Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 hours ago, vagmouk said:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και χρόνια πολλά.Πριν δυο βδομάδες περίπου έκανε ένα ξαφνικό restart το router και μετά  η τιμή του attenuation προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.Δείχνει 10.1 στο down άρα μάλλον είμαι στο λίγο πιο μακρινό καφάο απο αυτά που βρίσκονται στη γειτονία μου.Δεν έχω παράπονο αφού η γραμμή μου δουλεύει απροβλημάτιστα και σε υψηλές ταχύτητες.Τώρα για την καλωδίωση νομίζω πως είμαι εντάξει.Το σπίτι έχει δομημένη καλωδίωση και σε ένα ντουλαπάκι καταλήγουν 6 utp καλώδια ένα για κάθε πρίζα  μαζί με αυτό που έρχεται από κάτω.Τις έχω μοιράσει τρείς για δίκτυο και τρείς για τηλέφωνο.Το splitter είναι πάνω στο καλώδιο του κατανεμητή(utp cat 6 και αυτό) και σε αυτό στην υποδοχή phone συνδεόνται τα τρία ζεύγη του τηλεφώνου.Τα άλλα τρία καλώδια πάνε κατευθείαν στο router για να δίνουν internet στα μπριζάκια ethernet.Και ένας τεχνικός της nova που ήρθε το καλοκαίρι για μια βλάβη που δήλωσα μου είπε ότι η καλωδίωση είναι πολύ καλή.

αν εχεις δομημενη ναι τοτε εισαι μια χαρα οπως τα εχεις κανει.ισως να ηταν καποιο bug ή να το διαβαζε λαθος για καποιο λογο.επισης για να δεις σε ποιο καφαο εισαι πρεπει να δεις το νουμερο κκ που γραφει στον κατανεμητη σου ή στο box σου και μετα να βρεις το αντιστοιχο καφαο.πολλες φορες μπορει να μην εισαι σε αυτο που ειναι κοντα σου.επισης και σε περιπτωση παραξενων καλωδιωσεων μπορει να τυχει το attenuation να βγαινει λαθος.πχ εχω δει το attenuation να ειναι σχεδον 10db παραπανω και αυτο ηταν επειδη καποιος ειχε βαλει ενα φιλτρακι αναποδα.(με το Line Να κοιταει το τηλεφωνο και το Phone τον τοιχο).

• Like 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, poulinos είπε

αν εχεις δομημενη ναι τοτε εισαι μια χαρα οπως τα εχεις κανει.ισως να ηταν καποιο bug ή να το διαβαζε λαθος για καποιο λογο.επισης για να δεις σε ποιο καφαο εισαι πρεπει να δεις το νουμερο κκ που γραφει στον κατανεμητη σου ή στο box σου και μετα να βρεις το αντιστοιχο καφαο.πολλες φορες μπορει να μην εισαι σε αυτο που ειναι κοντα σου.επισης και σε περιπτωση παραξενων καλωδιωσεων μπορει να τυχει το attenuation να βγαινει λαθος.πχ εχω δει το attenuation να ειναι σχεδον 10db παραπανω και αυτο ηταν επειδη καποιος ειχε βαλει ενα φιλτρακι αναποδα.(με το Line Να κοιταει το τηλεφωνο και το Phone τον τοιχο).

Αυτό με το splitter το σκέφτηκα και εγώ και απομόνωσα το router με το καλώδιο που έρχεται από κάτω και πήρα ακριβώς τις ίδιες τιμές.Και όταν μέτρησε ο τεχνικός της nova βρήκε τιμές καρμπόν στο router και κάτω στον κατανεμητή σε attenuation,snr,κλείδωμα ταχύτητας κλπ.Τώρα για το καφάο που είμαι δεν έχω δει να γράφει κάτι στον κατανεμητή αλλά στην γειτονία είναι μάλλον μπερδεμένη η κατάσταση με τα καλώδια.Είμαι ανάμεσα σε δύο σπίτια και το εξωτερικό κουτί του ενός γράφει άλλο αριθμό καφάο από του άλλου.Το ίδιο και των απέναντι.Δεν έχει και πολλή σημασία τελικά 50 μέτρα πάνω η κάτω αφού η σύνδεση πάει μια χαρά.Είμαι 18 μέρες χωρίς αποσύνδεση και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα.Τα site wind και οτε μου δείχνουν διαθεσιμότητα και για 100mbps άρα είμαστε οκ και για το μέλλον.

Δημοσ.

δες και το attainable σου για να δεις ποσο μπορεις να πιασεις.αν βλεπεις 100 Plus τοτε εισαι μια χαρα.παντως με 17 margin σιγουρα εχεις ακομα περισσοτερο αλλα δεν το βλεπω να φτανει 100 με αυτο το Profile.ναι πολλες φορες γινονται αυτο που αναφερεις με τα καλωδια.εχω δει σε μονοακτοικιες πιο πολυ που ειναι κολλητα η μια στην αλλη να εχουν δωσει σε καποια σπιτια απο το χ box που παει στο χ καφαο και μετα επειδη χρειαστηκαν και αλλες γραμμες αλλα το box ηταν γεματο να βλεπεις καλωδιο απο το αλλο box στην αλλη πλευρα που να φτανει μεχρι το ιδιο σπιτι.απλα εχει τυχει πολλες φορες να βλεπω καφαο κοντα σε καποιον αλλα να μην παιρνει απο εκεινο παντα.μου τυχε και τωρα τελευταια που μου λεει καποιος παιρνω απο το Kv ενα στενο πιο πανω αλλα το νουμερο ηταν αλλο.με τετοια Margin θα ειναι δυσκολο να εχεις αποσυνδεσει.μπορεις να ζητησεις και Fast path στο Down για να κερδισεις σε Ping αφου σε ταχυτητα δεν θα χασεις.απλα θα σου ριξει λιγο το Margin. στο Downstream

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, poulinos είπε

δες και το attainable σου για να δεις ποσο μπορεις να πιασεις.αν βλεπεις 100 Plus τοτε εισαι μια χαρα.παντως με 17 margin σιγουρα εχεις ακομα περισσοτερο αλλα δεν το βλεπω να φτανει 100 με αυτο το Profile.ναι πολλες φορες γινονται αυτο που αναφερεις με τα καλωδια.εχω δει σε μονοακτοικιες πιο πολυ που ειναι κολλητα η μια στην αλλη να εχουν δωσει σε καποια σπιτια απο το χ box που παει στο χ καφαο και μετα επειδη χρειαστηκαν και αλλες γραμμες αλλα το box ηταν γεματο να βλεπεις καλωδιο απο το αλλο box στην αλλη πλευρα που να φτανει μεχρι το ιδιο σπιτι.απλα εχει τυχει πολλες φορες να βλεπω καφαο κοντα σε καποιον αλλα να μην παιρνει απο εκεινο παντα.μου τυχε και τωρα τελευταια που μου λεει καποιος παιρνω απο το Kv ενα στενο πιο πανω αλλα το νουμερο ηταν αλλο.με τετοια Margin θα ειναι δυσκολο να εχεις αποσυνδεσει.μπορεις να ζητησεις και Fast path στο Down για να κερδισεις σε Ping αφου σε ταχυτητα δεν θα χασεις.απλα θα σου ριξει λιγο το Margin. στο Downstream

Tα snr μου είναι πολύ ψηλά.27 στο down και 39,3 στο upload.To attainable δεν μπορώ να το δώ με το TG788vn v2 που μου έδωσαν.Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το βρώ μέσα από τα menu.Πάντως είναι αρκετά καλό ρουτερ , πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα με εξαίρεση ίσως το wifi του που και αυτό όμως δεν το λες και εντελώς τραγικό.

Επίσης το ότι έχει υποστήριξη voip να το θεωρήσω ως ένα σημάδι για το μέλλον?Η απλά μου έδωσαν ότι είχαν εκείνη τη στιγμη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους και καλη χρονια. 

Επειδη δεν γνωριζω καθολου το ολο θεμα και μολις αλλαξα σε 30 αρα οτε και γνωριζω οτι υπαρχει dslam του οτε περιπου στα 300μ απο το σπιτι ειναι τα στατιστικα οπως πρεπει να ειναι ; Εχω αλλαξει την συνδεσμολογια συμφωνα με το link της cyta,αλλα πηγαινει χειροτερα και τωρα εχω το σπλιττερ συνδεδεμενο στην μπριζα και μετα το καλωδιο του τηλεφωνου στο phone 1 και το τηλεφωνο στο phone 2 και μου δειχνει αυτα.Δυστυχως ομως το upload (0,05) ειναι πολυ χαμηλα συμφωνα με το speedtest, ενω το download πλησιαζει στο 27000.

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 2998/30000 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 7630/31668 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 17.8/8.9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 9.1/19.8 dB 
Output Power(Up/Down) 1.6/14.5 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 1/263 
Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms 
INP(Up/Down) 0/2 symbols 
Profile 17a 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/0 
FEC Errors(Up/Down) 0/1263 
Σας ευχαριστω εκ των προτερων
Επεξ/σία από mitskitsamal
Δημοσ.
On 7/1/2018 at 9:44 AM, mitskitsamal said:

Καλημερα σε ολους και καλη χρονια. 

Επειδη δεν γνωριζω καθολου το ολο θεμα και μολις αλλαξα σε 30 αρα οτε και γνωριζω οτι υπαρχει dslam του οτε περιπου στα 300μ απο το σπιτι ειναι τα στατιστικα οπως πρεπει να ειναι ; Εχω αλλαξει την συνδεσμολογια συμφωνα με το link της cyta,αλλα πηγαινει χειροτερα και τωρα εχω το σπλιττερ συνδεδεμενο στην μπριζα και μετα το καλωδιο του τηλεφωνου στο phone 1 και το τηλεφωνο στο phone 2 και μου δειχνει αυτα.Δυστυχως ομως το upload (0,05) ειναι πολυ χαμηλα συμφωνα με το speedtest, ενω το download πλησιαζει στο 27000.

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 2998/30000 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 7630/31668 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 17.8/8.9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 9.1/19.8 dB 
Output Power(Up/Down) 1.6/14.5 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 1/263 
Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms 
INP(Up/Down) 0/2 symbols 
Profile 17a 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/0 
FEC Errors(Up/Down) 0/1263 
Σας ευχαριστω εκ των προτερων

εχεις αποσυνδεσει απο την κεντρικη γραμμη τα υπολοιπα πριζακια?αλλιως μαλλον εισαι μακρια διοτι το attainable ειναι 31 και παιζεις 30.το Upload σου το βλεπω κανονικα οποτε δοκιμασε ειτε με αλλο pc ειτε με καλωδιο ή κανα Hard reset το ρουτερ μηπως εχει κολλησει τιποτα.εχεις κανονικα 3mbit upload και μπορεις να παιξεις αρκετα παραπανω στο Up οποτε δεν δικαιολογειται να εχεις χαμηλη ταχυτητα Upload>δοκιμασε να ανεβασεις κατι κιολας εκτος απο speedtest.

εναλλακτικα δοκιμασε αλλο καναλι στο wifi.

Δημοσ.

Ναι δεν εχω τιποτα αλλο στην πριζα και εχω κανει την συνδεσμολογια που εχω αναφερει και μου φαινεται περιεργο πως δουλευει γτ οποια αλλη εχω εφαρμοσει ειτε του οτε η αυτη που εχεις  προτεινει. Και με καλωδιο παλι τα ιδια μου εμφανιζει με ελαχιστες πολυ ελαχιστες διαφορες..κατα ενα περιεργο τροπο σημερα χωρις να κανω τπτ φτανει παραπανω απο 2,5 το upload. Εχω κανει και κανω συχνα factory reset αλλα μετα απο 2,3 μερες πρεπει να του ξανακανω και η χρηση ειναι σχεδον για εδω καποια ειδησιογραφικα σαιτ χωρις πολλες διαφημ. και για τα μεταπτυχιακα..μπορω να κανω κατι κατα την την αποψη σου.σε ευχαριστω

Δημοσ.

τιποτα αλλο στην πριζα εννοουμε να φτανει στην πριζα μονο ενα ζευγαρι.τα 2,5 ειναι μια χαρα.παρατηρησε το να δει αν θα στο ξανακανει.εκτος αν εχει κανα θεμα το ρουτερ.και αν στο ξανακανει δοκιμασε και με αλλες συσκευες.δεν στεκει καθε 2-3 μερες να θελει Factory reset.

εκτος αν εχεις κανα αλλο vdsl router για δοκιμη

Δημοσ.

Σου ζητω συγνωμη αλλα ειμαι σχεδον ασχετος. θα σου αναφερω πως τα εχω συνδεσει για να μου πεις.

πριζα-καλωδιο-σπλιττερ vdsl- (καλωδιο για το ρουτερ dsl) (καλωδιο τηλεφωνου συνδεδεμενο στο phone 1) και το τηλεφωνο πανω στο router στην υποδοχη phone 2.

Δυστυχως δεν εχω αλλο ρουτερ για να δοκιμασω.

Θα μπορουσες να μου προτεινεις καποιο αξιοπιστο.

Και παλι συγνωμη που σε ζαλιζω, αλλα θεωρω οτι γνωριζεις αρκετα καλα το θεμα παρακολουθωντας και σε αλλεςε συζητησεις.

Δημοσ.

ειναι λαθος η καλωδιωση σου.γυρνας ολη την τηλεφωνια διαμεσω του splitter στην γραμμη πισω για να την δωσεις στα υπολοιπα πριζακια.η καλωδιωση της cyta δεν λεει καν τιποτα για αυτο αμα δεις:P

ποσα πριζακια εχεις μεσα στο σπιτι σε ποσα δωματια ποια ειναι η κεντρικη πριζα σου και που θες τηλεφωνα και που θες το ρουτερ για να βγαλουμε ακρη.παντως σιγουρα ειναι λαθος οπως το εχεις κανει τωρα.αυτο που εκανες ειναι απλα μια πατεντα να το πω ετσι για να εχεις τηλεφωνα παντου.ετσι ομως εχεις και bridge taps.

Δημοσ.

Η κεντρικη πριζα ειναι αυτη και εχει αλλες 2 στα υπολοιπα δωματια. Δεν ενδιαφερομαι για τις αλλες πριζες, ουτε θελω να βαλω και στα υπολοιπα δωματια η μονη που με νοιαζει ειναι αυτη που εχω τωρα.

Την καλωδιωση της cyta την εκανα καθως την ειδα οτι την προτεινεις σε παρα πολλους, αλλα ειδα μια πτωση απο τα 27 στα 21 και πιο κατω και ξαναγυρισα σε αυτο που ειχα.

Δημοσ.

α.δεν θες σπλιττερ.απο το πριζακι θα πας στο ρουτερ και το τηλεφωνο θα παει στην Fxs.

β.ανοιγεις το πριζακι.μεσα θα βρεις χ ζευγαρια καλωδιων.ενα ζευγαρι απο ολα αυτα ειναι που σου φερνει το adsl στο σπιτι.μονο αυτο θα συνδεθει στο πριζακι.οτι αλλο υπαρχει το αποσυνδεεις.

Δημοσ.
On 5/1/2018 at 6:25 PM, vagmouk said:

Tα snr μου είναι πολύ ψηλά.27 στο down και 39,3 στο upload.To attainable δεν μπορώ να το δώ με το TG788vn v2 που μου έδωσαν.Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το βρώ μέσα από τα menu.Πάντως είναι αρκετά καλό ρουτερ , πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα με εξαίρεση ίσως το wifi του που και αυτό όμως δεν το λες και εντελώς τραγικό.

Επίσης το ότι έχει υποστήριξη voip να το θεωρήσω ως ένα σημάδι για το μέλλον?Η απλά μου έδωσαν ότι είχαν εκείνη τη στιγμη...

a.ειναι value for money.ναι μερικα ρουτερ δεν γραφουν το attainable ειτε το εχουν κοψει στο custom firmware που εχεις.στα technicolor οσο ξερω κανονικα το γραφει αρα μαλλον μπορει να ειναι λογω Custom firmware.το wifi του δεν ειναι κατι τρελο αλλα ειναι μια χαρα.αργα η γρηγορα θα γυρισουν ολα σε voip.αλλα οχι δεν δινουν ολοι οι παροχοι ρουτερ με voip.Και η forthnet στην αρχη εδινε τα 788 που ειχαν voip ακομα και στα απλα Retail vdsl μετα εδωσε το 589 που ειναι το ιδιο με το 788 αλλα χωρις voip.μετα 5336 που δεν εχει Voip και zte 168 που επισης δεν εχει.το ιδιο και αλλοι παροχοι.με εξαιρεση οτε που το speedport το δινει παντου και παιζει voip γιατι απλα προσπαθει να τους γυρισει ολους εκει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

α.δεν θες σπλιττερ.απο το πριζακι θα πας στο ρουτερ και το τηλεφωνο θα παει στην Fxs.

β.ανοιγεις το πριζακι.μεσα θα βρεις χ ζευγαρια καλωδιων.ενα ζευγαρι απο ολα αυτα ειναι που σου φερνει το adsl στο σπιτι.μονο αυτο θα συνδεθει στο πριζακι.οτι αλλο υπαρχει το αποσυνδεεις.

α. Να φανταστω με εναν διακλαδωτη στην κεντρικη πριζα?

β. πρεπει να τσεκαρω καθ ενα ζευγαρι να φανταστω ή υπαρχει καποιος αλλος τροπος? ειμαι συνδεδεμενος σε voip και vdsl δεν θα εχω κανενα προβλημα?

πωπω ειμαι παντελως ασχετος..

Δημοσ.

οχι δεν θες καν διακλαδωτη στην πριζα .ναι πρεπει να τσεκαρεις το καθε ζευγαρι και να δεις ποιο ειναι αυτο που θα κανει να συγχρονισει το ρουτερ σου.προσοχη αν βαλεις ενα σωστο καλωδιο και ενα λαθος μπορει να συγχρονισει απλα με μικροτερη ταχυτητα.αν βαλεις και τα 2 σωστα θα δεις και την σωστη ταχυτητα.το τηλεφωνο θα παει απευθειας πανω στο ρουτερ.μια συσκευη στην Fxs του ρουτερ εφοσον δεν θες αλλου τηλεφωνο. απο το πριζακι του τοιχου απευθειας πανω στο ρουτερ χωρις σπλιττερ ενδιαμεσα.

οχι δεν θα εχεις κανενα προβλημα και το σωστο ειναι αυτο που πρεπει να κανεις για να παρεις τα μεγιστα απο την γραμμη σου.

35 minutes ago, mitskitsamal said:

α. Να φανταστω με εναν διακλαδωτη στην κεντρικη πριζα?

β. πρεπει να τσεκαρω καθ ενα ζευγαρι να φανταστω ή υπαρχει καποιος αλλος τροπος? ειμαι συνδεδεμενος σε voip και vdsl δεν θα εχω κανενα προβλημα?

πωπω ειμαι παντελως ασχετος..

αν δεν ησουν voip τηλεφωνια θα μπορουσες να βρεις το ζευγαρι με βαση την ταση που ερχεται λογω τηλεφωνιας αλλα σε voip δεν μπορεις να το κανεις αυτο διοτι δεν εχει ταση ο χαλκος αλλα η Fxs του ρουτερ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...