LuciferX Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά!Επιτέλους θα εισέλθω στο χόμπυ του βινυλίου. Επειδή όμως, κακά τα ψέματα, δεν είναι και τόσο σχετικός με όλ' αυτά, χρειάζομαι λίγη βοήθεια, κυρίως να καταλάβω κάποια βασικά πράγματα.Για αρχή λέω να αγοράσω το Audio Technica AT-LP120-USB Site: Technica Είναι καλή επιλογή για τα λεφτά του; Το μέγιστο ποσό είναι ακριβώς αυτό! Να πάρω κάτι από 200 μέχρι 250 ευρώ. Το καλό είναι ότι έχει ενσωματωμένο preamp και δεν θα χρειαστεί ν' αγοράσω. Επόμενο βήμα: ενισχυτής. Έχω έναν παλιό της JVC. Το πρόβλημα είναι πως η μία γραμμή για το ένα απ' τα δύο ηχεία δεν λειτουργεί. Ο πατέρας μου μού λέει ότι παλιά είχε συνδέσει και τα 2 στη μία, αλλάζοντας το balance, αλλά με πτώση στην ποιότητα προφανώς. Αυτή η πτώση ποιότητας είναι μικρή ή αρκετά αισθητή; Θα με ενοχλήσει πολύ; (Δεν είμαι sound freak!) Ορίστε παρακάτω και κάποιες εικόνες με τις συνδέσεις του ενισχυτή. Όπως το βλέπουμε, συνδέω το πικάπ στις 2 εισόδους PHONO, τα ηχεία και είμαι έτοιμος;Κάθε δυνατή βοήθεια καλοδεχούμενη!
becoming_I Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Καλώς τον Γενικά στην κατηγορία 250-300€ οι μάρκες που είναι δυνατές είναι η audio-technica, η project και αυτό γιατί σαν bundles είναι πολύ ολοκληρωμένα (με καλούς για την κατηγορία βραχίονες και κεφαλές). Εγώ θα σου πρότεινα να δεις από κάποιο ελληνικό κατάστημα γιατί εκτός από τη διαφορά στην τιμή (που δε νομίζω να είναι τρελή) σημασία έχει το στήσιμο/ζύγισμα βραχίονα. Τώρα στο θέμα του ενισχυτή μην ασχολείσαι καν. Αμα ακούς 2 κανάλια σε 1 και αυτό σε 2 ηχεία η διαφορά δεν είναι απλά μεγάλη, αλλά τιτανοτεράστια. Στην ουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ στην πράξη τη στερεοφωνική εικόνα. Δε χρειάζεται να είσαι sound freak αλλά πίστεψε με τη διαφορά μεταξύ στερεοφωνικού ήχου και μονοφωνικού την καταλαβαίνουν μέχρι και οι κουφοί. Δες αν μπορείς να βρεις κανένα μέχρι 200€ με ενσωματωμένο phono stage (εκτός αν έχει built-in το πικάπ) σαν αυτόν ας πούμε; Αλλιώς δες αν επισκευάζεται. Από ηχεία τι έχεις;; Γενικά το σπορ έχει τα έξοδα του. Από βινύλια πως πάμε; 1
LuciferX Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Ναι, από Ελλάδα θα το πάρω φυσικά! Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι -ω ναι, έχω ήδη καταλάβει πόσο ακριβό άθλημα είναι!- δεν είχα στα σχέδια να ξοδέψω λεφτά και για ενισχυτή, εφόσον έχω! Αν έπαιρνα, κάτι το πολύ μέχρι 60-80 ευρώ; Κάτι που να κάνει τη δουλειά του δηλαδή... Από ηχεία έχω κάποια παλιά (πανάθεμα δεν θυμάμαι ποια, γιατί τα έχω αφήσει στο εξοχικό, αλλά δουλεύουν καλά) ή σκεφτόμουν κάποια οικονομική λύση αρχής όπως αυτά: https://www.skroutz.gr/s/4211048/Edifier-R1280T.html?keyphrase=Edifier+R1280TΓενικά θέλω να απολαύσω άμεσα τη μουσική μου. Δεν θέλω κάτι έξτρα σπέσιαλ για αρχή. Τόσα χρόνια ακούω μουσική από 20 ευρώ ηχεία υπολογιστή, οπότε νομίζω θ' ανταπεξέλθω. Συλλογή βινυλίων: Μηδέν. (Έχω καμιά 50αριά, αλλά είναι ελληνικά και δεν τ' ακούω.) Δεν με πτοεί αυτό όμως. Σιγά-σιγά...
becoming_I Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Ας τα πάρουμε από την αρχή 1. Φτιάξε τον ενισχυτή σου να δουλεύει σωστά 2. Πάρε το πικάπ 3. Βάλε τα ηχεία που ήδη έχεις για να ακούσεις ΑΜΕΣΑ μουσική για να ακούσεις και τον ήχο του συστήματος Τα ηχεία που έδωσες στο link μόνο hifi δεν είναι. Είναι ενεργά(με ενσωματωμένο ενισχυτή) και έχουν πειραγμένα από μαμά να τσιμπάνε μπάσα και πρίμα. Αν είναι να πάρεις ηχεία μελλοντικά πρέπει να τα σκάσεις (εντάξει όχι να πάρεις και δάνειο αλλά μια 300άρα είναι η τιμή εκκίνησης) Το ότι άκουγες από ηχεία 20€ δε μου λέει κάτι. Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε. Εγώ απλά θέλω να ξεκινήσεις σωστά με μηχανήματα που να δουλεύουν σωστά. Για συλλογή δίσκων μην αγχώνεσαι. Αν ψάξεις Αθήνα ή ΦΒ θα βρεις ένα σωρό παζάρια. Λεφτά και χρόνο να έχεις Να σου πω και κάτι; Καλύτερα που ξεκινάς από το μηδέν για τη δισκοθήκη σου και αυτή δεν είναι κληροδότημα μεγάλου αδερφού/πατέρα. Α και κάτι για το τέλος. Μην μπλεχτείς με audiophile τύπους. Αυτοί δεν είναι μουσικόφιλοι αλλά enthusiasts. Αλλάζουν μηχανήματα σαν τα πουκάμισα και κυνηγούν τον απόλυτο ήχο (κάτι που είναι κάτι σαν το άγιο δισκοπότηρο) χωρίς φυσικά να υπάρχει απόλυτος ήχος. Για μένα το ζητούμενο είναι να έχεις ένα ηχοσύστημα να ακούς τους δίσκους/CD σου και να γουστάρεις. Nothing more nothing less! 1 1
LuciferX Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Συμφωνώ για τους audiophiles. Και μπορώ να σου πω ότι τα τελευταία 6-7 χρόνια πολύ περισσότερο με απέτρεψαν παρά με ώθησαν να κάνω την αρχή! Όταν ρωτούσα "γνώστες", όλοι ήταν της άποψης ότι "αν δεν δώσεις 600+ για πικάπ, δεν αξίζει". Τόσα λεφτά δεν είχα, ούτε έχω. Θα δω λοιπόν τι μπορεί να γίνει με τον ενισχυτή και για τα ηχεία βλέπω επίσης. Τα άλλα ήταν κομμάτι ακριβά απ' ό,τι θυμάμαι, αλλά δεκαετίας, και αγνοώ και το brand τώρα! Θα τα δω στο εξωχικό. Όσον αφορά ηχεία, παθητικά ή ενεργητικά να πάρω όταν έρθει η ώρα; Να κάτι ακόμη που με σκότιζε και ήθελα να το ρωτήσω.
soteras Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Τσεκαρε μην απλα εχει χαλασει το βισμα που κουμπωνει στον ενισχυτη και δεν εχει χαλασει η εισοδος τοσα χρονια.Αλλη λυση ειναι να βαλει πχ σε αλλη θυρα τον υπολογιστη να παιξει για να εντοπισουμε το θεμα συνηθως σε αυτα χαλανε η ριθμιστες εκει δοκιμασε να παιξεις λιγο πανω κατω βγλατε το πλαστικο αμα βγαινει καθαρισε τα χνουδια του τιποτα.Στο λεω γιατι εχω εναν JVC πολυ παλιο αλλα σκυλι και ειχα το ιδιο θεμα αυτο που εκανα μια και πιανουν τα χερια μου τον ανοιξα καθαρισα σουλ ολες τις σκονες μεσα καθαρισα ροστατες με πινελο και ενα υγρο καταληλο για ηλεκτρικα εεε στα 5-6 γυρισμα που πηγε παντου το λαδακι βαραει και παλι τελεια.
LuciferX Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα! Θα τον ανοίξω κάποια στιγμή να τον καθαρίσω. Τι λάδι ήταν;Ο πατέρας μου λέει ότι το πήγε σ' έναν μάστορα πριν 3-4 χρόνια, τον άνοιξε, αλλά δεν το έφτιαξε γιατί δεν είχε το ανταλλακτικό που χρειαζόταν. Τρέχα γύρευε... Αν ήξερα τι χρειαζόταν, θα κοίταζα ebay. Τα ηχεία είναι Technics μου είπε! (Οπότε για αρχή καλό αυτό.)
fitriolis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μπορώ να σου στείλω με pm μαγαζί που ειδικεύεται στον ήχο και πιθανόν να μπορεί να στο φτιάξει τον ενισχυτή. Η γνώμη μου είναι να μην κάνεις αγορές με πολύ φθηνά πράγματα γιατί δεν έχει νόημα να μπεις στο τριπάκι να αγοράζεις βινύλια για να ακούς με καλή ποιότητα αλλά όλα τα υπόλοιπα να είναι χρέπια. Ξεκίνα με ότι έχεις και μάζεψε σιγά σιγά χρήματα για κάτι καλύτερο. 2
Knight of Mercy Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα! Θα τον ανοίξω κάποια στιγμή να τον καθαρίσω. Τι λάδι ήταν; Ο πατέρας μου λέει ότι το πήγε σ' έναν μάστορα πριν 3-4 χρόνια, τον άνοιξε, αλλά δεν το έφτιαξε γιατί δεν είχε το ανταλλακτικό που χρειαζόταν. Τρέχα γύρευε... Αν ήξερα τι χρειαζόταν, θα κοίταζα ebay. Τα ηχεία είναι Technics μου είπε! (Οπότε για αρχή καλό αυτό.) Τι διάολο ανταλλακτικό δεν έβρισκε ο "μάστορας"????? Μάλλον βαρέθηκε ή δεν ήξερε, τόσο απλά. Ψάξε να βρείς τεχνικό να ασχολείται γιατί τα Vintage έχουν μια ποιότητα που δύσκολα θα βρείς σε σημερινή κατασκευή. Καθάρισμα σχολαστικό και κοίτα ο τεχνίτης να έχει παλμογράφο. 1
LuciferX Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Πήγα σ' ένα παζάρι βινυλίου πρόσφατα και ρώτησα και κάποιους πωλητές, ώστε να έχω 2-3 μάστορες κατά νου. Θα τον πάω και θα ρωτήσω κι αν έχουν παλμογράφο.Στα άλλα τώρα... Λέω να πάρω Site: αυτάτα ηχεία . Έχετε υπόψη τίποτα άλλα σε αυτή την τιμή περίπου; Για να σας προλάβω, μην μου πείτε πάρε με 300 ευρώ, δεν έχω τώρα και είμαι σίγουρος ότι με 150-170 θα είμαι πολύ καλύτερα από άποψη ποιότητας απ' ό,τι τώρα με τα φτηνιάρικα της Logitech που ακούω μουσική στο PC. χαχαΕνώ είχα καταλήξει απ' όλες τις απόψεις στο Audio Technica AT-LP120-USB, έπεσα πάνω σε ένα μήνυμα στο youtube από πελάτη που καταγγέλει ότι το anti-skating του δεν λειτουργεί ΚΑΘΟΛΟΥ, και στα 2 μοντέλα που αγόρασε, ενώ παραθέτει και ολίγον απαράδεκτη παραδοχή-απάντηση της εταιρείας. Όσοι θέλουν ας το δουν από περιέργεια κάτω απ' αυτό το βίντεο: Οπότε τώρα πάλι στο ψάξιμο! Στα 250 με 300 τι παίζει; Καινούργιο, όχι μεταχειρισμένο. Πολύ ψάξιμο ρε παιδί μου... ακόμα δεν απέκτησα άγχος ωστόσο, πάλι καλά! χαχα
fitriolis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Σε αυτή την τιμή, φαντάζομαι οι περισσότεροι θα σου πουν μάρκες ηχείων που μπορείς να βρεις και στα σκρουτζομάγαζα. Οπότε βρες 4-5 και πάρε τηλέφωνα σε μαγαζιά και ρώτα αν τα έχουν διαθέσιμα να τα ακούσεις. Και πήγαινε με δική σου μουσική να την ακούσεις εκεί. Είναι τελείως υποκειμενικό το θέμα ήχου. Ότι σου κάθεται καλά εσένα στο αυτί, αυτό πρέπει να αγοράσεις. 2
Knight of Mercy Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Πήγα σ' ένα παζάρι βινυλίου πρόσφατα και ρώτησα και κάποιους πωλητές, ώστε να έχω 2-3 μάστορες κατά νου. Θα τον πάω και θα ρωτήσω κι αν έχουν παλμογράφο. Φίλε μου ο JVC που έχεις είναι trasistorάτος ενισχυτής και δεν χρειάζεται να κοιτάξεις στο ebay για ανταλλακτικά. Υπάρχουν εξειδικευμένα μαγαζιά στο εξωτερικό που μπορούν να σου στείλουν matchαρισμένα(*) transistors. Μια αλλαγή και στους πυκνωτές που θα προμηθευτείς απο το ίδιο ηλεκτρονικό κατάσταστημα θα στον κάνει καινούργιο. Υπάρχει περίπτωση να τον "αναβαθμίσει" ικανοποιητικά ο "μάστορας" αν ξέρει και θέλει να ασχοληθεί. Σε αντίστοιχη περίπτωσή μου, Philips, Τransistors, Πυκνωτές & pico-fuses απο Αγγλία στοίχισαν 20.00€ με τα μεταφορικά. Θα σου συνιστούσα να ψάξεις το Service Manual του ενισχυτή (κυκλοφορούν τα αρχεία στο διαδίκτυο). Ενα κολλητήρι αρκεί απο εκεί και πέρα. Το παλμογράφο τον χρειάζεσαι για τον εντοπισμό του υπαιτίου εξαρτήματος και τις μετρήσεις εξόδων μετά. Καλές Γιορτές. (*) matchαρισμένα λέμε τα "μετρημένα" εξαρτήματα που η απόδοσή τους δεν διαφέρει "τρελλά" ή ακόμα και καθόλου. Στον Ήχο η λεπτομέρεια αυτή μετράει ιδιαίτερα στην ισορροπία ανα κανάλι. ΞΕΧΝΑΣ εξαρτήματα που βρίσκονται σε συνοικιακά μαγαζιά. 1
LuciferX Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Θα τον πάω σε κάποιον απ' αυτούς που βρήκα λοιπόν και θα τους πω με ενημερώσουν τι χρεάζεται αν είναι θέμα εξαρτήματος, ώστε αν μπορώ να βρω κάτι καλό από έξω μόνος μου, να τους το φέρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα