Andreas_Zel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Γεια σας ,προσφατα καναμε εισαγωγη σε δεικτες αλφαριθμητικων και εχω καταμπερδευτει...,αυτο που με προβληματιζει ειναι πως δηλωνω ενα δυσδιαστατο πινακα αλφαριθμητικων σε δεικτη και πως αν θελω να τσεκαρω το περιεχομενο μιας λεξης πχ (ΛΑΜΙΑ) ποσες φορες εμφανιζεται το Α με δεικτη (στο παραδειγμα κατω χρησιμοποιω ASCII χωρις επιτυχια βεβαια ) #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #define N 5 #define C 30 #define E 26 int main () { int i, j, k, ch, len, character[E] ; char cities[N][C], *city_ptr ; city_ptr = *cities; //Εδω μου πεταει λαθος /*. (γεμιζω πινακες κτλ..) . . .*/ for (i=65; i<90; i++) { for (j=0; j<C; j++) for (k=0; k<C; k++) { { ch=i; if(ch == *city_ptr[j][k]) character[j]+=1; break; } } } system("PAUSE"); return 0; }
Moderators Kercyn Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Το city_ptr πρέπει να είναι char**. Επίσης, η γλώσσα είναι C, όχι C#.
Andreas_Zel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Το city_ptr πρέπει να είναι char**. Επίσης, η γλώσσα είναι C, όχι C#. Δηλαδη το char** ειναι δεικτης που δειχνει στο δεικτη *char; ,αν ναι ποιο ειναι το οφελος αυτου; (και σορρυ για την γλωσσα εγραψα βλακεια)
Moderators Kercyn Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Νομίζω θα το καταλάβεις καλύτερα αν στο ζωγραφίσω Δεν είναι ακριβώς "σωστό", αλλά σκέψου το κάπως έτσι: 3
Andreas_Zel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2017 Νομίζω θα το καταλάβεις καλύτερα αν στο ζωγραφίσω Δεν είναι ακριβώς "σωστό", αλλά σκέψου το κάπως έτσι: Untitled.png Εγω προσπαθω να βρω ποσες φορες εμφανιζεται καθε γραμμα μεσα στην λεξη ,μου φαινεται ετσι θα βγει πιο δυσκολα,δηλαδη απο ολο αυτο το char** πως θα ψαξω καθε γραμμα καθε λεξης ξεχωριστα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα