laxanoulis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα. Είμαι στην forthnet και έχω ακόμα 1 χρονο συμβόλαιο. Αν το σπάσω και πάω σε κάποια άλλη εταιρία τι κυρώσεις μπορεί να υπάρξουν?
SPANK Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Πρέπει να πληρώσεις μια ρήτρα που ειναι περίπου 230 euro επειδή σπάς το συμβόλαιο σου νωρίτερα , το ρώτησα και εγώ πριν μερικές ημέρες
rafa1919 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα. Είμαι στην forthnet και έχω ακόμα 1 χρονο συμβόλαιο. Αν το σπάσω και πάω σε κάποια άλλη εταιρία τι κυρώσεις μπορεί να υπάρξουν? Καλημέρα. Από ότι ξέρω βάσει προσωπικής εμπειρίας το μόνο που συμβαίνει είναι ότι χρεώνουν στον Α.Φ.Μ. σου ένα τέλος διακοπής συμβολαίου (ρήτρα), περίπου 109€. Δεν είσαι υποχρεωμένος να το πληρώσεις άμεσα αν δεν έχεις σκοπό να επιστρέψεις πίσω στην εταιρεία κάποια στιγμή, απλώς μένει υπόλοιπο στο όνομά σου. Καλημέρα. Είμαι στην forthnet και έχω ακόμα 1 χρονο συμβόλαιο. Αν το σπάσω και πάω σε κάποια άλλη εταιρία τι κυρώσεις μπορεί να υπάρξουν? Καλημέρα. Από ότι ξέρω βάσει προσωπικής εμπειρίας το μόνο που συμβαίνει είναι ότι χρεώνουν στον Α.Φ.Μ. σου ένα τέλος διακοπής συμβολαίου (ρήτρα), περίπου 109€. Δεν είσαι υποχρεωμένος να το πληρώσεις άμεσα αν δεν έχεις σκοπό να επιστρέψεις πίσω στην εταιρεία κάποια στιγμή, απλώς μένει υπόλοιπο στο όνομά σου.
driverpit Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα. Είμαι στην forthnet και έχω ακόμα 1 χρονο συμβόλαιο. Αν το σπάσω και πάω σε κάποια άλλη εταιρία τι κυρώσεις μπορεί να υπάρξουν? Πρόσφατα πρι δυο μήνες έσπασα συμβόλαιο με την παραπάνω εταιρεία και το πέναλτι που έστειλαν να πληρώσω ήταν 120+6 ευρώ τα τέλη. Βέβαια αρνήθηκα να πληρώσω το παραπάνω ποσό και εγγράφως τούς κοινοποίησα σε μια επιστολή τούς λόγους που αρνήθηκα να πληρώσω την παράλογη απαίτηση τους. 1
laxanoulis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα. Από ότι ξέρω βάσει προσωπικής εμπειρίας το μόνο που συμβαίνει είναι ότι χρεώνουν στον Α.Φ.Μ. σου ένα τέλος διακοπής συμβολαίου (ρήτρα), περίπου 109€. Δεν είσαι υποχρεωμένος να το πληρώσεις άμεσα αν δεν έχεις σκοπό να επιστρέψεις πίσω στην εταιρεία κάποια στιγμή, απλώς μένει υπόλοιπο στο όνομά σου. Πρόσφατα πρι δυο μήνες έσπασα συμβόλαιο με την παραπάνω εταιρεία και το πέναλτι που έστειλαν να πληρώσω ήταν 120+6 ευρώ τα τέλη Παίζει ρόλο το πόσο καιρό έχεΙ ακόμα για να λήξει το συμβόλαιό σου?
driverpit Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Παίζει ρόλο το πόσο καιρό έχεΙ ακόμα για να λήξει το συμβόλαιό σου? Όχι από όσο ξέρω το ίδιο πληρώνεις είτε σπάσεις το συμβόλαιο τον πρώτο μήνα είτε τον τελευταίο 1 1
VIKSUGAR Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δες εαν αναφέρεται κάπου στην συμβασή που έχεις υπογράψει. Σε εμένα με χρέωσε ο ΟΤΕ, έκανα έγγραφη αίτηση ότι δεν δέχομαι την απαιτησή τους μιάς και δεν είχα υπογράψει κάτι τέτοιο. και μου εκδώσαν πιστωτικό λογαριασμό.
ikaruga24 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Πρόσφατα πρι δυο μήνες έσπασα συμβόλαιο με την παραπάνω εταιρεία και το πέναλτι που έστειλαν να πληρώσω ήταν 120+6 ευρώ τα τέλη. Βέβαια αρνήθηκα να πληρώσω το παραπάνω ποσό και εγγράφως τούς κοινοποίησα σε μια επιστολή τούς λόγους που αρνήθηκα να πληρώσω την παράλογη απαίτηση τους. Εξαρτάται τι εννοείς παράλογη απαίτηση. Η συμφωνία είναι ότι εσύ παίρνεις μια προσφορά χαμηλότερη του τιμοκαταλόγου με αντάλλαγμα την παραμονή σου για 12-18-24 μήνες. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι το κανονικό μηνιάτικο είναι 40 ευρώ για το Χ πρόγραμμα τότε σε βάθος χρόνου πληρώνεις 40*12 = 480 ευρώ χωρίς να είσαι δεσμευμένος. Η άλλη περίπτωση είναι να δεχτείς να δεσμευτείς με αποτέλεσμα η εταιρία να λάβει λιγότερα χρήματα από εσένα αλλά ότι θα τα πάρει σίγουρα. Αρα λοιπόν αφού εσύ θες να αθετήσεις την συμφωνία αυτό σημαίνει ότι η εταιρία δεν θα λάβει το ποσό που συμφωνήσατε εξ'αρχής με αντάλλαγμα τις όποιες εκπτώσεις ή/και δώρα μπορεί να πήρες ενώ για εσένα η συμφωνία ξεκίνησε να λειτουργεί απευθείας. Αρα τι γίνεται εδώ; Πληρώνεις ρήτρα. Λογικό και επόμενο. Μην περιμένεις και έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Προσωπικά τηρώ τα συμβόλαια μου εκτός και αν θεωρήσω ότι η νέα μου προσφορά είναι τέτοια που ακόμα και ρήτρα να πληρώσω θα βγω κερδισμένος.
driverpit Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εξαρτάται τι εννοείς παράλογη απαίτηση. Η συμφωνία είναι ότι εσύ παίρνεις μια προσφορά χαμηλότερη του τιμοκαταλόγου με αντάλλαγμα την παραμονή σου για 12-18-24 μήνες. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι το κανονικό μηνιάτικο είναι 40 ευρώ για το Χ πρόγραμμα τότε σε βάθος χρόνου πληρώνεις 40*12 = 480 ευρώ χωρίς να είσαι δεσμευμένος. Η άλλη περίπτωση είναι να δεχτείς να δεσμευτείς με αποτέλεσμα η εταιρία να λάβει λιγότερα χρήματα από εσένα αλλά ότι θα τα πάρει σίγουρα. Αρα λοιπόν αφού εσύ θες να αθετήσεις την συμφωνία αυτό σημαίνει ότι η εταιρία δεν θα λάβει το ποσό που συμφωνήσατε εξ'αρχής με αντάλλαγμα τις όποιες εκπτώσεις ή/και δώρα μπορεί να πήρες ενώ για εσένα η συμφωνία ξεκίνησε να λειτουργεί απευθείας. Αρα τι γίνεται εδώ; Πληρώνεις ρήτρα. Λογικό και επόμενο. Μην περιμένεις και έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Προσωπικά τηρώ τα συμβόλαια μου εκτός και αν θεωρήσω ότι η νέα μου προσφορά είναι τέτοια που ακόμα και ρήτρα να πληρώσω θα βγω κερδισμένος. Όταν παίρνεις ένα αίτημα μου σαν εταιρία αναβάθμιση της υφισταμένης γραμμής μου από adsl σε vdsl και δεν μπορείς να το υλοποιήσεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ( 45 μέρες μετά και έλεγε ότι ευθύνεται ο ΟΤΕ για την μη αναβάθμιση της γραμμής μου) και όταν με κοροϊδεύεις για να μου αποσπάσεις καινούργιο συμβόλαιο 24 μήνες λέγοντας ότι θα διορθωθούν τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζα στο πρόσφατο παρελθόν μετά την αναβάθμιση της γραμμής μου σε vdsl δεν είναι αθέτηση συμβολαίου από πλευρά τους. Άλλα εγώ δεν μπορώ να αποζημιωθώ πρέπει να το τραβήξω δικαστικά χρονοβόρο και οικονομικά ασύμφορο. Κάνω αίτηση στον ΟΤΕ 8-9-2017 και 13-9-2017 ενεργοποιήθηκε η γραμμή μου ξαφνικά όλα τα προβλήματα λύθηκαν φεύγοντας από την παραπάνω εταιρία. Όσο αφορά το πέναλτι το διέγραψαν ύστερα από την επιστολή που τούς έστειλα κοίτα απόσπασμα λογαριασμού μου. Όποτε φιλικά μην προ τρέχεις αν δεν γνωρίζεις τον λόγο. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2017 από driverpit 1 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Ο ikaruga24 τα εξήγησε εξαιρετικά. Αφού αρνήθηκες να το πληρώσεις και το τεκμηρίωσες σωστά, good for you που δεν πλήρωσες. Απλά μέχρι το σημείο που εξηγείς πως και τι κάποιος ενδέχεται να δει το νήμα και να πιστεύει ότι απλά είπες δεν πληρώνω και χωρίς λόγο και αιτία, σου τα χαρίσανε.
driverpit Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Το μόνο εύκολο εδώ μέσα είναι να κάνουμε κριτική στα λεγόμενα των άλλων. 1 1
jkoukos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Αυτό που δεν καταλαβαίνεις ή προσπερνάς είναι ότι σου έγινε κριτική για το "παράλογη απαίτηση τους". Αργότερα ανέφερες ότι καθώς είχες τεκμηριωμένο πρόβλημα με την σύνδεση, έγινε ακύρωση του τέλους πρόωρης διακοπής. Όμως το τέλος αυτό, ούτε παράνομο είναι αλλά ούτε και παράλογο. Αυτό ακριβώς σου εξηγούν, για να μην βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα από άλλους που τυχόν διαβάσουν το μήνυμά σου. Φιλικά, μάθε να ακούς και να διαβάζεις τι γράφουν κάποιοι. Ούτε μάντεις ήμαστε, ούτε χαρτορίχτρες. Απαντούμε σε αυτά που αναφέρει ο άλλος και όχι σε ότι έχει κατά νου αλλά δεν τα λέει.
ikaruga24 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Όταν παίρνεις ένα αίτημα μου σαν εταιρία αναβάθμιση της υφισταμένης γραμμής μου από adsl σε vdsl και δεν μπορείς να το υλοποιήσεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ( 45 μέρες μετά και έλεγε ότι ευθύνεται ο ΟΤΕ για την μη αναβάθμιση της γραμμής μου) και όταν με κοροϊδεύεις για να μου αποσπάσεις καινούργιο συμβόλαιο 24 μήνες λέγοντας ότι θα διορθωθούν τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζα στο πρόσφατο παρελθόν μετά την αναβάθμιση της γραμμής μου σε vdsl δεν είναι αθέτηση συμβολαίου από πλευρά τους. Άλλα εγώ δεν μπορώ να αποζημιωθώ πρέπει να το τραβήξω δικαστικά χρονοβόρο και οικονομικά ασύμφορο. Κάνω αίτηση στον ΟΤΕ 8-9-2017 και 13-9-2017 ενεργοποιήθηκε η γραμμή μου ξαφνικά όλα τα προβλήματα λύθηκαν φεύγοντας από την παραπάνω εταιρία. Όσο αφορά το πέναλτι το διέγραψαν ύστερα από την επιστολή που τούς έστειλα κοίτα απόσπασμα λογαριασμού μου. Όποτε φιλικά μην προ τρέχεις αν δεν γνωρίζεις τον λόγο. Μα γι αυτό είπα και "εξαρτάται". Δεν είπα κάτι συγκεκριμένα για εσένα, γενικά μίλησα για το ότι τέτοιου είδους απαίτηση δεν είναι καθόλου παράλογη. Οποιος αθετεί τη συμφωνία πληρώνει, ο μεν πελάτης υπό τη μορφή ρήτρας και η δε εταιρία με το χάρισμα των εκπτώσεων και δώρων που έχει ήδη πάρει και επωφεληθεί ο πελάτης μέχρι τότε + τη δωρεάν αποδέσμευση του από το συμβόλαιο. Για εσένα καλά έκανες και έπραξες ως έπραξες και πήρες αυτό που προβλεπόταν αλλά για κάθε εσένα έχει 10 άλλους που σπάνε το συμβόλαιο τους με το έτσι θέλω και πολλές φορές πιστολιάζοντας κιόλας.
driverpit Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μα γι αυτό είπα και "εξαρτάται". Δεν είπα κάτι συγκεκριμένα για εσένα, γενικά μίλησα για το ότι τέτοιου είδους απαίτηση δεν είναι καθόλου παράλογη. Οποιος αθετεί τη συμφωνία πληρώνει, ο μεν πελάτης υπό τη μορφή ρήτρας και η δε εταιρία με το χάρισμα των εκπτώσεων και δώρων που έχει ήδη πάρει και επωφεληθεί ο πελάτης μέχρι τότε + τη δωρεάν αποδέσμευση του από το συμβόλαιο. Για εσένα καλά έκανες και έπραξες ως έπραξες και πήρες αυτό που προβλεπόταν αλλά για κάθε εσένα έχει 10 άλλους που σπάνε το συμβόλαιο τους με το έτσι θέλω και πολλές φορές πιστολιάζοντας κιόλας. Απάντησες σε παράθεση σε αυτά που έχω γράψει και για αυτό μπήκα στο κόπο να εξηγήσω. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις ή προσπερνάς είναι ότι σου έγινε κριτική για το "παράλογη απαίτηση τους". Αργότερα ανέφερες ότι καθώς είχες τεκμηριωμένο πρόβλημα με την σύνδεση, έγινε ακύρωση του τέλους πρόωρης διακοπής. Όμως το τέλος αυτό, ούτε παράνομο είναι αλλά ούτε και παράλογο. Αυτό ακριβώς σου εξηγούν, για να μην βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα από άλλους που τυχόν διαβάσουν το μήνυμά σου. Φιλικά, μάθε να ακούς και να διαβάζεις τι γράφουν κάποιοι. Ούτε μάντεις ήμαστε, ούτε χαρτορίχτρες. Απαντούμε σε αυτά που αναφέρει ο άλλος και όχι σε ότι έχει κατά νου αλλά δεν τα λέει. Το μόνο εύκολο εδώ μέσα είναι να κάνουμε κριτική στα λεγόμενα των άλλων και όχι ερώτηση αν υπάρχει κάποια απορία σε οτιδήποτε γράφτηκε η δεν έγινε κατανοητό από αυτόν που το διαβάζει. 1
jkoukos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Η κριτική έγινε απ' όλους, για την λανθασμένη εντύπωση που έχεις για το τέλος πρόωρης διακοπής του συμβολαίου και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να την έχεις τεκμηριώσει. Αν το είχες κάνει εξαρχής, θα λάμβανες άλλη απάντηση. Καταλήξαμε να γράφουμε κατεβατά, διότι απλά στο αρχικό σου μήνυμα ΔΕΝ ανέλυσες όλο το ιστορικό, πράγμα που το έκανες όταν έλαβες κριτική. Δεν είναι θέμα των άλλων να ρωτήσουν τι και πως, από την στιγμή που κατακρίνεις κάποιον ή κάποια διαδικασία, αλλά αποκλειστικά δικό σου θέμα να αναφέρεις όλα τα γεγονότα για να μην υπάρχουν απορίες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα