firewalker Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Ήταν κλασικό bootstrapped time travel logic η σειρά. Η αρχή και το τέλος ήταν στανταράκια. Τα ενδιάμεσα μπορεί να ήταν από μία έως 15 σεζόν. Εκεί το πέτυχαν καλύτερα από άλους. Παρόλο αυτά όμως μου φάνηκε εσκεμμένα τεντωμένη λόγω της δυναμικής που απέκτησε από την πρώτη σεζόν.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Ωραια σειρα ισως ενα κλικ παραπανω κουραστικη απο οσο θα επρεπε. LOL για τις συγκρισεις με το lost(παντελως διαφορετικες σειρες). Κανε το καλο ρε νετφλιξ και ανανεωσε το the OA οπως εδωσες τρεις σαιζον και σε αυτην.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Τελείωσα τη σειρά χτες βράδυ. Άριστα για μένα σε όλα. Θα μπορουσε κάλλιστα να έχει μερικές σεζόν ακόμα ενδιάμεσα και μέχρι το υπέροχο τέλος, respect που δε το τράβηξαν οι δημιουργοί όμως. Άψογη ισορροπία μεταξύ character development και science fiction. Ένα βοηθητικό timeline... Spoiler https://www.bustle.com/p/this-dark-season-3-timeline-will-help-you-untangle-the-netflix-shows-twisted-chronology-27629441 Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από DeadOrganPlayer 1
stevenfins Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Kostas_pl είπε Απόκρυψη περιεχομένων Δηλαδή φάγαμε τρείς σεζόν για ν' ανακαλύψουμε στο τέλος ότι ο υπαίτιος ήταν ο ρολογάς της γειτονιάς;Με τόσα εξελιγμένα συστήματα και time travel ο Άνταμ όλα αυτά χρόνια δεν μπορούσε να βρεί από που ξεκίνησε γιατί να σπάσει τον κύκλο;Μια απλή μέτρηση χρειαζόταν.Εξήγηση από τα Lidl. Spoiler Μην ξεχνάς ότι μόνο η Κλαούντια πήγαινε και στους δύο κόσμους και μπόρεσε να βρει τι γίνεται. Ο Άνταμ ως Γιόνας πήγαινε στον άλλον κόσμο και σκοτώνονταν, είτε δεν πήγαινε καθόλου. Επίσης και η Εύα μπορούσε να αλλάζει τους κόσμους, αλλά αυτή ήθελε να διατηρήσει την επανάληψη του κύκλου.
Moderators Praetorian Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 18 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Θυμάσαι κάποιο σημείο συγκεκριμένο που έκαναν λογικό άλμα; Για μένα, για αυτό που είναι η σειρά, είναι πολύ καλή. Αλλά βρίσκω λογικά κενά. Είναι αναμενόμενο. Δεν είδα πουθενά να ισχυρίζονται ότι θα δώσουν απαντήσεις για τα πάντα έτσι κι αλλιώς ή ότι θα άντεχε όλο αυτό σε πολύ ανάλυση. Εκτιμώ ότι έμειναν πιστοί στη βασική λογική, παρότι αναγκαστικά έβαλαν και τις χοντρές εξαιρέσεις στην πορεία. Πχ - πώς ξαφνικά προέκυψε η Marta ως εξ'αρχής "wrong" στον κόσμο της κάτι που της το επαναλάμβαναν στην τρίτη season ξαφνικά σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες για να το εμπεδώσει; - στη δεύτερη season κυριολεκτικά όλοι χρονοταξιδεύουν ή έχουν χρονοταξιδέψει σε κάποια φάση, κάποιοι περισσότερες από μία φορές. Αν βέβαια εστιάσεις στο ποιοι χρονοταξιδεύουν -- πόσο άσχετοι είναι όλοι αυτοί, ποιοι είχαν πρόσβαση στην τεχνολογία αλλά την άφησαν αφύλακτη και παρατημένη, ειδικά στο μέλλον, τότε έχεις άλματα λογικής. - πολλές σκηνές ή ιστορίες εξελισσόταν βάσει του "ξάφνου τα βήματα μου με έφεραν στο χ μέρος" ή "και μετά έζησε την υπόλοιπη ζωή του/της στην τάδε περίοδο". Αυτά κάπου ήταν χοντροκομμένα τεχνάσματα για να προχωρήσει η πλοκή. Πολλά από αυτά έγιναν (τουλάχιστον από την δική μου οπτική) για να μην περισσεύει κανείς στο cast. Στα highlights φυσικά ο χαρακτήρας της Claudia, η οποία παρά τα προβλήματα και σφάλματά της (και κάποιες ανόητες/pointless κινήσεις σχετικά με την κόρη της), φέρθηκε πιο έξυπνα από όλους δεδομένων και ειδικά λόγω και των εξελίξεων στην τρίτη season.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Spoiler Claudia Tindermann ο Αργύρης Καμπούρης του Dark. 1
Bourdoulas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, Praetorian είπε Για μένα, για αυτό που είναι η σειρά, είναι πολύ καλή. Αλλά βρίσκω λογικά κενά. Είναι αναμενόμενο. Δεν είδα πουθενά να ισχυρίζονται ότι θα δώσουν απαντήσεις για τα πάντα έτσι κι αλλιώς ή ότι θα άντεχε όλο αυτό σε πολύ ανάλυση. Εκτιμώ ότι έμειναν πιστοί στη βασική λογική, παρότι αναγκαστικά έβαλαν και τις χοντρές εξαιρέσεις στην πορεία. Απόκρυψη περιεχομένων Πχ - πώς ξαφνικά προέκυψε η Marta ως εξ'αρχής "wrong" στον κόσμο της κάτι που της το επαναλάμβαναν στην τρίτη season ξαφνικά σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες για να το εμπεδώσει; - στη δεύτερη season κυριολεκτικά όλοι χρονοταξιδεύουν ή έχουν χρονοταξιδέψει σε κάποια φάση, κάποιοι περισσότερες από μία φορές. Αν βέβαια εστιάσεις στο ποιοι χρονοταξιδεύουν -- πόσο άσχετοι είναι όλοι αυτοί, ποιοι είχαν πρόσβαση στην τεχνολογία αλλά την άφησαν αφύλακτη και παρατημένη, ειδικά στο μέλλον, τότε έχεις άλματα λογικής. - πολλές σκηνές ή ιστορίες εξελισσόταν βάσει του "ξάφνου τα βήματα μου με έφεραν στο χ μέρος" ή "και μετά έζησε την υπόλοιπη ζωή του/της στην τάδε περίοδο". Αυτά κάπου ήταν χοντροκομμένα τεχνάσματα για να προχωρήσει η πλοκή. Πολλά από αυτά έγιναν (τουλάχιστον από την δική μου οπτική) για να μην περισσεύει κανείς στο cast. Στα highlights φυσικά ο χαρακτήρας της Claudia, η οποία παρά τα προβλήματα και σφάλματά της (και κάποιες ανόητες/pointless κινήσεις σχετικά με την κόρη της), φέρθηκε πιο έξυπνα από όλους δεδομένων και ειδικά λόγω και των εξελίξεων στην τρίτη season. Spoiler Και εγώ δεν κατάλαβα για ποιον λόγο είναι η Μάρτα η Eve και όχι κάποια άλλη. Έχεις δίκιο είναι λογικό άλμα. Αρχικά πίστευα ότι ο Adam και η Eve αντιπροσωπεύουν τον γιο και την νύφη του Τανχαους αλλά δεν βρήκα κάποιο στοιχείο που να μπορώ να το υποστηρίξω.
Mesqal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 3η σεζον ηταν κατωτερη απο τις 2 πρωτες αρκετα. Το τελος δεν μου αρεσε καθολου, και ηταν πολυ κουραστικα τα τελευταια επεισοδια, θυμιζαν τις ταινιες του Αγγελοπουλου lol. Επισης εχω την εντυπωση οτι το σεναριο της 3ης μαλλον το εγραψαν στο ποδι, μερικα πραματα που εγινα ΔΕΝ κολλανε πουθενα. 1 3
DeadOrganPlayer Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε Απόκρυψη περιεχομένων Και εγώ δεν κατάλαβα για ποιον λόγο είναι η Μάρτα η Eve και όχι κάποια άλλη. Έχεις δίκιο είναι λογικό άλμα. Αρχικά πίστευα ότι ο Adam και η Eve αντιπροσωπεύουν τον γιο και την νύφη του Τανχαους αλλά δεν βρήκα κάποιο στοιχείο που να μπορώ να το υποστηρίξω. Spoiler Το σύμπαν της Eve θα έχει κάποια αντίστοιχη ιστορία όπως αυτή που μας έδειξαν για το σύμπαν του Adam στις δύο πρώτες σεζόν. Θα μπορούσαν να μας το δείξουν αν ήθελαν σε δύο εμβόλιμες σεζόν αλλά νομίζω οτι δεν υπήρχε λόγος, θα γίνόταν κουραστικό. Λίγο πολύ τα ίδια θα συνέβαιναν με ελαφρές παραλλαγές και με βασική παραλλαγή ότι η Eve θα ήταν το κεντρικό πρόσωπο. Οπότε καλύτερα το λογικό άλμα νομίζω... Η βασική οπτική γωνία της σειράς ήταν το σύμπαν του Ανταμ... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από DeadOrganPlayer 5
noFEARgr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 8 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Απόκρυψη περιεχομένων Και εγώ δεν κατάλαβα για ποιον λόγο είναι η Μάρτα η Eve και όχι κάποια άλλη. Έχεις δίκιο είναι λογικό άλμα. Αρχικά πίστευα ότι ο Adam και η Eve αντιπροσωπεύουν τον γιο και την νύφη του Τανχαους αλλά δεν βρήκα κάποιο στοιχείο που να μπορώ να το υποστηρίξω. Spoiler Aυτα αντιπροσοπευουν απλα απο την αντιστροφη , η γιονας με την νυφη του και η μαρθα με τον γιο του. Αν παρατηρησεις τα ονομα τα τους ειναι αναγραμματισμοι με τα ονομα του γιονας και της μαρθα.
Bourdoulas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 9 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Απόκρυψη περιεχομένων Aυτα αντιπροσοπευουν απλα απο την αντιστροφη , η γιονας με την νυφη του και η μαρθα με τον γιο του. Αν παρατηρησεις τα ονομα τα τους ειναι αναγραμματισμοι με τα ονομα του γιονας και της μαρθα. Spoiler Πω προς στιγμή κόλλησα! Του Jonas το καταλαβαίνω, αλλά της Martha τι σχέση έχει με το Marek; Αν εννοείς αναγραμματισμός του Marek Tannhaus, το θεωρώ παρατραβηγμένο. Επίσης δεν είναι αναγραμματισμός κάτι τέτοιο.
liakinen Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Χθες είδα μέχρι το 7 της πρώτης. Απορώ που δεν είχα ακούσει για την συγκεκριμένη. Περιμένω να τελειώσω την δουλειά και να έρθει το βράδυ να δω τα επόμενα. 7
noFEARgr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Απόκρυψη περιεχομένων Πω προς στιγμή κόλλησα! Του Jonas το καταλαβαίνω, αλλά της Martha τι σχέση έχει με το Marek; Αν εννοείς αναγραμματισμός του Marek Tannhaus, το θεωρώ παρατραβηγμένο. Επίσης δεν είναι αναγραμματισμός κάτι τέτοιο. Spoiler Marek Tannhaus . Συμφωνω οτι δεν ειναι αναγραμματισμος αλλα δεν ηξερα πως να το εξηγησω . Και στο τελος ετσι οπως τους δειχνει και με τα κοψιματα στην καμερα αυτο αφηνει να εννοηθει . Φυσικα συμβολικο ειναι μιας και δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από noFEARgr
SabotazNic Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10/10 και απο εμενα αλλα ειχα θεμα οσον αφορα τον ηχο. Προφανως το ειχα στα γερμανικα μιας και δεν προτειμω τα μεταγλωτισμενα. Σε αντιθεση ομως, πχ με το la casa de papel, οι φωνες τους μου φαινοντουσαν λες και οντως ειναι μεταγλωτισμενο στα γερμανικα. Δεν ξερω, απλα ενιωθα οτι οι φωνες δεν κολλουσαν 100% στους ηθοποιους. Σαν να ειχαν αφαιρεσει το "βαθος" απο τις φωνες τους (προφανως german original επιλεγμενο) Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από SabotazNic
katergaris79 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Τα έσπασε η σειρά. Εξαιρετικό φινάλε και καμένο όσο έπρεπε. Μου φαίνεται θα το ξαναβάλω στο καπάκι από το S01E01. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα