KenJiNx Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Έχω ένα φάκελο στο pc του σπιτιού μέχρι 100gb, που θέλω να έχω πρόσβαση και από το pc της δουλειάς μέσω internet..Διαβάζω για VPN, για NAS για hdd κουμπωμένους πάνω στο router με ethernet.. Ποια είναι η πιο συμφέρον λύση από θέμα πρακτικότητας αλλά και οικονομικού ;ΥΓ προς θεού δε θέλω στυλ teamviewer για απλή μεταφορά αρχείων. Θέλω να είναι κοινόχρηστος φάκελος ώστε να μπορώ να κάνω απευθείας αλλαγές στα αρχεία.
Chrisxxx Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 H πιο συμφερουσα οικονομικα ειναι ενα VPN για να ειναι ασφαλής η σύνδεση αλλά απαιτεί να εχεις προφανως τον υπολογιστή ανοιχτο όσο λειπεις, πραγμα που αν δεν το κανεις ήδη μπορει να μην ειναι λογω κατανάλωσης ρευματος. Επίσης εχει διαδικασία. Η πιο απλη ειναι να παρεις ενα upgrade 100GB στο Google Drive π.χ. με 2 ευρώ ή σε άλλο Cloud παροχο. Και να εχεις παντα πρόσβαση στα αρχεία σου όπου και αν εισαι χωρις να χρειαστεί να μπλέξεις με παραμετροποιήσεις κλπ 1
dpolal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Η ποιό «εύκολη τεχνικά» λύση, όπως ήδη προτάθηκε είναι μέσω cloud storage και δίνει την δυνατότητα της offline λειτουργίας οπότε έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. (ότι αλλαγή κάνεις θα συγχρονίσει αυτόματα μόλις ανοίξουν τα πισί ή το κινητό) Οποιοσδήποτε άλλως τρόπος έχει ενδεχόμενα «θέματα». Είτε π.χ. πρέπει να έχεις ανοικτά και τα 2 πισί ταυτόχρονα στο VPN, μέγιστη σφάλεια αλλά όχι πολύ βολικό σε περίπτωση διακοπής συν την κατανάλωση. Είτε π.χ. η λύση ένως ιδιωτικού cloud μέσω NAS είναι σχετικά ακριβή σαν αγορά h/w σε σχέση με τα άλλα.
BlueBlood7 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Για 100gb είναι όλη η κουβέντα? Πάρε ένα εξωτερικό σκληρό ρε αδερφέ.
KenJiNx Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους! Επανέρχομαι στο θέμα μιας και κατάλαβα πως δεν διατύπωσα σωστά το πρόβλημα μου.. Έχω έναν φάκελο στον υπολογιστή του σπιτιού, και έναν φάκελο στον υπολογιστή της δουλειάς. Θέλω ότι αλλαγή κάνω στον έναν φάκελο να γίνεται αυτόματα και στον άλλον. Κάτι σαν mirroring. Χρησιμοποιώ το Bvckup2 για mirroring ανάμεσα σε δίσκους, αλλά ψάχνω κάτι via internet για αυτή τη δουλειά.. Το google drive κάνει αυτό που θέλω.... αλλά κάνει ότι θέλει... Μια αντιγράφει σωστά όλα τα αρχεία, μια τα μισά.. 3 φορές αναγκάστηκα να κάνω upload στο cloud από 13giga γιατί συνέχεια κολλούσε.. Γενικά, πολλά κουλά.. γίνονται reset οι ρυθμίσεις του στα καλά καθούμενα, ενώ σβήνω αρχεία από το my drive αυτά ξαναεμφανίζονται κτλπ.. Ούτε beta να ήταν.. Κάποιο άλλο παρόμοιο αλλά πιο σοβαρό ; Το dropbox θέλει 120 το χρόνο που τα θεωρώ πολλά.. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας όλους! Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2018!
micos000 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Θα παραθέσω αυτό που είπε ο blueblood... Στις 6/12/2017 στις 9:22 ΜΜ, BlueBlood7 είπε Για 100gb είναι όλη η κουβέντα? Πάρε ένα εξωτερικό σκληρό ρε αδερφέ. Αυτό και ένα πρόγραμμα για backup σε κάποιον από τους δύο υπολογιστές (για ασφάλεια) και νομίζω είσαι εντάξει. 1
Lifehacker Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Νομίζω ότι το HUbic (hubic.com) θα σε εξυπηρετήσει, έχει 25gb free και 1€ το μήνα στα 100gb, αν θες όμως μπορείς να κάνεις vpn server τον ένα υπολογιστή και να μπαίνεις από μακριά από άλλους, αλλά δεν συμφέρει λόγω κατανάλωσης ρεύματος όπως προαναφέρανε κι άλλοι χρήστες.
rfc Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Γενικως το πιο ευκολο και λειτουργικο που θα μπορουσες να κανεις και παιζει μια χαρα, ειναι να στησεις hamachi στα 2 pc's που θες και να κανεις wan network sharing. To χρησιμοποιω κατα κορον. Μπορεις να κανεις και αλλα πραγματα. Εγω ας πουμε τυπωνω απομακρυσμενα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα