Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον, εχω το ιδιο λαπτοπ μετο ιδιο ακριβως προβλημα και δεν μπορω με τιποτα να μπω στο bios.

εχω δοκιμασει οτι εχω βρει, μιλησα και με λενοβο και θελουν να τους τον στειλω να τον δουν (39€+ΦΠΑ για να γινει διαγνωση μονο).

καμια άλλη καλη ιδεα?

Windows 10.Και όμως δεν μπαίνει...

Δημοσ.

Τουλάχιστον χωρίς δίσκο με λειτουργικό "bootαρει" το dvd.Θα πάρω έναν καινούριο SSD και θα κάνω εγκατάσταση έτσι.Δεν είναι εποχή να δίνουμε λεφτά για διαγνώσεις.Αυτό συνέβη μετά την εγκατάσταση των windows 10.Πιο πριν δεν είχε πρόβλημα.

Δημοσ.

Windows 10 ->

ρυθμίσεις
ενημέρωση και ασφάλεια
αποκατάσταση
εκκίνηση για προχωρημένους
αντιμετώπιση
αλλαγές για προχωρημένους
ρυθμίσεις υλικολογισμικού UEFI

Δημοσ.

Τουλάχιστον χωρίς δίσκο με λειτουργικό "bootαρει" το dvd.Θα πάρω έναν καινούριο SSD και θα κάνω εγκατάσταση έτσι.Δεν είναι εποχή να δίνουμε λεφτά για διαγνώσεις.Αυτό συνέβη μετά την εγκατάσταση των windows 10.Πιο πριν δεν είχε πρόβλημα.

έβαλα ένα διαγνωστικό της lenovo (χωρίς δίσκο εννοείται) και το έτρεξε από το dvd (είναι κάτι linux bootable).

το θέμα είναι ότι ο δίσκος μάλλον τα έχει παίξει, πως θα κάνω clean install με νέο δίσκο ssd? αφού ούτε στο bios μπορώ να μπω...

Δημοσ.

έβαλα ένα διαγνωστικό της lenovo (χωρίς δίσκο εννοείται) και το έτρεξε από το dvd (είναι κάτι linux bootable).

το θέμα είναι ότι ο δίσκος μάλλον τα έχει παίξει, πως θα κάνω clean install με νέο δίσκο ssd? αφού ούτε στο bios μπορώ να μπω...

Κι εγώ αυτό φοβόμουν αλλά έκανα το εξής:

Πας από τις ρυθμίσεις ->ενημέρωση ->αποκατάσταση->εκκίνηση για προχωρημένους επανεκκίνηση ->και μόλις κάνει επανεκκίνηση πας αντιμετώπιση προβλημάτων ->επιλογές έναρξης (κάπως έτσι λέγεται) και αλλάζεις τη σειρά boot.Εγώ το έκανα στον παλιό δίσκο κι έκανα καθαρή εγκατάσταση.Άλλά θα πάρω νέο δίσκο SSD

Δημοσ.

Κι εγώ αυτό φοβόμουν αλλά έκανα το εξής:

Πας από τις ρυθμίσεις ->ενημέρωση ->αποκατάσταση->εκκίνηση για προχωρημένους επανεκκίνηση ->και μόλις κάνει επανεκκίνηση πας αντιμετώπιση προβλημάτων ->επιλογές έναρξης (κάπως έτσι λέγεται) και αλλάζεις τη σειρά boot.Εγώ το έκανα στον παλιό δίσκο κι έκανα καθαρή εγκατάσταση.Άλλά θα πάρω νέο δίσκο SSD

μα το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να μπω πουθενά, δεν μπαίνει στα windows (συνεχώς κάνει reboot με μπλε οθόνη και κολλάει στο λογότυπο lenovo με τα κυκλάκια που γυρνάνε στο κάτω μέρος).

άρα δεν μπορώ να μπω windows για να αλλάξω κάτι.

αλλά ούτε και στο bios μπορώ να μπω με ότι και αν δοκίμασα (με δίσκο, χωρίς δίσκο κλπ.)

το μόνο που κατάφερα είναι να μπουτάρω από το δισκάκι με το διαγνωστικό (χωρίς δίσκο), άρα αν βάλω καινούριο ssd λογικά θα πάει στο drive και αν εκεί έχω bootable windows install τότε θα κάνει εγκατάσταση (?).

Βέβαια, το άλλο πρόβλημα είναι ότι χάνω το Licence που είχε η αρχική εγκατάσταση των windows 8...

ελεος, έχω απογοητευτεί πλέον με το συγκεκριμένο...

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι δεν μπορούσες να μπεις καθόλου στα windows...Δεν είχες κάνει αναβάθμιση στα 10;Αν είχες κάνει αναβάθμιση δε χάνεις την άδεια.Σίγουρα με νέο δίσκο θα μπορέσεις να κάνεις καθαρή εγκατάσταση αφού παίζει το Dvd όταν δεν έχεις δίσκο.

Δημοσ.

ναι ειχα κανει αναβαθμιση στα 10 με την προσφορα που μου εβγαζε.

Και πες οτι βαζω ssd αδειο δισκο για να κανω καθαρη εγκατασταση. Απο τι dvd θα πρέπει να μπουτάρω?

υποτιθεται οτι το license των windows 8 που είχε απο τη μανα του, ειναι ενσωματομενο στο bios (τουλαχιστον αυτο λενε ολοι στα forum που διαβασα) και το recovery ειναι στο 2ο partition του σκληρου που δεν παιζει.

οποτε θα πρεπει να βρω dvd windows 8 για εγκατασταση? μετα θα μου κανει παλι χαριστικο update σε windows10?

Δημοσ.

Θα πας στη σελίδα της microsoft και θα κατεβάσεις ένα αρχείο iso που θα το "κάψεις" σε ένα dvd.Είναι εξ ορισμού bootable.Μόλις ξεκινήσει ο Η/Υ θα το τρέξει και ακολουθείς τα βήματα.Όταν θα σου ζητήσει να γράψεις κωδικό θα πατήσεις κάτω που λέει "δεν έχω" και θα κάνει μόνο του την ενεργοποίηση μόλις συνδεθεί στο ίντερνετ.

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

Δημοσ.

Θα πας στη σελίδα της microsoft και θα κατεβάσεις ένα αρχείο iso που θα το "κάψεις" σε ένα dvd.Είναι εξ ορισμού bootable.Μόλις ξεκινήσει ο Η/Υ θα το τρέξει και ακολουθείς τα βήματα.Όταν θα σου ζητήσει να γράψεις κωδικό θα πατήσεις κάτω που λέει "δεν έχω" και θα κάνει μόνο του την ενεργοποίηση μόλις συνδεθεί στο ίντερνετ.

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

Να κατεβάσω λες τα windows 10 ή τα 8 που είχε το λαπτοπ αρχικά?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...