laxanoulis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα παιδιά. Γρήγορη ερώτηση. Καίγομαι εδώ και 2 χρόνια για VDSL και κάθε τόσο κάνω αναζήτηση για διαθεσιμότητα VDSL στην περιοχή μου. Κάνω αναζήτηση για VDSL σε όλες τις εταιρίες. Cosmote, Vodafone και Forthnet(που είμαι εδώ και 2 χρόνια), όταν τους δίνω την οδό μου, μου λένε ότι δεν έχω. Όταν κάνω όμως αναζήτηση από το site της Wind(εδώ και κανένα 2μηνο) λέει ότι είναι διαθέσιμο στην οδό μου. Υπάρχει πιθανότητα να έχει η Wind και να μην έχουν Forthnet, Cosmote και Vodafone? Όλες οι εταιρίες τις ίδιες γραμμές δεν χρησιμοποιούν?
makfil Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Όχι, δεν χρησιμοποιούν όλοι οι πάροχοι το νέο δίκτυο του ΟΤΕ αλλά από φέτος έχει ανατεθεί στην Wind και στη Voda η κατασκευή νέων δικτύων σε ορισμένες περιοχές. Μετά τη λειτουργία τους, οι υπόλοιποι πάροχοι θα μπορούν, αν θέλουν, να αγοράζουν χονδρική από τους κατασκευαστές για να δώσουν vdsl στους πελάτες τους. Δώσε την περιοχή σου και δες στο χάρτη αν έχουν ήδη περαστεί νέα KV από την Wind και τη Voda.
laxanoulis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Όχι, δεν χρησιμοποιούν όλοι οι πάροχοι το νέο δίκτυο του ΟΤΕ αλλά από φέτος έχει ανατεθεί στην Wind και στη Voda η κατασκευή νέων δικτύων σε ορισμένες περιοχές. Μετά τη λειτουργία τους, οι υπόλοιποι πάροχοι θα μπορούν, αν θέλουν, να αγοράζουν χονδρική από τους κατασκευαστές για να δώσουν vdsl στους πελάτες τους. Δώσε την περιοχή σου και δες στο χάρτη αν έχουν ήδη περαστεί νέα KV από την Wind και τη Voda. Έχω δοκιμάσει ξανά το εν λόγω site αλλά δεν ξέρω πως διαβάζεται. Το θέμα είναι ότι στην περιοχή μου δείχνει 2 KV και λέει ότι είναι DSLAM, αλλά στην πόλη υπάρχει σίγουρα VDSL γιατί στο παλιό μου σπίτι είχα. Μένω Σέρρες...
makfil Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Όταν ανοίξεις το χάρτη (Go to maaps), πηγαίνει στην περιοχή σου και επιλέγεις VDSL OTE, αλλά όπως είδα κανείς εθελοντής δεν έχει ανεβάσει θέσεις των KV, ακόμη και εκείνων με adsl. Τα δύο που βλέπεις είναι τα ΑΚ του ΟΤΕ και όχι καμπίνες. Επομένως, ο χάρτης δεν σε βοηθάει. Το πιθανότερο είναι ότι έχει επεκταθεί το δίκτυο στην πόλη σου και έχουν τοποθετηθεί νέες καμπίνες, τις οποίες μπορείς να τις δεις κάνοντας μια βόλτα είτε σε κεντρικά σημεία είτε γύρω από το οικοδομικό σου τετράγωνο. Εάν είσαι κοντά σε κάποιο από τα δύο ΑΚ, μπορεί να σου γίνει η Wind από το ΑΚ.
laxanoulis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Όταν ανοίξεις το χάρτη (Go to maaps), πηγαίνει στην περιοχή σου και επιλέγεις VDSL OTE, αλλά όπως είδα κανείς εθελοντής δεν έχει ανεβάσει θέσεις των KV, ακόμη και εκείνων με adsl. Τα δύο που βλέπεις είναι τα ΑΚ του ΟΤΕ και όχι καμπίνες. Επομένως, ο χάρτης δεν σε βοηθάει. Το πιθανότερο είναι ότι έχει επεκταθεί το δίκτυο στην πόλη σου και έχουν τοποθετηθεί νέες καμπίνες, τις οποίες μπορείς να τις δεις κάνοντας μια βόλτα είτε σε κεντρικά σημεία είτε γύρω από το οικοδομικό σου τετράγωνο. Εάν είσαι κοντά σε κάποιο από τα δύο ΑΚ, μπορεί να σου γίνει η Wind από το ΑΚ. Σ ένα από τα δύο είμαι περίπου στα 700 μέτρα. Μάλλον θα περάσω από το κατάστημα τους το απόγευμα να ρωτήσω
laxanoulis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Με απλα λογια σε δουλεύουν Αυτό υποψιάζομαι κ εγώ τόσο καιρό. Γι αυτό πρέπει να πάω να ρωτήσω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα