Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 hours ago, musedoubler said:

Θα περιμενω μεχρι παρασκευη αφου με ενημερωσουν τι εγινε και θα δω. αν δω τιποτα τρελους αριθμους σε ερορς κτλπ και τιποτα αλλα τρελα θα επιστρεψω να σας ρωτησω τη γνωμη σας, τι να κανω. Ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια! καλο βραδυ :D

απλα περιμενεις να δωθει βλαβη στον οτε και να σου αλλαξουν πακετο.το βραχυκυκλωμα αναλογως τι εχουν δει ειναι αλλο πραγμα και ειναι αλλο προβλημα.

10 hours ago, musedoubler said:

Ο τεχνικος της φορθνετ μου ειπε οτι η διαδικασια εχει ολοκληρωθει πληρως.... δε προυποθετει να μην ειμαι σε 24ρι προφιλ!? ρωταω εγω....δεν εχω ιδεα...

ναι ο οτε εχει ενημερωσει τον παροχο πχ την forthnet οτι σε ενεργοποιησε.απολυτως λογικο αφου παιζεις σε vdsl>απλα εχει γινει λαθος στο πακετο.οχι δεν προυποθετει να εισαι σε πακετο 24/1 ουτε να περασεις απο το πακετο 24/1

15 hours ago, musedoubler said:

Δε μπορω να καταλαβω γιατι κλειδωνει στα 24 ενω εχω 50αρα και μαυτα τα στατιστικα :@@@@  O τεχνικος μου ειπε οτι βλεπει καποιο βραχυκυκλωμα στη γραμμη και μπλα μπλα και θα ενημερωσει τον οτε προς ελεγχο γιατι δεν εχει ελεγχο η φορθνετ.... Καμια ιδεα!?! Παραθετω φωτο με τα στατιστικα μου και την περιπου αποσταση απο τη ληψη του VDSL2. (βλεπω VECTORING ενεργοποιημενο και αμεσως μετα μπουυυυυυυυ το χαος :( )

Screenshot_6.jpg

Screenshot_7.jpg

το να εχεις ενα βραχυκλυκλωμα λογω καποιας συσκευης ή ακομα και να εχεις βραχυκυκλωμα ως προς γη ειναι ασχετο με το συγκεκριμενο θεμα. μπορει να επηρεαζει αλλα αυτο που εχεις εσυ ειναι οτι σε εχουν κλειδωσει απο τον οτε σε λαθος πακετο το οποιο το εχω δει πολλες φορες.οπως βλεπεις κλειδωνεις 24/1 και εχεις attainable 125mbit οποτε δεν ειναι θεμα βραχυκυκλωματος.απλα ο οτε εκανε το θαυμα του παλι και σε εβαλε σε λαθος Profile.αχτι το εχω να ενεργοποιησουν καποιον χωρις να εχει καποιο θεμα.οποτε η Forthnet θα το δωσει βλαβη σε οτε οτι σε εχουν κλειδωσει σε λαθος πακετο.

9 hours ago, ThReSh said:

Λογικά ακριβώς ίδια περίπτωση με αυτή (2η photo του αρχικού post) αλλά με άλλο πάροχο... :P

ειναι απο τα κλασσικα.τα μισα cases λαθος πακετο τα αλλα μισα no ip.εμενα ειπαν οτι με ενεργοποιησαν και ακομα παιζω κανονικα με adsl απο το α/κ.ο αλλος φιλος ο οτε τον ενεργοποιησε σε 25/2,5 πακετο.κουκουρουκου με αυγα.

10 hours ago, rofl said:

γιατι σε εχουν σε 24αρι προφιλ ακομα

λαθος πακετο ενεργοποιησαν απο τον οτε.

9 hours ago, rofl said:

για να χεις 24/1 πως το κοβεις? :) μπορει να παρει 2-3 μερες αλλα δεν ειναι τιποτα

απο στατιστικα μια χαρα

Θα πρεπε απο την αρχη να παιξει σωστα

9 hours ago, musedoubler said:

Σου ειπα οτι ο τεχνικος μου ειπε οτι βλεπει τελειωμενη διαδικασια αλλα αφαιροντας το τηλεφωνο απο τη γραμμη κτλπ κανοντας ελεγχο η διαγνωση ηταν βραχυκυκλωμα....θα δουμε τωρα. Ξερω οτι τα ερρορς ειναι η εσωτερικη μου καλωδιωση η οποια θα φτιαχτει εντος της βδομαδας :)

ειναι φυσιολογικο να εχεις errors σε μια γραμμη αλλο τοσο οταν υπαρχουν bridge taps.την καλωδιωση μπορεις να την φτιαξεις αν και δεν ειναι αυτη το προβλημα.μπορεις ναι να βαλεις καλυτερο καλωδιο και να μην εχεις bridge taps αλλα ηδη παιζει μπομπα αφου εχεις 125 mbits attainable.

το βραχυκυκλωμα μπορει να ειναι απεξω κιολας.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω poylinos  την βοηθεια πηρα ενα απλο πριζακι χωρις πυκνωτες κτλ δεν εχει τπτ πανω μονο καλωδιακα επαφων, αφαιρεσα το ενα ζευγος γιατι στην παλια υποδοχη ειχε κοκκινο-κοκκινο στη 2 και μπλε μπλε στην 3 εκανα τους συνδυασμους και τωρα εχω αυτα τα αποτελεσματα 

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 3000/29976 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 7659/38443 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 23.9/13.3 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 9/18.6 dB 
Output Power(Up/Down) 1.7/14.5 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Fast 
Interleave Depth(Up/Down) 1/1 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/23 
FEC Errors(Up/Down) 0/0 

να κανω μια ερωτηση? τωρα εαν τυχον θελω να βαλω τηλεφωνο στις αλλες πριζες πρεπει να επιστρεψω στην παλια συνδεσμολογια?

πως εξηγειται οτι στην περιοχη μου εχει dslam και μου δειχνει οτι ειναι και το μοναδικο απο ολους τους παροχους και ειναι στα 400-500 μετρα και μου εμφανιζει οτι εχω αποσταση 1300 μετρα??? και το αλλο dslam ειναιο στα 2.5 χιλιομετρα?????

Επεξ/σία από mitskitsamal
προσθηκη ερωτησης
Δημοσ.

Ολα καλως χωρις καμια αλλαγη guys. Ηρθε ο τυπος τον ειδα κοιτουσε απεξω του λεω μεγαλε αποκλειεται να ειμαι κουμπωμενος σωστα. Ευτυχως επεσα σε φιλοτιμο και ξαναπηγε και με αλλαξε :D 

Screenshot_9.jpg

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 11/1/2018 at 1:14 PM, mitskitsamal said:

Σε ευχαριστω poylinos  την βοηθεια πηρα ενα απλο πριζακι χωρις πυκνωτες κτλ δεν εχει τπτ πανω μονο καλωδιακα επαφων, αφαιρεσα το ενα ζευγος γιατι στην παλια υποδοχη ειχε κοκκινο-κοκκινο στη 2 και μπλε μπλε στην 3 εκανα τους συνδυασμους και τωρα εχω αυτα τα αποτελεσματα

να κανω μια ερωτηση? τωρα εαν τυχον θελω να βαλω τηλεφωνο στις αλλες πριζες πρεπει να επιστρεψω στην παλια συνδεσμολογια?

πως εξηγειται οτι στην περιοχη μου εχει dslam και μου δειχνει οτι ειναι και το μοναδικο απο ολους τους παροχους και ειναι στα 400-500 μετρα και μου εμφανιζει οτι εχω αποσταση 1300 μετρα??? και το αλλο dslam ειναιο στα 2.5 χιλιομετρα?????

α.εστω και με μεγαλο delay αλλα επειδη δεν θα το εχεις φτιαξει μαλλον. α.το ενα ζευγαρι ειναι που ερχεται απο τον κατανεμητη (κοκκινο μπλε) και το αλλο λογικο εφοσον εχεις αλλα πριζακια μεσα στο σπιτι παει στα αλλα πριζακια.αν δεν εχεις αλλαπριζακια τοτε παει και αυτο στον κατανεμητη σαν spare οποτε καλα εκανες και το εβγαλες.αν θες να εχεις τηλεφωνο στα αλλα πριζακια θα πρεπει ειτε να παρεις διπλο πριζακι ειτε μπορεις και με μονο απλα με πατεντα.θα πρεπει το δευτερο ζευγαρι να το ενωσεις με το ρουτερ ωστε να στειλει την τηλεφωνια σε ολα τα πριζακια.αν θες τηλεφωνο και διπλα στο ρουτερ ειτε το βαζεις στην δευτερη Fxs αν παιζει ειτε απλα αγοραζεις εναν τηλεφωνικο διακλαδωτη απο ενα σε δυο.σε καμια περιπτωση δεν θα βαλεις και τα δυο ζευγαρια μαζι οπως πριν.αν παρεις διπλο πριζακι τοτε στο ενα πριζακι παει το ενα ζευγαρι και στο δευτερο πριζακι το αλλο ζευγαρι (που παει στα υπολοιπα πριζακια).το ενα το ενωνεις με το ρουτερ και το αλλο με την Fxs του royter.δεν εισαι 1300 μετρα γιατι μαλλον δεν θα ειχες 30 Mbit.το attenuation στο vdsl δεν παει οσο ξερω οπως του adsl. τωρα αν εισαι επαρχια δεν ξερω πως το εχουν κανει αν δηλαδη πχ ολο το χωριο εξυπηρετειται απο 2 kv μονο.εδω αθηνα ειναι kv ανα 200-300 μετρα.σε ενα χωριο μπορει να υπαρχει μονο ενα Kv.

On 13/1/2018 at 3:16 AM, musedoubler said:

Ολα καλως χωρις καμια αλλαγη guys. Ηρθε ο τυπος τον ειδα κοιτουσε απεξω του λεω μεγαλε αποκλειεται να ειμαι κουμπωμενος σωστα. Ευτυχως επεσα σε φιλοτιμο και ξαναπηγε και με αλλαξε :D 

Screenshot_9.jpg

απλα ησουν σε λαθος Profile 24/1 αντι για 50/5.δεν χρειαζοταν καν τεχνικος να ερθει αλλα αυτα φτιαχνονται remotely απο αυτον που εχει προσβαση στο Dslam.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Να ξεθάψω και εγώ το θέμα.

έχω wind fiber 100.

απόσταση από kv 60 μέτρα. από την είσοδο του οικοπέδου μέχρι και το modem είναι άλλα 50 μέτρα καλώδιο εξωτερικό και εσωτερικό σπιτιού.

πως μπορώ να ξέρω το θεωρητικό attenaible rate; αυτή την στιγμή πιάνω 66Μbps.

χρειάζεται φιλτράκια; μόνο σπλιτερ έχω.

1.jpg.59533183b1bb3220fe805673104bd32b.jpg

2.jpg.2ebb1506fe62da684c90ad87ac58d117.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 21/06/2019 at 15:57, karaLRS said:

Να ξεθάψω και εγώ το θέμα.

έχω wind fiber 100.

απόσταση από kv 60 μέτρα. από την είσοδο του οικοπέδου μέχρι και το modem είναι άλλα 50 μέτρα καλώδιο εξωτερικό και εσωτερικό σπιτιού.

πως μπορώ να ξέρω το θεωρητικό attenaible rate; αυτή την στιγμή πιάνω 66Μbps.

χρειάζεται φιλτράκια; μόνο σπλιτερ έχω.

attainable net data rate.στο upload 28 mbit στο dowload οσο εισαι ηδη.για να παρεις τα μεγιστα θες μονο σπλιττερ και πρεπει να μην εχεις παραλληλα(bridge taps).για περισσοτερα διαβασε αυτο.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Δημοσ.
16 ώρες πριν, poulinos είπε

attainable net data rate.στο upload 28 mbit στο dowload οσο εισαι ηδη.για να παρεις τα μεγιστα θες μονο σπλιττερ και πρεπει να μην εχεις παραλληλα(bridge taps).για περισσοτερα διαβασε αυτο.

το έχω διαβάσει από παλιότερα.

τελικά δηλώσαμε βλάβη και ήρθε η wind και είδε ότι από την κολώνα μέχρι το σπίτι είναι οκ. οπότε δηλώθηκε βλάβη στόν ΟΤΕ

Δημοσ.
8 hours ago, karaLRS said:

το έχω διαβάσει από παλιότερα.

τελικά δηλώσαμε βλάβη και ήρθε η wind και είδε ότι από την κολώνα μέχρι το σπίτι είναι οκ. οπότε δηλώθηκε βλάβη στόν ΟΤΕ

ο οτε μπορει να δοκιμασει αλλο ζευγαρι.αν παιξει παραπανω πχ 90 τοτε μια χαρα .αν ομως και τα αλλα ζευγαρια δεν πανε παραπανω τοτε βλεπω να σου προτεινουν 50αρι πακετο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...