια/shortcuts στο μενου των προγραμματων στην υποκατηγορια "office".Για τσεκαρε και εκει ή γενικως να κανεις search  ως "wps" , "office" , στα προγραμματα..λογικα κατι θα βγαλει.

Καλησπέρα ...τελικά εμφανίστηκε το πρόβλημα όσο αφορά την συμβατότητα των δύο Office ...Για να εξηγήσω τι αντιμετωπίζω ..

Αρχείο (.xlsx) με κάποια κλειδωμένα κελιά και κρυφά μενού (είναι από την δουλειά μου) που έχει δημιουργηθεί από συνάδελφο μου (μου το στέλνει με E-mail ) ...Το ανοίγω με wps office και μπορώ να το επεξεργαστώ κανονικά (προσθέτω κάποια στοιχεία που χρειάζονται) .. Το αποθηκεύω πάλι στην ίδια μορφή  και το στέλνω πάλι πίσω ενημερωμένο .. 

Όταν ανοιχτεί από τον συνάδελφο με ms office αυτή την φορά το excel τον ενημερώνει ότι το αρχείο είναι κατεστραμμένο και κάνει ανάκτηση .. Ανοίγει τελικά αλλά το αρχείο είναι πλέον κατεστραμμένο ..

Δοκίμασα να ανοίξω το αρχείο σε άλλον υπολογιστή με MS Office και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα  ..

Παίζει να είναι κάποια ρύθμιση των wps office ?? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...