Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,μολις εγινε η ενεργοποιηση της vdsl συνδεσης μου απο την cyta μεσω bras.Η αληθεια ειναι οτι δεν το χρειαζομουν αφου η χρηση internet που κανω ειναι ελαχιστη αλλα τι εχετε να πειτε για την ποιοτητα της γραμμης?Ευχαριστω για το χρονο σας και για μια ακομη φορα να ευχαριστησω την cyta.

post-53183-0-82723800-1512393264_thumb.png

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

vdsl επιτέλους και για μένα αλλά με πολύ μυστήριο.Ας ρίξει μια ματιά κάποιος γνώστης στα στατιστικά μου γιατί κάτι δε μου κάθεται.

Δημοσ.

Εμένα πάντως με τρώει αυτο το 25,8attenuation όσο και αν από το support της forthnet επιμένουν ότι η γραμμή μου είναι πεντακάθαρη.Μάλιστα η κοπελιά  επέμενε ότι αυτή η τιμή του attenuation είναι νορμάλ παρά το ότι είμαι συνδεδεμένος στο καφάο της γειτονιάς μου.Δεν έχω και πολλές γνώσεις από δίκτυα αλλά ξέρω ότι τέτοιες τιμές attenuation είναι απαγορευτικές για vdsl.Πραγματικά αναρωτιέμαι τι έχουν κάνει αφού η πλάκα είναι ότι δοκίμασα να κατεβάσω από καλούς server και είδα ταχύτητες μέχρι και 5,1mb/s έστω και με αρκετά σκαμπανευάσματα.Μυστήριο...

post-92837-0-60666200-1512417057_thumb.gif

• Super Moderators
Δημοσ.

Το διαβάζει λάθος λογικά, με τέτοια attenuation δεν θα γινόταν να παίξεις στα 49999

Δημοσ.

Μια χαρα δηλαδη.Να ανοιξω το pc να κατεβασω ps3 amiga emulator mega pack 12gb .Σοβαρα παντως 5 mb ειναι παρα πολλα για τον μεσο χρηστη.

• Super Moderators
Δημοσ.

.Σοβαρα παντως 5 mb ειναι παρα πολλα για τον μεσο χρηστη.

Ξέχασες ένα 0? :P

Μια χαρά είναι κι όσο περνάνε τα χρόνια θα φαίνονται όλο και λιγότερα.

Δημοσ.

Το διαβάζει λάθος λογικά, με τέτοια attenuation δεν θα γινόταν να παίξεις στα 49999

Από τη forthnet επέμεναν χθες ότι αυτό το attenuation δείχνει την απόσταση απο το κέντρο του Οτε στο καφάο που με συνδέσανε και όχι την απόσταση από το καφάο στο σπίτι και όλα είναι εντελώς φυσιολογικά.Τι να πω ίσως στρώσει με τον καιρό και με μερικά restart.

Δημοσ.

Και εγώ νομίζω ότι έπεσα σε ψιλοάσχετους.Το καλό πάντως είναι πως οι ταχύτητες ανταποκρίνονται στα 49999 που δείχνει ότι κλειδώνει και όχι στα 25,8 attenuation.

Δημοσ.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το point του thread. Και άσχετος να είναι κάποιος δεν νομίζω πως δεν καταλαβαίνει ότι έχει τέλεια γραμμή... Μάλλον το 0.004 που λείπει από το Up και το 0.001 από το down τον θορύβησαν. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 4/12/2017 at 9:36 PM, vagmouk said:

vdsl επιτέλους και για μένα αλλά με πολύ μυστήριο.Ας ρίξει μια ματιά κάποιος γνώστης στα στατιστικά μου γιατί κάτι δε μου κάθεται.

μην σε απασχολει πολυ το πως διαβαζει τα στατιστικα.πιο πολυ σε νοιαζει το margin και το ποσο συγχρονιζεις.και βεβαια η καλωδιωση σου να ειναι σωστη για να εχεις τα μεγιστα με τα λιγοτερα errors

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

On 4/12/2017 at 9:45 PM, ThReSh said:

Με 24db έχω 135Mbps attainable, 30db πόσο έχει? :P

δεν θυμαμαι να εχω δει μεγαλυτερο attaianble απο καπου 128.δεν το προσεχω συνηθως

On 4/12/2017 at 9:50 PM, vagmouk said:

Εμένα πάντως με τρώει αυτο το 25,8attenuation όσο και αν από το support της forthnet επιμένουν ότι η γραμμή μου είναι πεντακάθαρη.Μάλιστα η κοπελιά  επέμενε ότι αυτή η τιμή του attenuation είναι νορμάλ παρά το ότι είμαι συνδεδεμένος στο καφάο της γειτονιάς μου.Δεν έχω και πολλές γνώσεις από δίκτυα αλλά ξέρω ότι τέτοιες τιμές attenuation είναι απαγορευτικές για vdsl.Πραγματικά αναρωτιέμαι τι έχουν κάνει αφού η πλάκα είναι ότι δοκίμασα να κατεβάσω από καλούς server και είδα ταχύτητες μέχρι και 5,1mb/s έστω και με αρκετά σκαμπανευάσματα.Μυστήριο...

post-92837-0-60666200-1512417057_thumb.gif

αν δεν κατεβαζεις απο καπου γρηγορα λογικο ειναι να εχει τιποτα σκαμπανεβασματα ή αν εισαι με wifi.Κατα τα αλλα στο vdsl υπαρχουν παραπανω απο ενα attenuation λογω περισσοτερων φασματων συχνοτητων απο οτι το adsl.

υπαρχει περιπτωση να βλεπεις κατι τετοιο.τρια διαφορετικα attenuation και 3 διαφορετικα Margin ανα φασμα συχνοτητων του vdsl

Attenuation NA | 16.1 db | 48.6 db                                     1.3 db | 35.6 db | NA
Attain Rate 36936 kbps 5903 kbps
SNR Margin  NA | 7.8 db | 7.8 db 9.9 db | 8.5 db | NA
On 4/12/2017 at 11:14 PM, AmiJIm said:

Μια χαρα δηλαδη.Να ανοιξω το pc να κατεβασω ps3 amiga emulator mega pack 12gb .Σοβαρα παντως 5 mb ειναι παρα πολλα για τον μεσο χρηστη.

5 mbyte ειναι φυσιολογικο για τα 49999.ισως δεις και παραπανω.τιποτα δεν ειναι αρκετο.αν καποτε γινουν ολα Online τοτε θα θες και μεγαλυτερο upload κτλ.φαντασου να παιζει τηλεοραση online και να βλεπουν 2-3 ατομα μεσα στο σπιτι.

On 4/12/2017 at 11:31 PM, ThReSh said:

Ξέχασες ένα 0? :P

Μια χαρά είναι κι όσο περνάνε τα χρόνια θα φαίνονται όλο και λιγότερα.

εννοει 5 Mbyte μαλλον

On 5/12/2017 at 8:13 AM, vagmouk said:

Από τη forthnet επέμεναν χθες ότι αυτό το attenuation δείχνει την απόσταση απο το κέντρο του Οτε στο καφάο που με συνδέσανε και όχι την απόσταση από το καφάο στο σπίτι και όλα είναι εντελώς φυσιολογικά.Τι να πω ίσως στρώσει με τον καιρό και με μερικά restart.

η αποσταση απο το αστικο κεντρο μεχρι το καφαο φαινεται οταν τρεξουν Voice test αφου η τηλεφωνια ερχεται απο το αστικο κεντρο και φτανει μεχρι εσενα.επειδη ομως η τηλεφωνια πεφτει σε splitter στο kv δεν βλεπουν περα απο αυτο.οποτε αυτο αφορα το voice και το capacitance της γραμμης.αντιθετα το ρουτερ βλεπει απο εσενα μεχρι την καρτα του dslam.

On 5/12/2017 at 8:33 AM, vagmouk said:

Και εγώ νομίζω ότι έπεσα σε ψιλοάσχετους.Το καλό πάντως είναι πως οι ταχύτητες ανταποκρίνονται στα 49999 που δείχνει ότι κλειδώνει και όχι στα 25,8 attenuation.

ο συγχρονισμος σε νοιαζει.

