Προς το περιεχόμενο

Αγορα υπολογιστη για video editing

Angelcrow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδία please help me!!!!

Ένας φίλος μου θέλει να αγοράσει έναν υπολογιστή για επεξεργασία βιντεο

λόγω επαγγέλματος(γάμοι, βαπτίσεις.....κλπ).Αρχικά θα κάνει επεξεργασία με αναλογικό σήμα svhs και αργότερα θα προχωρήσει στην ψηφιακή επεξεργασία και επιπρόσθετα θέλει να κάνει κάποια τρισδιάστατα τρικ.Δύσκολη εποχή ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι σε λίγο καιρό αλλάζουν όλα (pci express,btx, blue ray dvd recorders και 8,5gb δισκάκια dvd κλπ,κλπ... Αλλά αυτή η σκέψη είναι όπως όλοι γνωρίζουμε ανούσια.

Το ερώτημα είναι όσο αφορά των επεξεργαστή και την μητρική...!!!!

Athlon 64, Athlon xp ή Intel hyper !!!!

O 64bit είναι καινούριος και μη δοκιμασμένος και συμφέρει η αγορά του λόγω μελλοντικών εξελίξεων... και οi μητρικές του δεν είναι και τόσο ακριβές.Αν ναι σε αυτών τότε ποίον και με ποιά μητρική;;;;;;

Ομοίως για Amd xp και Intel

Υπολογίζω επίσεις

2 χ 512 ddr400 cl3 kingston lifetime

2x sata 80gb(τουλάχιστον) 8cache maxtor σε raid

1x plextor dvd-r,+r 8x

1x dvd-rom plextor

κάρτα γραφικών δεν έχω ιδέα αλλά μάλλον μία 9200 64 ή 128 mb tv-out,dvi 8x

κάρτα επεξεργασίας βίντεο ποιά προτείνετε

τροφοδοτικό και case μάλλον καλό με 400 watt.Αξίζει να δώσει κανείς 200-250ευρουλάκια για case αν ναι τότε ποίο

1x ups 1200va τουλάχιστον αν και νομίζω ότι δεν είναι αρκετό Mήπως συμφέρει(τρελή σκέψη) η αγορά δύο φτηνών ups αν ναι ποίο; Κάπου έχω δει ένα paco 1000va/700watt με 90 ευρώ!!!

οθόνη υπάρχει μία sony e220 17 crt και για δεύτερη θα πάρουμε καμια μεταχειρισμένη 17 crt ή μία 19'' crt lg

O σκοπός είναι να αγοράσουμε ένα μηχάνημα που θα κάνει την δουλεία του σε λογική ταχύτα και αξιόπιστα δεν είναι ανάγκη να αγοράσουμε το καλύτερο

θα ήθελα την συμβουλή σας κυρίως για επεξεργαστή και μητρική και αν έχεται να κάνεται καμιά επισήμανση για τα άλλα αυτή είναι πάντα καλοδεχούμενη

Ευχαριστώ προκαταβολικά

ΥΓ: αυτη την περίοδο έχω μείνει χωρίς υπολογιστη και δεν έχω το χρόνο για ψάξιμο στο site για παρόμοια θέματα.Και πάλι ευχαριστώ

Δημοσ.

Χμμ ας πούμε ότι είναι νωρίς ακόμα για 64 bit. To video encoding/decoding θέλει γκάζια από cpu.

Σε ότι κάρτα video και να καταλήξει το 1g μνήμης και τα 80/160g hd δε φτάνουν ούτε για ζήτω για video.

Εφόσον μιλάς για τρισδιάστατα τρυκ (& για home pc πάντα), καλό θα ήταν να υπάρχουν τουλάχιστον 2g ιδίως όταν πρόκειται για επαγγελματική χρήση.

Όσον αφορά hd το ιδανικό θα ήταν να βάλει το λειτουργικό/προγράματα σε έναν γρήγορο hd (sata-10.000/scsi) σε δικό του κανάλι και τους υπόλοιπους hd πάλι σε δικό τους κανάλι (sata-pata/200-250g).

Από μητρική εγώ θα έπαιρνα κάτι σε intel με raid δηλ τη δυνατότητα να βάλεις επάνω αρκετές συσκευές, με τα πρωτόκολλα που θα του χρειαστούν (usb2/1394).

Αν σας παίρνει να στήσετε και έναν scsi controller για τον boot hd/dvd-rom ακόμα καλύτερα.

Τώρα για οθόνη δεν θα έβαζα κάτι λιγότερο από 19-21'' crt για αυτή τη δουλειά, φαντάζομαι είναι αυτονόητο γιατί.

Και όλα αυτά στην μεσαία κατηγορία τιμής... :shock:

sc

Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ πως για επαγγελματική χρήση, 1GB μνήμης είναι λίγο, όπως είναι και το raid με τους 80ρηδες. Για την οθόνη που γράφει ο madsc, θα έλεγα πως μία 19άρα είναι αρκετή αφού υπάρχει ήδη η μία 17άρα για dual...

Δημοσ.

To καλύτερο θα ήταν ένας δίσκος scsi να κάνει το processing των video και να υπάρχουν ύστερα και κάποιοι ide ώστε να ακουμπάνε τα data μετά για αποθήκευση... Γενικά τα scsi είναι για audio/video ότι πρέπει και τώρα πλέον σε πολύ χαμηλότερο κόστος από παλιότερα...

Δημοσ.

Nομιζω με την ελευση των raptor 74gb στις 10.000rpm η λυση των scsi δεν ειναι οικονομικα σωστη προσωπικα....2 tραπτορ σε raid και εναν ακομα 120gb για αποθηκευτικο χωρο ειναι μια χαρα

Για επεξεργασια video ο δρομος παει μονο σε intel μιας και ειναι σημαντικα πιο γρηγοροι απο τους athlon και τους athlon64

Για καρτα επεξεργασιας και μονταζ ....canopus ειναι μια σοβαρη λυση http://www.canopus.gr π.χ dvd rex rt pro

και αν εχει λεφτα ας ριξει μια ματια εδω

http://www.digitaljuice.com/wetk/wetk.asp

αν και δυσκολα θα κανει αποσβεση

Δημοσ.

ο ανθρωπος θα κανει επαγγελματικό video editing. Το βασικότερο component είναι μία σωστή κάρτα για επεξεργασία video... η canopus που λέει ο adams είναι καλή λύση, φυσικά μπορεί να δεί και τι χρησιμοποιούν άλλοι επαγγελματίες για αυτή τη δουλειά ώστε να πάρει και μερικές γνώμες πιό τεκμηριωμένες.

Οσο για δισκους , 1 ώρα σε κασέτα mini dv είναι περίπου 15 GB στο δίσκο...

Δημοσ.

Λοιπόν καταλήξαμε σε Intel Hyper μάλλον κάποιον στα 3,2

2χ 512 ddr400 lifeime για αρχή και βλέπουμε

motherboard intel με chipset 875 για καλυτερη σταθερότητα (εγώ όταν είχα τον p3 με μητρική intel και το μηχάνημα ήταν πολύ σταθερό)

Όσον αφορά hd το ιδανικό θα ήταν να βάλει το λειτουργικό/προγράματα σε έναν γρήγορο hd (sata-10.000/scsi) σε δικό του κανάλι και τους υπόλοιπους hd πάλι σε δικό τους κανάλι (sata-pata/200-250g).

Από ότι κατάλαβα μιλάς για 3 hd 2 se raid για boot+ προγράμματα + επεξεργασία

και 1 για αποθήκευση

για sczi μάλλον δεν μας παίρνει

Για κάρτα γραφικών τι λέτε;

Δημοσ.

Ας κοιταξει ο φιλος σου για κανενα σοβαρο Macintosh

Και 'γω PCας ειμαι, αλλα μερικα πραγματα (οπως το video editing) γινονται καλυτερα-γρηγοροτερα-αξιοπιστότερα (!) σε Mac.

Eιδικα αν ο φιλος σου δεν εχει εμπειρια με Η/Υ, καλυτερα να μην μπλεξει με PC.

Οι τιμες του Mac μπορει να ειναι καπως πιο ακριβες (εκτος αν φτιαξει ταϊβανεζο οποτε συγκριτικα ειναι πολυ πιο ακριβες) αλλα για επαγγελματικη αυστηρα χρηση ο Mac ειναι οτι πρεπει

Δημοσ.

Αν ο φίλος σου ασχολείται επαγγελματικά με το σπόρ τότε θα ξέρει ήδη οτι η σίγουρη λύση είναι ο mac.

Σαφέστατα κοστίζει παραπάνω αλλα δέν θα μπεί και του χρόνου στη διαδικασία να αγοράσει ένα καινούργιο πιό γρήγορο υπολογιστή.

Το κόστος του είναι Χ ποσό για το κουτί, Υ ποσό για τις οθόνες, Ω ποσό για την κάρτα video ή το breakout box (μέσω firewire), και Ξ ποσό για το software όπου το Final cut pro (έστω και το express) είναι απλώς ασύγκριτα με οτιδήποτε κυκλοφορεί.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης αναφέρω οτι ο dual 1ghz PowerMac χρειάζεται το ένα τρίτο του χρόνου απο ότι χρειάζεται ένας Pentium 4 στα 2 ghz (που έχω σπίτι) για να κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά.

Δημοσ.

Δυστυχώς παιδιά ο άνθρωπος δεν γνωρίζει από pc kai για την ακρίβεια δεν ξέρει την τύφλα του!!!!! Όσο για τον Mac συμφωνώ!! αλλά δεν μπορεί να τον καθοδηγήσει κανένας συνάδελφος του μιας και όλοι έχουν pc και από την άλλη δεν τα διαθέτει τώρα τόσα χοντρά λεφτα !!! Σε κανά δύο χρόνια ίσως

Μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο στην επιλογή μητρικής(συγκεκριμένο μοντέλο) και κάρτας γραφικών!!!

ΥΓ : Έχω ακούσει ότι η επεξεργασία βίντεο σε linus γίνεται με την διπλάσια ταχύτητα

Ισχύει;Υπάρχουν επαγγελματικά προγράμματα σε linux; Έτσι για να μαθαίνουμε

Και πάλι ευχαριστώ!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...