On 7/12/2017 at 7:57 PM, pogchamp said:

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το point του thread. Και άσχετος να είναι κάποιος δεν νομίζω πως δεν καταλαβαίνει ότι έχει τέλεια γραμμή... Μάλλον το 0.004 που λείπει από το Up και το 0.001 από το down τον θορύβησαν. 

μην σε παραξενευει.εχω δει ατομα να λενε γιατι δεν κλειδωνει 50000 και κλειδωνει 49999

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

μην σε απασχολει πολυ το πως διαβαζει τα στατιστικα.πιο πολυ σε νοιαζει το margin και το ποσο συγχρονιζεις.και βεβαια η καλωδιωση σου να ειναι σωστη για να εχεις τα μεγιστα με τα λιγοτερα errors

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

δεν θυμαμαι να εχω δει μεγαλυτερο attaianble απο καπου 128.δεν το προσεχω συνηθως

αν δεν κατεβαζεις απο καπου γρηγορα λογικο ειναι να εχει τιποτα σκαμπανεβασματα ή αν εισαι με wifi.Κατα τα αλλα στο vdsl υπαρχουν παραπανω απο ενα attenuation λογω περισσοτερων φασματων συχνοτητων απο οτι το adsl.

υπαρχει περιπτωση να βλεπεις κατι τετοιο.τρια διαφορετικα attenuation και 3 διαφορετικα Margin ανα φασμα συχνοτητων του vdsl

Attenuation NA | 16.1 db | 48.6 db                                     1.3 db | 35.6 db | NA
Attain Rate 36936 kbps 5903 kbps
SNR Margin  NA | 7.8 db | 7.8 db 9.9 db | 8.5 db | NA

5 mbyte ειναι φυσιολογικο για τα 49999.ισως δεις και παραπανω.τιποτα δεν ειναι αρκετο.αν καποτε γινουν ολα Online τοτε θα θες και μεγαλυτερο upload κτλ.φαντασου να παιζει τηλεοραση online και να βλεπουν 2-3 ατομα μεσα στο σπιτι.

εννοει 5 Mbyte μαλλον

η αποσταση απο το αστικο κεντρο μεχρι το καφαο φαινεται οταν τρεξουν Voice test αφου η τηλεφωνια ερχεται απο το αστικο κεντρο και φτανει μεχρι εσενα.επειδη ομως η τηλεφωνια πεφτει σε splitter στο kv δεν βλεπουν περα απο αυτο.οποτε αυτο αφορα το voice και το capacitance της γραμμης.αντιθετα το ρουτερ βλεπει απο εσενα μεχρι την καρτα του dslam.

ο συγχρονισμος σε νοιαζει.

μην σε παραξενευει.εχω δει ατομα να λενε γιατι δεν κλειδωνει 50000 και κλειδωνει 49999

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και χρόνια πολλά.Πριν δυο βδομάδες περίπου έκανε ένα ξαφνικό restart το router και μετά  η τιμή του attenuation προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.Δείχνει 10.1 στο down άρα μάλλον είμαι στο λίγο πιο μακρινό καφάο απο αυτά που βρίσκονται στη γειτονία μου.Δεν έχω παράπονο αφού η γραμμή μου δουλεύει απροβλημάτιστα και σε υψηλές ταχύτητες.Τώρα για την καλωδίωση νομίζω πως είμαι εντάξει.Το σπίτι έχει δομημένη καλωδίωση και σε ένα ντουλαπάκι καταλήγουν 6 utp καλώδια ένα για κάθε πρίζα  μαζί με αυτό που έρχεται από κάτω.Τις έχω μοιράσει τρείς για δίκτυο και τρείς για τηλέφωνο.Το splitter είναι πάνω στο καλώδιο του κατανεμητή(utp cat 6 και αυτό) και σε αυτό στην υποδοχή phone συνδεόνται τα τρία ζεύγη του τηλεφώνου.Τα άλλα τρία καλώδια πάνε κατευθείαν στο router για να δίνουν internet στα μπριζάκια ethernet.Και ένας τεχνικός της nova που ήρθε το καλοκαίρι για μια βλάβη που δήλωσα μου είπε ότι η καλωδίωση είναι πολύ καλή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...